Gå til innhold
 • Bli medlem

Hillmar

Medlemmer
 • Innholdsteller

  362
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Hillmar vant dagen sist 31. oktober 2019

Hillmar hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

116 Excellent

Om Hillmar

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. ja, fungerer fint hos meg. Tror HS4 er er en videreutvikling av 2018 så forventer at det samme er støttet. Om du benytter Valve til sprinklere så er det i alle fall støttet...
 2. Det stemmer ikke helt, selvom det er en av løsningene. Det kan Også legges inn Events i json-fila. I Home-appen fremstår det som en Switch som alltid er Av, men når den «skrus på» så trigges eventet. Her er det beskrevet i wikien.
 3. En device pr. status, og bare av/på pr. device? Eller en device med de 3 verdiene?
 4. Jeg er usikker på hva du tenker å bruke det til. Har du et eksempel? Men hva med å definere de som Light? Du har mulighet til å definere hvilke value som skal tilsvare av og på slik at du kan legge inn de verdiene som passer til din device. Switch gjør forsåvidt mye det samme...
 5. Hvor finner du denne definisjonen? I veiledningen til §6 så beskrives det hva "mann i gata" har lov til og der benyttes også begrepet "ufaglært", så jeg er usikker på om påstanden din er riktig. Og ja, jeg ser at det her ikke står noe om å trekke rør, men det er altså din definisjonen av "ufaglært" jeg stiller spørsmål til. Dette er det vel elektroentreprenøren som skal huske på.
 6. Godt å høre. Så du tok backup i Phoscon, lastet inn nytt image (ferdig image med deconz/phoscon) på RPi'en og kjørte restore i Phoscon igjen? Høres ut som noe jeg kanskje skal gjøre selv også for å få ryddet opp litt etter alt jeg har rotet til nå
 7. Jeg kom et steg videre nå når jeg fikk kjørt apt-get update skikkelig. Det var noe som feilet der også. Deretter kjørte jeg apt-get install libc6 for å få installert siste versjon. Da fungerte sudo GCFFlasher_internal -f deCONZ_Rpi_0x26350500.bin.GCF. Men i prosessen (prøv og feil) så har jeg rota til noe annet, så nå får jeg ikke startet DeConz 😅 Ser ut som om det bare er å lete frem backup image og begynne på nytt! Edit: en reboot gjorde susen, men ConBee er fortsatt på firmware 26330500... Oppdateringen feiler nok nå fordi jeg har flere enheter koblet til RPien (UZB og RFXcom). Går nok for oppdatering via Windows! Sliter også med å oppdatere deConz. "latest_beta" gir meg bare versjon 2.05.60...
 8. Noen flere som har prøvd å oppdatere på RPi 3B (Conbee I) og før følgende feilmelding på kommando? Kommando: sudo GCFFlasher_internal -f deCONZ_Rpi_0x26350500.bin.GCF Feilmelding: /usr/bin/GCFFlasher_internal.bin: /lib/arm-linux-gnueabihf/libc.so.6: version `GLIBC_2.28' not found (required by /usr/lib/libwiringPi.so) Googling hinter om at det er libwiringPi som krever en nyere versjon av libc6 enn hva jeg har installert. Men når jeg kjører apt-get upgrade libc6 får jeg beskjed om at jeg har siste versjon... Tips?
 9. Hillmar

  Minnekort

  Bare nysgjerrig; Er det Home Assistant som krever så mye plass at du behøver 128 GB minnekort? Om du ikke bruker så mye plass så ville du vel spart mye tid på klone-prosessen dersom du brukte minnekort med mindre kapasitet?
 10. Om du følger @stigvi sin retning helt ut så får du zigbee downlights; Philips Hue downlights
 11. Uten å dra denne diskusjonen så mye lenger (atter en gang) så får du meg ikke til å godta at en trådløs batteribryter er like solid som bryter/vri-hjul integrert i dimmeren, eller bryter kablet rett i dimmeren... Tomt batteri, interferense fra nabons nye WiFi eller en eller annen bug som gjør at bryter og lyskilde mister bindingen er alle ting som kan (vil) inntreffe på et tidspunkt. Sannsynligvis akkurat når det passer som dårligst med meg på reise og samboeren hjemme uten lys på badet og 2 skrikende unger Murphys lov osv. Igjen, personlige preferanser. Men jeg går for å minimere konsekvensene når ting ikke fungerer, også betaler jeg heller litt i form av potensielt litt mer problemer ved installasjon. Og der klarte jeg å dra diskusjonen videre likevel Beklager til trådstarter om du synes det er en uinteressant avsporing!
 12. Ja, det er smak og behag har jeg skjønt, så jeg skal ikke prøve å overtale noen til at "min løsning" er best. Som tidligere elektriker er jeg nok farget av "gamlemåten" å gjøre det på. Jeg føler at det er mest "robust", men ser jo utfordringen med at det som tidligere var så enkelt som å slenge opp en Elko 315 GLE dimmer uten spørsmål om hvilken lyskilde som skulle dimmes (var jo stort sett bare glødepærer og halogen) har blitt mer komplisert. Både med mange forskjellige lyskilder (av varierende kvalitet...) og at det er kommet mye "nye" produsenter av dimmere som kanskje har vel så mye fokus på smart som dimmer i smartdimmer... Det har derfor blitt vanskeligere å navigere seg frem til "riktig" kombinasjon av dimmer og lyskilde. Men igjen, og forutsatt at man har funnet denne kombinasjonen, så foretrekker jeg denne veien. Og kanskje den største fordelen med "gamlemåten" er at hele smarthuset kan krasje, men man vil fortsatt kunne gå bort å trykke/vri på dimmeren for å skru av/på lyset. Som for så mye (alt?) annet så gjelder det å gjøre seg kjent med alternativene, og gjøre et informert valg med bakgrunn i sine egne behov og preferanser. Og i dette tilfellet behøver ikke valget å være enten eller, men kan (og blir sannsynligvis) en variant av "både og".
 13. @Smørås blander nok begrepene her litt ja. Jeg tipper h*n tenker på at de fleste "smartdimmere" krever at begge både L og N må kobles til dimmeren siden elektronikken i dimmeren krever strømforsyning. Det er riktig nok noen dimmere som er bygget slik at de fungerer med kun L tilkoblet, men (uten å selv ha prøvd) jeg har inntrykk av at det er noen forutsetninger som må være på plass (avhengig av riktig type lyskilde ol.) for å få dette til å fungere skikkelig. Så det er absolutt å foretrekke å ha både L og N tilgjengelig i boksen til dimmeren. 1-pol vs. 2-pol har som du sier med om en eller begge "faser" (L og N) brytes når dimmeren skrur av lyset.
 14. Er nok Homely han mener... Til forveksling likt navnet til den mer kjente (Athom) Homey 🤪
 15. Ut fra Homenet sine sider så ser det ut som om det er en DRG du har? Kan ikke skjønne at Dream Machine skal kreve noe annet enn en hvilken som helst annen router som kobles til DRG'en. Om jeg forstår deg rett så har du fått det til å fungere med Google Wifi koblet til, så da skjønner ikke jeg heller noe... Av nysgjerrighet; kommer du på nett om du kobler en PC med kabel direkte i DRG'en?
×
×
 • Opprett ny...