Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Tander

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Tander sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • En måned senere
  • Uke én ferdig
  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg

Nylige merker

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Som et alternativ til kjøredistanse som jeg spurte om, er kanskje integrasjonen "Waze Travel Time" et alternativ. Der kan GPS-koordinater angis for å få ut kjøretid.
  2. Hei NeoID. La inn koden din og det fungerer bra. Opplever ikke noe treghet i HA så langt. HA kjører her i container på Synology NAS. Et par spørsmål: - Distansen er i luftlinje, jeg bor i nærheten av en fjord og får da stasjoner som ligger innenfor radius som angis, men det blir lang kjørelengde rundt fjorden for å komme til stasjonene som ligger på "feil side". Er det noen løsning for å hente ut kjøredistanse fra kart på noen måte i HA? - Tid for siste oppdaterte priser angis på engelsk (f.eks. "2 days ago"), kan det konverteres til norsk likt det jeg har for vanning, som vist på bildet nedenfor? Jeg forsøker så godt det lar seg gjøre å bruke norsk i HA der det er mulig.
  3. Det stemmer. De har i dokumentasjonen angitt at brukere må identifisere seg, slik du har gjort. Kanskje greit å ikke bruke samme User-Agent navn ("Home Assistant", etc.). Det som er rart er at jeg får 403 dersom User-Agent ikke er angitt under header fra Home Assistant, men det går helt greit å hente ut informasjonen fra nettleseren. Nå vet ikke jeg om nettleseren identifiserer seg, mulig det.
  4. Har en Netatmo utedel som er byttet ut og en vindmåler som har tatt kvelden. Har også en regnmåler som er i drift, men hvem vet hvor lenge. Opplever Netatmo som heller dårlig på utendørskomponenter. Komponentene tar kvelden uten synlig inntrenging av vann. I tillegg er det treg oppdatering på data fra komponentene, som fungerte dårlig mot automatiseringen av markisa. Kjøpte derfor en Ecowitt værstasjon for et par år siden, som ikke koster stort mer enn Netatmo med innendørs-, ute-, vind- og regnmåler. Den oppleves som langt bedre og har en oppdateringsfrekvens på under minuttet både mot displayet som følger med og mot Home Assistant. Regnmåling blir for treg uansett, så jeg har laget en duggsensor som supplerer i tillegg til regn (og vind, sol, etc.) for å styre markisa.
  5. Mine foreldre installerte varmepumpe i 2010 som ble byttet i fjor, dvs. 13 år levetid. Min erfaring er kun drøye året så langt, så ikke statistisk interessant.
  6. Nei, jeg har ikke valget om å inkludere nettleie - kun mva+påslag. Sjekket linken lenger opp i tråden og Lede er ikke en av leverandørene som leverer API-informasjon til Tibber, Agder Energi står på listen. Så det er forklaringen.
  7. Jeg har krysset av for Mva og påslag i appen. Men jeg ser ikke noe ifm. nettleie. Bor i Vestfold.
  8. Jeg får samme pris i app og i Home Assistant nå i dag, app: 148 øre - HA: 148,2 øre.
  9. Har ingen erfaring med grupper, men du kan sjekke ut om dette kan være løsningen for deg: https://www.home-assistant.io/integrations/group/
  10. Kjører min installasjon i container (docker er det gamle navnet) på NAS (Synology) og det er en del begrensninger som du selv har funnet + noen til. Fordelen er at jeg allerede hadde en NAS og slipper å ha enda en enhet i drift. Ulemper: Synology har en begrensning i siste DSM versjon som gjør at jeg ikke kan bruke Zigbee/Zwave USB sticks. Jeg bruker derfor en Aqara Zigbee Hub og diverse Aqara Zigbee sensorer som fungerer med den. Redigering av Yaml-filer gjør jeg på PC og overfører til NAS, dette er en tungvint løsning. Oppdatering av Home Assistant gjøres vha. Portainer, som kjører i container på samme NAS. Ellers er jeg veldig fornøyd med løsningen og har mange enheter koblet til HA: Bil, robotstøvsuger, robotgressklippere, sprinkelvanningssystem, belysning, værstasjon, varmepumpe og panelovner, temperatursensorer, dørsensorer, fuktighetssensorer, mobiltelefoner/nettbrett, skrivere, 3D-skriver, overvåkingskameraer, +++
  11. Glassfront lager ikke lyd av den typen.
  12. type: custom:apexcharts-card header: show: true title: Strømpriser show_states: true colorize_states: false now: show: true label: Nå color: red graph_span: 48h span: start: day offset: '-00h' apex_config: xaxis: labels: format: HH show: true chart: height: 173px zoom: enabled: false toolbar: show: false tools: zoom: false zoomin: false zoomout: false pan: false reset: true tooltip: fixed: enabled: false position: topLeft yaxis: - id: first apex_config: min: 0 max: auto opposite: true forceNiceScale: true decimalsInFloat: 2 labels: show: true all_series_config: stroke_width: 4 series: - entity: sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_2_10_025 yaxis_id: first name: Pris i dag type: area curve: stepline extend_to: now float_precision: 3 stroke_width: 3 opacity: 0.3 color: goldenrod show: in_header: false legend_value: false data_generator: | return entity.attributes.raw_today.map((p) => { return [new Date(p.start), p.value]; }); - entity: sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_2_10_025 yaxis_id: first name: Pris i morgen type: area curve: stepline extend_to: now float_precision: 3 stroke_width: 3 opacity: 0.3 color: orange show: in_header: false legend_value: false data_generator: | return entity.attributes.raw_tomorrow.map((p) => { return [new Date(p.start), p.value]; }); - entity: sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_2_10_025 yaxis_id: first name: Pris nå float_precision: 2 stroke_width: 0 opacity: 0.09 color: red show: in_header: true legend_value: false
  13. Var i samme båt som deg, skiftet fra Homey til Home Assistant for 3/4 år siden. Bratt lærekurve, men langt flere muligheter i HA. Du kan vise både i dag og i morgen i samme Apex graf. Gi beskjed om jeg skal legge ut koden jeg bruker til det.
  14. I data generatoren har du kun "...tomorrow....", det mangler today informasjon entity.attributes.raw_tomorrow.map((start
  15. Jeg bruker: graph_span: 48h span: start: day offset: '-00h'
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.