Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Frank Pedersen

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Telldus Live!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Frank Pedersen sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ser det ikke nevnt har, men Yale Doorman kan også kjøpes med Verisure pakke, dette uten at en trenger å bli Verisure kunde. Da kan en resistrere seg gratis på Verisure og også laste ned appen deres. Da kan låsen kontrolleres fra mobilen eller PC, Har selv denne løsningen siden jeg var Verisure kunde, Har også koblet låsen mot Homey så jeg har den der også.
  2. Moskus, det virker som du kjenner Homey rimelig godt. Vet du om det er noen spesielle protokoller eller problemer som forhindrer at jeg får koblet min Homey til verisure magnetbrytere og røykvarslere jeg har? Håper du kan ta deg tid til å dele litt av din viten om det.
  3. Har en Homey som er koblet til min Yale doorman, den har kommunikasjon innsatt av Verisure. Her sagt opp mitt Verisure abonnement, og har nå lært at jeg får beholde utsyret deres, hvilket ikke var deres praksis tidligere. Da kom de ot monterte ned alle komponenter. Jeg har prøvd å koble magnet switchene deres til Homey appen der jeg finner deres komponenter, men de vil liksom ikke, det samme med røykvarslerne. Jeg er vel således litt i samme kategori som supersonic over her i denne tråden. Det ville være fint med svar fra noen som har noe mer erfaring med dette enn jeg har. Noen ord om tilkobling, eventuelt protokoll som brukes etc.
  4. Airthings Wave Radonmåler Varenr: 975655 Pris 1599 Mulig jeg ikke har pluss typen. Varenummeret er fra Komplett.no så da kan du sjekke, men er det sånn å forstå at visst det ikke er en pluss, vil den ikke parre seg med Homey? Takker for at du kommer inn her og hjelper forresten. 1 1 599
  5. Takker for opplysningene over, både Axel og Andreas. Jeg var faktisk ikke klar over at det er ett eget Homey forum, får bli medlem der da. Jeg skrev noen Basic programmer på 70 tallet så jeg er ingen ungdom, men har siden ikke brydd meg med sånt. Som det var den gang syntes jeg programmering var kjedelig og veldig mye pirk for at alt skulle bli riktig. Det har visstnok skjedd mye som har forenklet programering siden den gangen så det går vel an å se på og prøve litt for en gammel krok. Øyner at det skal være en mulighet for at jeg også kan bli en lykkelig Homey eier med å være en smule tålmodig og finne løsninger.
  6. Dere som sier at alt rundt Homey er så enkelt, er det noen steder en kan lese seg opp og lære å skrive apper eller koding til Homey? Legg gjerne ut lenker til oss som ikke er så oppvakte og har noen år på ryggen.
  7. Jeg skjønner at når en er på det nivået at en programmerer og skriver apper er Homey sikkert enkelt, men for oss som ikke er der blir det ikke enkelt når det ikke fungerer. Jeg fikk jo koblet til min Mitsubishi varmepumpe som jeg også bruker Sensibo på, men homey bare ser den og kan ikke gjøre noen endringer, så bra er det. Koblet også min Bose soundtouch høyttaler til Homey det gikk også greit etter at jeg, fant IP adressen til den og skrev den. Men volumkontroll og annet er ustabilt og lite egnet til å brukes, så min begeistring for Homey er begrenset. Men den er sikkert grei dersom en er IT ingeniør og kan det som kreves om funksjonaliteten på denne. Da blir jo spørsmålet om smarthubber bare er for IT folk eller er de beregnet på alminnelige brukere uten spesielt store kunnskaper i programmering eller app språk.
  8. Har lagt Airthings enheten ved siden av Homey kula, men de vil ikke parre seg, hva er det med denne Airthingsen, eller er det Homey som er så elndig, har jo måttet prøve masse ganger også med de andre 9 tingene jeg har koblet til. Ingeting skal være greit med Homey synes det som. Den tregeste hubben jeg har prøvd.
  9. Jeg fikk min Athom Homey i går, kjøpte den gjennom Tibber som selger den i sin butikk til egne kunder. Jeg er begynt å linke opp noen av enhetene mine i huset, men er skuffet over hvor treg og tungvint det er å koble opp mot de forskjellige items. Synes vel den burde være så smart at den skannet hele huset og koblest seg selv opp til det den finner på de forskjellige kommunikasjonskatalogene, men det er den jo definitvt ikke. Eller sliter den med å finne og koble seg til flere enheter, blandt annet nest røykmelderen og Airthing Radon måler som jeg har kjøpt. Noen andre her som har erfaringer eller gode tips om setup for denne hubben, ville jeg sette pris på noen ord her i tråden.
  10. Prøvd det nå. Det gikk kanskje litt fort, men trodde Kamstrup ga strøm til Puls transmitteren. Lærte at en må gi strøm på oppstarten gjennom USB inntil den har konfigurert seg, da kobler den seg til nettet og etter litt venting kommer forbruket. Da kan en koble fra USB strømmen. Burde vel fulgt med en mer detaljert instruksjon på oppsett og tilkobling. Men det løser seg jo etter litt spørring her og der. Sånn blir det jo gjerne når en ikke er IT ingeniør.
  11. Fikk også min Puls i dag og har koblet den til min Kamstrupmåler der HAN-porten allerede er åpnet. Det gikk greit med registreringen av Puls på mobilen. Men nå har mobilen ligget og letet etter Puls i nesten 3 timer, til tross for at det på skjermen står at dette kan ta noen minutter og ikke timer?
  12. Nå snakker du om noe jeg ikke har peiling på, min status er som du kanskje ser "Nybegynner"
  13. Jeg har en Tellstick ZNet Lite V2 og har koblet til to PIR Motion Detector Sensorer fra Telldus. Disse er satt opp på events til å gi alarm og sende en push melding dersom detektorene utløses. Så langt alt greit, men dette er jo ikke ett egnet varslingssystem. Nå kan en få E-post eller SMS ved alarm, men da til den nette pris av 3 Euro i måneden som jeg ikke har lyst til å betale. Er det noen her som vet om det finnes en annen måte å bli alarmert på fra disse detectorene. En form for workaround som en ikke nødvendigvis må betale for hver alarm. Betaler allerede for Verisure alarm så det synes jeg er nok gitt kostnadene ved å kjøpe utstyret til Telldus. Det virker som de ikke gir noen brukerservice uten ekstra betaling.
  14. Ja, sant nok, men de nye forskriftene som har tredd i kraft er så kostbare å bryte at selskapene kan gå konken. Det kan gis bøter på 100 vis av millioner og milliarder. det har allerede Google fått erfare vel.
  15. Jeg tror det er de nye EU reglene for personvern som er grunnen til det. Det vil nok ikke være for vanskelig å hacke seg inn på signalene fra f.eks pulsmåleren og få tak i data. Om noen har interesse for det er imidlertid en annen sak, jeg tror ikke mange vil bruke ressurser på det, men sikker kan en jo ikke være. Her kommer da EU reglene inn og kan gi netteierne enorme bøter dersom de kan vise til at netteier har vist uaktsomhet og således har noen form for skyld her. Disse EU reglene har økonomis ris bak speilet i en slik størrelsesorden at den nok kan skremme vannet av mere pengesterke aktører enn norske nettselskaper.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.