Gå til innhold
 • Bli medlem

ReidarRoen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  32
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om ReidarRoen

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 17. desember

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. HS4 Beta build 4.0.6.0 er nå tilgjengelig. https://forums.homeseer.com/forum/developer-support/hs4-testing-private/1347109-hs4-beta-installation-instructions-downloads
 2. Har flere av disse og fungerer utmerket. Ser du mangler "devicen" som viser hvilken knapp som sist ble trykket på. Vet ikke hva det kan skyldes, men kanskje bare prøve å slette knytningen til pærene i Phoscon og sette den opp på nytt (slett den i HS, så kommer den opp på nytt via JowiHue).
 3. Har fikset dette pr. følgende: Yale Doorman -> Verisure Vbox Micro og Smartlock modul (ikke alarmselskap) -> homebridge-verisure -> HomeKit (med automatisering for låsen til virtuelt device fra HS3) -> homebridge-homeseer-plugin-2018 -> HS3 (med virtuelt device for låsen, locked/unlocked). Finnes kanskje mer elegant løsning, men dette fungerer. Bruker videre HSBuddy i HS3 for automatisk låsing/åpning etter som vi kommer og går. Har også testet dette ved "geofencing" i HomeKit, men synes det fungerer bedre med HSBuddy.
 4. Kjører HS3 Linux på en Raspberry Pi 3 Model B+. Valgte dette fra starten av som en enkel og billig plattform å starte på. Har egentlig fungert veldig bra, men lurer nå på om jeg skulle gå over til en PC m. Win10. Noen årsaker til dette: 1) Ser at Pi til tider blir tungt belastet, 2) relativt sårbar i forhold til at alt lagres på et SD-kort og 3) sliter litt med Linux (aldri brukt før nå). Har foreløpig ca. 60 noder og 6 plug-ins aktive, og det blir flere etter hvert. Lurer derfor på å gå over til PC/Win10, men er usikker på hvilke fordeler og ulemper dette i tilfelle innebærer. Noen erfaringer eller innspill i forhold til dette?
 5. Noen som har testet denne - link? Har en ZigBee røykvarsler som blir "borte" i deCONZ en gang i blant, og mistenker det er p.g.a. av avstand. Denne signalforsterkeren ville i tilfelle være en billig løsning for å fikse på det.
 6. Finner på nettet at det i går kom en ny rel. av JowiHue, 2.0.3.2 - http://bit.ly/2G0xhpZ. I HS3, PLUGINS-Manage, kommer det ikke frem at det er noen ny versjon. Noe jeg ikke har fått med meg eller misforstått?
 7. Supert og takk Hillmar! Da regner jeg med at brikkene faller på plass for elektrikeren til uka.
 8. Skal installere Fibaro Roller Shutter 2 til en markise med gammeldags mekanisk bryter på vegg (dvs. kablet styring - Somfy motor). Når jeg ser på hvordan det er koblet på gammel bryter og sammenlikner med koblingsskjema fra Fibaro mangler det kobling av en ledning (hvit ledning markert med gul strek på bildet). Min elektriker er ikke veldig oppegående på «smarthus bokser», og jeg må som regel fortelle han helt konkret hva han skal gjøre. Har ikke spurt han om denne greia enda, men kommer til uka. Noen som har råd/info/tips å komme med? Sent from my iPad using Tapatalk
 9. Her i huset er det bare konas jobb-PC som har Windows (alt annet er Apple greier). Får se om jeg på sikt føler det er verdt å gå til anskaffelse av PC + kjøpe lisens for Z-seer for å få denne funksjonaliteten. Nei, har HS3 std. Kanskje like greit i stedet å oppgraderer til PRO.
 10. Takk, men er nok ikke løsningen for meg. Etter det jeg kan se, funker det bare på Windows. Synes dessuten $ 59,95 var drøyt.
 11. Er nybegynner innen hjemmeautomasjon (HS3 på Raspberry). Så langt stort sett bare lys og automatisering av dette ved bevegelses sensorer. Mesteparten av dette er Zigbee basert (Philips Hue og IKEA Trådløs via ConBee). Har noen få Z-Wave greier også (diverse brytere, bruker Aeon Labs Z-stick). Videre utvikling av løsningen vil antageligvis medføre flere Z-Wave komponenter. Har i dag en veldig enkel og grei totaloversikt over alle Zigbee nodene i deCONZ (se skjermbildekopi under). Ser her kjapt og overordnet hvilke noder som funker/funker ikke. Finnes det noe tilsvarende for Z-Wave?
 12. Sorry, da har ikke jeg så my mer å komme med. Har deCONZ 2.05.57 (mulig det kan bety noe, men vet ikke sikkert) og JowiHue 2.0.2.15, og under har du skjermbildekopi av JowiHue konfig, uten at jeg tror det betyr noe. Selv savner/sliter jeg med å få videreført mulighetene til å kontrollere fargene over til HomeKit på iPhone/iPad (sterkt ønske fra "statsministeren" her i huset - eneste hun aksepterer å bruke...). Er "koblet sammen" via homeBridge-homseer-bridge-2018, noe som fungerer overraskende bra, men der jeg ikke har funnet ut av dette med fargekontroll.
 13. Fungerer ved å sette farge via events her. Eneste forskjellen jeg kan se er at du har satt verdier for "Brightness" og "Transitiontime" + huket av for "Blink once". Det har ikke jeg. Eksempelet under er riktig nok en Hue LED-stripe, men har også Trådfri med farge som jeg setter farge på tilsvarende.
×
×
 • Opprett ny...