Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. nov. 2019 i alle områder

 1. 2 poeng
  SDJ-VStat bruker jeg selv som termostat. Noe av det første jeg koblet opp på mitt system. Blant annet fordi jeg selv har en Z-water jeg måtte ha styring på. For å få 433 inn i Homeseer, så trenger du RFXCOM plugin Til Zigbee, så har du JowieHue. Må jo ha en controller i tillegg da. Jeg har bare erfaring med ConBee, men skal vist være mulig å bruke Hue og Trådfri også, men ikke like mye fra andre merker som er støttet der.
 2. 2 poeng
  Omsider fått ordnet lysene i trappa etter 1 års venting. Utsatt så lenge som mulig alt som har med lodding å gjøre Mangler fortsatt litt programmering for trigging, men fornøyd så langt.
 3. 1 poeng
  Skulle gjerne trøstet deg med at det ikke blir dyrere, men det blir det... ? Ihvertfall når man følger med på dette forumet og får forskjellige idèer Jeg bygde nytt hus i fjor, så jeg har Multisensor 6 innfelt i tak i samtlige rom, så jeg bruker de som temperaturmåler. Siden jeg har z-water og det er såpass forsinkelse i vannbåren varme, så har jeg ikke noe romkontrollere. Har ordnet schedules i SDJ-Vstat med dag/natt temperaturer, og så bruker jeg TibberSeer til å booste på når strømmen er "billig" og redusere når den er dyr. I det daglige fungerer dette fint. er kun inne å endrer når vi reiser bort eller det er noe ekstraordinært. Har ordnet kontrollpanel i HStouch der vi har oversikt over setpunkt og mulighet til å justere, men sjelden/aldri i bruk(blant annet pga forsinkelsen). Må sikkert justeres litt de første ukene, siden det er litt avhengig av temperatursensoren og hvordan det føles i de forskjellige rommene, men etterpå har det gått fint, her ihvertfall. Jo mer automatisert, jo bedre
 4. 1 poeng
  Da må vi begynne å undersøke andre ting. Kanskje det er en prosess som stjeler ressurser? Hva er det du kjører HomeSeer på? Nei, det går helt bra. Hvis du poller dem så dukker de opp med riktig status. Ikke noe å bekymre seg for. Skjul dem. En node som er ekskludert teller ikke inn uansett. Så lenge du ikke har noen "falske noder" (f.eks. noder som du ikke har ekskludert, men har reset selve modulen) så burde det ikke være noe problem. Men hvis HomeSeer/interfacet tror de fremdeles er der, så kan det by på store problemer. Som bl.a. et tregt nettverk...
 5. 1 poeng
  Tenker jeg alltid er greit for andre, men HomeSeer-brukere som faktisk har en velfungerende Event-motor er det mer eller mindre bortkastet. Det skaper mer forvirring enn noe annet. Men kjekt å se at den fungerer. Sort tape løser slike tåpelige LED-lys-problemer.
 6. 1 poeng
  Hvilken termostat plugin kan jeg bruke? Homeseer er styringssystemet. Har handlet inn slike termostater som i tråden, har kjøpt RFXtrx433 , uzb1, noe mer jeg må kjøpe for at homeseer styrer zigbees? Fantastisk forum dette, leser og styrer på daglig ? Mvh Rune
 7. 1 poeng
  Hvis du har mye ram vurder visualisering . Esxi f.eks
 8. 1 poeng
  Her er det magnetkontaktar frå ebay kopla mot Arduino som indikerer open/stengt. Eg laga til også øvre(open) posisjon, men portane våre er så gamle og slarkete at dei "aldri" stoppa på eksakt rett posisjon. Dermed vart desse kopla bort igjen og det er kun heilt lukka stilling som er sikker indikering.
 9. 1 poeng
  Ble ferdig med en av julegavene til de to eldste i dag, en natt/stemmningslampe. Skulle tatt noen bilder når de er hengt opp, men det får bli etter julaften ? Det er brukt trådfri driver med ledlist. Følger også med en trådløs dimmebryter som ikke vises på bilde. Skal selvfølgelig kunne overstyres av Far i huset (via deconz/openHab)
 10. 1 poeng
  Nei, men akkurat her betyr det ikke noe, fordi: Z-water snakker ikke med temperatursensorer i det hele tatt, du må ha termostater utenom. Evt. la HomeSeer gjøre den jobben, f.eks. basert på Zigbee-temperaturgivere og en termostat-plugin.
 11. 1 poeng
  Jeg trodde de fleste var kjent med at Hass, Homeseer osv er store og tunge smarthusprogramvarer. De er myntet på de som er litt over snittet interessert i å holde på med slikt. Ofte er brukergruppen ingeniører, utviklere osv. De har en interesse av å knote og herje litt, og trives med det. Det er liksom noe man holder på med på kvelden på fritiden sin, som en hobby. Da er disse systemene perfekt. Men de har på ingen måte en enkel læringskurve. Kan vi være enige om det? Så har vi "de andre" systemene, som Homey, Fibaro, Futurehome osv. De er laget for å gjøre det enkelt å komme igang med smarthus, uten at du trenger å være ingeniør eller utvikler. Det er litt av poenget med disse systemene, de differansierer seg vekk fra store og tunge smarthusprogramvarer. De er laget så enkelt som man får gjort det, det er derfor f.eks Homey og Futurehome utelukkende kjører det via app på mobilen nå. De har en enkel læringskurve, man er igang på en kveld. Selvfølgelig er Homeseer og Hass mer fleksible enn Homey osv. Det er jo fordeler og ulemper ved alle systemene. Man gir slipp på en del fleksibilitet ved å gå fra f.eks Hass til Homey. Men trenger alle strengt tatt den fleksibiliteten det er snakk om? Jeg gikk fra Hass til Homey nå nylig, og føler ikke at jeg har mistet veldig mye fleksibilitet. Jeg har klart å reprodusere alle mine automations i Homey. Det er verre om du går fra Hass til Fibaro HC2, da Fibaro er veldig begrenset i støtte av devices. Her er det viktig syntes jeg, at vi på forumet tenker over dette når vi skal hjelpe nye medlemmer med råd. Jeg skjønner fullstendig at man ønsker å "selge inn" sitt valg for å rasjonalisere det, enten om det er Homeseer, Hass, Homey eller noe annet. Men det er viktig å tenke seg grundig igjennom behovet til den som spør, og ikke seg selv. Når noen spør om råd til et brukervennlig system, så må man reflektere nøye over det, og kanskje ikke selge inn f.eks Homeseer. For vi må være ærlige med oss selv her, Homeseer er ikke brukervennlig. Homey er brukervennlig. Ja - Homeseer er kanskje enkelt å bruke når man kan det til fingertuppene og lest HS-skolen, men det betyr ikke at det er brukervennlig. Brukervennlig er stikk motsatt. Homeseer er bra på sine måter, på samme måte som at Homey er bra på sine måter. Det kommer an på behovet. Og ditt behov er ikke alltid det samme som behovet til personen som spør.
×
×
 • Opprett ny...