Gå til innhold
 • Bli medlem

Join

Medlemmer
 • Innholdsteller

  100
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Join vant dagen sist 19. mars 2020

Join hadde mest likt innhold!

Om Join

 • Bursdag 10. mai

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

496 profilvisninger

Join's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

12

Nettsamfunnsomdømme

 1. Ja, det er dét eg vurderer å lage til. Hvis ikkje strømverdi frå tibber endrar seg etter say, 6 minutt, sett oppvarming til 0%. Dét vil fungere en time eller to, før gulvvarmen når nedre temperatur og vil starte og varme etter lavere settpunkt. Altså, man kan ikkje la gjengen heime fryse heller. På 0% blir det heller ikkje varmevatn, den skrur seg av når på 62% og på ved 75% og over.
 2. Hei! Eg styrer etter kontinuerlig gjennomsnittsberegning målt forbruk frå tibber Pulse. Styrer 7gulv, 1ovn og varmtvannsberederen. Normalt har eg 7-8kWh forbruk max i mnd, peak kan vere 10-12kWh. (EDIT: MED effektstyring har eg klart å holde meg på ca 4kWh max høgaste time i mnd. Dvs innsparing på ca 150kr i mnd mot 8kWh som er vanlig verdi uregulert. ) Dette ved hjelp av EasyTrigger og Device History plugins. Og masse regler. Det fungerer heilt OK, men drømmen er Stigvi sin PID-regulator konvertert til HomeSeer. Det mest irriterende er tidvis utfall av data frå tibber API-et, slik eg kjører uten måling i etpar timar her og der, dette gjev ofte overskridelser. På søndag hadde eg 2 lengre utfall som resulterte i ny "rekord" i forbruk denne mnd. (I rødt) Effekttariffen min blir målt på den eine(1) timen med høgst forbruk i mnd. Eg har kjøpt inn et zigbee HAN-interface, men har ikkje fått tid å bytte ut Pulse enda. Har også splitter, men usikker på om den fungerer riktig.
 3. Hei igjen. 🙂 Effekttariffen har komt for å bli. I mitt tilfelle, er det den eine timen i mnd med høgast forbruk. Det gjenstår å få sammenligne kontinuerlig snittforbruk sist time med device i pluginet Device History (Håper på at utvikler vil hjelpe..) For å forsøke spare mest mulig på effektleddet, vil eg forsøke på nytt den 1. kvar måned, istaden for å benytte fast verdi. Dette fordi strømforbruket endrar seg med årstid og utetemperatur, etc. Eg har oppretta 2stk device for å lagre forbruk sist time og max forbruk hittil denne mnd. Så sammenliknar eg device:forbruk sist time, med device: max forbruk hittil denne mnd. Er forbruket sist time høgare enn max denne mnd, blir verdien fra sist time skrevet over til device: max forbruk hittil denne mnd. Device: max forbruk hittil denne mnd blir satt til 1 kWh kvar 1. i mnd klokka 00.00. Dvs det blir litt sparsomt med oppvarming den 1. I mnd, men ettersom forbruket påvirker Device: Max forbruk hittil denne mnd, vil det bli tillatt oppvarming etter behov. Mvh
 4. Etter å ha snakka med nettleverandør, er grunndekninga for nyinstallasjon tatt bort, så kunden må dekke heile kostnaden av ny installasjon..
 5. Takk igjen. Ja, elektriker må sjølvsagt inn i bildet for vurdering og prising. Er på jakt etter litt kunnskap, slik eg kan stille bedre spørsmål. Eg har sjekka med nettleverandør som meiner tilførsel frå strømboks til sikringsskap er tilstrekkelig dimensjonert for 80A, men ikkje meir. Det har også med tilgjengelig kapasitet i trafo etc. Førstemann til mølla å søke får lov. Det skal vere tilstrekkelig jording i anlegget i huset for å støtte 80A, i tillegg har eg lagt 20m jordløyfe under bygging av garasje. Det er snakk om 10-12enheter med 1300w kontinuerlig strømtrekk. Ja, det er inne i kalkulatoren, men tilførsel til garasje går via huset, så det er uansett begrensende. Eg har allerede effekttariff, sjå vedlegg: 10 enheter á 1300W burde gi 13KWh ekstra max gjennomsnittlig forbruk som max. Dvs ca 544kr i økt effektledd. I tillegg må eg opp i neste effekttariff, så det vil bety rundt 1000kr i mnd i økt nettleige for desse, i tillegg til strømprisen pr kW.
 6. Hei, og takk for utfyllende svar. Om eg skjønner deg rett, bør eg for kapasiteten sin skyld, prøve å få lagt inn 40A 3fas. Då kan eg benytte 3stk 1fas 16A med samtidighetsfaktor 1. I tillegg har eg litt ekstra kapasitet til lys og en 10A kurs eller 2, med samtidighetsfaktor 0,6? Neste del av problematikken er størrelse på hovedsikring i huset. Denne er 56A. Her kan eg sette inn 63A, eller det er også mulig å få sette inn 80A, men då blir det høgare strømtariff, ca 2000kr i året ekstra. I huset har eg sett ca 19kW peak effekt med koketopper, dampovn, steikeovn, vaskemaskin, oppvaskemaskin og varmtvann+gulvvarme. Tibber appen viser da ca 50A over fasene på hovedsikring. No har eg mulighet å slå av gulvvarme og varmtvann ved høgt strømforbruk, men i tilfellet 40A i garasjen, burde eg kanskje gå for 80A på inntaket til huset? Mvh
 7. Hei! Eg driv med planlegging av straum til garasjen, men har litt trøbbel med å "skjønne" størrelsen på 3-fas. Ved å legge 32A 3-fas eller 40A 3-fase, hvor mange 16A sikringer kan maks belastes fullt ut, før sikringa blir for liten? Kan eg belaste 6stk. 16A sikringer på 32A 3-fas eller er det kun 2stk? Gjerne litt teori, om du gidder. Mvh
 8. Hei. Light oppdatering etter montering av Aeotec Heavy duty smart switch på varmtvannsberederen: Dette har absolutt god effekt som virkemiddel for å regulere gjennomsnittsforbruk. Målet er å aldri overstige 5kW pr. time, det vil gi ca 150kr i innsparing pr mnd på effektleddet. Eg har 10 ulike reguleringstrinn. Første forsøk på å sette inn varmtvannsberederen var når gjennomsnittsberegning av forbruket nådde 4,5KWt. Dette gav ikkje tilstrekkelig effekt, slik at når vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin kjørte samtidig, blei det overskridelser. Som ekstra utfordring har barna eit plaskebasseng på taket med uregulert 3KWt varmeelement som gir mellom 30 og 35grader vanntemperatur, dette går en times tid i slengen, med etpar timer pause, ser det ut som. Screenshot 2, tilsvarende situasjon. Viser nåværende prioritering av varmtvannsberederen, som slår ut ved mindre enn 75% pådrag. (100% betyr full tilgang på effekt, 0% betyr fullt sparemodus). Ved 62%(snittforbruk over 3KWt)forsvinn 2kW effekt når berederen blir slått av, og dette gir tidlegare effekt og lavare snittforbruk. Det ser ut til vi får nok varmtvatn sjølv med lavere prioritering. Mvh
 9. Takk! Eg har no lagt inn VS og tenScripting. Men, dumt spørsmål: Må dette kjøre på HS4-maskinen(DEN er treig, og har lite plass), eller kan eg bruke det på min bærbare PC?
 10. Eg har ikkje funne ut metoden for å gjøre dette i device history. Device verdi minus device verdi. Angående scripting, har eg veldig lyst å ta steget.
 11. Hei! Eg prøver å bruke Realtime LastMeterConsumption frå tibberseer som blir oppdatert kvar time til å registrere siste times strømforbruk. Altså nyverdi - målerstand forrige time = forbruket sist time. Planen er: 1) å opprette et device som får målerstand NÅR Realtime LastMeterConsumption oppdaterer seg. Denne biten er grei. 2) Neste time når Realtime LastMeterConsumption oppdaterer seg, vil eg trekke bort forrige timeverdi for å finne forbruket. 3) Resultatet skrives til et annet device "kWh forbruk sist time". 4) Opprette et device: "Største timeforbruk Månad". 5) Lage regel som sei: "IF" kWh forbruk sist time" er større enn "Største timeforbruk Månad" "THEN" Easytrigger write device "kWh forbruk sist time" to device "Største timeforbruk Månad". Dette burde eg få til. Planen er å registrere den timen med størst kWh forbruk i mnd, lagre høgaste verdi for kvar mnd. Dette har med nettleige å gjere og estimering av nettleige og strømpris sammen. Har Easytrigger, Device history, om de kan brukes. Et lite script løser nok dette, men har ingen anelse korleis bruke skript pr.d.d. i HS.
 12. Kan vere lurt å sjå på dagens verdi kanskje? Dagens topp på 9,5øre blei plukka opp her, fordi eg også tok høgde for "high" aleine.
 13. Hei! Eg driv og bygg meg et "ØKO-modus"-device og er på jakt etter regler for fornuftig strømsparing, uten å gå utover for mykje komfort. Del gjerne dine innstillinger, faktorer og erfaringer.
 14. Hei, takk for svar. Skal ta en gjennomgang i helga, men det er sikkert 4mnd siden sist oppdatering av firmware. Eg må sjekke om det er pga. omstart av pc og at web interface ikkje kjører, men meiner å hugse at phoscon fungerer når det skjer. Det blei forøvrig bedre med UPS på systemet.
×
×
 • Opprett ny...