Gå til innhold
 • Bli medlem

DiderikFrom

Medlemmer
 • Innholdsteller

  469
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

DiderikFrom vant dagen sist Desember 10 2017

DiderikFrom hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

86 Excellent

Om DiderikFrom

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har planer om å sette dette opp, primært for å lette porteringer, oppgraderinger &c. F.eks. kunne jeg da kjøre HS3 på mac'en mens jeg oppgraderer serveren eller bytter hardware. Det må jo da nødvendigvis være HomeSeer Linux som kjører der, men jeg bruker uansett linuxversjonen. Det høres ut som en smal sak å sette opp, men det gjenstår å se om det er like lett i praksis. 24 t klokke løses enkelt som ZoRac skriver. Docker ville være mye mer lightweight enn en VM. @kridan Har du fått dette opp og kjøre?
 2. Ja og nei. Ifølge Smarthings' FAQ er det noen funksjoner som støtter local execution, mens andre kun støtter cloud execution. Når man logger inn i API'en kan man se hvor de forskjellige enhetene kan eksekveres. WebCore eksekveres utelukkende i skyen, mens (noen) enkle automasjoner som settes opp i app'en eksekveres lokalt dersom alle enhetene støtter local execution. Ingen av enhetene fra Xiaomi/Aqara støtter local execution, men jeg tror altså at kombinasjonen SmartThings button og Philips Hue vil fungere offline, men kan ikke helt få bekreftet dette. Hue prosesseres lokalt, men jeg er usikker på button. https://support.smartthings.com/hc/en-us/articles/209979766-Local-processing
 3. Lite aktvitet på dette forumet, men prøver meg. På hytta har jeg SmartThings Hub, og bruker Xiaomi/Aqara brytere for å styre/dimme lyset. Det fungerer for det meste utmerket, men her i sommer var 4G nede ved flere anledninger. Da var det ikke mulig å justere noe lys. Device handler til Xiaomi/Aqara brytere fungerer kun for cloud execution, men f.eks. Philips Hue pærer kan automatiseres lokalt. Internett forteller meg at jeg ikke kan få Xiaomi/Aqara til å prosesseres lokalt, men fins det andre løsninger? Hva med SmartThings egen button? Jeg mener å ha lest et sted at den virker lokalt, men kan ikke lese det herfra: https://www.smartthings.com/products/smartthings-button Noen tips?
 4. Svarer på min egen post. Jeg har droppet Hue hub og kjørt Hue-pærer direkte mot SmartThings. Det fungerer fint. Jeg har forstått at bakdelenes med dette er 1) at pærene må være på fordi de fungerer som extender/noder, men det er greit. 2) Det er ikke enkelt å resette Hue pærer som ha vært koblet til SmartThings, men angivelig kan man gjøre det med deCONZ (som jeg uansett har tilgang til).
 5. Da har jeg oppdatert første post med informasjon om at skriptet ikke lenger fungerer, dessverre. Jeg har ambisjoner om å skrive om skriptet slik at det igjen fungerer. darksky.net kan være en mulig kilde til værdata. Dessverre har jeg ikke så mye ledig tid, så progresjonen kan nok bli langsom. Fordi jeg av helt andre grunner trenger å bli bedre på python, er det mulig jeg tar dette som en øvelse og skriver skriptet i python (men tilrettelagt for integrasjon med homeseer).
 6. Edit: Glem det, jeg tenkte feil. Men dersom du trenger altitude og azimuth, kan du bruke dette: https://forums.homeseer.com/forum/developer-support/scripts-plug-ins-development-and-libraries/script-plug-in-library/1286064-solar-position-script
 7. Hei, jeg er helt ny på Smartthings. Jeg har brukt homeseer hjemme en god stund, men kjøpte nå en Smartthings Hub til sommerhuset. Jeg har forsøkt å lese meg opp på dette på Smartthings-forumet, men skjønner ikke helt hvorfor man må bruke Hue Hub i tillegg till Smartthings Hub (og ikke bare koble hue pærer direkte til Smartthings). Det er nevnt noe om zigbee mesh og instabilitet. Mot homeseer har jeg koblet deconz, og det fungerer utmerket med en salig blanding av xiaomi, Hue, Ikea &c. På smartthings datt Xiaomi/Aqara temperatursensoren ut etter noen dager.
 8. Jeg ble veldig glad da jeg fant denne: Lenke Gleden ble betydelig redusert da jeg skjønte dette var bluetooth og ikke zigbee. Noen som har noe erfaring, fins det en praktisk bruk mot f.eks. homeseer?
 9. Da har du jo fjernkontrollen som følger med, eller så burde det være mulig (via deCONZ) å linke en Hue Tap direkte til speilet? Innmaten til Hue Tap kan jo plukkes ut og plasseres bak et vanlig deksel. Begynner å bli en stund siden nå, men det gjorde jeg enkelt i speilet på bildet her: https://www.jhbathrooms.com/sites/default/files/styles/photo_wide/public/photos/LA_BELLE_CL_NU1_00C_0902_1.jpg?itok=vfcy2-xB Bakplaten kunne skrus av, inni var det en 24v strømforsyning. Den koblet jeg meg bare på på lavvoltsiden. En Fibaro switch styrer de opprinnelige LED-stripene (med verkstedlys) og en Fibaro RGBW styrer stripene jeg plasserte ved siden av. Jeg kunne sikkert ha satt dimmer direkte på stripene som var der også.
 10. Selv satte jeg inn i en ekstra dimbar LED-stripe i et speil med (angivelig) ikke dimbar LED-stripe. Dersom du vil ha noe helt ferdig, er Philips Hue speil et godt valg: https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/belysning/paerer-lyskilder/philips-hue/philips-hue-adore-speil-med-belysning-p51080
 11. Jeg husker dessverre ikke helt hvordan "magic scenes" virker, men amme prinsipp som skissert over vil fungere med varme, ja.
 12. Riktig. Dersom du ikke hadde hatt med "Downlights garase == ON", ville scenen/eventen trigget i det uendelige så lenge det ikke var bevegelse, og HCL ville låst seg, ev bli stoppet av "too many instances".
 13. Jeg tror det er riktigere. Armed eller Breached skal ikke ha noe å si for "too many instances", men avhegig av oppsettet ditt, vil jeg tro at lyset ikke kommer på dersom du velger Armed. Dersom det fungerer med Breached, ville jeg brukt det.
 14. Dette ser veldig riktig ut! Edit: Forresten, det er så lenge siden jeg brukte Fibaro, men bevegelsessensor skal kansje være "Breached" ikke "Armed"? At en bevegelsessensor kan være "Armed" tror jeg er litt spesifikt for Fibaro?
×
×
 • Opprett ny...