Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

tubaad

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

tubaad sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. @Evelen Takk for god guide. Kan denne brukes for å koble flere Z-Wave interfaces mot samme HA installasjon?
  2. Jeg gjorde nettopp det samme. Også helt ny på HA. https://www.home-assistant.io/installation/generic-x86-64/#write-the-image-to-your-boot-media 1. Følg instrukser på siden 2. Det er enklest å ta ut HD fra din gamle PC og flashe den i en Dock ved hjelp av en annen PC eller Mac. 3. Sett HD inn i den gamle PCen 4. plugg inn en nettkabel i den gamle PCn og start opp. Deretter gjør du ikke mer på den. 5. Åpne homeassistant.local:8123 i en annen maskin og du er igang. Det er i grunnen ikke verre enn det.
  3. Hvordan vet du at det er få målere som ikke er timeavleste? Selv fant jeg ut dette av en tilfeldighet etter mye mas om å få åpnet HAN porten. Har vært kontinuerlig i kontakt med NTE Nett de siste månedene om dette (stort sett enveiskommunikasjon). I forbindelse med dette får jeg forklart at forbindelsen med måleren er dårlig, noe som gjør det vanskelig å få åpnet HAN porten. Tilfeldigvis spør jeg om hvordan de får til timeavlesning hvis de ikke har kontakt med måleren. Det gjør vi ikke, var svaret. Vi estimerer forbruket. I forsøk på å slippe å gjøre noe med dekningen har de til og med antydet at dette med timeavlesning egentlig er noe tull som man ikke tjener noe på likevel. Ikke før jeg truet med å ta saken til Forbrukerrådet kom det en montør og satte opp en bedre antenne slik at de i alle fall fikk nok kontakt med måleren til å åpne HAN porten. Kampen fortsetter for å få til timeavlesning.
  4. Er det fler enn meg som har reflektert over at data fra Pulse ikke stemmer overens med fakturert forbruk? Det forbruket som Tibber fakturerer oss får de opplyst fra nettleverandøren via Elhub og ikke via Pulse. Jeg bruker NTE som nettleverandør og på grunn av kommunikasjonsproblemer har de kun sporadisk kontakt med den nye strømmåleren (Nuri-Kaifa). Snakket nettopp med Tibber og de kunne derimot fortelle at NTE sender et såkalt profilert forbruk via Elhub. Jeg trodde jeg ble fakturert på timebasis, dvs reelt forbruk fra time til time. I realiteten har NTE beregnet et antatt forbruk i lange perioder - opp til flere måneder i slengen. Med andre ord - jeg kan prøve å spare penger ved å bruke TibberSeer for Pulse - men min nettleverandør aner ikke når på døgnet jeg brukte strømmen, og gjetter isteden hvilken pris jeg skal betale. Andre som har synspunkter/erfaringer rundt dette?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.