Gå til innhold
 • Bli medlem

DiderikFrom

Medlemmer
 • Innholdsteller

  452
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

DiderikFrom vant dagen sist Desember 10 2017

DiderikFrom hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

82 Excellent

Om DiderikFrom

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg selger en stykk Philio veggkontroller-/dimmer. Meget god stand. Jeg har vært veldig fornøyd med denne, men jeg trenger den ikke lenger. Se bilder under. Det øverste er produsentbilde. https://www.tronika.no/no/zwave-kontrollere/865-veggkontroller-psr07.html?search_query=philio&results=11 Tenkte meg, tja, 350. Kom ev med bud. Kan hentes på Frogner i Oslo, ev.sendes mot at kjøper betaler frakt. Jeg kan sende i brev (uten sporing) for 48 kroner, ev norgespakke med sporing (noe dyrere).
 2. DiderikFrom

  [Solgt] Fibaro Dør- og vindussensor

  Hei, det er fint! Henting passer både mellom 20-22 og 25-30 desember.
 3. DiderikFrom

  [Solgt] Fibaro Dør- og vindussensor

  Jeg selger tre stykk Fibaro Door/Window Sensor. Den ene har påmontert temperatursensor. Dersom det er av interesse, kan jeg se om jeg finner løse temperatursensorer som kan følge med de to andre. Se bort fra eskene, de kan godt være fra en annen sensor. Nøyaktig typebetegnelse ses på bilde. Alle er i god stand. Jeg tenkte meg 275 per stykk, 800 for alle tre. Kan hentes på Frogner i Oslo, ev sendes mot at kjøper betaler frakt.
 4. DiderikFrom

  Sonos problemer etter nytt AP kom i hus

  Det er ikke spanning tree protocol? Det slet jeg med for en god stund siden. https://en.community.sonos.com/troubleshooting-228999/sonos-and-the-spanning-tree-protocol-16973 PS: Bridge er jo bare dersom du ikke kan kable en av Sonosdingsene dine.
 5. DiderikFrom

  Alarmsystem og Homeseer

  Jeg gjør det også slik, og det har fungert utmerket i noen år nå. Jeg bruker Sonos som varsling og med diverse lyder, samt som sirene. Og keypad/RFID har også fungert utmerket:
 6. Da fikk jeg oppdatert NodeMCU'en i dag, og dette funket utmerket!
 7. Jeg prøver å forstå FreePBX? Har du eget iptelefonabonnement via internettlervandøren din eller gjør du det på annen måte?
 8. Det har jeg jammen! Det må jeg fjerne, Ah, herlig! Det ser veldig riktig ut, jamfør ref. (Det burde jeg jo ha klart å google meg til...) Tester dette så snart jeg kommer ut til NodeMCU'en. Tusen takk!😃
 9. Ja, meget gjerne! Her er koden. Som du ser, har jeg funnet den på github, men har skrevet noe om fordi den rotet det til med Celsius. Jeg synes det er rart at NodeMCU'en både kan lage et eget nettverk og være koblet til det trådløse nettet fra 4G-ruteren? Edit: Når jeg tenker meg om, antar jeg at ESP'en er i rutermodus kun når klienten ikke er tilkoblet (client.stop)? En nødløsning kunne være å flytte delay til før client.stop? Men det beste hadde vært å deaktivere rutermodus. #include <DHT.h> #include <ESP8266WiFi.h> //https://github.com/casper-gh/nodemcu-temperature-sensor/blob/master/thermometer-dht22-thingspeak.ino // replace with your channel's thingspeak API key, String apiKey = "***********"; const char* ssid = "**************"; const char* password = "***************"; const char* server = "api.thingspeak.com"; #define DHTPIN 4 // D2 pin on Nodemcu DHT dht(DHTPIN, DHT22, 11); WiFiClient client; void setup() { Serial.begin(115200); delay(10); dht.begin(); WiFi.begin(ssid, password); Serial.println(); Serial.println(); Serial.print("Connecting to "); Serial.println(ssid); WiFi.begin(ssid, password); while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) { delay(500); Serial.print("."); } Serial.println(""); Serial.println("WiFi connected"); } void loop() { float h = dht.readHumidity(); float t = dht.readTemperature(); // Read temperature as Celsius (the default) //float t = dht.readTemperature(); // Read temperature as Fahrenheit (isFahrenheit = true) //float f = dht.readTemperature(true); if (isnan(h) || isnan(t)) { Serial.println("Failed to read from DHT sensor!"); return; } if (client.connect(server,80)) { // "184.106.153.149" or api.thingspeak.com String postStr = apiKey; postStr +="&field1="; postStr += String((float)t); postStr +="&field2="; postStr += String((float)h); //String((float)t sends float, and String((int)t sends integer client.print("POST /update HTTP/1.1\n"); client.print("Host: api.thingspeak.com\n"); client.print("Connection: close\n"); client.print("X-THINGSPEAKAPIKEY: "+apiKey+"\n"); client.print("Content-Type: application/x-www-form-urlencoded\n"); client.print("Content-Length: "); client.print(postStr.length()); client.print("\n\n"); client.print(postStr); Serial.print("Temperature: "); Serial.print(t); Serial.print(" degrees Celcius Humidity: "); Serial.print(h); Serial.println("% send to Thingspeak"); } client.stop(); Serial.println("Waiting..."); // time between updates // delay(120000); // 2 mins delay(1800000); // 30 mins }
 10. Jeg satte sammen en NodeMCU med en DHT22 som oppdaterer (temperatur og fuktighet) hver time til Thingspeak.com. Jeg henter data fra thingspeak til HomeSeer hjemme. Dermed har jeg kontroll på temperaturen på loftet på landstedet. Men; i dag merket jeg at NodeMCU'en lager et usikret trådløst nettverk med navn ESP***. Er det en sikkerhetsrisiko? Kan jeg slå det av? Jeg brukte Arduino og wifi-library for å sette opp NodeMCU.
 11. DiderikFrom

  Hva har du kjøpt idag

  Tøft! Har du tegnet dette selv? 👏
 12. DiderikFrom

  Dynamisk HUE-belysning

  Meg bekjent finnes ikke noe slikt. Ev. tror jeg du må skripte det selv. Igjen tror jeg der er fornuftig å gjøre dette så enkelt som mulig for å unngå en lang rekke kompliserte regler. Jeg finner også at jeg ønsker forskjellig innstilling på forskjellige lyskilder (om det da ikke er mange lyskilder i f.eks. en lysekrone e.l.).
 13. DiderikFrom

  Dynamisk HUE-belysning

  Jeg har lagd et skript som kjører per lyskilde (ev. gruppe). Skriptet kjører hvert 15. min. Det starter med å sjekke om pærens status er det samme som skriptet sist satte det til. Dersom det ikke er match, betyr det at noen har justert lyset manuelt, og skriptet vil dermed ikke justere noe. Dersom det er match, vil lysstyrke (jeg synes det fungerer best med lysstyrke ute) og tid brukes til å definere fargetemperatur og lysstyrke. Dette kan man gjøre så komplekst man vil, men jeg synes for de fleste lyskildene at det er best med få nivåer. De fleste lyskildene justerer jeg bare i henhold til etter/før solnedgang, mens på andre trengs finjustering ut fra lux og tid &c. Her tror jeg ikke man kan finne noen enkel standard, men bare må starte, og bruke litt tid på å justere nivåene.
 14. DiderikFrom

  Dynamisk HUE-belysning

  Enten du bruker JowiHue eller styrer direkte med JSON API'en til Hue Bridge, kan du angi "Transition Time". Trådstarter: Jeg gjør dette med Hue, men det har krevd relativt omfattende custom skripting. Jeg bruker bash (kjører HS3 Linux). Diverse skript kjører hvert 15. min, og justerer lysstyrke og fargetemperatur.
 15. DiderikFrom

  Fibaro multi sensor sluttet å kommunisere

  Den er ikke tom for batteri? Det samme skjedde her om dagen med en Fibaro dørsensor. Den sluttet å kommunisere, men blinker når man trykker på den. Batteristatus var ikke oppdatert siden primo 2016. (Jeg hadde dog brukt et "billig" batteri, uten at jeg vet det har noe å si). Et nytt batteri fikset det hele.
×