Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjosepose

Medlemmer
  • Innholdsteller

    152
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Fjosepose vant dagen sist 4. august

Fjosepose hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer
    Homey
    Annet

Nylige profilbesøk

1 263 profilvisninger

Fjosepose's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

20

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, nå er det på tide å skrote tastafonen😃
  2. Se der ja! Akkurat som bestilt👍
  3. Hei Er det noen som kan fortelle om og hvordan man endrer på rekkefølgen til "child devices" i HS4? Jeg ønsker feks å flytte opp nederste "Gang........delay(2093)" etpar hakk opp. Har klart å stokke om knappene internt i en child device, men ikke seg i mellom.
  4. Auda, ser jo dette nå....her kan jeg vel bare skylde på at øynene står i veien😀
  5. Hei @Moskus Der kan se ut som om Homeseer plug-in for postlevering har feilet. Skal jeg tippe så har vel posten gjort en endring etsteds?
  6. Takk for oppskrift. Da kan det se ut til at jeg heldigvis bare har taztet feil tre ganger ved inkludering. Regner med at en exclude/include må til, eller finnes det andre og smartere metoder?
  7. Hei Jeg tok meg selv i å inkludere en device «secure» i HS4 noe som jeg har skjønt ikke alltid er bra verken for devicen selv eller systemet. Finnes det noe triks for å liste ut devicer som har «secure inclusion»?
  8. Det er mulig at det ligger der...har skjønt at plugin til Verisure fungerer på HS4 dersom den er migrert til HS4 fra HS3, men direkte på HS4 er det noe mer vanskelig. Hos meg ser det ut til at Windows ikke vet at jeg har en UPS. Det kommer ikke noe batterisymbol i systemtray og jeg ser heller ikke noens spor av UPS-innstillinger i feks power plans eller andre steder. I Device Manager så kommer et bare opp to intetsigende deivcer under HID. Softwaren som er anbefalt til min UPS er ViewPower. Hvordan ser dette ut hos deg?
  9. @Byelektrikeren fikk du noen gang UPSen fra PowerWalker til å fungere på HS4?
  10. Fjosepose

    HS4 og UPS

    @Andreaz ser ut til at du har en BlueWalker som fungerer med plugin? Hvilken programvare bruker du?
  11. Fjosepose

    HS4 og UPS

    Hei Jeg kjøpte meg en BlueWalker PW UPS VI 800 SW her om dagen. UPSen fungerer tilsynelatende fint sammen med anbefalt software ViewPower. Problemene begynner dog når jeg skal "koble" UPS til HS4. Etter litt graving og testing så virker det som om følgende kan være problemet: 1) UPS installerer seg som "HID-compliant vendor-defines device" and "USB Inout Device" i Device Manager, og ikke eksplisitt som UPS. Jeg antar at HS4 ser etter UPS-ressurser gjennom Device Manager? 2) Programvaren?
  12. Hei....jeg klarte selvfølgelig ikke å vente særlig lenge før jeg måtte prøve. Jeg har satt opp backup-løsningen til å ta en full backup annenhver dag som dumpes ned til OneDrive. Det fungere tydeligvis helt fint å bare kopiere tilbake rubbel&bit fra backup😀 Eneste man må huske er å stenge ned applikasjonen.
  13. Hei Lynet slo ned i pipa til et nabohus her om dagen og det gjorde at jordfeilbryteren vår slo ut. Den heller ukontrollerte nedstengningen av HS4 har tydelig forårsaket feil i HS-databasen, kunne se en feilmelding som tydet på det ved første oppstart, samt noen vedvarende kryptiske feilmeldinger. Uansett så er de fleste devicer borte så det taler vel for seg selv, men heldigvis har jeg kjørt full daglig backup. På meg ser det ut til at backup i praksis er en kopi av hele HS4 katalogen. Er det så enkelt at en restore er bare å kopiere siste ok backup ut til HS4-katalogen og overskrive alt der?
  14. Fjosepose

    MQTT og VDs

    Løsningen er at det er en bug i HS hvor det var et tilfelle hvor mcsMQTT hadde en blindsone, og ikke hadde implementert en workaround. Det som mangler var oppdatering av devicen´ ved endring av en en subscribed string. Ellers hadde jeg også feilaktig benyttet $$STATUS: istedet for $$LABEL: på publish for non-plugin-devices, men dette fungerte jo av en eller annen grunn ganske lenge likevel. Da jeg fikk rettet til $LABEL: fungerte det likvel ikke pga bug´en, men nå skal alt være rosenrødt!
  15. Fjosepose

    MQTT og VDs

    Jeg kan til enhver tid se hva som skjer på brokeren, men koblet meg opp med MQTT-explorer. Med å benytte $$STATUS i "MQTT Publish Payload Template" så ble tydeligvis ingenting publisert. Dvs om jeg feks har min/med/max eller off/on så vil første knappetrykk virke, deretter slutter hhv min og off-knappene å reagere i påfølgende trykk. Om jeg bruker $$LABEL så suser all informasjon mellom HS VS og den andre klienten helt fint. Bivirkningen er at denne informasjonen ikke kan benyttes i events da det tydeligvis kun er value eller status som er med der. Slik jeg skjønner McSharry så er det $$LABEL som trigger MQTT om man opererer VDen med knappetrykk. Det å benytte $$STATUS har fungert helt prikkfritt fram til en eller annen gang i våres...husker ikke helt da mye av tiden har gått med til å pusse opp bad og det medførte at HS ikke ble tilgodesett med tilstrekkelig omsorg. For ordens skyld så bruker jeg non-plugin-devices(de lilla) som er opprettet basert på en allerede eksisterende VD. Om dette nå skulle virke så må jeg legge inn $$LABEL i "MQTT Publish Payload Template" slik at label-verdien fra VD legges i payload ved publisering (og ikke minst trigger), men med publisering må payload legges tilbake i $$STATUS. Nederste del av MQTT-oppsettet tyder på at det muligens kan være mulig, men jeg behersker ikke "disse feltene" enda. Mistenker dog at det er gjort endringer i mcsMQTT-module som utilsiktet har tullet til noe. Jeg brukte en god del tid rundt årsskiftet for å få utvikleren til å fikse status-delen for non-plugins til å fungere på en hensiktsmessig måte, og etter det så var det bra i noen måneder.
×
×
  • Opprett ny...