Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

sprettballen

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

sprettballen sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samtalestarter
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. For meg fungerer Eva sin HAN-leser helt fint, den var bare kranglete å få koblet opp - men etter 8-10 forsøk gikk det. EVA/Apex smart plug er dessverre kronisk kranglete, den kobler fint opp og leser strømforbruk, men faller ut og må inkluderes på nytt. Kvitter meg med denne, og det kommer ikke fler - synd, for jeg opplever kvaliteten som god ellers.
  2. Jeg har dessverre en bil helt uten smartfunksjonalitet, og slik vil det nok forbli i overskuelig fremtid....
  3. Hei! Takk for svar! Det var oppklarende! Når jeg tenker meg om, er det jo opplagt at dette fungerer slik du beskriver 😃
  4. Hei! Mener du at jeg ikke kan bruke Home Energy meter e.l. rundt selve ladekabelen til elbilen, men at den må monteres rundt tilførselskabelen til ladeboksen og da antakelig vil fungere?
  5. Jeg har en eldre DEFA erange uno lader som jeg gjerne kunne tenke meg å overvåke strømbruk på, og jeg lurer på om noen har erfaring med å gjøre dette på en enkel og billig måte. Jeg har egentlig ikke behov for detaljert overvåking, i prinsippet holder det å detektere om lading er aktiv eller ikke. Jeg har flere tanker om dette, bl.a. om bruk av en Aeotec home energy meter kunne være løsningen. Denne kan jeg greit feste rundt tilførselkabel i garasjen og dermed få nødvendig informasjon. Jeg innbiller meg dog at dette kunne vært gjort på en enklere og rimeligere måte, siden jeg egentlig ikke trenger så detaljert info som denne kan gi. Jeg kjenner til at det finnes løsninger som kan monteres i sikringsskap, og at det også finnes løsninger fra diverse kinesiske leverandører, men jeg kunne tenkt meg noe som ikke krever elektriker og som jeg faktisk kan stole på at holder mål rent kvalitetsmessig - har ikke lyst på noe ræl som er koblet til 220v i huset mitt.... Om noen har erfaring med Home energy meter eller andre løsninger - eks. detektere endring i lys fra lysdiodene på elbilladeren eller om en eller annen sensor strategisk montert kunne si meg om lading pågår eller ikke..... Ville være takknemlig for innspill her 😃 Kan legge til at jeg bruker Homey Pro som styringssentral.
  6. Svarer meg selv her! Jeg fant løsningen i denne videoen: Kan sikkert anvendes for andre trådløse vridimmere også 😃
  7. Det kan jeg nok, men jeg har tenkt å koble dimmeren til andre handlinger i rommet senere, så tenker at jeg primært ønsker å få dette til direkte fra Homey, dersom det er mulig - men takk for innspill, det kan jo være en nødløsning om det ikke lar seg gjennomføre på annet vis 🙂
  8. Hei! Jeg er nybegynner i Homey Pro og kunne trenge litt hjelp med å få Namron Zigbee 4 i 1 vridimmer 4512726 til å faktisk dimme Hue 🙂 Jeg har fått til å koble til dimmeren gjennom Namron-appen uten problem. Jeg har fått til å legge til funksjonalitet med AV/PÅ når man trykker inn dimmeren, ved å legge inn 2 enkle flows (Switch button is turned off -> Slå lys av, og Switch button is turned on -> Slå lys på), og disse skrur lyset av/på når jeg trykker inn dimmeren. So far so good. Jeg har også fått til å dimme opp eller ned ved å bruke en annen enkel flow: (Dimmeren Brightness changed -> Innstill relativt dempingsnivå +10% og Dimmeren Brightness changed -> Innstill relativt dempingsnivå -10%), men her fungerer kun den ene, og det når dimmeren vris både mot høyre og venstre. Jeg forsøkte å slette den ene flowen, men lyset ble da kun dimmet opp uansett hvilken vei jeg vred dimmeren.... Altså: Jeg ønsker å dimme lyset ned når jeg vrir dimmeren mot venstre, og opp når jeg vrir mot høyre. Hvordan får man til dette? Setter stor pris på hjelp her 😃
  9. Jeg har også nøyaktig samme modell og kunne også godt tenke meg en litt nærmere forklaring på fremgangsmåten her om noen har fått dette til Jeg er heeelt i startgropa med litt mer avansert hjemmeautomatisering, så er veldig takknemlig for ethvert tips! God jul!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.