Gå til innhold
 • Bli medlem

DiderikFrom

Medlemmer
 • Innholdsteller

  465
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

DiderikFrom vant dagen sist Desember 10 2017

DiderikFrom hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

86 Excellent

Om DiderikFrom

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. DiderikFrom

  Real-time solar data without any hardware sensor

  Da har jeg oppdatert første post med informasjon om at skriptet ikke lenger fungerer, dessverre. Jeg har ambisjoner om å skrive om skriptet slik at det igjen fungerer. darksky.net kan være en mulig kilde til værdata. Dessverre har jeg ikke så mye ledig tid, så progresjonen kan nok bli langsom. Fordi jeg av helt andre grunner trenger å bli bedre på python, er det mulig jeg tar dette som en øvelse og skriver skriptet i python (men tilrettelagt for integrasjon med homeseer).
 2. DiderikFrom

  Real-time solar data without any hardware sensor

  Edit: Glem det, jeg tenkte feil. Men dersom du trenger altitude og azimuth, kan du bruke dette: https://forums.homeseer.com/forum/developer-support/scripts-plug-ins-development-and-libraries/script-plug-in-library/1286064-solar-position-script
 3. DiderikFrom

  Smartthings og Philips Hue

  Hei, jeg er helt ny på Smartthings. Jeg har brukt homeseer hjemme en god stund, men kjøpte nå en Smartthings Hub til sommerhuset. Jeg har forsøkt å lese meg opp på dette på Smartthings-forumet, men skjønner ikke helt hvorfor man må bruke Hue Hub i tillegg till Smartthings Hub (og ikke bare koble hue pærer direkte til Smartthings). Det er nevnt noe om zigbee mesh og instabilitet. Mot homeseer har jeg koblet deconz, og det fungerer utmerket med en salig blanding av xiaomi, Hue, Ikea &c. På smartthings datt Xiaomi/Aqara temperatursensoren ut etter noen dager.
 4. DiderikFrom

  Dimmer med hjul, bluetooth

  Jeg ble veldig glad da jeg fant denne: Lenke Gleden ble betydelig redusert da jeg skjønte dette var bluetooth og ikke zigbee. Noen som har noe erfaring, fins det en praktisk bruk mot f.eks. homeseer?
 5. DiderikFrom

  Tips til baderomsspeil med belysning

  Da har du jo fjernkontrollen som følger med, eller så burde det være mulig (via deCONZ) å linke en Hue Tap direkte til speilet? Innmaten til Hue Tap kan jo plukkes ut og plasseres bak et vanlig deksel. Begynner å bli en stund siden nå, men det gjorde jeg enkelt i speilet på bildet her: https://www.jhbathrooms.com/sites/default/files/styles/photo_wide/public/photos/LA_BELLE_CL_NU1_00C_0902_1.jpg?itok=vfcy2-xB Bakplaten kunne skrus av, inni var det en 24v strømforsyning. Den koblet jeg meg bare på på lavvoltsiden. En Fibaro switch styrer de opprinnelige LED-stripene (med verkstedlys) og en Fibaro RGBW styrer stripene jeg plasserte ved siden av. Jeg kunne sikkert ha satt dimmer direkte på stripene som var der også.
 6. DiderikFrom

  Tips til baderomsspeil med belysning

  Selv satte jeg inn i en ekstra dimbar LED-stripe i et speil med (angivelig) ikke dimbar LED-stripe. Dersom du vil ha noe helt ferdig, er Philips Hue speil et godt valg: https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/belysning/paerer-lyskilder/philips-hue/philips-hue-adore-speil-med-belysning-p51080
 7. Temmelig sikker på at det betyr forsinkelse på HCL.
 8. Jeg husker dessverre ikke helt hvordan "magic scenes" virker, men amme prinsipp som skissert over vil fungere med varme, ja.
 9. Riktig. Dersom du ikke hadde hatt med "Downlights garase == ON", ville scenen/eventen trigget i det uendelige så lenge det ikke var bevegelse, og HCL ville låst seg, ev bli stoppet av "too many instances".
 10. Jeg tror det er riktigere. Armed eller Breached skal ikke ha noe å si for "too many instances", men avhegig av oppsettet ditt, vil jeg tro at lyset ikke kommer på dersom du velger Armed. Dersom det fungerer med Breached, ville jeg brukt det.
 11. Dette ser veldig riktig ut! Edit: Forresten, det er så lenge siden jeg brukte Fibaro, men bevegelsessensor skal kansje være "Breached" ikke "Armed"? At en bevegelsessensor kan være "Armed" tror jeg er litt spesifikt for Fibaro?
 12. Jeg tolker det slik at dersom du får "too many instances" er det én eller flere scener event som bør skrives om. Men uten logg er det vanskelig å vite hvilken. Å øke antall instances mer enn bare litt vil/kan føre til ustabilitet/ressursproblemer. Jeg ville først gått grundig gjennom scenene og sjekket logikken. Er det noen scener som vil aktivere igjen og igjen uten behov? F.eks. dersom bevegelse --> slå på lys, bør skrives om til (dersom bevegelse OG ikke lys) --> slå på lys. Dersom du da fortsatt ikke er i mål, ville jeg deaktivert alle scener, for så å aktivere én og én og sjekke stabiliteten for hver ny scene som aktiveres.
 13. Det er noen år siden jeg solgte min HCL, blant annet på grunn av dette. Jeg er rimelig sikker på at meldingen kommer fordi en scene/event trigges for mange ganger. Det som er den største bakdelen med HCL er at det ikke fins noen logg du kan sjekke dette i (ihvertfall var det ikke det da jeg sluttet å bruke HCL). Dersom du lager en scene som følger (pseudokode): If time is after 2000; then turn on lights Vil scenen trigges igjen og igjen i det uendelige, og du får CPU-/minneproblemer og nevnte melding. Denne kodensnutten er ekstremeksempelet, men det er mange små fallgruver man kan gå i, og uten logg er det vanskelig å debugge.
 14. Jeg selger en stykk Philio veggkontroller-/dimmer. Meget god stand. Jeg har vært veldig fornøyd med denne, men jeg trenger den ikke lenger. Se bilder under. Det øverste er produsentbilde. https://www.tronika.no/no/zwave-kontrollere/865-veggkontroller-psr07.html?search_query=philio&results=11 Tenkte meg, tja, 350. Kom ev med bud. Kan hentes på Frogner i Oslo, ev.sendes mot at kjøper betaler frakt. Jeg kan sende i brev (uten sporing) for 48 kroner, ev norgespakke med sporing (noe dyrere).
 15. DiderikFrom

  [Solgt] Fibaro Dør- og vindussensor

  Hei, det er fint! Henting passer både mellom 20-22 og 25-30 desember.
×