Gå til innhold

iblis

Administrator
 • Innholdsteller

  885
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  29

iblis vant dagen sist September 14 2017

iblis hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

265 Excellent

Om iblis

 • Rang
  Avansert medlem
 • Bursdag 16. feb. 1982

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB
  Z-Way

Nylige profilbesøk

1 684 profilvisninger
 1. DoorBird vs Ring vs ???

  Skybell = fysjameg for en ekkel rund plastisk dings 😂
 2. Er noen her kjent med andre smarte video ringeklokker på markedet i dag som står på lik linje med DoorBird og Ring enhetene med tanke på funksjonalitet og kvalitet?
 3. God kveld godtfolk ☺️ Er det noen som vet om en norsk nettbutikk som selger DoorBird D101S til en grei pris, har den på lager og tilbyr express levering over natt slik at jeg får satt hendene i den før helga? Privatpersoner som selger brukt er også av interesse.
 4. UZB1 som Z-Wave sensor/slave?

  Det blir litt smør på flesk synes jeg da en PC allerede har en mer effektiv kommunikasjonsprotokoll inkludert (IEEE 802) som sammen med f.eks meldingsprotokollen MQTT (ISO20922) vil gjøre en bedre jobb en z-wave til pushe sensor-data fra hovedkortet til huben din.
 5. Dette er feil. Security S2 er kun et nytt rammeverk med sikkerhetsregler til SDK 6.7 og er ikke hardware basert så lenge enheten støtter 500 brikken og OTA firmware oppgradering. Skrevet av Mitchell Klein (Z-Wave Alliance) januar 2017: Security will no longer be optional for Z-Wave manufacturers to deploy; therefore, through an easy update, all gateways with 500 series chips and all devices that allow over-the-air (OTA) upgrades are able to add S2 to existing devices. UZB1 med firmware 5.26 sammen med Z-Way 3.0.0-rc8 støtter Security S2 fullt ut.
 6. Designer program

  Den var kun gratis under betaen som endte 18 oktober.
 7. Designer program

  Adobe XD
 8. Hvem bruker Indigo

  Du må installere mosquitto pakken som innholder mosquitto_pub programmet. Selve mosquitto serveren bare deaktiverer på Indigo boksen hvis du har en broker kjørenes et annet sted på nettverket. Som jeg nevner i posten over så er dessverre mqtt-gateway pluginen idiotisk laget og ville vært mye mer effektiv hvis den hadde belaget seg på et python-bibliotek ala Eclipse Paho isteden for å belage seg på tredjeparts programmer slik som mosquitto_pub. Da kan du like så godt gjøre det med subprocess Python library via Indigo sin script motor.
 9. Hvem bruker Indigo

  Ja, den kan så klart publisere meldinger til mqtt-brokeren også, men pluginen er satt opp litt kronglete for dette. Først må du lage en mqtt-device for sensoren din hvor du må definere IP/hostname til mqtt-brokeren og hvilket emne den skal abonnere på. Deretter lager du en mqtt-action hvor du definerer meldingen den skal publisere og til hvilken mqtt-device den skal sende meldingen via. Selv synes jeg mqtt-gateway pluginen til Indigo er idiotisk laget både med tanke på at den starter en ny mosquitto_sub process for hvert emne du abonnerer på pluss at den mangler essensielle mqtt komponenter slik som Retain, QoS, Wildcards og LWT bare for å nevne noen. Jeg leker faktisk med tanken på å programmere min egen mqtt plugin basert på Eclipse Paho biblioteket hvor du kan automatisk publisere status fra flere enheter samtidig til forskjellige mqtt emner ved bruk av variabler og wildcards.
 10. Hvem bruker Indigo

  MQTT Gateway-pluginen du referer til belager seg på programmet mosquitto_sub for å kommunisere med brokeren og feilmeldingen du får i Indigo tyder på at dette programmet ikke er installert. Installer mosquitto_sub ved å følge denne instruksen.
 11. Hvem bruker Indigo

  Ja, jeg benytter Indigo. Bare å spørre i vei [emoji4]
 12. Fibaro røykvarsler

  I Z-wave verden så er kommando-klasser ALT 😅 Hvordan HS3 lagrer informasjonen om z-wave assosiasjoner er jeg ikke sikker på, men jeg mener å huske at den lagrer denne informasjonen og viser den under node oversikten med en "update" knapp for muligheten til å polle siste oppdatering? Så lenge master kontroller er konfigurert som SIS skal den automatisk få oppdatert informasjon om assosiasjoner fra andre kontrollere som har muligheten til å assosiere på egenhånd (slik som batteribrytere, termostater etc).
 13. Fibaro røykvarsler

  Ja, både Z-Way og HS3 får denne informasjonen gjennom COMMAND_CLASS_ASSOCIATION (0x85) og lagrer den under intervjuet til noden eller de gangene assosiasjoner blir oppdatert eller forandret på.
 14. Fibaro røykvarsler

  Bruker du Z-Way så får du en fin oversikt over alle assosiasjonene dine.
×