Gå til innhold
 • Bli medlem

Join

Medlemmer
 • Innholdsteller

  92
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Join vant dagen sist Mars 19 2020

Join hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

11 Good

Om Join

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag Mai 10

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

402 profilvisninger
 1. Takk! Eg har no lagt inn VS og tenScripting. Men, dumt spørsmål: Må dette kjøre på HS4-maskinen(DEN er treig, og har lite plass), eller kan eg bruke det på min bærbare PC?
 2. Eg har ikkje funne ut metoden for å gjøre dette i device history. Device verdi minus device verdi. Angående scripting, har eg veldig lyst å ta steget.
 3. Hei! Eg prøver å bruke Realtime LastMeterConsumption frå tibberseer som blir oppdatert kvar time til å registrere siste times strømforbruk. Altså nyverdi - målerstand forrige time = forbruket sist time. Planen er: 1) å opprette et device som får målerstand NÅR Realtime LastMeterConsumption oppdaterer seg. Denne biten er grei. 2) Neste time når Realtime LastMeterConsumption oppdaterer seg, vil eg trekke bort forrige timeverdi for å finne forbruket. 3) Resultatet skrives til et annet device "kWh forbruk sist time". 4) Oppre
 4. Kan vere lurt å sjå på dagens verdi kanskje? Dagens topp på 9,5øre blei plukka opp her, fordi eg også tok høgde for "high" aleine.
 5. Hei! Eg driv og bygg meg et "ØKO-modus"-device og er på jakt etter regler for fornuftig strømsparing, uten å gå utover for mykje komfort. Del gjerne dine innstillinger, faktorer og erfaringer.
 6. Hei, takk for svar. Skal ta en gjennomgang i helga, men det er sikkert 4mnd siden sist oppdatering av firmware. Eg må sjekke om det er pga. omstart av pc og at web interface ikkje kjører, men meiner å hugse at phoscon fungerer når det skjer. Det blei forøvrig bedre med UPS på systemet.
 7. Hei! Mitt system styrer huset i hovedsak KNX igjennom Hager IP-interface og iZKNX plugin. I tillegg har jeg en zwave usb-stick og en Conbee II usb-stick. Systemet kjører på en eldre vifteløs industriPC, med win10. Alt fungerer dønn stabilt, bortsett fra Zigbee. Setter opp bridge etter oppsskrift, men den "står" kanskje ei veke, så mister den kontakt med bridge. Har gjort dette mange gongar. Mange. Det er ein del HUE-pærer som kun fungerer som vanlige LED-pærer, kan du si. Prøver å sette opp endel automasjoner for barna, med farge for tidsp
 8. Hei. Eg fekk problem med plugin-et FØR eg oppdaterte frå 4.1.12 og prøvde oppdatere HS til 4.1.14, uten at dét hjalp. Inntil videre må eg lage meg regler som også tar hensyn til om Tibber plugin er oppdatert mtp strømstyring. Pulse leverer data.
 9. Samme feil her. Er det i API-et? Ingen strømstyring pga det! Savnes!
 10. Slik beregner eg % pådrag:
 11. Litt videre om oppsettet: Viser forside med Events: Her ser de Gruppe: Beregning av pådrag: der blir det bestemt verdi som skal skrives til det devicet som skal holde nåverdi som er sist trigget. Denne eventen gjer ingenting, den kun skriv en verdi som er 0%, 10%, 12%, 25%, 37% .....100% til dette devicet, som lagrer siste verdi. For å justere strømforbruk og varme må vi justere settpunkt på varmekilder: Motsvarende har vi i Straumstyring: Pådrag, ei gruppe regler som blir kontrollert av nåverdi lagret i devicet over, (som holder siste verd
 12. Hei! Det har gått litt tid, men har fått gjort meg litt erfaringer. Eg har laga til prioritering på kvar enkelt varmekilde, der maks strømforbruk i snitt er 4,5kWt sist time. Dette fungerte bedre enn eg håpte, men då treng eg ikkje estimere, då kjører vi ut fra kjente tall. *1: Eg oppretta et device som held verdien for pådrag, om huset skal varme, eller ikkje varme. Bruker % for illustrasjon. 0% skal gi lite oppvarming, 100% skal gi full oppvarming. *2: Her oppretta eg eit regelsett som tar hensyn til gjennomsnittsberegning fra Tibber Pulse sis
 13. Ja, den er grei. No tenkte eg på AC signalet igjennom ringeklokka, som skal trigge smart implant, ikkje powersupply. Å kjøre 1A strøm til inngangen på smart implant, tåler den det? Har du forresten tips til "vanlig" butikk som kan selge dioder på en lørdag? Takk for hjelp forresten, om eg gløymde seie dét.
 14. Vil det vere tilstrekkelig med en motstand for å redusere strømmen? Motstander har eg nokre av, dioder ingen..
×
×
 • Opprett ny...