Gå til innhold
 • Bli medlem

Guahtdim

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 385
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  61

Alt skrevet av Guahtdim

 1. Jeg er i Oslo normalt tirsdag, onsdag og torsdag (Nydalen). Jeg kan prøve å huske å putte det oppi bagen min ikveld så blir det med meg fram og tilbake.
 2. Mulig dette er korrekt løsning for ini-filen [CONFIG] Panasonic_OverriddenAppVersion=2.0.1 Panasonic_LoginId=blabla@blabla.com
 3. Første alternativ er å stoppe plugin. Endre ini-filen til å å hete noe helt annet og prøve å starte opp. Eventuelt slette og legge inn plugin på nytt. Slik som ting er nå så får ikke jeg gjort så mye med mindre noen vil låne bort brukernavn + passord slik at jeg kan prøve med Postman for å se om det hjelper å endre app_version.
 4. Det ser riktig ut. Jeg får se mer på det senere. Ulempen er at jeg reiser på ferie så jeg får ikke gjort noe før om 2 uker. Får du samme feilen med endringen i inni-filen?
 5. Mulig det er så enkelt at du skal endre app-version fra 1.20.0 til 2.0.0 eksempel i DaikinSeer.ini [CONFIG] Panasonic_OverriddenAppVersion=2.0.0 Jeg mener du kan endre dette i ini-filen hvis du ikke får opp konfigurasjon fra HomeSeer. Siden jeg ikke har Panasonic selv så får jeg ikke testet.
 6. Ikke umulig at de har endret på noe hos Panasonic. Jeg får sjekke litt i kveld, men garanterer ikke noe.
 7. Jeg har de fortsatt, men skal ikke inn til Oslo med det første. Ferie fram til 2. uke i august.
 8. Veldig lik Cavius. Jeg husker jeg vurderte den, men Cavius hadde valgt å ha egen propritær hub. Og jeg har nok av de til at jeg ikke ønsker flere (med mindre jeg lager de selv).
 9. Jeg mener det ligger endel tråder om samme emne her på forumet allerede. Ett lite søk på røykvarsler og du finner en god del. Personlig har jeg gått for å lage litt eget "mekk".
 10. Etter hva jeg har forstått så kan man sette i ekstra wifi modul i Daikin varmepumper slik at man kan styre den uten sky https://community.home-assistant.io/t/daikin-ac-integration-brp069c4x/270936/38
 11. Grunnen til at jeg ønsker å vanne plenen nå er alle de områdene hvor jeg har gravd. Der er det spredt ut frø og de må ha vann i de neste 14-21 dagene. Og det regner ikke så mye for tiden.
 12. Jeg ga opp hele deConz-greiene og kjører Ikea sin hub frittstående. Kjipt, men inntil en killer stick/app kommer så avventer jeg. Mulig noen andre har fått inn Kadrilj eller Fyrtur i deConz?
 13. Ting er nå på plass. 75 meter med 25mm rør er gravd ned. 30+ meter med 13mm rør er plassert ut på "åker" og blomsterbed. En haug med dyser festet til 13mm rør. Alt av utstyr utendørs er Gardena. Det koster en god del, men forhåpentligvis er det også kvalitet. Ventilboks styres fra en hjemmelagd enhet hvor Z-Uno er kontroller (simple switcher som igjen styres fra HomeSeer). Denne slår av og på rele for : 220VAC til 24VAC transformater (siden jeg hadde plass så slår den av begge ledere til 220VAC) 24VAC for 3 ventiler Jeg kunne sikkert kjøpt Gardena sin styringsenhet, men jeg tviler at jeg hadde fått den inn i HomeSeer på en enkel måte. Siden HomeSeer allerede styrer ventiler til vannkranene ute så gir det litt ekstra trygghet i forhold til lekkasjer siden jeg ikke trenger at utekranene står på 24/7. Det er tungt å grave så mye!
 14. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har sett så mye på Neato. Firkantformen har nok sine pluss. Roborock har fått mye skryt av kollegaer. Roborock mopper. Det er en av hovedgrunnene til at det ble den. Med små barn som stadig søler på gulvet er det greit å ha noe som "gidder" å ta de heftige flekkene litt oftere enn hva jeg orker.
 15. Personlig så har jeg valgt ut fra hva som får best i test. Ikke hva som funker best i HomeSeer. Jeg har kjøpt siste versjon av Roborock med god mopping. Jeg vil heller ha en enhet som fungerer bra til det den skal enn at den absolutt må inn i HS.
 16. https://www.aliexpress.com/item/32820939183.html?spm=a2g0o.9042311.0.0.27424c4dqeD5Ly En ulempe kan være at de nyere versjonene ikke kommer med "glassrør-sensor"/reedbryter som lett kan erstattes med en annen type bryter , men en hallsensor som har innebygget magnetføling i en chip.
 17. Ofte er antennene en integrert del av kretskortet (iallefall de jeg har kikket på så langt). Min løsning ble å gjøre som SveinHa foreslo, bryter på innsiden og selv enheten på utsiden av postkassen.
 18. Litt klønete skrevet av meg. Det er en mobillader som jeg har plukket litt fra hverandre og gjort litt mindre.
 19. Jeg skal se om jeg skal skrive ned litt og ta noen bilder. Jeg tror ikke boksen jeg har det i hadde blitt godkjent av Nemko (220 volt inn som fordeles til en 24VAC transformator og 220V til USB. Grunnen til Zuno er fordi jeg har ett par liggende. Det kunne helt sikkert vært brukt MQTT til ESP32 (har en haug av disse liggende også).
 20. Jeg er igang med ett prosjekt her for å kunne automatisk vanne "åkeren" og to blomsterbed. Jeg har anskaffet 3 gardena ventiler som jeg skal styre ved hjelp av en Z-uno. Kostbart prosjekt, men hvis jeg får det til å fungere så blir det endel timer med hageslange som jeg ikke trenger å bruke denne sommeren. Planen er å ha "vannkontakter" (gardena pipeline) som kobles til Gardena microdrip. Tanken er at dette skal vanne i 1 time før soloppgang basert på bl.a. jordfuktighet og muligheter for regn. I første omgang tenkte jeg å gå "all in" på vanning av hele hagen, men har slått det fra meg inntil videre. Men kanskje det kommer etterhvert. Denne helgen blir det graving for å få på plass endel meter med vannledning. Og selvfølgelig ikke grave i stykker kabelen til gressklipperen. Styringsboks er allerede laget og testet ok.
 21. Takker for tipset, men litt debug-kjøring nå ikveld og ingen feil som jeg kan se. Mulig jeg må gjøre dette samtidig som jeg f.eks. tester postkassen. Kanskje det fremprovoserer noe.
 22. Jeg er klar over den, men det er ikke alle utviklere som er klar over den. Amerikanere har en tendens til å holde seg til US format eller så lar de OS bestemme. Desverre.
 23. Jeg skal sette det på listen over ting jeg må kikke på. Regionale settinger har en tendens til å ta livet av ting. Jeg skjønner ikke helt hvorfor ikke f.eks. oversending av tall og tid via web ikke kan ha en default setting som er uavhengig av hvilket land/språk man har satt opp i OS. Men slik at det vært i alle år så jeg kjører alltid US settings på "servere"
 24. Mulig jeg får bruke noen kvelder på å flytte fra HS3 til HS4 på den Nuc'en jeg kjøpte for 2 år siden. Den har bare stått og samlet støv siden jeg er så veldig lat. Kanskje det gjør ting litt bedre.
 25. Hvis du vil endre manuelt i config Under [CONFIG] Legger du inn HEATPUMPTIMERINTERVAL=20 Ulempen med så kort interval er at du kan spamme webserveren på varmepumpen. Personlig kjører jeg med 60 (ett minutt) Litt rart at du ikke får endret, men det er kanskje norsk Windows? Jeg opplever litt for ofte at Windows med noe annet enn US oppsett sender over noe helt annet enn forventet fra "standard komponenter" .
×
×
 • Opprett ny...