Gå til innhold
 • Bli medlem

Join

Medlemmer
 • Innholdsteller

  55
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Join vant dagen sist Mars 19

Join hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Om Join

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Prøvd og satt meg litt inn i Easytrigger plugin'et i Homeseer: Lagd til oppvåkningslys til poden, i andre enden av rommet. Håper det funker, jeg reiser på jobb. ?
 2. I mitt tilfelle har eg 30øre/kW i fastledd på nettleige + strømpris + en variabel effektprising, som blir rekna ut av den timen med størst forbruk i mnd. Her er det hundrelapper å hente hver mnd. Får du til å ta høgd for dét, kan eg kanskje bruke dine data til å angi en variabel snittverdi for når eg skal kutte forbrukstopper.
 3. Heihei. No har eg komt igang med izKNX plugin og styrer mesteparten av huset, strømstyring for å begrense peak-effekt, KNX, z-wave og zigbee. Det funker fjell, med ca 120devices. No har eg laga til belysning på et speil på badet, med Philips HUE lightstrip Der KNX'en styrer av/på frå bryter på vegg. På grunn av WAF prøvar eg no på å få til å dimme speilet frå bryter på veggen som har binær funksjon av/på. Kan eg adressere fysisk adresse på knappen på bryteren i Homeseer, for at ved langt trykk kunne lage til dimmefunksjon? Planen: Eg må endre i KNX programmering at kort trykk = av/på på KNX bryter og langt trykk skal ha ingen funksjon(i KNX). Så kan eg lage et virtuelt device i Homeseer satt sammen av KNX av/på kombinert med zigbee og styring av dimming på Philips HUE (speil). Og eventuelt veldig langt trykk, så kan en kanskje justere farge med +/- på samme knapp. (Easytrigger plugin?) Eg har nokre fleire knappar i huset, uten funksjon, som eg kunne brukt til andre ting. Innspel er velkomne. Pr.no prøvar eg lese meg opp på korleis lage virtuelle devices, om det kan brukes her, og om dette er anledninga for å kjøpe Easytrigger plugin'et. Med venleg helsing
 4. Takk for svar. Eg skal iallefall høyre med elektrikerfirmaet. Så ta det derifrå. Takker.
 5. Mi bekymring er om det kan vere brannfarlig og ved eventuell brann, at det kan belastes huseier. At det vil ha effekt, vil eg tru. BOD = utvida og ombygd til soverom i dag. 5cm isolasjon imellom veggplate og skap.
 6. Hei! Det er slaget som oppstår når en utgang slår inn og ut, dvs når alle varmekablar går av/på, og lys som ikkje har dimmer.
 7. Hei! Tok litt tid det her: Sikringsskapet er i midten i enden av gangen, nederst på bildet. Grunnen til eg viste til den typen, er at eg har gode erfaringer innen bilstereo på demping av metallplater med tanke på å fjerne blikkbokslyd og demping. Og ja! Prisen er i overkant.
 8. Hei! Vi har KNX i huset. Sikringsskapet er plassert i gang i kjelleren, litt fra soverom. Har egentlig fått litt tyn med fruen heile vegen mtp støy pga kontaktorer inne i skapet. Skapet er typ 60cm x 190cm. Rekner med man ikkje bør tilføre brennbare materialer på innsida av døra, har god erfaring med lignende matter: https://www.bassbrothers.no/bilstereotilbehor/dempemateriell/dd-audio-ea3.1 Men butyl med aluminiumsfolie, er det godkjent? Treng litt gode råd. Mvh
 9. God kveld. Status for i går : Mykje vind i går og rundt 5-6 grader. Litt spesielt vi hadde forbrukstopp mellom 22-23, men oppvaskmaskina og vaskemaskina var i gang. Med 2kW ekstra effekt å "leike" med, kan det vere mulig å kome rundt 3kW i maksforbruk. Det vil igjen kreve litt administrering for å legge inn 2kW forbruk og samtidig ligge under 3kW. Lure også på korleis å kutte straumen vil påvirke varmtvannsberederen. Er den kun dum, mekanisk med varmekolbe og mekanisk termostat? Ser det er eit lite kretskort der. Kor ofte kan man legge ut og inn berederen når den har temperatur under der den vil koble inn varme? Mvh
 10. Morn! Over tid får eg meir data over forbrukt effekt, her er hittil i mars,: Eg ser at trenden utover måneden er synkende. Det viser effekten av straumstyringa i huset. Det eg også ser, er at det kan vere mulig å kanskje kutte ned litt til ved å styre varmtvannsberederen på 2kW. Imellom 5<10kW vil det bety maksimalt 100kr pr mnd på effektledd, om berederen er aktiv ein heil time. Men har ikkje fått pris endå på å kunne styre denne, men det kan fort gå 2-4år å tjene inn igjen installasjonskostnaden ser eg..
 11. Det kan ha med 8000 Delayed Actions eg ikkje har fått bort? Ved høgt straumforbruk,6kw, har eg pr. no lagt inn 1minutt forsinkelse mellom de forskjellige, på å skru ned temperatur på varmekabler. 7 varmekilder. Ved lavt forbruk, under 4kW, legg gulv 1 seg inn, så 5min til neste, 10min, 15min etc. Problemet er om det blir høgt forbruk, før alle delayed Actions er innfridd, då ligg dei igjen og ikkje blir fullført? Skal sjekke opp denne pluginen. Event: Ser de feil i logikken min?
 12. Det har de rett i: Har prøvd å få til at når pri 1 er på temperatur og varmekabelen er av, kan pri2. legges inn. Men det virker som Homeseer har stoppa opp, så får ikkje kontakt med systemet no..
 13. I dag innsåg eg at på grunn av den nye tilgangen til KNX-systemet, kunne det automatiseres ytterligere. Når huset står i bortemodus og dørlåsen er låst, slår huset seg i Hjemme-modus og alt lys kjem på ved opplåsing av ytterdør:
 14. Hei igjen. Då har eg fått prøvd meg litt med effektstyring. Har kontroll over 6stk varmekabler + en 1000w panelovn. Har satt oppvarming til å slå seg av ved 4100w og på igjen under 4000w. Eg har fått styrt med dette ca frå 15.mars, men måneden er allerede ødelagt: Eg ser trenden er på bedringens vei, med mindre snittforbruk, sjølv om fruen har både bakt og laga middag samtidig. Har til no ca. 120 devices i Homeseer, så det øker på! Eg har valgt å ikkje involvere varmepumpe endå, men det er mulig å justere temperatur på samme måte. Ventar på svar frå elektriker på pris på utgang frå KNX og kontaktor for vvb, som kan bidra med 2kW om den slår seg inn. Ha ein god kveld.
 15. Då har eg fått svar frå min nettleverandør: Timeforbruket vert prisa slik som skissert her, frå time til time. 17-18, 18-19, 19-20 etc. I praksis kan vi ha høgt forbruk fordelt over to timer som skissert over. Men grensene er fakturert frå kvar heile time. Då er det neste å lære å benytte seg av gjennomsnitt av lister basert på klokkeslett. Mvh
×
×
 • Opprett ny...