Gå til innhold
 • Bli medlem

ronnyandre

Medlemmer
 • Innholdsteller

  87
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

ronnyandre vant dagen sist Januar 17 2019

ronnyandre hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

32 Excellent

Om ronnyandre

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mulig litt off topic i denne tråden, men fant ikke egen tråd på Tibber Pulse. Hvilken powerbank er best å bruke med Tibber Pulse for de som har Aidon som ikke gir nok strøm? Jeg har en rimelig fra Clas Ohlson som jeg er vedlig fornøyd med, men den skrur seg av hvis lasten er for lav etter en viss periode. Da faller Pulse ut ganske ofte.
 2. Føler nesten det ble obligatorisk nå. https://invite.tibber.com/cbd3bc7e
 3. Som Home Assistant-bruker så kan det høres ut som om du har vært uheldig. Jeg rotet litt i starten selv med HA, men jeg skjønte raskt hvilken feil jeg hadde gjort. Home Assistant kommer i flere smaker, Hass.io som ferdig image fungerer bra rett ut av boksen. Ulempen: Ingen tilpassing og mulighet for å installere tredjeparts software på boksen. Jeg scratchet hele Hass.io-prosjektet og begynte rett på Hassbian (Home Assistant kjørende i virtuelt Python-miljø på Debian-basert OS). Dette kjører på RPi 3 Model B, og det går som en kule. Ulempen med HA er selvsagt YAML og restarts, men restart av Hassbian er tyve ganger raskere enn Hass.io. Jeg installerte også Node RED, og fordelen er er at det er raskere å sette opp automasjoner og debugge disse. Skulle selvfølgelig kanskje ønske at dette var noe som var innebygget i HA, men samtidig så er Node RED ekstremt utvidbart til masse API-er og eksterne tjenester som strengt talt ikke trenger å ha noe med HA å gjøre.
 4. Vil ikke det variere enormt basert på isolasjonsevne etc? Du kan sikkert klare å regne for et enkelt rom, men ikke sikkert at den formelen er overførbar til neste?
 5. Fikk inntrykk av dette. Her er det de svarte meg: Det virker som enten holder det å gi beskjed nå, eller så kan det gjøres på Min side. Jeg har også sett at de har et nyhetsbrev angående HAN som man kan melde seg på, hvor det sikkert kommer informasjon om hvordan man aktiverer sin port.
 6. Håper ikke dette er gammelt nytt, i så fall så beklager jeg. Har mast på Hafslund for å få åpnet porten selv om standarden ikke er klar, og fikk til svar at de vil åpne HAN-porten denne uken.
 7. Jeg ser at mange allerede er i gang, men jeg kan gjerne bistå dersom du har spørsmål eller problemer. Ellers vil jeg bare si at når du ser lyset, så vil du nok alltids bruke Git! Personlig bruker jeg Git ekstremt mye kun for å fordelen med versjonering av kode. Fucker jeg opp, så kan jeg enkelt rulle tilbake til fungere versjon. Den andre grunnen til å bruke Git er at du kan lage grener (branches) som du lager nye features i koden. Da kan du jobbe isolert med flere deler av koden uten at det påvirker hverandre.
 8. Jeg kjøpte en Roomba 620 for 500 kroner. Må legge til at jeg har kjøpt nye børster og slikt for 200 kroner i tillegg da, men det må man jo uansett etter en stund. De fleste Roomba ser jeg ligger til rundt tusenlappen. Den jeg har ligger på 2000 ny.
 9. Med to katter og en 9 måneder gammel baby i hus, hadde det unektelig vært kjekt med en robotstøvsuger for å få unna det verste av støv og skitt som ligger rundt. Problemet er bare at vi har to etasjer, og å ha to robotstøvsugere til flere tusen kroner er ikke aktuelt. Vi har prøvekjøpt en støvsuger tidligere, men jeg ble ikke mektig imponert da det var flere steder den ikke kom seg rundt. Likevel klarte jeg aldri å legge vekk tanken om å ha en liten hjelper i hverdagen. Gleden var stor da jeg kom over en video av The Hook Up på YouTube, som viste hvordan du kunne smartifisere eldre Roomba-er. De er nemlig utstyrt med en mini-DIN-port under dekselet på toppen. Denne kan du enkelt kommunisere med og spesifikasjonen ligger åpent på nett. Jeg kjøpte en brukt støvsuger på Finn og de nødvendige delene på AliExpress. Etter en times tid med programmering (copy/paste fra The Hook Up), oppsett i Home Assistant, lodding og litt tilpassing av dekselet på støvsugere, var alt i boks. Støvsugeren er nå integrert med Home Assistant, via en ESP-01 og kommunikasjon over MQTT. Den er også satt opp mot Node-RED for litt tidsstyring av støvsuging. Blant annet støvsuger den på hverdager i et gitt tidsrom hvor ingen er hjemme, basert på tilstedeværelsessensorer. I tillegg får jeg inn informasjon om batteristatus og status på støvsugere (støvsuger, lader, returnerer etc). Alle delene kostet under 15 kr, og arbeidet tok bare én time fra start til slutt. Så da sparte jeg noen tusenlapper, og planlegger allerede å anskaffe en Roomba til den andre etasjen. Høy trivselsfaktor og fruen i huset ble veldig fornøyd! Legger ved et par bilder av resultatet. Jeg lagde et hull i dekselet der porten ligger for å enkelt koble til/fra med jumper wire, da jeg ikke syntes ledninger rett i porten satt særlig godt, og at elektronikken under dekselet ville presset på dekselet. Tanken er å feste enkelt med hvit elektrikertape. Disclaimer: Jeg har ikke funnet ut noe av dette selv, alt kommer fra videoen lenket lenger opp i innlegget.
 10. Jeg har en veldig enkel Flexit BV-2 baderomsvifte med en tåpelig snortrekksbryter for å skru av og på. Jeg kunne godt tenkt meg å få koble denne opp med en Wemos/NodeMCU for å starte automatisk ved høy fuktighet. Jeg har sjekket manualen, og det ser ut som om den ikke går på 12 volt som trodde en del vifter gikk på. Snorbryteren er enpolet. Disclaimer: Jeg skal ikke styre med sterkstrøm selv, dette overlates til fagfolk. Jeg vil bare programmere mikrokontrolleren.
 11. @kmlugg Jeg er usikker på protokoll da jeg har en del standardprotokoller aktivert, og det er en stund siden jeg gjorde. Ifølge @bjornepappa et par innlegg opp er det Rubicson-protokollen. Jeg har tre temperaturgivere. Denne modellen fra Clas Ohlson har en bryter bakpå hvor du setter bryteren til 1, 2, eller 3. Usikker på om det kan være flere på samme kanal, eller om denne funksjonen kun er for CO sin egen temperaturleser som disse giverne er ment for.
 12. Ser at noen andre har issues, men jeg kjøpte denne og den fungerer helt strålende hjemme hos meg. RFXCOM og sensor i ulike etasjer.
 13. Lovlig sent svar, men min far kjører det bassentermometeret mot RFXtrx433e og HomeSeer. Funker visstnok bra!
 14. Ingen bevegelsessensorer tilgjengelig i nettbutikken, og maks én per kunde?
 15. Har prøvd og ikke fått til, men tenkte kanskje det var noe jeg gjorde feil.
×
×
 • Opprett ny...