Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

VikingOy

Medlemmer
  • Innlegg

    315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Alt skrevet av VikingOy

  1. Det finnes ikke noe som heter "ZigBee HUB" men jeg antar at det du mener er en ZigBee router? Det folk flest mener når de bruker betegnelsen "HUB", heter i ZigBee sammenhenger en "Coordinator". Man kan kun ha én (1) coordinator i et ZigBee nettverk. Alle andre enheter er enten routere eller end-devices. Hovedforskjellen er stort sett i at routere er permanent tilkoplet strømforsyning (220V) mens end-devices går på batterier. Du kan med andre ord sette en hvilken som helst 220V basert ZigBee enhet (eller flere) mellom hus og garasje, og nettet vil automatisk forlenges. ZigBee nett har innebygget såkalt Mesh-egenskaper.
  2. Jeg har nøyaktig samme oppsettet, og opplevde også veldig mye ustabilitet til å begynne med - hell til jeg valgte en annen kanal for å flytte meg vekk fra WiFi båndet. Siden da har det vært dønn stabilt.
  3. Er dette YAML kode for å opprette sensor.fuel_prices_command i Home Assistant ?
  4. Med denne URL'en får jeg kun ut én stasjon, og det er Lierkroa her i Asker (?) responseUrl: "https://api.drivstoffappen.no/api/v1/stations?stationTypeId=1" redirectList: array[0] Hva er det jeg ikke skjønner, mon tro..... [Edit] Det som måtte til var bare å endre API Request'en til å returnere et "parsed JSON Object" (Det var vel det @SveinHa mente)
  5. Hei, og takk! Jeg trodde kanskje at det skulle være enkelt å få ut listen over alle stasjonene (noe det sikkert også er), men så enkelt som å bare endre URL til https://api.drivstoffappen.no/api/v1/stations ga ikke noen slik oversikt. Jeg ser at man ved å legge til ?stationTypeId= et tall fra 1 og oppover, får ut dataene for en-og-en stasjon, men det vi trenger er jo alt samlet i en database, eller har jeg misforstått noe?
  6. Hvordan kjører du denne koden? I NodeRed?
  7. Jeg bruker Mitsubishi Aircondition anlegg (Heat/Cool) og fikk den greit inn i Home Assistant med MELCloud integrasjonen
  8. @NeoID Stå på! Vi heier på deg 👍
  9. @Ziggy dersom dine observasjoner og konklusjoner riktige, - og det tror jeg de er - betyr dette da at man heller ikke kan kjøpe en "lovlig" API nøkkel ? M.a.o. at Drivstoffappen aldri har tenkt til å åpne for betalte tredje-parts integrasjoner? HA vil jo aldri kunne benytte seg av en hash nøkkel som oppdateres/endres dynamisk?
  10. ... og da fikk du utlevert en ny API-nøkkel som fungerer?
  11. Og hvor mye kostet det deg "å lage" en konto?
  12. En dørsensor er normalt en batteridrevet end-device. Den ligger for det meste av tiden i søvne og sender ikke noe som helst. En lyspære vil kun sende når den lyser (er tilført strøm), mens smart stikk-kontakt er en always-on device og fungerer derfor også som en mesh router. Så denne kan du "stole på".
  13. Her kan du se hvordan jeg benytter Nordpool data til strømstyring: https://www.notion.so/oywin/N-r-er-str-mmen-billig-neste-gang-1635b0664eae41f8bf052988fd7f2882?pvs=4
  14. Jeg har to Home Assistant installasjoner, en i Norge og en i Spania og kan styre alt i Spania med automasjoner som kjører på den i Norge. Avstand er ingen hindring.
  15. Jeg har publisert min guide til kostbesparende strømstyring basert på Nordpool integrasjonen her - for den som er interessert (kom gjerne med tilbakemeldinger): https://oywin.notion.site/N-r-er-str-mmen-billig-neste-gang-1635b0664eae41f8bf052988fd7f2882?pvs=4
  16. Ja, du har rett - jeg beklager. Tusen takk for info.
  17. Nei, dette er en gammel nøkkel som jeg allerede har, og den virker ikke lengre.
  18. Ja, nå har det vært stille helt siden august, og vi skriver snart november. Drivstoffet blir bare dyrere og dyrere. Snart oppe 25kr/l her i Oslo området - selv om det varierer en god del fra dag til dag. Er det noen som har klart å få ut en ny API-Nøkkel?
  19. Der tror jeg du tar feil. Du får ikke noe mer strømstøtte når prisen er høy. Strømstøtter er (fremdeles) beregnet ut fra et gjennomsnitt og endrer seg ikke hver gang prisen er høy. Siden du har fastpris spiller det ingen rolle for deg hva spotprisen er. Det du hadde trengt å vite, er hva gjennomsnittet ville blitt, slik at du kunne råbruke strøm hver gang gjennomsnittet lå over din fastpris. Men det er det dessverre ikke mulig å vite fordi gjenomsnittsverdien foreligger ikke før måneden er ferdig, og da er det for sent for deg å justere forbruket.
  20. Jeg kan ikke skjønne annet enn at ut fra det du nå sier, så er du (som alle oss andre) opptatt av å agere når strømmen er billigst (og ikke når den er dyrest)? Hos oss virker det slik at den som fyller oppvaskmaskinen eller vaskemaskinen, velger program og trykker 'on' men ikke 'start'. Det tar HA seg av fordi automasjonen trigger når strømprisen blir lavest og da sender HA 'start' til den/de maskinene som er 'on'.
  21. Strømstøtten er basert på gjennomsnittspris, og har ingen sammenheng med topper og bunner over døgnet, ut over at disse påvirker gjennomsnittet. Dersom du i tillegg har fastpris, spiller det jo ingen rolle når du bruker strømmen. Hadde du hatt spotpris kunne du spart mye ved å bruke ekstra mye strøm når den var billig (putt gjerne varmeovnen inn i kjøleskapet for å maksimere strømstøtten)
  22. Det er ikke nødvendig, bare putt pengene i peisen, så er du kvitt de. Varmt blir det da også.
  23. Det "gode rådet" ditt kommer litt for sent - når ingen lenger har et token som fungerer (API-Key). 👀
  24. Ja, får samme svar her. har vært slik i ca. 8 timer nå. Jeg tipper at de har slette den API-nøkkelen som alle bruker. Det er jo ikke mer som skal til for å stoppe "snyltingen". Jeg vet ikke om de tilbyr betalt API tilgang, men hele greia har jo som mål å spare penger, så betalingsviljen er nok ikke så stor. 😮
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.