Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Torbjorn

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Torbjorn sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Utforsket litt mer. Har nå fått koblet opp 1 av 4 termostater - fått de inn i HA. Ser det er en forskjell på termostatene jeg har. De 3 som jeg ikke får koblet opp gir ut en SSID som heter "SmartLife-xxxx" mens den ene som jeg har fått koblet opp gir ut SSID "Thermostat-xyxyxx" (x = tall, y = bokstav). Mulig jeg har fått med meg to forskjellige versjoner av PST50W? Ser på den som fungerer, så står SSIDen printet på toppen av kontrolleren (på et klistremerke), de 3 andre har ikke dette.
  2. Har fått installert HACS og Scinan Saswell Thermostat - alt ser topp ut! Men! Det å legge til termostatene i de fordømrade appene til Saswell (for jeg antar det må gjøres først i appen, for å få de på WiFi, så kan HA ta over?) - DET, det går ikke. Har forsøkt alle appene til Saswell - trykker på legg til enhet, hopper inn i wifi-lista, finner SSIDen til termostaten, kobler meg til denne og hopper tilbake i appen.. ingenting skjer. Men hvis jeg forsøker å bruke "Smart Life" appen, så får jeg lagt til kontrollerene (PST50W) uten problemer og kan styre de - men da får jeg de ikke inn i HA.. :/ Noen tips? @Skarbo eller @esolitos
  3. Så lenge du ikke skal sende VLAN-trafikk over den un-managed switchen så burde det fungere. Dvs at du må untagge før den dumme switchen. Hadde utfordringer her med en billig zyxel-gb-switch som tryna når jeg forsøkte å sende tagget trafikk og untagge etter den. Ble bare pakketap og elendighet.
  4. Min danalock v3 med zwave har og fungert brillefint! Hadde problemer en gang, hvor låsen responderte men ikke låste opp. Virket som det lå noe i klem mellom døra og karmen, slik at låsen (jernet som går ut og inn) lå i klem mot dørkarmen. Måtte låse opp med nøkkel og merket jeg måtte dytte døra inn for å klare og låse opp. Så det er/var vel ikke låsen sin feil sånn sett.
  5. Har en dørlås hos dama jeg sliter å finne specs på. Ser ut som det er et norsk firma som selger en kinalås(?). Den har en antenne på innsiden, så hadde håpet jeg kunne finne noe utfyllende manual om dette er en blåtann, zigbee, wifi, zwave eller hva radio-antenne. Noen her som kjenner låsen og dens muligheter?
  6. Wow. Snakk om å føle seg dum ;D "integrasjoner", den hadde jeg helt oversett. Takk
  7. Dumt spørsmål: Har ikke Tibber en integrasjon med/i HA? Det man altså kaller en 'add-on' i hass.io Tibber skriver på sine sider: "Til Home Assistant er det en plugin for Tibber som gir.." - antar det er denne de snakker om: https://www.home-assistant.io/integrations/tibber/ . Hvordan tar jeg i bruk denne på hass.io uten å måtte kode/lage ting fra bunnen av?
  8. Blåtann er og blir ubrukelig på den låsen ja, fungerer kanskje om man bor øde og døra står perfekt plassert. Men i en oppgang i en blokk er det bare å glemme. Zwave fungerer mye bedre, anbefaler å bruke det. Edit: tror jeg har måttet logge inn på nytt ~1 gang på ca 1år. Android.
  9. Den funksjonen i danalock-appen? Ja. Jeg måtte dog installere min danalock 'opp ned' med gummislange/avstandsstykke-trikset. Men fungerer ellers helt knirkefritt utennom den ene gangen.
  10. Nok ikke helt det samme, men jeg opplevde for et par uker siden at jeg trykket på HA (zwave) "lås opp døren".. ikke noe skjedde, trykket igjen på "lås opp døren". Etter 2-3 sekunder hadde gått tok jeg opp nøklene og prøvde å låse opp døren manuelt, klarte da ikke å låse opp døren da motoren til danalock tydeligvis holdt igjen. Åpnet danalock-appen og låste opp med blåtann, da gikk låsen opp!
  11. Har akkurat fått installert HA og klør meg greit hardt i hodet ang lovelace og yaml-filer. Hvordan fikk du danalock og xiaomi s50 inn i HA? Mulighet for å dele litt info om yaml-oppsettet for de to?
  12. Mest trolig samme begrensning på antall plugins ja. Men man slipper å kjøre det på en rpi. Har to dedikerte vmware/hyper-v maskiner til slikt, så hvis jeg slipper rpi så er jeg glad
  13. Det er fult mulig å bruke lisenskoden på en vanlig linux-installasjon også. Har testet selv nå. Windows-versjonen fungerer ikke.
  14. alecen: du bruker snifferen som zigbee-gw, altså til konstant kommunikasjon? Prøvde å google litt om det var mulig men fant ikke noen suksess-historier på området. Men absolutt kjekt å vite, hvis jeg skulle trenger en zigbee usb til et annet prosjekt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.