Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Norseman
   Etter installasjon av Sonos Sub, har Sonos plug-in begyne å oppføre seg rart.
   Hvis jeg gjør en announcement over høyttaleren som er assosioert med Sub, så repeteres den i det uendelige.
   Må åpne Sonos Appen for å få stoppet det hele.
   Noen som har vært borti dette?
    
  • Av Cato
   Hei
    
   Jeg er på jakt etter en smarthus-løsning som kan integrere Elko sitt smarthus-system (dimmere, brytere og varmekabel-kontrollere) med andre løsninger som eksempelvis Philips Hue.
    
   Jeg har pt. også Smartthings hub v3 og lurer på om noen har klart å integrere Elko dimmer (ESH RS16 316GLED dimmer RF PH) med denne og hvordan du evt. da gikk frem for å få det til. Takker så mye for alle råd og vink.
    
   /Cato
  • Av toonwolf
   Tenkte å dele min erfaring med ID Lock 150 sammen med SmartThings slik at flere kan se hvilke muligheter som finnes. Denne guiden er "work i progress". Takk til @cscheiene for masse info og hjelp og @INTIN RuneV for leveranse av en SmartThings HUB V3 (UK versjon). Anbefaler alle som skal kjøpe smarthus-utstyr til å handle fra INTIN!
    
   Grunnen til at jeg valgte SmartThings som en sentral for ID Lock 150 låsen var fordi jeg var ute etter en "sexy" app med høy WAF-faktor som kunne brukes av noen som ikke er medlem her på hjemmeautomasjon.no! Jeg bruker også HomeSeer og den vinner nok ingen pris for "Mest Sexy Brukergrensesnitt" eller hva @Moskus ? @cscheiene delte noen skjermbilder fra Rboy Lock User Management, og dette var nok til at jeg ble overbevist. Det er "smart apps" som kan kjøpes fra http://smartthings.rboyapps.com/ for $38 for Lifetime access (personal licence) eller som jeg valgte $99 for Commercial&Rental license. For å kunne bruke ID Lock 150 i SmartThings må du kjøpe denne appen fordi den har full støtte for ID Lock 150. Uten denne får du f.eks ikke sett batteristatus eller sette koder til brukere. Du får til og med statusmeldinger når noen åpner døra (hvem) og om døra er lukket eller ikke. Den er såpass avansert at du også kan sette lydvolum på låsen! (den du får når du taster inn koden)
    
   Selve kjøp av SmartThings HUB og installasjon legger jeg ikke inn her siden det finnes drøssevis av informasjon om dette på nett. Det viktigste er at du oppretter en engelsk Samsung-konto ved å velge UK i region - om du allerede har en Samsung-konto må du slette denne først. Installasjonsinstruksjoner for Rboy Lock User Management finner du også godt forklart på hjemmesiden. Tilgang til det du trenger å installere får du etter å ha kjøpt lisens. Du bør også bruke SmartThings Classic appen og ikke den "nye" versjonen. Grunnen til dette er at Classic har flere funksjoner og fungerer like greit.

   Denne guiden viser noen skjermbilder og hva som finnes av muligheter når du har installert Rboy Lock User Management appen og handler. Pass på å følge installasjonsinstruksjonene!

   Etter å ha lastet ned SmartThings Classic appen, logget inn med Samsungkontoen og paret låsen finner du låsen under "My Home" og "Things". Her vises alle låser og smarthusenheter. Status på lås/ikke lås vises også her. Trykk på låsen for å kontrollere den.


   Her ser du "kontrollpanelet" til låsen hvor du kan låse opp og igjen, se batterinivå osv.
    

    
   Under "Recently" ser du en logg for låsen. Legg merke til at den rapporterer også om døra er lukket eller ikke. Altså en funksjon som pt ikke er tilgjengelig i f.eks HomeSeer

    
   Under SmartApps finner du "Lock User Management". Det er her du setter koder på låsen.


   Her er hovedmenyen for å administrere låsen.
   Select Lock(s). Her kan du velge hvilke låser du ønsker å administrere. Det betyr at du f.eks kan velge å ha samme brukere for flere låser
   Number of users (1 to 109) ID Lock 150 rapporterer at den har 109 plasser ledig, men fordi det kun er mulig å sette 25 koder har jeg endret dette slik at det ikke blir krøll. I ettertid har jeg funnet ut at den burde egentlig settes til 27 siden plass 1 er Masterkode og 2 er servicekode.
   Lock/unlock actions og Door open/close actions her kan du sette forskjellige regler som f.eks at du skal bli varslet om døra ikke er lukket når det er natt.
   Trykk på "Manage Users" for administrere koder til låsen


   Her ser du oversikt over alle koder i låsen. Plass 1 og 2 er "reserverte" til Masterkode og servicekode. Her ser du også status på kodene. Blå farge betyr at koden er satt og programmering er ok. Du kan også sjekke status på programmering i loggen i SmartThings. Du ser også hva slags type som er brukt. Permanent er det som er brukt i dette eksempelet.

   Eksempel på en kode som vil gå ut på dato

   Dette er valgene du får når du velger "Select User Type".

    
    
    
  • Av Skjalggl
   Ved trykk på reset-knappen på min Hub 2018/v3:
   -lyset er initielt konstant grønt
   -etter ca 4-5 sekunder begynner lyset å blinke rødt/grønt
   -etter noen sekunder til blir lyset borte
   -har holdt knappen inne i over 120 sekunder, men lyset forblir borte.
    
   Ifølge Samsung skal lyset blinke oransje i ca 50 sekunder, for deretter å begynne å lyse konstant, når man trykker inn reset-knappen.
    
    
   Merker meg også at Hub'ens SSID ikke lenger vises på Pc'en - er ganske sikker på at jeg så en SSID som het "st-hubv3-810" før....
   Kan noen belrefte/avkrefte om de ser sin Smartthings'  SSID når de ser etter trådløse nett på PC?
  • Av Mekkal91
   Hei!
   Jeg har nettopp kjøpt en samsung smartthings hub 3rd generation fra Amazon og får den ikke opp i smartthings appen...
   Har lest på support at man må legge den inn manuelt, men den kommer ikke opp da heller..
   Er det noen her som har peiling på hva det kan være?
   Kan det være at den ikke kan brukes i EU?
×