Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

evest

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant
    Telldus Live!
    Annet

Nylige profilbesøk

668 profilvisninger

evest sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kjipt, var litt spent på denne. Har 2 x 150, og er fornøyde med de, men alltid spennende med noe nytt.
  2. Ja; så det litt sent. Elektrikeren var innom både titt og ofte og hadde koblet dette lovlig for meg. Endte faktisk opp med å demontere kontakten fra "huset", klarte å presse innmaten ned i "big-boxen" og da stakk ikke USB-A kontakten ut. Litt trangt, men funket fint.
  3. Fant du noen andre / billigere alternativer? Havnet plutselig i samme skvis, skal montere en pad på veggen og kjøpt en ramme fra Mike (https://mbmounts.com/products/samsung-galaxy-tab-mount). Den kommer med USB plugg som bygger nada på den ene siden (inn i padden) og en helt vanlig USB A som bygger mye på andre siden. På veggen har jeg en helt vanlig dobbel USB kontakt fra Elko: Jeg har åpnet den, og bak lokket er det ikke en altfor stor boks, kan skvise den inn men med USB kontakten bygger det for mye. Tror heller ikke det er plass til en USB vinkeladapter. Skjønner ikke hva jeg tenkte på i det hele tatt da dette ble planlagt... 🙂 Tror kanskje denne kan funke bedre: https://www.elektroimportoren.no/smart-things-scharge-s24-12w/1407926/Product.html Men billig var den jo IKKE (900,-)
  4. Jeg har forsøkt denne: https://elkosmart.elko.no/produkter/smartbryter-sort, og det ble lettere å få den inn når jeg byttet til nyere Z2M (de første forsøkene var jeg på den gamle "branchen" av Z2M - det hjalp ikke for å si det sånn 🙂 ) Det er naboen sin bryter, så jeg bare tester den. Den gjenkjennes som: Manufacturer: Schneider Electric Model: 550D6001 Den sender kommandoer som: off_top, brightness_move_down_top, brightness_stop_top osv. så man burde kunne bruke denne til det man ønsker. Jeg har derimot ikke satt den i full drift (skal tilbake til naboen). Er ikke noe batteristatus e.l. Kun basics (kommandoene). Noen med mer peiling på Z2M klarer kanskje å få mer ut av denne, men jeg tenker at Elko kunne like godt latt være å skrive Zigbee på pakken - det er egen hub som gjelder.
  5. Fra samme leverandør som meg? De er også fra Ukraina.
  6. Gikk fra Conbee II til cc2652P nå nylig da det var på tide å ta steget til zigbee2mqtt, og handlet herfra: https://www.ebay.com/itm/164928826521 Veldig kjapp respons, i løpet av 24t mottok jeg bilder av komponentene med min adresselapp og en personlig hilsen. De har sendt til Norge før. Kjøpte to da naboen også ville ha en 🙂 Med USB forlengerkabel funker denne veldig bra.
  7. Spennende! Den der må jeg lese mer om.
  8. Jeg har brukt Phoscon/Conbee ei stund, og er nå på Zigbee2Mqtt, fornøyd så langt, men devicekompatibilitet er til syvende og sist viktigst. ZHA har jeg ikke forsøkt. Dette er jo litt av det som er moro og frustrerende med HA, det er så mange muligheter, og noe funker bra for det ene, men ikke det andre. Det hjelper med litt research og gjerne et separat test-system der du kan prøve ut alternative måter uten å skade WAFen for mye. Anbefaler også "File editor" addon som lar deg redigere filer direkte i grensesnittet. I tillegg til Samba (som er et veldig godt tips.) Ta gjerne en titt her: https://www.awesome-ha.com/ for mer inspirasjon.
  9. Min ID Lock 150 har ikke et batteriproblem. Som @Moskus skriver over, så tror jeg ikke at batteriproblem er normalen. Skal installere ennå en ID Lock 150 nå straks, og da med Zigbee2Mqtt som visstnok skal gi ennå flere muligheter i Home Assistant.
  10. Jeg hadde samme utgangspunkt som deg for et år siden, og postet her: Det har rent mye vann under broa siden det, men jeg har stort sett stått på valgene mine, og tror dette kommer til å bli bra. Sentralt i det hele er Shelly komponentene (som snakker over Wifi) ispedd med Zigbee og kun en Z-wave komponent (mest sannsynlig Z-water). Rent Zigbee hadde nok også fungert bra, men følte kostnaden ble for høy, samt at jeg er skeptisk til Elko sin Smart serie. Nå beholder jeg Elko look'en, men ikke Elko Smart. Skulle jeg - mot formodning - måtte flytte, så vil alt av dimmere og lys fungere. Man kan spe på med HeatIt termostater for varmestyring, og så ha et rimelig dumt men fullt fungerende hus. Jeg tror jeg klarer å opprettholde WAF på et akseptabelt nivå om bare varmestyringen kommer på plass 🙂
  11. Du vet ikke tilfeldigvis om den funker uten å være tilkoblet cloud? Burde jo i teorien det, men da faller gjerne businessmodellen sammen, og leverandørene gidder ikke 🙂
  12. HA og Conbee funker også, men "device databasen" er ikke helt oppdatert til tider (HA integrasjonen bestemmer hvilken versjon som er med, slik jeg har forstått det.) Har en Elko bryter jeg har kranglet mye med i HA, og føler jeg er nært men er på Zigbee2Mqtt nivå og custom "Herdsman" config for å finne ut av det. Føler det er mye Zigbee jeg ennå har til gode å lære. Innmaten i Elko bryterne er fra Schneider, men med egne varianter ser det ut som. Er ikke fan av Elko sitt smart-system, og eneste grunnen til at jeg gidder er fordi alt annet jeg har er Elko Plus, og det hadde vært greit å spe på med noe som ser likt ut. Elkos egen hub er helt uaktuelt. NB! Sjekk kontaktene fra Connecte om du vil ha smarte Zigbee kontakter som ligner på Elko sine: https://www.connecte.no/stikkontakt-flush (fungerer som Zigbee rutere også.)
  13. Pent det der @Bjonness! Ser ut som jeg kryper til korset og får elektrikeren til å koble for meg, han har litt mer erfaring med å få det til å se pent ut også, men ser at det helt sikkert blir ett par slike bokser du har for å skjule "griseriet". Sier meg enig med @roadrune at her er det stort forbedringspotensiale - dette kunne Z-water gjort så mye bedre, og faktisk vært en kjempegod løsning for de som vil noe mer. Om noen har kontakter der, tips gjerne! Jeg har gjort mye research, og finner ikke noe enkel løsning der ute. Danfoss har faktisk en Zigbee referanse men dårlige nettsider gjør at jeg ikke makter å grave. Siden jeg har vannbåren varme har jeg ikke behov for å ha termostater i hvert rom, varmen skal styre seg selv (etter endel kalibrering som tar høyde for årstidene) og konas generelt høye varmebehov 🙂.
  14. Ble det bra til slutt? Ingen jinx'ing får jeg håpe 🙂 Jeg vurderer samme reise - kjører HA og har massevis med temp-sensorer (i den grad man skal regulere så mye), men behøver å styre aktuatorene. Har to 24V eller 220V aktuatorer? NC eller NO? Mye styr med kablingen? Se mine frustrasjoner her 🙂 :
  15. Ja, det var der den logiske bristen min var - programmererhjernen protesterte, men skjønte ikke hvorfor - inntil @stigvi dro "elektriker-svaret" ( --> her er du på ville veier gutt, og du behøver profesjonell hjelp 🙂 ) Fikk det til å virke (på en aktuator) når jeg satte meg ned og tenkte litt. Og du har jo rett, er kun releer, altså bare en haug med brytere som kan sende strømmen igjennom, eller la være. Men å koble dette blir jo ikke "pent" (må henge på veggen i teknisk rom), blir haugevis med kabler, selv om jeg "seriekobler" L til alle releene. Har 18 soner jeg skal styre. Ser av andre forumposter at folk har brukt både rekkeklemmer og what-not. Jeg digger ikke å kable alt 220V selv, og om jeg skal hyre elektriker blir det fort dyrt. Alle aktuatorene mine er 220V, men vurderer å bytte til 24V hvis jeg ender opp med å koble selv. De spesialiserte systemene løser "kabelproblemet" internt, men er da ikke spesielt automatiseringsvennlig. Har sett mye på Z-water og ble litt håpefull, men det er jo bare en haug med releer det også, er akkurat samme koblingshelv... Skjønner ikke hvorfor de kaller det Z-water, er vel ikke noe med den som gjør den mer fungerende med vannbåren varme enn det jeg har nå? Dette er vel noe av det penere jeg har sett, postet av @mandresen tidligere i år. Mulig jeg må krype til korset og få elektrikeren min til å rigge ett par slike. Det er ihvertfall en sikrere løsning.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.