Gå til innhold
 • Bli medlem

Master Aeon

Medlemmer
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Master Aeon

 1. Det burde fungert uten problemer så lenge du ikke har noen flows som forstyrrer VThermo-enheten. Prøv ev. å reboote Homey. Den har ofte godt av en reboot. Dessverre.
 2. Når du bruker VThermo så trenger du ingen flows. Logikken er inkludert i VThermo appen. Det eneste du trenger å gjøre er å legge til en VThermo termostat + en device som er definert som "Heater" i samme rom. Dermed slås ovnen automatisk av når satt temperatur er nådd (eller automatisk på igjen når den synker mer enn 0.5 grader under satt temp). Dog husk "Hysteresis"-verdien i VThermo advanced settings som standard er satt til 0.5 grader gjør at romtemperatur er inntil 0.5 grader for varm/kaldt før den slår av/på ovnen. Er bare å sette den lavere om du vil ha mer presis styring, men da går gjerne ovnen av/på hyppigere. VThermo-devicen kan også klikkes på for å slå termostaten av. Da slår den samtidig av ovnen etter noen sekunder. Her kan du lage flows ifm. når du reiser bort eller ønsker å slå den av om natta etc. Jeg bruker HeatingController appen til det sammen med noen flows. Det er forøvrig samme utvikler som VThermo appen.
 3. Er eneste måten å kode nye midlertidige koder til denne låsen å stå på utsiden av døra og trykke manuelt der?
 4. Hvordan er denne låsen i forhold til Danalock? Er det noe funksjonalitet i ID Lock som gjør at man havner ut med månedlig betaling? Mener å ha lest det et sted.
 5. Er det noen som har installert Qubino Smart Meter og de to "dingsene" IKA og BICOM contractors for å kunne måle og slå av/på bestemte sikringer? Finnes det eventuelt andre løsninger man kan bruke for å måle og slå av/på kurser i sikringsskapet via Z-Wave? Jeg har Pulse, men her får jeg bare totalt forbruk. Jeg skulle gjerne kunne styrt en del av 3-fase kursene og slått de av og på via Z-Wave ved behov, men aner egentlig ikke om det finnes noen produkter for dette for norske sikringsskap.
 6. Det fungerte perfekt. Jepp, har lært litt i dag også. ?
 7. Tusen takk for hjelpen! Da skal vi se om dette fungerer en del bedre. ?
 8. Ja, dette var jo en del annerledes enn "rett-frem"-koblingen jeg gjorde. Så FASE1 (blå i din illustrasjon) kobles til 24V og FASE2 (rød) kobles til 0V? Bare for å være helt sikker. ?
 9. Ja, kan du illustrere hvor ledningene skal kobles? Nå har jeg bare koblet til aktuatoren på "05 C" og "05 NO". Mulig en av ledningene skal et annet sted?
 10. Ja, jeg har ventet mye lengre enn det også, men intet skjer. Den ene som allerede sto ute, dro seg i det minste inn i løpet av noen minutter når den ble koblet til Z-Water. De bare vil ikke åpne seg igjen av en eller annen årsak. Burde vært plug-and-play dette. Kan det være noe parametre jeg må sette på devicen i Homey? Det skal normalt sett ikke være nødvendig å gjøre slikt i Homey.
 11. Takker for tilbakemeldingen! Mine Variant VVS-aktuatorer ser ikke ut til å åpne seg når jeg har Z-Water koblet til 230v. Alt fungerer fint i Homey og releet slår seg på og av, men selve Variant-aktuatoren åpner seg ikke. Har du noe peiling på hva som gjør at det ikke fungerer?
 12. Hva brukte du for å koble strøm til Heatit Z-Water enheten? Jeg har Variant VVS-aktuatorer som er basert på 24v, så jeg antar jeg må ha et 24v adapter koblet til Z-Water-enheten, men hvor mye amp/watt skal adapteret levere? Jeg har prøvd å koble til på 230v-siden, men da skjer det intet med aktuatorene så jeg antar jeg er nødt til å ha et 24v-adapter for at de skal fungere?
 13. Jeg spurte de på chatten i Tibber appen for et par dager siden og da sa de at Pulse kommer i månedskiftet - bortsett for de som har Aidon. Der skulle de komme med en annonsering neste uke.
 14. Så flott! Så for å være helt sikker på hvor enkelt dette egentlig høres ut så får du opp 10 devices som du setter som "Heater" og logisk plasserer i de rom de tilhører i Homey (ut fra vannsløyfen/aktuator de skal slå av og på), og så vil da den virtuelle termostaten VThermo for samme rom slå de på når det trengs ut fra fysisk temperatursensor i rommet de er plassert i? I så fall var jo dette mye enklere enn jeg hadde regnet med. På tide å bestille en Z-Water eller tre selv da. ?
 15. Har du fått testet ut Z-Water med VThermo? Venter i spenning... ?
 16. Nei, om de ikke ligger i lista så vil du ikke få lagt de til da de ikke vil bli funnet som enhet. Sånn er det Homey fungerer. Litt usikker på hva du ikke kommer inn på, men om du bare klikker på "Report an issue" lenken til høyre under listen over støttede enheter så får du mulighet til å sende en mail til Athom som står bak denne app'en. Ikke forvent at de gjør noe med enheter som ikke er støttet da de er sterkt underbemannet på utviklersiden.
 17. Her ser du alle produktene som er støttet (se listen over "Supported devices" øverst til høyre): https://apps.athom.com/app/se.nexa Jeg har bare EYCR-2300 som 433MHz enheter.
 18. Hos meg så virker det som den er mye bedre rekkevidde på 433 MHz-delen enn både Z-Wave og Zigbee meshen. Det er et bra stykke (15-20 meter) gjennom 4 tykke tømmervegger fra Homey'en til Nexa-pluggene mine og det funker helt fint.
 19. Er det mulig å klikke på "Forbruk nå" og i så fall hva får du opp da?
 20. Det blir spennende å høre hvordan du får Z-Water til å fungere opp mot VThermo og hva du finner ut. Setter stor pris på at du holder oss oppdatert! Jeg kommer garantert til å gå for tilsvarende løsning om du får dette til å funke bra. Greit å få byttet ut de gamle termostatene og få ting sentralisert og automatisert i stedet.
 21. Det går an å sende spørsmålet over til utvikleren Bjørnar Almli av VThermo og spørre der: https://github.com/balmli/no.almli.thermostat/issues Om det fungerer er akkurat det jeg lurer på selv. Hvor er da "intelligensen" som skjønner at dette er vannsløyfer som skal stå på i x minutter og skal slås av og på x ganger i timen? Lurer på om man må bare lage noen flows selv for dette, men er usikker. Om man har en fysisk termostat som Heatit Z-TRM2fx, så antar jeg at den har akkurat denne "intelligensen" i sin firmware som styres via tilhørende app i Homey? Dette er ukjent område for meg så jeg tenker bare høyt her. Om noen eksperter har efaringer å dele så gjør gjerne det.
 22. Ender man opp med å stange hue inn i supportveggen så er det veldig frusterende ja. Da hjelper det lite med pågangsmot. Finnes det noen smarthussystemer som faktisk er like enkel som Homey og samtidig har lynrask responstid og god stabilitet - og i tillegg støtter masse produkter? Er litt usikker på om jeg skal fortsette med Homey eller om jeg skal gå over til noe annet "som bare funker".
 23. Takker for klarhet i hva man kan forvente av responstid og ulike feilsøkingstips, Moskus! En respons på 100 ms er det jeg faktisk forventet så greit å vite at det er slik det er ment å være. Jeg har gjort en del for å få Z-Wave nettet til å fungere optimalt ved å kjøre heal på enheter som ikke har optimal rute etc. Jeg faser nå ut merker som jeg har erfart ikke fungerer helt optimalt og reduserer antall produsenter for å se om det også hjelper. Jeg har eksempelvis hatt to NodOn-plugger som etter noen uker plutselig begynner å spamme Homey med 2-3 rapporter i sekundet. Over bare 4 dager så blir det to millioner rapporter med to plugger som freaker ut og slikt reduserer jo responstiden på Homey. Factory reset hjelper bare i noen uker og firmwareoppgradering hjalp heller ikke og da er det like greit å bare fase de ut. Det er mye å lære i Smarthusverden, men som gammel IT-konsulent så har man jo gjerne lidenskapen til å synes at all "dritten" man vader gjennom er spennende utfordringer å finne løsninger på. ?
 24. Jeg har vannbåren bergvarme i betonggolv med noen gamle 433MHz termostater gående hvor jeg kunne tenkt meg å fått temperaturstyringen av golvsløyfene inn i Homey. Nå støtter Homey endelig Heatit Z-Water via Thermo-Floor/Heatit-appen så da skal det jo være mulig. Jeg kunne tenkt meg å benytte virtuelle termostater opp mot Z-Water. Jeg tror jeg skjønner hvordan aktuatorene skal kobles til Z-Water (bare å flytte over to ledninger fra eksisterende løsning?) og jeg vet hvordan jeg kan legge til virtuelle termostater via VThermo eller Virtual Devices-appen i Homey og lage flows, men hvordan setter jeg faktisk opp termostatene opp mot Z-Water-portene? Peskareta, har du eller noen andre som har Homey kommet i land med en Z-Water-løsning og kan lage en kjapp, liten guide med bilder for hvordan dette steg for steg settes opp i Homey inkludert flows? Eller må man ha en Heatit Z-TRM2fx termostat for at dette skal fungere softwaremessig i Homey?
×
×
 • Opprett ny...