Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. feb. 2024 i alle områder

  1. Jeg har samme problem. Pluss at noder faller ut veldig ofte. Men hos meg er det Zigbee som kuker. Og Z-Wave går uten problem. Samme på hytta. Jeg har bestilt en Sonoff Zigbee dongle for å se om det er deCONZ som er problemet. Så å bytte til Zigbee kan du risikere blir en skuffelse.
    2 poeng
  2. Hjemme hos oss spør fruen ofte "kan jeg sette på vask nå?" (strømpris) eller "hvilket søppel er det som hentes denne uken" eller kommenterer "når ser det ut som at det er høy sjø!" (vi bor ved sjø), mens jeg selv ofte lurer på om det var i dag eller i morgen det er postlevering, og hva blir været? Så for å få denne informasjonen lett tilgjengelig og oppdatert så lot jeg meg friste og hev meg på denne nye trenden med bruk av epapir-skjermer for smarthus (https://github.com/jjwbruijn/OpenEPaperLink) En epapir-skjerm er lettlest i alt lys, er lett å plassere siden den bruker batteri, men egner seg ikke til live-data som oppdateres ofte. Det eksisterer en integrasjon med Home Assistand, men jeg bruker Homeseer så måtte løse dette på egenhånd. Man sender data til skjermenes aksesspunkt med HTTP Post. Må si meg ganske fornøyd med resultatet. Dette er en 7.5" skjerm. Planen var å bruke prosjektet til å lære meg Python, men jeg feiget ut når jeg skjønte rekkevidden av integrasjonene og trøbbelet med å feilsøke dette i ukjent språk. Jeg valgte derfor å bruke PowerShell, som er noe jeg kan men som er uvanlig brukt for slike behov. Det gjorde API-er enkelt for meg, men gav meg noen utfordringer rundt å generere bildet som ble sendt til skjermen. Skjermen har kun fargene hvit, sort og rød, så bildedata som sendes kan ikke ha noen form for aliasing rundt fonter eller grafikk. Det var krevende å finne en font som passet i lite format uten aliasing. Data som vises er. Strømpris for dagen i dag, eller dagen i dag + 8 timer dersom neste dags priser er tilgjengelig. Data fra Moskus sin Tibberseer i Homeseer. Grafen tilpasses også dersom det er negative strømpriser. Dager for levering av post fra Bring sitt API: https://developer.bring.com/ Varslet tidevann fra Kartverket sitt API: https://www.kartverket.no/api-og-data/tidevann-og-vannstandsdata Søppeltømming fra Norkart. Her er det ikke fritt publisert API med med hjelp fra innlegg her på forumet fra Moskus og Clio75 så kom jeg et stykke på vei, men det var endringer i både URL og annet som gjorde at jeg måtte grave en del selv for å finne ut av dette. Vær neste halve dag og data om soloppgang, solnedgang og elevasjon fra Yr.no: https://api.met.no/ Strømforbruk fra Homeseer. Her har jeg enheter som logger forbruk, og med events og scripts i Homeseer mellomlagrer jeg informasjon i virtuelle devicer og lagrer daglig informasjon til CSV-filer. Disse CSV-filene benyttes som grunnlag for å beregne siste 30 dagers forbruk. Data fra eksterne API som bare trenger daglige oppdateringer blir cachet, slik at jeg ikke kaller disse API-ene mange ganger per dag. Kun Yr, havnivå og Tibberseer kalles hver time. Scriptet som gjør alt dette er per nå ganske tilpasset Homeseer og mitt oppsett der. Plan fremover nå er å oversette dette til Python slik at det er mer aktuelt å dele scriptet. Dersom noen lurer på noe spesifikt om bruk av API kan jeg delen denne delen av scriptet, kanskje i en annen diskusjon 🙂
    2 poeng
  3. Med MQTT biblioteket vi har brukt til nå er OTA latterlig enkelt. Bare legg til en (eller begge) av disse linjene: OTA (Over The Air (update)) er muligheten til å laste opp nye programmer til ESP32en over WiFi uten å måtte koble til en kabel. Det kan jo være veldig greit om prosessoren sitter i en boks i garasjen eller på loftet. Jeg har vært litt redd for å gå løs på dette siden jeg regnet med at det var komplisert og mye å lære seg, men i dag satte jeg meg ned for å se på det og oppdaget til min store glede at dette jo er kjempelett med det biblioteket vi har brukt for MQTT i denne guide serien 😄 Det er to måter å gjøre det på, jeg skal beskrive begge: Metode #1 Arduino IDE Legg til denne linjen rett etter setKeepAlive kallet MQTTclient.enableOTA("pwd"); og endre PWD til ditt eget passord. Du kan bruke ditt eget program eller dette programmet for å teste: Koble ESP32en til med kabel som vanlig og kompiler og last opp programmet. Sjekk at programmet virker (testprogrammet blinker). Trekk nå ut USB kabelen av ESP32en og sett den på en strømforskyning (5V mellom VIN og GND) Eller du kan jo bruke en Mobillader og plugge USBen i den. Nå skal vi gjøre en oppdatering og laste den opp OTA: Endre blinkTime=1000; til blinkTime=200; Ettet at ESP32en startet skal du nå ha fått et nytt valg i PORT menyen: Velg denne og ikke bry deg om denne feilmeldingen: Nå kan du trykke på "Upload" knappen og da skal du få opp Passordbildet: (Om det ikke kommer opp, prøv å restarte IDE) Da er det bare å skrive inn passordet du satte i enableOTA kallet (eks. "pwd") og trykke UPLOAD. Nå kan du få noen brannmur advarsler som du svarer OK på og om alt går bra kommer meldingen: Og opplastingen starter: Nå skal lyset blinke mye raskere for å vise at ESPen har fått et oppdatert program 🙂 Metode #2 HTTP Webupdater I denne metoden legger du til denne linjen MQTTclient.enableHTTPWebUpdater("meg","hemmelig"); med et passende brukernavn og passord. Når du har endret programmet og er klar til å laste det opp bruker du dette menyvalget: Den vil da lage en mappe "build\esp32.esp32.esp32" under prosjektmappen og legge BIN filen der. Du kan nå gå i en browser og skrive inn IP adressen til ESP32en som du fant i PORT valget tidligere og få login til Web serveren som nå kjører på ESP32en: Når du har logget på får du denne flotte siden: hvor du kan velge den ".bin" filen vi akkurat produserte og laste den opp med Update: Tada! Ferdig. Det skal finnes løsninger der ESP32en selv går å henter nye filer men det får hellere DERE lære meg. Jeg har altså akkurat funnet ut av dette 🙂 Tanken var å slippe en LEGO klass en gang i uka men dette er så viktig så jeg må bare slippe denne her med en gang 🙂
    1 poeng
  4. Hva med å bruke samme som status og la LWT overskrive den? --- MQTTclient.enableLastWillMessage("OTATestClient/status","OffLine"); --- void onConnectionEstablished() { Serial.println("onConnectionEstablished"); MQTTclient.publish("OTATestClient/status", "OnLIne"); }
    1 poeng
  5. Dette passer perfekt! Jeg har nå tre sensorer som er tomme for batteri etter ~5 år. Mye prøving og feiling i begynnelsen som trakk mye batteri. Jeg er gjerne med på en bestilling!
    1 poeng
  6. Kjøpte en Shelly Uni som skal styre en Intel NUC, av/på og restart. Alle? NUC-ene har headers på hovedkortet for ekstern av/på og restart knapp. Front Panel Header for Intel® NUC Så her er det enkelt og koble opp NUC-en og fjernstyre denne via MQTT og Home-Assistant knapper: Edit: Så at hovedkortet til NUC-en har en 5v header som gir 5v når den er påslått, så da ble det koblet noen ledninger og laget en template switch i HA:
    1 poeng
  7. @Hr Kotelett bare si ifra om du trenger hjelp
    1 poeng
  8. Det stemmer sikkert, jeg er ferdig med telenor så formålet var kun å kunne bruke ruteren bak hovedruteren. Nedgradering var neppe nødvendig når jeg først kom inn via web grensesnittet og endret til Access Point.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.