Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

backspace

Members
 • Posts

  193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by backspace

 1. Har 2 av disse som fungerer veldig bra selv om en må sette de 3 gradere lavere en temperatur en trenger. Var rett inn med Z2M og HA. Tror jeg nesten må skifte den siste gamle jeg har så slipper jeg smartplugg som stikker ut på veggen. At de kommer i sort variant er pluss også og grunn til å oppgradere for min del.
 2. Kjører med varmepumper som hovedvarmekilde her, panelovner som backup/ekstra varme. Har hus fra tidlig 80 tall med gamle vinduer og lite isolasjon, så installerte varmepumpe dag 1 i stue som var veldig effektivt. Installerte varmepumpe #2 i kjellerstue i fjor som også varmer en stor gang. Har tidligere hatt varmekabler under parkett i gang + 2000 W panelovn og 1000W panelovn kjellerstue. Nå er varmekabler er slått helt av mens panelovner er satt litt under varme på varmepumpe så de kun går i backup hvis varmepumpe faller ut eller noen stenger dør til kjellerstue. Merket godt at varmpepumpe kjører på snitt 1K som erstatter 4K varmekabel/panelovner så merket stor forskjell på daglig forbruk etter varmepumpe installasjon i kjeller. Bor på vestlandet så COP på varmepumpene er nærmere 4 her året rundt (2 x Mitsubishi). Har også started med å kjøre inne viftene på varmepumpene litt opp når ikke folk tilstede/på natten som anbefalt og det hjelper mye på fordelig av varme uten at det koster ekstra, får varmen i helle rommet og ikke bare rundt varmepumpe. Ved besøk og hvis en vil ha det helt stille så er det bare kjøre ned vifte og evt fyre litt med panel ovn (eller i peisen) for å holde varmen. Har fått flere Namrom zigbee paneovner som er greie å styre hvis jeg vil "skifte om" varmekilder. Hvis en også må brått varme opp kaldt hus så går det mye fortere med varmepumpe/luft en å vente på varmekabler og panelovner. Valget mitt er å etterisolere, bytte alle vinduer og installere balansert ventilasjon og så fyre bare med telys, men kjøper heller et par varmepumper en å bruke 1-2 mill på stort prosjekt 🙂
 3. Omsider komt i gang med planen å begrave HS3 og komme i gang med HA etter å kjørt HA i VM et halvt år for å leke litt, gadd aldri bruke HS4 lisensen som ble kjøpt i 2019 😆 Fjerna alt Zigbee/deconz fra HS3 og oppgraderte ny Sonoff stick på egen Pi3b+ Zigbee2MQTT til HA. Ser ut som en en slipper å reaktivere alle zigbee dingser på batteri støtt og stadig falt ut med deconz og rasbee/conbee.
 4. Ja kan nok stemme, så igjennom z-wave update guiden nå og noterte de hadde referanse til 1.6 så mulig det er FW de viser til ja. Supert, da prøver jeg modulen jeg har fra 101 med FW update og ser om det går.
 5. Hei, hvilken z-wave modul bruker dere mot Idlock 202? Har også bestillt 202, men litt uklart hva z-wave modul som vil virke, ser det kun er z-wave modul for "150" som selges på nett. Når jeg ser på en z-wave for Idlock 150 specs så står det at den passer for Idlock 101 og 150, vil det si at min gamle z-wave modul jeg kjøpte for 101 vil også passe (m en firmware update)? Det står på Idlock sidene: "Det er kun Zigbee-modulen og Z-Wave-modul (v1.6) som støttes av ID Lock 202 Multi". Er dette referanse til FW eller er det HW versjon...?
 6. Dvs. en kan bruke ZV2835 mot ZV9101FA-0-10V-PWM?
 7. Takk for oppdatering, men regner med siden det er 0-10V så må en bruke Trykk bryter med fjær for dimmer modul her?
 8. Får snart en lampe som har (11 stk G4 10W/12V pærer) via strømmoduler (WH-602W) og 1-10V dimmemodul (SLD-DIM1B). Forstår den muligens kan dimmes med en Qubino 0-10V dimmer så det kan være en mulighet. Finnes det smarte vri-dimmer som kan brukes her (zigbee/z-wave)? Er det mulighet hvis en bytter dimmer modul eller hele greia til G4 LED? Har bytta alle vippebrytere med impulsfjær til Elko smartdimmere og vil helst ikke gå tilbake https://bocci.com/app/uploads/DimmingModule_SpecInstructions.pdf
 9. Kjører Homeseer som er veldig stabilt men er i ferd med å kjøre opp Home Assistant på siden pga interface/dashboard for å få en feeling hvordan det er. Føler z-wave er mere stabilt en zigbee, men ser på begge som bra systemer. Kommer til å kjøre begge deler i fremtiden også for ha mere utvalg i devicer. Forstår ikke at Homeseer får fingern ut og lager et skikkelig bra dashboard system som er enkelt å sette opp med flere bra start templates, ser flere som rømmer homeseer pga dette. UI ser jo ut som det er laget på 90 tallet
 10. Skriver litt i C# for Homeseer, men det er mere Dashboard/display som er problemet med Homeseer, har ikke tid til å lage ting fra scratch med HS Touch. Har brukt Imperihome som har fylt mine behov bra, men trenger å gå et steg videre etterhvert og da tror jeg HASS som dashboard ser bedre ut. Føler HS har stått stille siste årene mens HASS har gått forbi på både support av nye ting samt på GUI Blir kanskje å kjøre HASS på siden av HS og så får en se hva en satser på etterhvert.
 11. Liker også C# syntax bedre en python, så kanskje enda en grunn til å bytte ut Homeseer med HASS
 12. Glemte denne litt. Jeg har boks i sikringskap og har fått montert DIN stikkkontakter inni sikring skap av elektriker for bruk mot AMS måling og annet. Har også Tibber pulse og har ikke problem med Wifi signal gjennom gammel sikringskapdør( har wifi satellit 8m fra skap). De clamp on er delte, fikk elektriker til å hekte de på, men kan vel hektes på selv hvis ledninger lett tilgjengelig i sikring skap. Spurte om det var lov med strømpadde inni sikring skap og elektriker sa det var innafor, men installerte 2 stk DIN stikk for å slippe dette.
 13. Har brukt IoTaWatt for å måle hver enkelt kurs i sikringskap. Bruker clamp-on CT'er i sikringskap, så enkelt å montere. Er en ESP sak på WIFI med opensource så god støtte for diverse format. Brukte InfluxDB og grafana for grafisk fremstilling. Har støtte for AC strøm inn som referanse for best måling, dvs 2 strømforsyninger, en for å drive ESP'en en annen for å måle referansestrøm. En unit dekker 14 kurser. https://iotawatt.com/
 14. Oppdaterte først post med litt oppdatert informasjon da den var litt gammel, i korte trekk med bruk av nyere ESP som er enklere en ESP-01 og litt oppdatert ved bruk av mcsMQTT. Har kjørt med nocemcu i et par år som virker fint. Laget en ny skisse også:
 15. Det gjorde susen! Forstår meg ikke på JSON DLL filen, føler jeg flytter rundt på denne hele tiden med plugins og editerer scripting references flere ganger, vet den ikke skal ligge i root folder, men at den nå må ligge i homeseer folder var nytt... bare finne ut om det er noe annet som ikke virker nå😄
 16. ja, den pinger greit. Kjører HS3. Ser i log, siste melding øverst: Dec-21 14:48:01 Error 3 Running script Twinkly.vb :Exception has been thrown by the target of an invocation.->Does entry point ButtonPress exist in script? at System.RuntimeMethodHandle.InvokeMethod(Object target, Object[] arguments, Signature sig, Boolean constructor) at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.UnsafeInvokeInternal(Object obj, Object[] parameters, Object[] arguments) at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.Invoke(Object obj, BindingFlags invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture) at Scheduler.clsRunVBNetScript.ExecuteScript() Dec-21 14:48:01 Twinkly In DoCmd) after Code, before TwinklyAuthentication Dec-21 14:48:01 Twinkly Code: JFBFHQ11IUX1J8BA8V84KH1DT08JE7Q1 Dec-21 14:48:01 Twinkly Starting DoCmd() Dec-21 14:48:01 Device Control Device: Twinkly Twinkly Twinkly to Off (Execute Script) by/from: CAPI Control Handler Den stopper på Login(...): Dim auth As TwinklyAuthentication = Login(code, forceNew:=True) Jeg har engelsk settings i Win10 og punktum som desimal tegn, men tror ikke det har noe å si her. ...men ikke så viktig, får ta en upgrade til HS4 snart og ta en liten clean up samtidig på ting og tang.
 17. Har denne i settings.ini: Newtonsoft.Json;C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Bin\scripting\Newtonsoft.Json.dll
 18. Innstallerte script, kjørte script med "Setup" og fikk device med knapper og satte inn IP addresse, men fikk dette når jeg prøvde å trykke på "OFF" knappen for device: Running script Twinkly.vb :Exception has been thrown by the target of an invocation.->Does entry point ButtonPress exist in script? at System.RuntimeMethodHandle.InvokeMethod(Object target, Object[] arguments, Signature sig, Boolean constructor) at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.UnsafeInvokeInternal(Object obj, Object[] parameters, Object[] arguments) at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.Invoke(Object obj, BindingFlags invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture) at Scheduler.clsRunVBNetScript.ExecuteScript() Noe jeg har oversett her?
 19. Hadde opp til 4 grader forskjell på disse når de var ute når temperatur varierte mellom -4 til 10 grader. Hadde 5 Aqara + 3 telldus + en noname + netatmo + kvikksølv i test på same sted og Aqara ble sendt rett ut av konkurransen da de var "all over the place" med målinger når de andre var på ca samme avlesing👎. Inne funker Aqara greit nok så lenge de ligger rundt 20 grader, de får et pluss for design og størrelse😉
 20. Jeg anbefaler også å gå for 433 Telldus temperatur sensorer. Jeg køpte inn Xiaomi/Aqara i bøtter og spann for noen år siden, men har siden byttet ut de fleste siden de var så unøyaktige samt de falt ut fra Zigbee hubben etter en periode så måtte ofte assosiere de igjen. Brukte de også ute her i Stavanger da vi ikke har det så kaldt på vinterstid men var ubruklige da de varierte for mye til faktisk temperatur. Da er Telldus mye bedre, samt batteri varer lenge. Telldus har også variant med ledning som kan puttes i fryser. Selges i 3-pack på NetOnNet til 339 kr så grei pris også.
 21. Jeg hadde samme oppgave for svigermor som fikk bredbånd på hytta og ønsket styring av gamle panelovner for oppvarming før en kommer på hytta. Så for å gjøre det enkelt kjøpte jeg et par TP-Link HS110 smart plugger, de tåler 3.6kw på 16A sikring så takler de fleste panelovner. Bruker Kasa app som er gratis til TP-Link til fjernstyring og automasjon som er enkel å bruke slik at-til-og-med-svigermor greier å bruke den. Suksess fra første oppvarming :-) https://www.tp-link.com/no/home-networking/smart-plug/hs110/
 22. Noen kamera som Hikvision har støtte for text overlay via HTTP request. Men da må du bytte til kamera som støtter dette... Eksempel: https://www.iotwithus.com/hikvision-and-text-overlay/
 23. Min publish payload template er blank, dvs den sender "status".
 24. .... fyller ut for "HS Device VCP list", skriver bare i feltet: 0=SWING og tar retur, så: 1=<< ++ så bygger mcsMQTT knappene i HS automatisk. Da blir det slik for HS device:
 25. Fikk til å sende tegn som payload når en setter parameter til "Button" for device i mcsMQTT oppsettet: ...da fikk jeg "<<" som payload på MQTT: Er blitt så mange muligheter i mcsMQTT siden jeg satte dette opp, lurer på om jeg også brukte noen variabler i mcsMQTT oppsettet.... men det skal virke så er bare å prøve litt samt sjekke mcsMQTT manual og forum for litt hjelp.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.