Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

harelabb

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Other groups

Bronse

harelabb vant dagen sist 3. juli 2023

harelabb hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

harelabb sine prestasjoner

WAF-maker

WAF-maker (8/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter

Nylige merker

28

Nettsamfunnsomdømme

  1. Du trenger ikke VNC (eller desktop installasjon) for websiden til domoticz. Konfigurer domoticz til å bruke en sikker port og slipp den inn i nettverket ditt. Jeg brukte dette før, for å kunne få opp domotizc fra RPIen på hytten på PCen hjemme. Men nu har jeg installert VPN (Wireguard) på RPIen, samt på laptopen og telefonen, og da har jeg tilgang til alle web-sider på RPIen på hytten overaltfra med telefon og laptop, ikke bare Domoticz (som jeg sjelden bruker). Du trenger ingen konto.
  2. Jeg har (iallefall endel) sucess med Wireguard hjemme og på hytten. Kan nå både hjemmenettet og hyttenettet fra laptopen, hvor den nu måtte befinne seg, og hjemmenettet fta hyttenettet og omvendt. Samme med telefonen. Kan også nå mosquitto-severene på tvers, noe som gjør at jeg kan ha noder i NR som håndterer ting både hjemme og på hytten.
  3. Da venter jeg bare på leveransen fra Tyskland. Bestilte YellowAP, 2.9" M3 og noen små og litt større hvite. (Prisene hadde gått opp med ca 50% i forhold til det du betalte).
  4. Ja. bruker denne noden til å gi kommandoer til Luxaflex-gardinene (med GET/PUT). Utfordningen blir å finne ut hva man skal POSTe
  5. Bruker node-red, zwavejs2mqtt og zigbee2mqtt. Tror kanskje jeg kan sende POST-forespørsel fra node-red.
  6. Ok. Har visst HASS installert på en eller annen Pi Zero. Men bruker den ikke til noe.
  7. Det betyr at HASS må installeres? Ikke nok med Zigbee2mqtt?
  8. Hvor i Tyskland gjorde du det? Mulig jeg er litt treg, men fant ingen steder å bestille på Discord. Kunne godt tenke meg ferdig loddet AP og flashede tags....
  9. Hvorledes gir du den strøm? Jeg har en formening om at WAF avhenger av mengden synlige ledninger...
  10. Er zigbeevariantene av disse fremdeles tilgjengelige noe sted (for en billig penge)
  11. Har en Aeon multisensor6 som på batteri rapporterer lux hver time. Har satt den opp mellom gardinen og vinduet. Vet ikke om hver time er nok til å finne ut om det er en gråværsdag eller at solen bare et bak en sky akkurat da. Kanskje det er bedre å bruke værmeldingen?
  12. Fått installert Luxaflex duette-gardiner. Styrer dem fra Node-Red (foreløpig bare tidsbasert (soloppgang - sol-middag + 3timer) for å skjerme malerier fra solen. Tenker å legge inn lysmåler efterhvert, samt få en dørsensor på balkongdøren slik at gardinen ikke lukkes automatisk når døren er åpen. Edit: dørsensoren på plass.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.