Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon! 🥇🥈🥉

stigvi

Medlemmer
  • Innlegg

    2 805
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    159

Other groups

Sølv

stigvi vant dagen sist 18. juni

stigvi hadde mest likt innhold!

5 følgere

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stigvi sine prestasjoner

Regelrytter

Regelrytter (12/16)

  • Første innlegg
  • Samarbeidspartner
  • Postmaskin Sjeldent
  • Reagerer godt
  • Veldig populær Sjeldent

Nylige merker

1,1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Som @SveinHa skriver, alt foregår via brukergrensesnitt i en nettleser (eller i app'en). Du kan koble til en skjerm, men det er ingen relevant info der i forhold til bruk av HA. Den viser bare en tekstkonsoll med noe boot-info fra Linux. Som er veldig statisk også når systemet er startet opp.
  2. Home Assistant trenger ikke skjerm koblet til for å settes opp. Hvis en bruker Raspberry pi så må en ha en PC for å klargjøre minnekort.
  3. Med duck-dns må du åpne opp i din egen brannmur / ruter for å kunne ta i mot datapakker fra en eventuell klient. Da åpner en samtidig opp for alle andre mot din HA. Med HA sin løsning sammen med Nabu Casa, så er det HA som oppretter en utgående forbindelse til Nabu Casa. Ruter vil da automatisk ta i mot svar tilbake igjen fra Nabu Casa og sende dette til HA på ditt interne nett. Men det er slik at det er kun Nabu Casa ruteren åpner midlertidig opp for. Alle klienter må koble seg opp mot Nabu Casa og så fungerer den som en proxy og videresender til din HA. Url'en som en skal bruke mot Nabu Casa er slik utformet at den ikke er lett å gjette eller å prøve seg fram til. I tillegg er proxy til Nabu Casa utformet slik at den ikke videresender hva som helst. Tailscale kjenner jeg ikke til. Kanskje @SveinHa kan forklare hvordan den virker og hvordan en setter dette opp med HA hjemme og HA sin app på telefon?
  4. Litt sent for deg, men for andre så vil jeg anbefale en kuleventil i stedet for en magnetventil. Magnetventiler er litt følsomme for smuss og avleiringer og vil da ikke stenge 100%. Og det er jo et stort poeng. En vil jo ikke at noe skal stå og dryppe under kjøkkenbenken hele ferien. Viktige poeng. En ventil som er lagd for oppgaven vil stenge automatisk når strømmen forsvinner. Magnetventiler gjør det pr design. Kuleventiler har gjerne en kraftig fjær som stenger. Min vannstopper kan åpnes manuelt med et ratt.
  5. Helt klart nei. Nabu Casa er i alle tilfeller frivillig og det finnes alternativer. Men Nabu Casa er lettvindt og er definitivt ikke "penger ut av vinduet"
  6. https://www.nabucasa.com/ Nabu Casa er ikke Home Assistant, men er veldig relaterte. Home Assistant er gratis i bruk. Det Nabu Casa tilbyr er en lettvindt fjerntilgang. Du kan få til det samme med andre løsninger som feks det @SveinHa nevner.
  7. Bare til info: Jeg har syv kameraer og flere hundre enheter koblet til min Rpi5 (som var tidligere en Rpi4). Både på Rpi4 og Rpi5 kjørte dette med ca 1% prosessorutnyttelse og på Rpi5 er det så lite belastning av vifta sjelden går. En PC er sikker fint, men en trenger ikke det hvis det kun er HA som skal kjøre på den. Med tanke på oppetid så anbefaler jeg dedikert hardware. Og gjerne kjøp to Rpi, SSD og zigbee/zwave pinner så har en noe på lager og kan ta dette i bruk umiddelbart hvis noe skulle svikte. Men dette blir jo veldig avhengig av hvor langt en strekker det. Sørger en for at lys og varme kan styres manuelt så er det også lettere å være uten automasjon en uke mens en venter på postgang og nye enheter.
  8. Slitasjen på SD kort og SSD er omvendt proporsjonal med størrelsen fordi de bruker det som heter "wear levelling". Hvis et 4GB SD kort varer i 1 år før det er utslitt så vil et 128GB kort vare i 32 år. Men når det gjelder HA så anbefales det et SD kort å boote fra og en SSD til å lagre alle data. SD kortet trenger ikke være så stort. HA monterer dette som "read-only" og det slites ikke ut. RPi5 har støtte for å boote rett fra SSD så du trenger strengt tatt ikke SD kort, men av en eller annen grunn er det allikevel det oppsettet HA anbefaler. Fremgangsmåte er her: https://www.home-assistant.io/installation/raspberrypi Jeg anbefaler å installere på SD kort. Etter at dette er oppe og kjører, kan du installere SSD og flytte HA sin data partisjon til SSD. Dette gjøres i fra brukergrensesnittet til HA og er fort gjort.
  9. Norgespris ligger an til å bli vedtatt. Og jeg har forstått det slik at det skal fungere på samme måte som dagens strømstøtte. Dvs at du betaler full spotpris for strømmen og får betalt tilbake en strømstøtte fra netteier som er utformet slik at strømprisen time for time blir lik 50 øre. Dette blir utformet slik at støtten kan bli negativ, altså at du må betale tilbake til netteier hvis spotpris er mindre enn 50 øre. For meg er det helt OK. Da kan jeg beholde visning av strømstøtte slik det er, men kun endre formel for beregning.
  10. I dag er det på nyhetene at Futurehome er gått konkurs. Da blir de jo tvunget til å revurdere løsningen sin.
  11. Jeg har også hørt av en norsk representant at de i hovedprinsippet støtter zigbee, men produktene er ikke sertifisert og markedsført som zigbee produkter fordi dette har en kostnad. Når valget er å kun støtte Futurehome så forstår jeg valget med å droppe sertifisering. Men de burde definitivt fått på plass en sertifisering og en god dokumentasjon. Jeg tipper det er en smal sak å få disse produktene slik de er i dag til å virke med zigbee2mqtt og Home Assistant, men jeg har fungerende ovner og termostater i det gamle systemet så jeg er lite motivert til å prøve på noe.
  12. Jeg har Nobø ovner og gulvvarme og har en fin styring for å holde meg under et nettleietrinn. Jeg bruker Home Assistant.
  13. Merkelig at en som har gått på elektro linje ikke kjenner til dette. Du kan gjerne ha de i sikringsskap og koble de rett på Shelly rele. Det skulle ikke forundre meg om baderomsvifte allerede har en slik montert. Den har kanskje en bryter som er beskyttet.
  14. Kan det være at din zigbee2mqtt ikke har mulighet for å laste ned ny firmware fra ekstern server?
  15. Damen i artikkelen sier: – Med en strømpris på 48 øre i markedet har vi regna ut at det tar ca. 41 år før det har betalt seg. Med den foreslåtte norgesprisen blir nedbetalingstida hele 54 år, sier Karen Byskov Lindberg. Min kommentar til dette er at det da er lurt å se på de beste tiltakene i forhold til økonomi og heller droppe "kjekt å ha" tiltak.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.