Jump to content

Tverfyll

Members
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Tverfyll last won the day on January 24 2018

Tverfyll had the most liked content!

Community Reputation

64 Excellent

About Tverfyll

 • Rank
  Member

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

947 profile views
 1. Mtp fargevalget på pn(?) kablene tilsier dette en dc forsyning, mest sansynlig under 50v. Det er uansett ingen grunn til å bastant påstå at dette er ulovlig. etter en rask tur på google finner jeg cat6 kabler som er rated til 300v, så det skal ikke være noe problem å ha denne i samme rør. Da er det bare ringeledningen igjen, og den er vanskelig å se type på utfra bilde.
 2. En ting som lar deg styre hver enkelt pære, er en DALI løsning. DALI er en trådbasert løsning, så det krever litt mer arbeid å trekke om i rørene, men hvis du skal gjøre det selv, koster det ikke noe annet en tid. Det ser ut som jupiter TEK har en forankoblet trafo. Du kan derfor ikke bruke disse direkte mot phillips hue. Men hvorfor gå for GU10 når du kan bruke Hue spot direkte? https://www.power.no/hjem-og-fritid/belysning/smart-belysning/smarte-lamper-og-spotter/smart-spotter/philips-hue-milliskin-recessed-wh-1x55w/p-1101989/store/1101/?gclid=Cj0KCQj
 3. Jeg er mer betenkelig med å sette inn kamera fra verisure el.lignende, da man ikke har kontroll på om noen kikker på det. Grunnen til at jeg vil ha kamera, er først å fremst mtp brann. Greit å kunne se hva som foregår ved utløst brannmelder. Men tross alt er det viktigest at man slipper å bekymre seg for å bli overvåket i eget hjem. Utfordringen med de fleste løsninger som styres av systemet, enten det er at kamera slås av og på eller en ekstern bryter som slår kamera av og på er at dette kan overstyres uten at det merkes utenfra. Den eneste "godkjente" løsni
 4. Så mye lenger en dette kommer man ikke tilbake før systemet utvides til 128Bit.
 5. Jeg tenkte å montere en enkel stikkontakt ved taket over hvert vindu. Her er en fin plass å koble til julestjernen når den tid kommer. Herfra trekker jeg rør ned i vinduskarmen som kan brukes til å gi strøm til rullegardin etc. Hvilke rullegardin på fast strøm er å anbefale? Jeg legger opp en boks midt i taket i hvert rom med innlagt bevegelsessensor på knx. Denne har også lyssensor. Jeg vet at multisensor 6 har flere sensorer, men for min del tror jeg det er nok med bevegelse og lys. Fra denne boksen trekker jeg ned et rør til alle vinduer, for tilkobling av vindussensor.
 6. Da var det min tur på å gå løs på "smarthus" installasjonen i ny-overtatt enebolig. Huset er fra 1960. Ca 200kvm fordelt på 3 etasjer med kjeller, hovedetasje og loft. Hovedetasjen blir delvis renovert med en gang, mens resten av huset blir tatt ved et senere tidspunkt. I tillegg til dette er det en garasje, og et anneks. Jeg har forsøkt med med diverse Z-wave i leiligheten, men er ikke helt fornøyd med dette, og kommer derfor til å kjøre et KNX system i grunn, med integrasjon av andre systemer på toppen. Grunnen til at jeg kommer til å bruke KNX, er fordi je
 7. Kombinert med smartlås på snopeskapet vil man jo sikre seg at vekten holdes stabilt!
 8. Har Z-water PWM utgang med styring 0-100%, eller kan den kun styres Av/På som en standard termostat?
 9. Jeg vil anbefale knx, da dette er et robust og godt system. Jeg bruker KNX på jobb, og jobber med hele spekteret fra små hus, til store kontorbygg. Som Moskus nevner, ligger det mye arbeid i å trekke kabler, men om dette allerede er på plass, burde ikke det være noe stort problem. Knx er ikke god på trådløs kommunikasjon, men er veldig fleksibel når det kommer til kabling av bus. Du trenger i praksis bare å trekke kabel frem til nærmeste boks som har knx bus. Det finnes også knx kabel som kan trekkes i samme rør som strømmen.(Lampen må jo uansett ha strøm)
 10. Dette må jeg gjøre med jevne mellomrom. Alt fra annenhver uke til en gang i måneden. Jeg har snakket med Tibber om det, men de ber meg bare resette og integrere på nytt, uten at det løser problemet på lang sikt. Hvilken versjon av Pulse har du? Jeg har første versjonen.
 11. Hei. Jeg er såvidt igang med å ta i bruk MQTT som protokoll for logging av data, og ønsker i den forbindelse litt inspirasjon når det kommer til struktur i navngivingen. Jeg har en Wemos d1 mini som leser inn temperaturer fra noen DS18B20 temperatursensorer. Jeg ønsker at dette skal være et fleksibelt system, hvor jeg kan henge på flere sensorer på samme Wemos, men også programmere flere Wemos'er som "noder" i systemet. Et par utfordringer jeg har møtt på: Klientnavn på MQTT noden. For å slippe å endre koden for hver ny node har jeg sett fo
 12. Jeg selger diverse z-wave produkter da jeg ikke bruker dem lengre. 4 stk Aeotec multisensor 6. - SOLGT 1 stk Termostat - HE-ZW-THERM-FL2 - Pris 750,- 2 stk Fibaro wall plug 2 FGWPF-102 - Pris 200,-/stk 1 stk Qubino smart meter - Pris 500,- Kan hentes i Bergen, eller sendes mot frakt. Selges samlet eller hver for seg. Mvh Tverfyll.
 13. https://www.nold.io/compatibility/liftmaster/5580/ ihht denne siden så er det rød og hvit som er koblet.
 14. Sammenligningen din er litt upresis da det ikke ble linket til en piratkopi, men direkte til utviklers nettside. Jeg mener det er prinsipielt problematisk at admin redigerer brukere sine poster uten at dette blir _tydelig_ opplyst om i posten. Da forumet ikke har redigeringslogg, er det umulig for andre brukere å se om det som står i posten et originalteksten, eller om teksten er endret i ettertid.
 15. Er det slik at du driver sensur av forumet @Moskus? Om lilfire gjør noe "ulovlig" på et annet forum, så er det vel opp til gjeldende forum å straffe han. Selv om du er i over gjennomsnittlig glad i HS, blir det litt feil å sensurere på vegne av et annet forum. Med mindre du er ansatt hos HS, som da kan legitimere sensuren.
×
×
 • Create New...