Gå til innhold
 • Bli medlem

TMB

Medlemmer
 • Innholdsteller

  74
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

TMB vant dagen sist Mai 11

TMB hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

20 Excellent

Om TMB

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Coop hadde tilbud her om dagen og jeg trengte en ZigBee-forsterker til garasjen så da ble det en slik:
 2. https://www.home-assistant.io/blog/2019/07/17/release-96/#climate
 3. Jeg gjorde nettopp dette selv og brukte Z-Wave PC Controller til det. Fungerte utmerket.
 4. Strømtrekk-måling (virtuell enhet som skrus av og på basert på strømtrekk)
 5. Det er ikke noe problem å kjøre dette via cat5/6 over 25-30m... Jeg jobber med montering av alarm og adgangskontroll, og vi kjører ofte 5-12-24v over 100+ meter i disse kablene.
 6. Jeg har heller ingen problemer med fx Oppgraderte den til siste FW for et par uker siden.
 7. Jeg kjører Home Assistant som toppsystem (jeg integrerer flere av tjenestene du nevner), de andre appene ligger der og brukes ved behov. Det krever litt å sette seg inn i (tok meg vel 2-3 uker med prøving og feiling før jeg forsto hvordan det hele hang sammen) men det er det verdt. Man kan sette opp alt i et pent UI og man kan endre navn/ikoner/farger etc. til sin egen preferanse. Muligheten for programmering av automatisering er "uendelig" med støtte for så mange komponenter. Jeg blir med og mer glad i dette systemet. Eksempel: Jeg ville gjøre ringeklokka smart. Ville ha varsel på mobilen, og starte opptak på kameraet som står ved inngangsdør når noen ringer på (har normalt ingen opptak på dette). 433MHz-ringeknappen trigger et 10-kroners relékort som trigger en inngang på kameraet mitt via kabelforbindelse (et annet kamera enn det jeg vil ha opptak på). Kameraet sender så en e-post til en mailkonto ved trigget inngang. Home Asisstant (via IMAP-plugin) får umiddelbart beskjed om denne e-posten og sender push-varsel med valgfri tekst til telefonen(e). Samtidig kjøres en regel på min Synology NAS, som starter opptak på aktuelt kamera. Et av mange eksempler på at alt kan integreres med hverandre, via noe så elementært som en e-post med spesifikk tekst eller emnefelt, når produkter/tjenester tilsynelatende ikke er "smart". Mulighetene er mange!
 8. Jeg har kun måling på L1, og ingenting på L2 eller L3. Har jeg da IT- eller TN-nett?
 9. Har samme skap selv, måtte makt til!
 10. Ordnet meg postkasse-varsling som har kjørt en ukes tid nå på test uten en eneste feilvarsling Prøvde først med en Z-wave-magnetkontakt, rekkevidden var ikke noe problem men signalet ble drept av metallet i postkassa. Prøvde meg så med en Hue Motion Sensor (ZigBee) som fungerer utmerket hver gang. Festet i bunnen av postkassa med dobbeltsidig tape og peker oppover. Når lokket åpnes/bevegelse registreres så sender den varsel til telefonene våre samtidig som den setter "timer" aktiv; dette gjør at en ny registrering innenfor 5 minutter ikke utløser noe ( i tilfelle postmannen åpner flere ganger). Så settes "status" til aktiv for en statuslinje i frontend: Når vi henter posten settes "status" til inaktiv og linje i frontend endrer seg: Dersom vi ikke har hentet posten når klokka blir 22 så får vi enda et varsel: Selve koden ser slik ut om noen skulle være interessert:
 11. Som noen andre her inne sikkert også har fått nå, så sendte Tibber ut en e-post for noen dager siden med informasjon til de som har bestilt Pulse og som har Aidon-måler. De jobber med å utvikle en spesialversjon av Pulse som skal fungere sammen med Aidon slik at man ikke trenger ekstern USB-strømforsyning. Man får da valget om man vil vente på denne eller om man vil ha tilsendt den vanlige versjonen allikevel. Jeg begynte å tenke; jeg har allerede en cat6 trekt mellom sikringsskapet mitt og teknisk rom. Kan jeg plassere Pulse i teknisk rom (hvor jeg kan gi den USB-strøm) og kjøre kommunikasjonen over denne nettverkskabelen eller vil det bli for langt strekk? Hvordan er det med makslengde på MBUS, og pinout i RJ45? Tenker litt på denne løsningen fremfor å vente på spesialversjonen da Tibber sier at de ikke vet om denne vil fungere med andre målere enn Aidon. Jeg skal jo kanskje flytte en dag, og da er det kjipt å ikke kunne ta med meg Pulse og benytte videre på en eventuell annen måler.
 12. Dette begynte nå plutselig å fungere allikevel. Uten at jeg har gjort noe som helst med konfigurasjonen siden sist!
 13. Hvilken programvare benytter jeg for å oppgradere FW på den?
×
×
 • Opprett ny...