Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Kråkerøymannen

Medlemmer
  • Innlegg

    116
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Kråkerøymannen sine prestasjoner

WAF-maker

WAF-maker (8/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter

Nylige merker

20

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, @Kim123. Takk for at du har delt koden din. Jeg finner dessverre ikke helt ut av det. De to første sensorene i dette skjermbildet (Billigste fra kl 00-12 ogf Billigste fra 12-24) finner jeg ikke noe sted i koden din. Hvordan brukes de og hva er de?
  2. Det er jo nettopp det. Hva er "Billig strøm". Denne attributten er jo satt av Nordpool, basert på en utregning jeg ikke kjenner, men som tydeligvis skal kunne gi en indikator på når strømmen koster minst. Det ligger jo en rekke eksempler på utregning av når strømmen er billigst, men om attributten fra Nordpool er vel så god, så er det jo ingen vits i å sette opp egne utregninger. Det var nettopp dette jeg ønsket tilbakemeldinger på. Om attributten fra Nordpool like gjerne kunne benyttes som å lage egen binærsensor basert på egne utregninger 🙂
  3. Har lest meg gjennom denne interessante, men også gamle tråden på leting etter den optimale metoden å fastslå når på døgnet det er billig strøm. Ønsker å sette en binary_sensor for dette. Jeg ser at Nordpool har en attributt for low_price, hva er betraktningene deres rundt å bruke denne attributten? template: binary_sensor: - name: "Energy is low price" state: "{{ state_attr('sensor.nordpool', 'low_price') }}"
  4. Har du en zigbee bryter koblet til samme lys som en Fibaro Dimmer? Mine Fibaro Dimmer 2 kjører på Zwave og er bryter og dimmer til samme lyset.
  5. Hva med å endre IP på HA til den originale? Det gjør du i routeren din, altså setter statisk IP basert på Mac-adressen til HA
  6. Hvordan får du frem navnet på den som har låst opp i HA?
  7. @MathiasNå har jeg fått til å låse og låse opp med en egen HA-bruker som jeg opprettet og som ar sin egen kode. Usikker på hva som måtte til her, men noen endringer i config og noen restart gjorde tydeligvis susen. Har du laget noen automasjoner for din dørlås, @Mathias? Jeg har veldig lyst til å få til NFC/BLE-trigging av opplåsing når vi kommer hjem.
  8. Noe er det i allefall her. Fordi jeg får ikke HA-boksen med lås eller lås opp til å trigge nettopp det. Skal på nytt forsøke fjerne integrasjonen (kommentere ut Verisure-linjene i config).
  9. Hei, @Mathias Det er åpenbart noe som ikke stemmer her hos meg når det gjelder Verisure. Integrasjonen kjører, men jeg får kun frem ´binary_sensor.verisure_ethernet_status´og ingen andre entiteter med Verisure i navnet. Jeg kjører Verisure uten abb., men har full tilgang via Verisure appen og ønsker altså å kunne låse/låse opp via HA i tilegg. Her er innholdet mitt fra confiuration.yaml verisure: username: !secret verisure_username password: !secret verisure_password locks: true default_lock_code: !secret alarm_control_panel_code
  10. Jeg har laget et ESP32-relé selv til Hörmann-porten vår. Hörmann motoren gir 24v ut fra controllerkortet, så kan vi bruke den for å gi strøm til ESP og relé. Du transformerer 24v til 5v med transformatoren under. Den justerer du til 5v ut, og forer både ESP’n og reléet med 5v. Reléet tåler både AC og DC strøm. Jeg bruker samme som relé som strømbryter for 240V lamper. Reléet har tre tilkoblinger som er godt dokumentert, men jeg kom frem til at bryteren (reléet) alltid må sende strøm videre til den manuelle veggbryteren for at denne skal fungere, altså måtte den ene lederen som går inn og ut av reléet være koblet som Normally Open (NO). Det er de to markert med gul strek i bildet. Kun den ene lederen går forresten via releet. Den andre går utenom. Jeg har koblet reléet mellom motoren og den manuelle veggbryteren med Wago-koblinger. Enkelt oppsett: Wemos ESP32 D1 mini Relé Velg 5v-utgaven Strømtransformator Ved å definere bryteren i ESPHome (i Home Assistant) kan vi programmere funksjonalitet i et script i Home Assistant, og la bryteren slå av (kortslutte) strømmen i, eks 500 ms, altså et halvt sekund. Hörmann motoren trenger kun en slik kort impuls for å gi åpne/lukke-kommando. Fra før funker det på samme måte med den manuelle veggbryteren, altså at motoren starter eller stopper når bryterens to ledere kortsluttes. Wemos MINI D1 ESP32 https://a.aliexpress.com/_mqmpejj Relé https://a.aliexpress.com/_mMoy1K9 Transformator 4.75-23V to 1-17V https://a.aliexpress.com/_mKE87a5 Her er scriptet jeg bruker for å kontrollere reléet. Her er ESPHome-scriptet mitt.
  11. Denne må jeg følge med på. Hadde håpet det var mulig å operere Doorman, integrert med Verisure fra Home Assistant, og gjerne via NFC. Noen som har fått til det, eller kan anbefale en vei å komme til målet?
  12. Flashet du WLED via ESPHome? Det er interessant. Hvordan gjorde du i såfall det? og hvilken funksjonalitet har du i WLED da?
  13. Bruker du korrekte porter i URL’en?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.