Gå til innhold
 • Bli medlem

DiderikFrom

Medlemmer
 • Innholdsteller

  479
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

DiderikFrom vant dagen sist 10. desember 2017

DiderikFrom hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

DiderikFrom's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

89

Nettsamfunnsomdømme

1

Community Answers

 1. Jeg fikk nettopp installert HeatIt Z-TRM3. Firmware rapporteres til 4.0. Jeg bruker HomeSeer 4 med siste stable z-wave. Jeg får ikke endret "heating setpoint" via device.. Jeg får heller ikke device med temperaturrapport. Er ikke dette løst nå? En workaround som fungerer for meg er å sette temperatur med parameter 9, slå av releet og så slå det på igjen...
 2. Jeg går for WiFi. Prisforskjellen er såpass liten.
 3. Jeg skal kjøpe to nye Mill-ovner og de med WiFi er bare marginalt dyrere. Ville du anbefalt å kjøpe med eller uten WiFi? Jeg skal uansett bruke en veggplugg for full kontroll, men med WiFi kan jeg kanskje i tillegg justere termostaten på ovnen?
 4. Gammel tråd, men også jeg lurer på dette.
 5. Det er en sånn jeg har på hytta... Jeg har også gode erfaringer med Mill nyere enn 2013.
 6. Problemet er at mange panelovner med elektronisk termostat nullstilles dersom de er uten strøm. Det er ikke alltid like lett å finne ut av før kjøp, heller. Den jeg har fra Namron, er ubrukelig med veggplugg. Jeg har en Mill panelovn med elektronisk termostat, og innstillingene er bevart selv etter at den har vært frakoblet en hel sommer. Jeg må skaffe flere av den, før den går ut av produksjon.
 7. Hvor fikk du tak i en med gammeldags termostathjul? Jeg trodde det ble forbudt å selge med et EU-regulativ for et par år siden? Jeg kjøpe en Namron panelovn til hytta. Det fungerer ikke bra med veggplugg: dersom ovnen har vært uten strøm i mer enn 24 timer, nullstiller den seg. Da må den manuelt reprogrammers den før den begynner å varme igjen.
 8. Hei, jeg tenkte poste mine erfaringer med oppgradering fra HS3 til HS4. Kanskje kan det være til nytte for noen. Merkelig nok kan jeg ikke finne noen offisiell oppgraderings- eller installasjonsinstruksjon, ei heller HS4 linux _dependencies_. Først backup. Jeg startet med å følge instruksene her: https://forums.homeseer.com/forum/homeseer-products-services/system-software-controllers/hs4-hs4pro-software/1398694-upgrading-from-hs3-linux-solution?p=1398963#post1398963 Jeg lastet ned HS4 og pakket det ut over en kopi av HS3-installasjonen. Ingen åpenbare feilmeldinger i loggen etter at jeg startet HS4, men web interface så slik ut: Jeg kjørte Debian 9/Stretch. Mon tro om det kunne ha noe med mono versjon 4 å gjøre? Jeg bestemte meg for å først oppgradere til Debian 10/Buster. Problemfri oppgradering, mono var nå versjon 5. Dog samme utseende på web interface. Jeg avinstallerte mono fullstendig: `sudo apt remove --purge --auto-remove mono-runtime` og sjekket at alt var borte med: `apt list --installed | grep mono` Jeg installerte så mono fra det offisielle repo, her: https://www.mono-project.com/download/stable/#download-lin-debian , og så `sudo apt update` `sudo apt update` `sudo apt install mono-devel mono-complete ca-certificates-mono mono-xsp4 mono-vbnc` HS4 ser nå ut til å kjøre fint. Jeg har ikke testet mer enn et par timer, menlar HS3 surre og gå inntil jeg er hjemme og kan følge med.
 9. Selger en popp z-wave plug-in dimmer. Fungerer utmerket. Selges fro 200. Kan hentes på Frogner i Oslo .
 10. Brukt rollertrol rullegardinmotor 12 Selges for 300. Kan hentes på Frogner i Oslo. v
 11. Jeg har planer om å sette dette opp, primært for å lette porteringer, oppgraderinger &c. F.eks. kunne jeg da kjøre HS3 på mac'en mens jeg oppgraderer serveren eller bytter hardware. Det må jo da nødvendigvis være HomeSeer Linux som kjører der, men jeg bruker uansett linuxversjonen. Det høres ut som en smal sak å sette opp, men det gjenstår å se om det er like lett i praksis. 24 t klokke løses enkelt som ZoRac skriver. Docker ville være mye mer lightweight enn en VM. @kridan Har du fått dette opp og kjøre?
 12. Ja og nei. Ifølge Smarthings' FAQ er det noen funksjoner som støtter local execution, mens andre kun støtter cloud execution. Når man logger inn i API'en kan man se hvor de forskjellige enhetene kan eksekveres. WebCore eksekveres utelukkende i skyen, mens (noen) enkle automasjoner som settes opp i app'en eksekveres lokalt dersom alle enhetene støtter local execution. Ingen av enhetene fra Xiaomi/Aqara støtter local execution, men jeg tror altså at kombinasjonen SmartThings button og Philips Hue vil fungere offline, men kan ikke helt få bekreftet dette. Hue prosesseres lokalt, men jeg er usikker på button. https://support.smartthings.com/hc/en-us/articles/209979766-Local-processing
 13. Lite aktvitet på dette forumet, men prøver meg. På hytta har jeg SmartThings Hub, og bruker Xiaomi/Aqara brytere for å styre/dimme lyset. Det fungerer for det meste utmerket, men her i sommer var 4G nede ved flere anledninger. Da var det ikke mulig å justere noe lys. Device handler til Xiaomi/Aqara brytere fungerer kun for cloud execution, men f.eks. Philips Hue pærer kan automatiseres lokalt. Internett forteller meg at jeg ikke kan få Xiaomi/Aqara til å prosesseres lokalt, men fins det andre løsninger? Hva med SmartThings egen button? Jeg mener å ha lest et sted at den virker lokalt, men kan ikke lese det herfra: https://www.smartthings.com/products/smartthings-button Noen tips?
 14. Svarer på min egen post. Jeg har droppet Hue hub og kjørt Hue-pærer direkte mot SmartThings. Det fungerer fint. Jeg har forstått at bakdelenes med dette er 1) at pærene må være på fordi de fungerer som extender/noder, men det er greit. 2) Det er ikke enkelt å resette Hue pærer som ha vært koblet til SmartThings, men angivelig kan man gjøre det med deCONZ (som jeg uansett har tilgang til).
 15. Da har jeg oppdatert første post med informasjon om at skriptet ikke lenger fungerer, dessverre. Jeg har ambisjoner om å skrive om skriptet slik at det igjen fungerer. darksky.net kan være en mulig kilde til værdata. Dessverre har jeg ikke så mye ledig tid, så progresjonen kan nok bli langsom. Fordi jeg av helt andre grunner trenger å bli bedre på python, er det mulig jeg tar dette som en øvelse og skriver skriptet i python (men tilrettelagt for integrasjon med homeseer).
×
×
 • Opprett ny...