Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

JohnMartin

Members
 • Posts

  904
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Other groups

Bronze

JohnMartin last won the day on April 30 2023

JohnMartin had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

3,004 profile views

JohnMartin's Achievements

Kodemaker

Kodemaker (11/16)

 • Dedicated Rare
 • First post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Very Popular Rare

Recent Badges

186

Reputation

 1. Hei, I Home Assistant, så får man opp estimated_consumption_current_hour. Viser, som den sier, hva estimert timesforbruk blir. Er det noe som også er mulig å få til i TibberSeer? 🙂
 2. Kan dessverre ikke se at det er noe endring med siste versjon: Verdi på forbruk i API er 0, men plugin oppdaterer ikke device til 0. Står bare siste verdi før den ble 0. Verdi på RealtimeProduction oppdaterte seg heller ikke i takt med api'et. Klokken 12:00:31 så oppdaterte den seg til 4738, men det var bare 1 oppdatering. Når jeg slo på billaderen, så gikk den tilbake til 0 og forbruk oppdaterte seg. (Men gikk ikke tilbake til null når den slo av laderen igjen, derfor den viser 1.018kW her)
 3. Jeg skal laste ned å teste! 🙂
 4. Har begynt å planlegge egen migrering til HS4, løste dere denne floken? 🙂
 5. Kjører nesten ett tilsvarende opplegg i dag. HP proliant med ESXi, synology til backup, men har til dags dato (bank i bordet!) ikke trengt å bruke backup en eneste gang. Veldig greit at backup og restore funker når det trengs, men litt bekymret når du sier at du har byttet NUC flere ganger 🤔 Hvordan vil en slik: https://www.hardware-corner.net/desktop-models/HP-EliteDesk-800-G5-Mini/ Med en i5 9500 og 32gb ram fungere? Til ESXi og noen VM'er? Blir det for tamt? Har en slik tilgjengelig, må evt bare kjøpe ram og en ssd Evt oppgradere til i7 9700? Hvordan NUC kjører du nå?
 6. Serveren jeg i dag kjører HS3 på begynner å bli noe gammel. Jeg kjøpte den brukt, usikker når den er produsert og tatt i bruk, men jeg har nå hatt den kjørende 24/7 i snart 5 år. Kjører flere VM på den, både HS3, NVR og Home Assistant. Så den er godt brukt. Den har fungert non-stop, men tenker det er greit å være litt føre var.. Nå som siste eksamen er lever, så har jeg litt ekstra tid mellom studier nå i sommer, så tenkte jeg kanskje skulle prøve å se om jeg fikk migrert over til HS4 og ny maskinvare. Å kjøpe en ny (brukt) rack server er i utgangspunktet ikke aktuelt, men alt avhenger av pris. Så lurer derfor på om det er noen som har forslag til hva jeg kan kjøre HS4 på? Per nå så har jeg: Number of Devices: 1338 Number of Events: 367 Number of Plugins: 22 Så antar jeg trenger noe kraftigere enn en Raspberry, og tenker den ikke er stabil nok heller, men motbevis meg gjerne om jeg tar feil. Hva bruker dere?
 7. Etter at det dukket opp en ny utfordring vedr ett nytt drivhus som driftes i lag med naboen, så tenkte jeg at jeg måtte få et script som regnet ut prisen for strømmen. Tenkte jeg skulle teste ChatGPT. Spurte om dette: Svaret jeg fikk: Var ikke 100% copy/paste for at det funket, men var såpass små justeringer at jeg klarte å feilsøke det selv. Så da sparte jeg mange dumme spørsmål i diverse forum. 😃
 8. Funnet en løsning til Home Assistant, men skjønner ikke så mye av det 😛 Broken after Home Assistant OS 10.1 update · Issue #9 · BobTheShoplifter/HomeAssistant-Posten · GitHub
 9. Hva må evt endres på SSL/TSL og hvordan gjør man isåfall det? Er det være noe med brannmuren?
 10. Bare jeg som har fått problemer med scriptet? Får ingen feilmelding i logg, men får dette resultatet:
 11. HomeAssistant oppdaterer hver 2,5 sekund for alle verdier(som har ny verdi), men ikke for PowerProduction. Den oppdateres hvert 10. sekund. Altså det samme som kommer fra API'et. Vet ikke om @daniel.h.iversen kanskje har noen gode råd? 🙂 Bruker integrasjon i HomeAssistant samme SDK? Ikke at jeg er noe ekspert, men ser jo fornuftig ut den koden der. Er bare så rart at TibberSeer ikke får med seg oppdateringene som kommer fra PowerProduction, for det vises i API Explorer og i HomeAssistant.. 🧐
 12. Realtime Power oppdateres hvert 2,5 sekund, ja. API'et sender alltid data hvert 2,5 sekund, men Realtime PowerProduction oppdateres bare hvert 10. sekund. Ut ifra hva jeg har fått ut av Tibber, så er det fordi AMS bare sender negativ effekt hvert 10 sekund. Det som er finurlig her er at integrasjonen i Home Assistant oppdaterer Realtime PowerProduction hvert 10. sekund: Mens TibberSeer ikke gjør det: Så API'et sender fortløpende, men det blir ikke registrert av TibberSeer av en eller annen grunn.
 13. Realtime Power fungerer nå utmerket! Går i 0 når jeg har overproduksjon. 😃 Realtime PowerProduction derimot kan jeg ikke si har endret seg noe. Fortsatt få oppdateringer og som regel bare hver hele time, med enkelte unntak:
 14. Etter innledende tester, så ser jeg ikke noen endring. Realtime Power er "låst" på 0,5kW (Siste positive verdi før jeg fikk overproduksjon). Settes ikke til 0 når API gir 0. Realtime PowerProduction oppdateres fortsatt ikke.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.