Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

mongojarle

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mongojarle

  1. Ser serveren min har en uptime på 17 dager, så da er det vel 17 dager siden strømmen gikk. Det stemmer overens med strømforbruk-logging, og også SMS fra e-verket. Testet å hente ut noe data fra jobb-pcen min her nå, via modbus poll program. Det funket fint det, og nodered henter også enda ut data.
  2. Åh, jeg har en Thermia Calibra Eco. Jeg kikket akkurat på loggingen, og jeg får data hele tiden.
  3. Jeg kjører kun Node-Red, og er fornøyd med det. Jeg bruker modbus TCP også mot en vann/vann varmepumpe, funker helt fint det.
  4. Jeg har en Raspberry Pi 1, med en billig SDR stick. Har ikke sender, så kan ikke styre ting, kan bare motta. Software er https://triq.org/rtl_433/ (https://github.com/merbanan/rtl_433)
  5. Tja, jeg bruker ikke Homey, men jeg kalkulerer egne prisnivåer, 5 nivåer. Disse igjen viser jeg som tekst på mitt dashboard, men har også en RGB lyspære i en liten bordlampe på kjøkkenet som endrer seg etter prisnivå gjennom dagen. Uansett, jeg kalkurerer gjennomsnitt av strømprisen (blå strek), og så kalkulerer jeg standardavvik. Så har jeg definert nivående slik: LAVLAV (mørk grønn): Strømpris < 1,5 * standardavvik. LAV (lys grønn): Strømpris < 0,75 * standardavvik. HØY (lys rød): Strømpris > 0,75 * standardavvik. HØYHØY (mørk rød): Strømpris > 1,5 * standardavvik. MEDIUM (gul) er alt annet, som blir mellom lav og høy. Prisen jeg går utifra er inkludert alle avgifter og også differensiert nettleie (dag og natt). Tallet 0,75 og 1,5 måtte jeg prøve meg litt frem for å finne med tanke på hva jeg ville skulle skje på de forskjellige nivåene... F.eks er VVB bare på her ved LAV eller LAVLAV nivå. Varmekabler i betonggulv er av ved HØY og HØYHØY. Jeg kalkulerer også nivåene på nytt med en gang nye strømpriser er tilgjengelige, og tar da med begge døgnene (i dag og i morgen). Dashboard:
  6. Jeg er mye mer komfortabel med javascript enn YAML også. Men, det kan bli rimelig uoversiktlig og rotete i nodered også altså. Dette er bare for å lade en bil... Og det er ikke ferdig, mangler noen funksjoner jeg gjerne ville hatt.
  7. Jeg kjøpte noen av disse for test: https://www.aliexpress.com/item/1005003444957152.html 5 stykk for 500kr ca. De brukes her bare for overvåkning. Fungerer i zigbee2mqtt i hvertfall, og har innstilling for av/på når strømmen kommer tilbake.
  8. Jeg kjører alt jeg kan gjennom MQTT hvis det er mulig. Syntes det er veldig greit å forholde seg til. Raskt og smidig. Nå bruker ikke jeg HA da, men bare NodeRed.
  9. Det står vel beskrevet på zigbee2mqtt nettsiden. https://www.zigbee2mqtt.io/supported-devices/#v=Namron
  10. Det går helt fint! Var litt stressa en liten stund der, ettersom strømmålinger er sentral i lading av elbil her i huset. Var også gjennom endel pappesker for å finne adapteret, men det er borte, så nå får jeg bestille ett nytt til neste gang...
  11. Ser i manualen til Pow-K byggesettet at det er lagt inn pads for å jumpe GPIO12 eller UART. Min Pow-K har ikke en slik. Jeg så ikke at jeg hadde 8E1 i stedenfor 8N1, men det har jeg endret nå. Fortsatt ikke noe data... edit: UART var riktig for min dings. Funker nå. Takk for hjelpen! Alltid skummelt å oppdatere FW over wifi sånn...
  12. Hadde en gammel rPi1 som jeg brukte, så nå har jeg lagt inn aller nyeste (2.1.6), og konfigurert den på nytt. Så nå funker alt, bortsett fra data fra HAN. Jeg får ikke valgt måler i configen, den står til unknown, og ingen data kommer. Har Kamstrup, og den har jo fungert før. Pow-K v.1.1. Det er vel GPIO12 den mottar på? Eller var det sånn at jeg måtte vente på en heltime avlesning tro...?
  13. Fant ikke noe kabel... Så da håper jeg ArnieO ikke er på ferie, så jeg kan stikke bort så han kan programmere den for meg igjen.
  14. Får ikke satt den i AP mode heller. Ser på forrige side i denne tråden at det er en annen som også ikke funket etter oppdatering. Skal rote litt rundt å se om jeg finner en programeringskabel.
  15. Den har alltid hatt samme ip, selv om strømmen har gått eller jeg har restertet router. Lurer på om jeg valgte fast IP på den hvis det går... Det lyser svakt blått litt inni den hvert sekund, og hvert tiende sekund kommer et lystog, sikkert når måler pusher data. Den har ikke startet i AP mode. Nappet den ut, ventet 1min og satte den inn igjen, fortsatt det samme.
  16. Ja, lastet ned 2.0.11 nå, og den har restartet, men har ikke kommet opp igjen på samme IP i hvertfall. Må den konfigureres på nytt? Stått sånn i hvertfall 2-3 minutter.
  17. Ja, stemmer, står at det er for lite minne. Så antar da at det er 8266. Da prøver jeg å oppdatere via web.
  18. Det er vel ikke noe sted å se det i GUI på den versjonen jeg har så vidt jeg kan se. Fikk enheten i july 2021.
  19. Neste spørsmål er jo om jeg har ESP8266 eller ESP32. Tror jeg har førstnevnte, men ser de nå selges med ESP32. Noen måte å finne ut av uten å ta den ut av måleren?
  20. Det er ikke noe problem å oppdatere en Pow-K direkte fra v.1.5.6 til siste (i skrivende stund 2.0.11)? Eller br jeg gå via en annen firmware?
  21. Jeg har også Agder Energi. Har jo endel spesifikt til mitt oppsett for å få dette til å fungere her. Bruker status fra Teslamate for å starte logikken når bilen lader (https://github.com/adriankumpf/teslamate). Så leser jeg ut gjennomsnitt forbruk fra InfluxDB, og leser ut momentan-forbruk fra HAN til MQTT adapteret, lagret i nodered som en global variabel (AMSleser.no). Så henter jeg spenningen til laderen direkte fra laderen som jeg henter til flow variabler fra InfluxDB. Her er alt i hvertfall: Alt som har med lading av bilen å gjøre ser slik ut... Begynner å bli rimelig uoversiktlig.
  22. Tja, du kan vel implementere det hvor du vil da, men jeg bruker NodeRed og da bare denne noden, som igjen bruker TeslaJS: https://flows.nodered.org/node/node-red-contrib-tesla Nå har jeg forresten gjort det så jeg regner ut inneværende times gjennomsnitt strømforbruk. Så hvis jeg starter lading midt i en time, så kan jeg guffe på med max ladehastighet til snittet nærmer seg 10kW grensen, for så å sette ned strømtrekket på laderen først da. Dette for å utnytte timer med lav strømpris maksimalt (og lade raskest).
  23. Jeg har også en MY og Tesla lader v3, og jeg kan sette ladestrøm fra app, og fra API (https://github.com/mseminatore/TeslaJS). Jeg prøver nå å få totalt strømtrekk i huset til 9500W max, så laderen skal få det som gjenstår av 9500W når alt annet i huset tar sitt... Og dermed regne ut ampere tilgjengelig for lader, og sende det til bilen. Hvor ofte er det hensiktsmessig å sende oppdatert tilgjengelig strøm til bilen? Jeg får jo oppdatert husets strømtrekk hvert 10.sekund, men det føles veldig ofte. Noen som vet hvor ofte f.eks Tibber oppdaterer bilene når man har integrasjon mot elbillader? Grunnen til 9,5kW er jo å komme under 10kW grensen til LOS, som jo øker nettleie med nesten 375kr. edit: Satte oppdatering til 30sek nå foreløpig, og det fungerer selvfølgelig fint. Det betyr jo at jeg kan trekke mer enn 10kW i opptil 30sek, men det kan jo også gå andre veien, så jevner vel seg ut til å bli lavere snitt enn 10kW uansett. Kunne kanskje satt opp til 1min. Satte også opp grensen til 9,6kW, og 100W hysterese.
  24. Det er det jeg kjører... Brukte Deconz før, men byttet zigbee coordinator til zzh! Vet ikke helt hvorfor, conbee funket fint...
  25. Jeg kjører bare NodeRed for automasjon. Men da sammen med mqtt, influxdb, zigbee2mqtt og zwavejs2mqtt. Fungerer helt utmerket det. Prøver også å ha så mye som mulig lokalt, og ikke på Internett. Men henting av strømpris og noen API (varmepumpe og tesla) må over Internett desverre. Dashboardet til NR har sine mangler, men et annet poeng med huset mitt er at ting skal skje av seg selv, og man skal i liten eller ingen grad trenge dashboard. Man skal også styre alt manuelt (lys og varme med bryter på vegg som dumhus). Kjører hver enkelt app som docker container på en Synology NAS. Skal jeg ha tilgang utenfor hjemmet, så må jeg koble til VPN.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.