Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste

 1. NilsOF

  NilsOF

  Medlemmer


  • Poeng

   2

  • Innholdsteller

   719


 2. Mastiff

  Mastiff

  VIP


  • Poeng

   1

  • Innholdsteller

   1 147


 3. stigvi

  stigvi

  Medlemmer


  • Poeng

   1

  • Innholdsteller

   1 776


 4. hjemmedude

  hjemmedude

  Medlemmer


  • Poeng

   1

  • Innholdsteller

   222


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. mars 2022 i alle områder

 1. targetTempDiff = PtempTargetDiff_StueN.state as Number // Finn riktig modus for varmepumpa if (P_StueN_vedfyring_switch.state == ON) { // Dersom vi fyrer så skal pumpa gå i viftemodus vpSetMode = "FAN" } else if (Gby_LeilN.state == ON) { // Viftemodus når vindu eller dør er åpen vpSetMode = "FAN" } else if (targetTempDiff > 2 && P_Ute_avg_temp.state > (Set_StueN_target_temp.state as Number -2 )){ // det er noe helsikes varmt vpSetMode = "COOL" } else if (Vp_StueN_mode.state == "COOL" && (targetTempDiff > 1 || P_Ute_avg_temp.state > Set_StueN_target_temp.state as Number -2 ) ) { // Hold Kjølemodus til vi har kommet ned mot setpunkt // Om høy ute-temp så beholdes kjølinga på vpSetMode = "COOL" } else if (Vp_StueN_mode.state == "COOL") { // Viftemodus er det eneste riktige etter at nedkjøling er ferdig (forhindre HEAT-modus) vpSetMode = "FAN" } else if (targetTempDiff > 1.6 && P_StueN_avg_hum.state > 50 && P_Ute_avg_temp.state > 15) { // det er klamt om kveldene når luftfuktikheten er høy vpSetMode = "DRY" } else if (Vp_StueN_mode.state == "DRY" && targetTempDiff > 1 && P_StueN_avg_hum.state > 48) { // hold tørking litt for hysterese vpSetMode = "DRY" } else if (Vp_StueN_mode.state == "DRY") { // Viftemodus er det eneste riktige etter at tørking er ferdig (forhindre HEAT-modus) vpSetMode = "FAN" } else if (targetTempDiff > 1) { // Prøv viftemodus når vi overskyter settemp vpSetMode = "FAN" } else if (Vp_StueN_mode.state == "FAN" && targetTempDiff > 0.2) { // Hold viftemodus til vi har kommet ned til setpunkt vpSetMode = "FAN" } Jeg håper kommentarene og variablene beskriver det meste.
  2 poeng
 2. Kalde netter og varme dager med mye sol inn vinduene lager i alle fall krøll for mine automasjoner 🙂
  1 poeng
 3. @stigvi Det blir nok verken ukrainere, oligarker eller russiske demonstranter som blir Adolf Putins fall. Det blir norske pensjonister som har fått strømregningen for hytta, der det ikke gis strømstøtte, idiotisk nok! Etter min svært lite beskjedne mening (jeg bor nærmest på hytta...) burde de heller satt et makstak for strømstøtten og latt det være opp til folk selv om de skulle bruke den på hytta, i hjemmet eller en kombinasjon! Men EQC-en lader jeg iallfall ikke med "nødladeren" på hytta lenger, nå er det Easee-boksen på husveggen som tar hele den jobben.
  1 poeng
 4. Da er jo alt i skjønneste orden! Endrer tittel, den lader helt normalt.
  1 poeng
 5. Da er det tydelig vis flere som har tenkt på det samme og har valgt å bruke samme felle som utgangspunkt. Ser helt klart fordel av å bruke lora men har ikke erfaring med å bygge eller implementere lora. Jeg vet om bare en "ferdig" chip for lora som kan kjøre arduino kode direkte men den koster over 10 usd + frakt pr stk så da blir det dyrere en esp8266 og wifi løsning, men går da på bekostning av dårligere rekkevidde på wifi. Jeg har lenge lekt med tanken om å lage en musefelle med wifi. Jeg begynte selv å eksperimentere med Arduino og ESP8266 i 2020 og har bygd noen smartløsninger basert på denne brikken. Har brukt nodemcu protoboard i testfaser men har valgt å lage egne kretskort til mine prosjekt. Mitt første test med musefelle så var en av utfordringene strømforbruk, noe som er spesielt viktig når ting skal kjøres på batteri. Eksperimenterte litt med deepsleep, den bruker 20uA når den sover men maks sleep tid er 71 minutter ved bruk av intern klokke og den bruker mye mer hver gang den våkner ca en gang i timen så strømforbruket var fortsatt høyt for å kjøre på batteri. Jeg har valgt en løsning hvor esp8266 er i dvale helt til fellen blir utløst og esp8266 blir vekket, under dvale er strømforbruket bare 3uA og den kan kjøre i flere måneder på et lite batteri. Når fellen blir utløst så måler den batterispenningen og sender melding til meg på Whatsapp med navn på fellen, spenning på batteriet og status på mikrobryteren før den går i deepsleep i 60 minutter før den våkner igjen og sender ny melding med status. Jeg kan også om ønskelig få den til å gå i deepsleep uten å våkne igjen om jeg ønsker det. Jeg ønsket å bruke en felle som var lett tilgjengelig på markedet og som det var mulig å skjule elektronikk og batteri i selve fellen. Av de fellene jeg kom over var den som Jula selger en jeg så kunne passe og kostet bare 49,- for 2 stk. Litt spesielt å bestille batteri etter plassen som var under fellen, men jeg ønsket å modifiser fellen minst mulig og samtidig ha størst mulig batteri. Jeg var også inne på tanken å lage kretskortet slik at det også kunne fungere som lokk men lot vær å gjøre det da det var plass nok til å kunne designe et kort som fikk plass i sporet under fellen.
  1 poeng
 6. Strømstøtten baserer seg på gjennomsnittspris og den ligger så langt an til å bli 1,70. Trekker en fra 70 øre og tar utgangspunkt i 80% støtte så må du allikevel betale nesten 8 kroner for strømmen mellom 07 og 08 i morgen. Det er lurt å redusere forbruket mest mulig.
  0 poeng
×
×
 • Opprett ny...