Gå til innhold
 • Bli medlem

backspace

Medlemmer
 • Innholdsteller

  163
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

backspace vant dagen sist Oktober 16 2018

backspace hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

142 Excellent

Om backspace

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. backspace

  Ny garasje, hvordan utstyr?

  Bruker magnet sensor. Kommer vel an på port type, men for meg var det veldig greit å feste den mellom trekkskinne og arm som trekker døren opp.
 2. backspace

  Oppgraderer Ikea Trådfri via deCONZ

  Er ingen Python expert, men du kan jo bare laste ned Python 2 og bruke original scriptet for å se om det virker. Er på ferie så har ikke PC tilgjengelig så får ikke sjekket det opp. Men scriptet laster bare ned filene, gjør ikke noe mod av filene i denne prosessen. Du ser jo ca hva filesize er for filene i screen capture lengre opp i tråden her så mulig filene er ok som du lastet ned manuelt.
 3. backspace

  Mitsubishi varmepumpe på ESP8266 og MQTT

  Hva er det du ønsker å forandre? I korte trekk når jeg gjorde dette så startet jeg med å få varmepumpe og esp8266 til å snakke med hverandre slik at en får mqtt meldinger til mqtt server riktig. Brukte en mqtt client for å se at det kom data riktig fra varmepumpe ok når en bruker fjernkontroll til å forandre settings. Deretter sendte jeg kommandoer fra mqtt client så varmpempumpe tok disse ok. Så når dette er gjort tok jeg homeseer biten. mcdMqtt plugin lesere alle mqtt topics og det er bare og huke av de en ønsker i ‘a’ kolonne. Deretter er det bare å editere devicer som plugin lager med å legge til «new single value» for å lage knapper etc. Så når innlesing er ok i homeseer, la jeg inn topic kommandoer i plugin slik at en kan sende til varmepumpe. Så hvor langt kom du her? Er på vinterferie så har ikke oppsett foran meg for øyeblikket.
 4. backspace

  Zigbee usb dongle - hva bruker folket?

  Jeg bruker IKEA sine vanlige strøm plugger som forsterkere i nettverket, greit å kunne bruke vanlig stikkkontakt i pluggen hvis en ikke har mange stikk rundt forbi. https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/90356166/ Ellers selger Tronika både Conbee RaspBee hvis det er tomt i andre butikker.
 5. backspace

  Hva har du kjøpt idag

  Funker greit nok til mitt bruk, og prisen er hyggelig til 115 kr. Får 4 "modus" da den har dobbel klikk også så det er mere en nok for mitt bruk. Ellers fint design sammenlignet med de gamle 433Mhz brytere jeg hadde fra før som så litt plastic fantastisk ut, så WAF faktor gikk opp da det passet bedre med interiøret og stilen
 6. backspace

  Hva har du kjøpt idag

  Fikk noen billige Zigbee Aqara Remote Switch'er, tanken er å bruke de som status brytere inngang/soverom.
 7. backspace

  Noen spørsmål om ZigBee (og HS)

  Jeg har ca 10 stk av disse Xiaomi i drift og i vanlig romtemperatur så virker de tilsynelatende OK, sjekket de litt mot en 433Mhz Telldus som jeg har hatt lenge og de har ca samme temp. På et par Xiaomi sensorer har jeg en offsett på liten verdi, men da følger de hverandre greit. Men, ved utebruk i området -5 til 5 så drifter det ut litt med Xiaomi og Telldus, har prøvd flere offsett verdier, men de drifter opp til +/- 2 grader i forhold til hverandre. Har nå satt en "ikke automatisert" temperaturmåler med leding som har virket bra før i sammen for litt lengre test nå da jeg ikke helt vet hvilken som er rett
 8. backspace

  Popp utendørs schukokontakt ip44

  Se der ja, er nok mere riktig den rangen der ja. Ser Tronika har 0-40 på indoor plugins så tipper copy/paste feil eller produkt template står med 0-40 som standard...
 9. backspace

  Popp utendørs schukokontakt ip44

  Rart det ikke står på POPP sine sider og i manual og jeg finner ikke dette på andre steder som selger pluggen. Normalt så virker IP44 dingser fra -20 opp oppover som er i outdoor klassen, rart de da kaller denne "outdoor" for salg i norge da. Må da kanskje heller tage den som "Outdoor Afrika "
 10. backspace

  UZB1 vs HS3 port

  Får du noen meldinger i HS3 loggen?
 11. backspace

  Popp utendørs schukokontakt ip44

  Lurer på on Tronika bare har fylt ut 0-40 grader selv. Ser ikke noe om temperatur range på POPP sine sider elller i dokumenter ellers på nettet om dette produktet.
 12. backspace

  UZB1 vs HS3 port

  Får du opp riktig COM port i settings for z-wave? Bytte av nettverks port skal normalt ikke påvirke COM port for z-wave. Jeg skifter UZB1 i ny og og da må jeg mappe z-wave COM port på nytt da COM port nummer skifter i Windows, er som alt annet USB device en plugger og skifter rundt på ulike USB porter. Så når Z-wave nettverket mitt er "borte" etter USB swapping så er det bare PLUG-INS > Z-wave > Controller Managment og under Z-Wave Interfaces skal det ligge en "UZB1 z-wave controller Z > velger så gul pil icon og skifter "Serial" port helt til høgre.
 13. backspace

  ELKO FW Update

  Hadde vært greit å vite hva som er nytt i FW ja. Har installert 4 stk like før jul som virker perfekt så langt, fikk 4 nye i går og kan laste noe nytt på en av hvis det trengs hjelp til å ødelegge noe
 14. ja glemte et bilde
 15. backspace

  Tibber Pulse - MQTT?

  Fikk rettet nettverk for tibber når jeg prøver AP websiden. Får nå MQTTErr: -4 men det er fordi en må bruke SSL og sette opp med certificate osv. som jeg ikke har på min MQTT server.
×