Gå til innhold
 • Bli medlem

harelabb

Medlemmer
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

harelabb vant dagen sist 4. mai

harelabb hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

17 Good

Om harelabb

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Den ser jo artig ut. Men jeg kan ingen ting om LoRa. Skjønte forøvrig ikke helt hvorfor LoRa behøves og man ikke bare kan bruke WiFi. Har noen forsøkt denne?
 2. Har såvidt forøkt Room Assistant. Forstår ikke helt meldingene. Det rapporteres an distanse som sakte endrer seg efter at telefonen har entret rommet eller forsvinner, men er ikke særlig riktig. Lurer på om man er nødt til å flere enn én for å få noe ut av det. Dessuten sliter jeg litt med at PIen henger efter kort stund (vet ikke om det har noe med RA å gjøre). Må nok prøve litt mer.
 3. Ikke noe spesielt rør for motor. Bare vanlig rør for senere å kunne trekke strøm dit.
 4. Dette ser jo meget lovende ut. Jeg går ut fra at Monitor er best egnet til å finne ut at ingen er hjemme, og at Room assistant for å styre lys, radio etc.
 5. Takker så mye for hjelpen. I tillegg til en rekke ekstra stikkontakter, ble det - Z-wave dimmere i nesten alle brytere - Z-wave stikkontakt med strømmåling på vaskemaskin og tørketrommel - Stikkontakt med Z-wave av/på for panelovnene - 2 ekstra doble CAT6-uttak i tillegg til de 3 inkluderte - Rør for evt motor til gardiner ved stuevinduene - Z-wave termostat - Et par batteribaserte Z-wave brytere for å skru huset av ved leggetid. (Jeg bad om at prisen skulle sendes bare til meg og ikke min hustru).
 6. PIR sensor er ganske vanlig å bruke for å detektere om det er noen i rommet, slik at lys kan slås av og på. Problemet er at den krever bevegelse. Derfor tenkte jeg det ville være kult om man kunne detektere om en telefon er innenfor Bluetooth-rekkevidde i tillegg. Jeg har ikke klart å finne noen som har lavet noe slikt, verken for Arduino/HC-05, ESP32, eller Raspberry PI, iallefall ikke uten å sette telefonen 'discoverable'. Jeg ville jo tro at det var mulig å finne ut om en paret telefon var innenfor rekkevidde. Jeg tror bilen min bruker det for å låse seg opp. Har
 7. Takk for svar. Jeg føler meg ganske mer som nybegynner enn deg. Ja. Jeg tenkte at bygg-elektrikeren kunne installere for stupid-house, så kan en annen elektriker bytte ut vanlige brytere og slikt med smarte efter innflytting. Eller blir slik efterpåklokskap vanskelig? Ja, jeg er allerede litt igang med det. På hytten har jeg et par Z-wave veggplugger til ovner og lamper, Z-wave multi-sensor og Z-wave bevegelsessensor, samt en 433MHz bevegelsessensor, samt 433MHz termometre fra Jula/Claes Ohlson. I tillegg har jeg puttet en ESP8266 i varmepumpen. Men jeg har ingen ting som
 8. Nu ble det litt mye for min svært begrensede forstand. Burde jeg kanskje bare be bygg-elektrikeren om evt. ekstra rør, og muligens big-boxer? For så å få inn en annen elektriker for å installere smart-dingser senere, når jeg vet mer om hva slags system jeg vil ha hvor? Eller er det en stor fordel å få alt inn med en gang? Det ser ut som om elektrikeren bare har et begrenset utvalg Z-wave. Shelly har jeg ikke vært borti. Er dette et (bedre?) alternativ til Z-wave? Zigbee er vel også aktuelt. Jeg må ha det "cloud-free", og regner med at MQTT og NodeRed blir sen
 9. Exactly. Jeg har laget en slik som man kan kjøpe. Men det er jo ikke noe moro.🙂 Eneste forskjellen er at jeg selv kan bestemme hvilken (eller hvilke!) kode den sender. Og jeg kan bruke en hvilkensomhelst sensor, ikke bare PIR.
 10. Endelig fått min hjemmelavede fjernstrømbryter til å sende koder som RFXcomm forstår (med god hjelp av @Guahtdim)
 11. Eksempelkoden fungerer utmerket, også med Attiny85 på 3.3V/1MHz. Jeg tror det er akkurat dette jeg er ute efter. Takk igjen!
 12. Ja, det ser veldig lovende ut. Den må prøves! Takk!
 13. Enda senere på ballen. Problemet er ikke egentlig å dekode hva som sendes. Det jeg er ute efter, er å kunne fra en arduino e.l. å sende via en 433Mhz sender, en kode som min RFXcom kan tolke som output fra en fjernkontroll den kjenner. Spiller egentlig ingen rolle hva slags protokoll, bare det er noe RFXcommen kan tolke. Så kan RPIen som RFXcommen hener på oversette til riktig device (hvis kommando er kjent). Har funnet https://github.com/pyrou/X10RF-Arduino sok skulle kunne sende X10-kommandoer, men har ikke helt fått det til å fungere. Det var noen opplagte programmeringsf
 14. Takk skal du ha. Så hvis min hustru trykker på feil knapp av de to, kan det hende at ikke leselyset kommer på, men at lyset dempes, disco-kulen kommer frem, og musikken settes på fullt... Høres kult, men litt risikabelt ut. Må finne noen enklere funksjoner å trigge 🙂.
 15. Takk. Jeg får ta med meg denne listen til elektrikeren. Men jeg har et par spørsmål: Hva bruker du dem til? Ethernet? Hvor plasserer du uttakene? Bruker du Fibaro Dimmer også der hvor du normalt har bare bryter? Er dette beste dings for Z-wave? Hvorledes bruker du knapp 2? Via rør til et annet sted? (Jeg sa jeg var nybegynner!)
×
×
 • Opprett ny...