Gå til innhold
 • Bli medlem

Hillmar

Medlemmer
 • Innholdsteller

  204
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Hillmar vant dagen sist Februar 17

Hillmar hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

59 Excellent

Om Hillmar

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg kan stille som tester med platetopp og ventilator, om det skulle være ønskelig.
 2. Fordelen med at butikken får mulighet til å betale inn mva. på kjøp under 3000 er i hovedsak at man slipper unna gebyrene til speditøren (posten ol.). Og toll i de tilfellene der man kjøper tollbelagte varer. Jeg antar at butikkene vi ta et vist gebyr for å betale inn mva. men tipper dette blir lavere enn speditøren sine gebyrer i dag...
 3. Er det toll på vanlig elektronikk da?
 4. Men er det sikkert at FutureHome sine kan sammenkobles uten at de er avhengige av huben (altså sammenkoblet via assosiasjon)? Jeg har ikke undersøkt nøye, men følgende tekst i beskrivelsen deres taler litt imot det synes jeg: - Futurehome smart brannvarsler har alle tre typer sensorer og seriekobling for bare 1.499 kroner per stykk (pluss Smarthub for seriekobling og varslingssystemet). - Futurehome Smarthuben seriekobler brannvarslerne og lar deg overvåke og kontrollere brannvarslerne dine fra smarttelefonen din. Kanskje tanken bak krav om Hub er at du behøver en Hub for å sette opp assosiasjon?
 5. Jeg kjører på en 3'er, så en 4'er fungerer sikkert helt supert. Vet ikke om noen minnekort som er mer anbefalt enn andre. Men et ekstra minnekort og en god backupstrategi er alltid smart, så er du raskt oppe å gå igjen HVIS minnekortet skulle feile. Selv har jeg ikke hatt problemer med det (bank i bordet). Jeg tror ikke det er særlig med skriving til minnekortet når RPien brukes på denne måten heller, så tror ikke det er så stor sannsynlighet for problemer som det kan være med annen bruk av RPi.
 6. Jeg har ikke fasit på hva som er best, kun egne erfaringer: Kjører HS3 på en Windows 10 VM med ESXi i bunn. Z-wave sticken er koblet til en Raspberry Pi og kommunisere med HS3 over nettverket. Har svært lite/ingen problemer med dette. Oppskrift finnes et sted her på forumet. Jeg har inntrykk av at dette er en mer stabil løsning enn USB når man kjører på viritualisert maskin siden USB-kan være litt ustabilt (kunnskap «tilegnet meg» gjennom Internett og ikke egenopplevd). Kanskje dette er noe av årsaken til dine utfordringer...
 7. Du skal selvfølgelig velge den metoden du som er enklest for deg og som du foretrekker @Guahtdim, men om du ikke kjenner til det så finnes det en alternativ tjeneste til posten; megtildeg.no. Disse pakkene er små nok til at du kan benytte tjenesten deres der de henter pakken i postkassen din og leverer i postkassen til mottaker (Forutsatt at de støtter tjenesten på din adresse). Dette koster 65kr. Det kan selvfølgelig bli litt klønete med den mengden pakker du skal sende...
 8. Ser det ble flere feil med forslaget mitt her. Hadde en tanke på hvordan sette parameteren når man var sikker på at låsen nettopp hadde vært aktivert. Men som @Moskus påpeker så skal jo låsen være tilgjengelig hele tiden så da er ikke min tanke noe å spinne videre på. Men har testet på min IDLock (FW 1.4.9 og Z-Waze FW 1.5). Har har parameter 1 verdi=0 OG jeg får endret den til 1 med en event som tilsvarer det du forsøkte... Merkelig!
 9. Jeg har ikke svar på spørsmålet ditt, men kanskje en alternativ løsning... Siden du ønsker autolås etter kl 21 så regner jeg med at du gjerne vil låse døre kl 21 også hvis den er åpen? Lag da en event som dette: HVIS klokka er 2100 OG dør er ulåst ELLER dør låses opp OG klokka er mellom 2100 og 0700 (Denne "eller settningen" må splittes i HS da tidsperioden passerer 0000) SET Z-wave parameter. Da settes parameteren så fort det er behov for å aktivere autolås.
 10. Eller router og switch som håndterer IGMP snooping/proxy 🙂
 11. Det finnes masse varianter, og sikkert noen litt mindre som passer bedre enn det monsteret jeg linket til (f.eks. Denne). Men ser ut som om de fleste er ca 60cm lange. Men de er laget mtp. at du trer et rør i riktig diameter utenpå, dette kapper du til den lengden du ønsker.
 12. Aner ikke om de er sterke nok, men har du vurdert markisemotorer? "Bunnlista" på mine zip-screens er relativt tunge og løftes rett opp av en slik motor. En sånn motor tredd inn i et rør av passende lengde ser jeg for meg at burde fungere fint HVIS den er sterk nok. Og den ville jo vært ideelt mtp. integrering siden den enkelt styres av en Fibaro Roller Shutter. Edit: Det er ikke kreftene det skal stå på i alle fall: Trekkraft opp til 270 kg.
 13. "En venn jeg kjenner" sier at uregistrerte maskiner oppdaterer helt fint. Eneste kjent ulempen er vannmerke og at man ikke får peuonalisere utseende (bakgrunn, farger på menyer osv...).
 14. En innebygget variant av Device History og andre "logge-plugins" kanskje? Ser sånn ut fra en korte beskrivelsen deres: Timeline View for Devices Easy to view log & graph of device, event, and system changes with dates & times.
×
×
 • Opprett ny...