Gå til innhold
 • Bli medlem

Fjosepose

Medlemmer
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Good

Om Fjosepose

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Fibaro Home Center

Nylige profilbesøk

982 profilvisninger
 1. Cunning! Ja, verdiene mine er stigende slik som du beskriver, så da er nok denne metoden mulig! Metoden er dog en workaround og ikke helt optimal siden jeg sannsynligvis må slå opp tallverdiene i VD´en om jeg skal gjøre endringer om to-tre år. Ønsket helst å ha betingelsene eksplisitte.
 2. Hei Jeg har brukt lunchen til å mekke litt på en event, men har savnet en noe fleksibilitet. Jeg har laget følgende event som skal trigge på samme hendelse, men har en forskjell i condition: Finnes det funksjonalitet som gjør at jeg ikke trenger å "bygge så mye", men istedet gjøre: Ikke noe undergang om ikke mulig...men ville bare vært kjekt!
 3. Hei Jeg har nå begynt å "koble" meg på eksterne MQTT-devicer, og først ut er min dashboard tablet hvor planen er å styre "Wallpanel" over MQTT. Planene er å gjøre kommandoene reload, relaunch, wake tilgjengelige i HS4. For å gjøre dette bruker jeg den (foretrukkede metoden) plug-in devices hvor jeg velger en topic og videre fra den genererer en HS4-device. Problemet mitt er å lage en fornuftig gruppering hvor jeg har én parent device og funksjonene reload, relaunch, wake som hvert sitt child device. Det klarer jeg ikke helt på en reperarbar måte. I hovedsak så genereres det au
 4. Det er bare å kaste seg ut i det! Lag deg en "migreringsplan" og kjør på mens vi fremdeles har sosial nedstengning. Jeg flyttet fra Fibaro HC2 og til HS4, og det var to ting som lugget. Det ene var mangelen på globale variabler, men det gikk over på to timer da jeg så hvordan dette abstraherte alle typer devicer inn i HS4-plattformen. Det andre var å flytte alle z-wave devicene mine, totalt 67 noder. Flytting fra HS3 --> HS4 inkluderer vel ikke noe av dette.
 5. Hei. Har lest litt bakover, og det kan se ut til at du klarer å bruker Verisure-plugin´en på HS4? Jeg har installert den på HS4, men ser i loggen at jeg får noen varsler: Slik jeg skjønner så kan dette fikses med å "mekke" litt på en konfig-fil.. Om riktig, siden du har fått dette til å virke på HS4, kunne du lagt ut din anonymiserte/sladdede konfig-fil som en "golden sample"?
 6. Det ordnet seg...fikk låne av en lokal
 7. Jeg bruker en Intel Nuc10i3
 8. Mye tyder på at 50cm med USB-forlengerkabel gjorde underverker...nå har det kun vært en CRC-feil på snaut 24 timer!
 9. Skal prøve med en forlenger og se. Har en zniffer som jeg kan benyttetil å se på nettverket, så det får bli årets første smarte ting å gjøre😀 Ellers så har jeg vel omlag 40-50 fysiske devicer. Ble endel include/exclude forbi jeg måtte migrere fra HC2 og mange devicer satt allerede montert i bokser.
 10. Jeg ser av og til innom "z-wave vinduet" i Homeseer, og legger merke til at det ofte rapporteres om feil. Her er et utdrag: Er dette normalt, eller må det noe medisin til? Spør for en venn.
 11. 1) Brannvarslere bør ha minst mulig med smartløsningen å gjøre, og de bør virke på egen hånd i størst mulig grad. Mener å ha hørt at Fibaros røykvarslere ikke kan seriekobles direkte, men at dette må gå gjennom hub...dette er etter min mening galskap. La første kriterium være "best i test" på deteksjon. I så måte har jeg lest at Nest fremhever seg(har slike selv)...og at de nå endelig har begynt å åpne API slik at du kan trigge flows(vet ikke om dette pt går an, men antar det kommer). 2) Verisures løsning for Doorman er suveren både mhp kode/brukeradministrasjon og funksjoner...tr
 12. Du spør egentlig hvor lang en gummistrikk er😀 Her er det nok ingen svar som utmerker seg som 100% riktige og motsatt...mye vil nok avhengige av perspektiv, smak og erfaring. Starter derfor med noen råd som jeg tenker er smarte uansett: Lag ditt smarthus så likt et vanlig hus som mulig. Skulle noe går i stykker eller slutte å virke skal huset fremdeles kunne betjenes som et vanlig hus. Et smarthus har gjerne app-styring og det kan være praktisk, men app-styring gjør ikke et hus smart. Tenk at automatisering skal ta over mange oppgaver, men dersom dette er viktig må det
 13. Sånn... ungene ned nesa i iPad, besteforeldre på gåtur og kona på kjøkkenet.. nå er mcsMQTT fikset og looping´en er borte med oppdateringen i linken en en av postene over. Sannelig en funksjon på høyde med julen, HS4 og ioBroker sømløst sammekoblet med MQTT, enkelt å sette opp og umiddelbar oppdatering begge veier hvor det er nødvendig. HS4 er master for dataobjektene (men MQTT-klient). Nå må jeg bare koble om så er ioBroker dashboard oppe og kjører(har begynt fra toppen): God jul!
 14. Fikk systemet til å stoppe "loopingen" med å fjerne valget "Publish only on change" på Broker. Dette er dog noe konterintuitivt da å sette dette valget nettopp er for å hindre looping av meldinger. Fjerning av tilsvarende på klient eller i VD-meny hadde ingen effekt. Har dog merket at å legge til non-plugin-devicer og annen informasjon er en selsom affære...for at det man gjør skal ta effekt er rutinen blitt å legge inn, klikke i et annet felt, klikke utenfor og refreshe browser. De alle fleste ganger så er endringen da "lagret". Men for add device må jeg enkelte ganger feks checke
 15. FYI: https://forums.homeseer.com/forum/lighting-primary-technology-plug-ins/lighting-primary-technology-discussion/mcsmqtt-michael-mcsharry/1441082-challanges-during-upgrade-to-5-9-3-2/page3 Jeg hadde først en egen tråd, men ble "guidet" til tråden over av utvikler.
×
×
 • Opprett ny...