Gå til innhold
 • Bli medlem

osmoen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

osmoen vant dagen sist Februar 13

osmoen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om osmoen

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hva er årsaken til template-sensorene mine ikke plukkes opp av denne? Jeg har en drøss Wyze-sensorer hvor jeg har splittet ut batteriet i separate sensorer og det hadde jo vært ålreit å kun vise de som er døden nær. Jeg har satt opp alle batterisensorene slik: - platform: template sensors: battery_garage: friendly_name: 'Garage Door' value_template: >- {% if states('binary_sensor.garage') %} {{ state_attr('binary_sensor.garage', 'battery_level') }} {% else %} unknown {% endif %} unit_of_measurement: '%' device_class: battery Er det for øvrig en bedre måte å sette opp denne malen på som kan generere en batterisensor for hver nye dør- eller bevegelsessensor jeg inkluderer i systemet mitt?
 2. Jeg bor i utlandet og husker dessverre ikke hvordan standardringeklokkene fungerer i Norge, men er det en spole i en boks et sted som genererer et magnetfelt når noen ringer på? Det er det jeg har, og jeg har enkelt og greit satt hoveddelen av en dørsensor ved siden av spolen i ringeenheten. Når noen ringer på min dumme dørklokke får jeg varsel på mobilen.
 3. I det siste har jeg innsett at vi kan bli sittende å se på mindre interessante ting på TV når det nærmer seg sengetid og man heller burde gjøre seg klar for natta. Nå har jeg programmert en rutine som fra kl. 10 sjekker om TV'en er på: dersom den streamer enten Netflix eller Prime starter en timer som sjekker status igjen etter 10 minutter. Om Tv'en viser en annen kilde vil HA sende meg en mobilvarsling og samtidig starte en 2-minutters timer. Dersom jeg godtar varselet eller lar det time ut, vil TV'en skru seg av og varselet forsvinne. Dersom jeg ønsker å fortsette å se på søpletv vil 2-minutterstimeren kanselleres og jeg mottar et nytt varsel 10 minutter senere om jeg fremdeles ser på noe jeg ikke bør. Funker strålende så langt ? Node-Red-flow: Varsel på mobiltelefon:
 4. Dersom noen av dørene eller vinduene er åpne i mer enn 8 minutter har jeg instruert HA via Node-Red om å skru av klimaanlegget om utetemperaturen er høyere eller lavere enn termostatinnstillingen. Termostaten er innstilt til å varme om det er kjøligere enn 18,5 °C eller kjøle om det er varmere enn 26,5 °C: Når døren(e) lukkes vil klimaanlegget enten kansellere timeren eller gjenoppta tidligere programmering. Neste steg blir potensielt å innføre en override i tilfelle jeg vil ha anlegget av selv etter at dørene er lukket.
 5. Jeg mener zwave-domenet i stor grad tilsvarer sensor-domenet og gir deg info om selve enheten slik som signalstyrke, node-id, hvor vidt enheten er zwave+ eller ei, etc. Det at domenet er zwave gjør det enklere å søke frem disse om man skulle ønske. Enheten under switch-domenet gir deg, i tillegg til muligheten til å aktivere/deaktivere bryteren, mer informasjon om driften av bryteren, f.eks. når du sist skrudde den av eller på. Dette er i stor grad synsing og det er godt mulig du kan finne en mer utfyllende forklaring på hva zwave-domenet gjør og hva nødvendigheten er.
 6. Dette er nesten tilsvarende min siste endring. Jeg vet ikke om dette er tilgjengelig i Norge, men jeg hadde en Ring 2-ringeklokke et års tid som jeg endelig valgte å returnere. Jeg bruker nå min eldgamle ringeklokke (kan dessverre ikke mutes) i stedet og jeg har satt inn en Wyze dørsensor i selve ringeenheten hvor en spole genererer magnetfeltet som trigger dørsensoren. Jeg satt opp en template sensor i Home Assistant som viser korrekt status. Jeg har også noen innkommende (batteridrevne) Blink XT2-kameraer som vil ta seg av bevegelse foran døra.
×
×
 • Opprett ny...