Gå til innhold
 • Bli medlem

tjwesterby

Medlemmer
 • Innholdsteller

  176
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om tjwesterby

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag November 8

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Perfekt, men jeg vil da trenge en implant til hver bryter antar jeg ettersom jeg vil kunne styre hver port individuelt. Hvordan gir du strøm til implanten?
 2. @Moskus - Har to garasjeporter i dag som har hver sin bryter på veggen. Bryter alternerer mellom å heve og senke porten for hvert trykk. Trykk en gang åpner, en gang til stopper og så tredje trykk vil sende den ned osv. Vil smart implant være en fungerende løsning for å erstatte disse bryterene? Det går to ledninger inn i bryteren, så jeg antar at det er når disse kobles sammen at den forstår "greia". Evt bedre å bare bruke ett vanlig relé?
 3. Smart, men vil den detektere behovet for å skru seg på igjen hvis man putter ett tomt batteri inn i laderen? Eller må den da "resettes" for å forstå dette?
 4. Hvordan har du løst at den kutter ved ferdig lading? Skal ha en ladestasjon for det samme i garasjen etterhvert og vil gjerne at den ikke står og trekker uten at det er nødvendig.
 5. tjwesterby

  Ring 2 eller alternativer til ringeklokke?

  @aleks - dersom du bytter ut Ring2, gi meg en lyd om du tenker å selge den Er fortsatt i tenkeboksen her, virker som det er lite gode løsninger hvis man ikke skal gå for doorbird. Mulig jeg må vente på netatmo eller noe sånt og se hvordan de tar seg ut.
 6. tjwesterby

  Belysning og styring av garasje

  Hei - lager meg en egen tråd om dette og håper jeg kan samle noen ideer her. Har i dag en dobbeltgarasje fra 90-tallet hvor det er installert 4 lysstoffarmaturer av ukjent type, og de er koblet 2 og 2. Disse er styrt av en bryter med to knapper (dette som kalles topolet?). I tillegg er det to garasjeporter. Disse styres av 2stk. Hörmann Promatic garasjeport åpnere Jeg ønsker å få automatisert portene, samt få automatisert lyset. Jeg har forstått at det er litt forskjellig info om bruk av armaturer, og jeg vil anta at det kan være greit å bare bytte de ut de gamle som er der. Hva burde man i såfall gå for? LED Armaturer? Evt forslag til å kontrollere disse? Fibaro Switch? For garasjeporten har jeg sett på Aeotec Garage Door varianten, men tar gjerne alternativer om det finnes noen gode. Det står en vanlig liten bryter på veggen i dag som jeg kan trykke på for hver port (ser ut som en lampettbryter), så jeg hadde håpet jeg kunne trigge via den på en eller annen måte for enkel kobling. Alle forslag mottas med takk Mvh Tor J.
 7. tjwesterby

  Hva har du kjøpt idag

  Kult, noen bra steder å kjøpe Hub fra? Har lyst til å ha en når jeg får pusset opp kjøkkenet
 8. tjwesterby

  Tips/hjelp til oppsett av nettverk hjemme

  Japp, fant det omtrent i det jeg postet Relativt dyre, men skal jo ikke ha allverden av de. Takk for tips!
 9. tjwesterby

  Tips/hjelp til oppsett av nettverk hjemme

  Lekkert! Finnes de snapjack sakene her i Norge? Finner de ikke ved første googling..
 10. tjwesterby

  Tips/hjelp til oppsett av nettverk hjemme

  Jeg er på Kolbotn, utenfor Oslo. Fikk beskjed fra GET om at de leverer den nyeste Inteno routeren og at de kun trenger nettverkskabler rundt i huset. Har 100meter Cat6 liggende, så jeg må nok trekke de selv, men ikke så alt for lange strekk jeg skal gjøre. De SnapJack så smarte ut. Schneider boksene virket fine så jeg tror kanskje jeg lander på de. Kan SnapJack brukes rett i rack? I såfall er det vel bare kabel inn i Schneider som selvterminerer, og snapjack i andre enden og festes i rack? Eller?
 11. tjwesterby

  Tips/hjelp til oppsett av nettverk hjemme

  @geirra takk for tips! Jeg er litt nysgjerrig, hvordan fungerer "verktøyfri kontaktering"? Så anbefalt oppsett blir da GET sentral ->switch->patchepanel->alle rom og Netgear i AP modus fra ett av rommene? Fungerer de veggboksene slik at jeg kan koble inn en kabel og få to uttak, eller må jeg strekke dobbelt til alle rom evt?
 12. Heisann, Driver med totalrenovering av ett hus fra 50-tallet hvor vi har åpnet opp så og si alt av vegger og tak, noe som gjør at jeg står ganske fritt til å kable og ordne som jeg ønsker. Jeg tenker at jeg skal ha datapunkter rundt i flere rom, men har ikke noe logisk sted å ha ett "teknisk" rom per i dag. Fiber fra GET kommer inn på loftet som er over 2.etg og jeg tenker å få dette ned i ett kryploft i 2.etg. Derfra skal det kables punkter i 1.etg, 2.etg og kjeller. @geirra nevnte i en annen tråd her at man burde bruke datapunkter med keystone plugger og patchepanel, men jeg er litt usikker på hvordan jeg skal løse dette. Har en Netgear router jeg tenker å sette i 1.etg for å få best mulig dekning (uten å sette opp flere APer), men usikker på om jeg skal la denne være ett rent AP eller om jeg skal bruke router og DHCP funksjonaliteten i denne eller om Get sin Intenio sentral skal gjøre det. Alle forslag mottas med takk, bare spør om jeg har utelatt noen detaljer TJ
 13. tjwesterby

  cat-6 kontaktpunkt hjemme

  @geirra - Thanks, men hva med en ebay variant? https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-EZ-RJ45-EZ-RJ45-PRO-HD-CRIMP-TOOL-WIRE-STRIPPER-FOR-EZ-RJ45-CONNECTORS-UK-/262366917049 Vile ikke det være ett greit alternativ eller er det store forskjeller?
 14. tjwesterby

  cat-6 kontaktpunkt hjemme

  @geirra Genialt, men dette krever eget type verktøy og ikke standard termineringstang eller ble jeg lurt av videoen?
 15. tjwesterby

  cat-6 kontaktpunkt hjemme

  Til dere som har peiling, skal etterhvert i gang med å terminere en del Cat6 kabler selv. Er det noen "gode tips" for å få det best mulig? Husker fra gammelt av at det å terminere rj45 var ett helvette..
×