Gå til innhold
 • Bli medlem

Ant

Medlemmer
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
  Telldus Live!

Ant's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. Går det ikke å ha en fall back regel, dvs lage en regel som skrur av noe forbruk hvis det ikke kommer nye verdier fra Tibber. Blir ju litt i blindo, men er VVB og baderomsgulvet skrudd av i en time så dør vell ingen av det.
 2. Har du testet å koble temp prober og lekkasjesensor til den? De to jeg nevnte som er 16A (NEXA og Heatit) er ikke en schuko plugg, de er for installasjon inne i boksen. Tror du en elektriker vil si nei til dem, hvis jeg ber dem montere dem? Bara litt nysgjerrig, hva er grunnen at man bruker "max 16A" om den ikke tåler 16A. I realiteten er det ju heller ikke 16A last uten mer 13A om VVB er på 3kW.
 3. Var det denne WMR-3500 som tok kvelden? Vet du hvorfor?
 4. Hvilken Nexa var det? En MSOR-3500 eller MYCR-3500? Har en VVB på 3kW, så er litt usikker hva man skal for: MSOR-3500 Heatit ZM single Relay 16A Heatit Z-relay 25A Aeotec Heavy duty
 5. Ser den, og veldig fancy med PID regulator. Husker vi brukte det mye i studietiden i Matlab. :) Men tror det blir litt overkill i forhold til behovet. Bor i en ganska liten leilighet der jeg peaker på 5,5kWh noen enkelte ganger i måneden akkurat etter at kidsa badet på kvelden og vaskemaskin og oppvaskmaskin er skrudd på. Så er mer ute etter en enkel løsning. Det absolutt enkleste som jeg har vurdert er å bare tidsstyrte VVB direkte i telldus live til å starte kl 01:00 når alle gått og lagt seg og ingen øvrige maskiner kjører. Men forkastet egentlig den ideen pga av legionella, men dere mikrobiologieksperter her inne har kanskje overbevist meg om at det ikke er noen fara å utsette oppvarming 4-5 timer.
 6. Hehe, vedrørende legionella så kan det godt være riktig det dere skriver men det var egentlig ikke hovedpoenget med innlegget. Det jeg ønsket svar på er om det finnes noen bra løsninger for å integrere to Tjenester med hverandre og som er mulig å kjøre i skyen. Bør være mulig å også lage noen form for logik også.
 7. Hehe, mulig du har rett vedrørende om det blir bakterietilvekst eller ikke og jeg er ikke mikrobiologi så her har jeg ikke noe fasit. Men hvis det nu skulle bli bakterievekst så er mengden vann i dusjhode og rør (der vannet blir kylt av) i forholdsvis liten mengde kontra de 300 liter som er i en VVB. Dvs, skrur man på vannet så skylles ev. Bakteriekontaminert vann ut raskt fra dusjhode og rør. Btw, har prøvd å søke. Men litt usikker på hva jeg skal søke etter da jeg ikke har erfaring men hva som tilbys av system som kjører i skyen der man slipper å hoste ting selv. Mulig jeg bare er dårlig på å søke, du får gjerne gi meg et hint.
 8. Fra 1.1.2022 skal Elvia begynne med effektbaserte tariffer der den faste avgiften er en trappetrinnsmodell basert på høyeste forbruk under en time under en gitt måned. Jeg har et forbruk som noen ganger peaker akkurat over en terskel og ønsker å holde det under denne terskel hvis mulig. Min tanke er å skru av vvb når akkumulert forbruk innenfor en time når et spesifikt nivå for at deretter skrus på igjen når neste time begynner. Er dette en ok logikk? Jeg ønsker ikke å utsette oppvarming av vvb til nattestid grunnet bakterietilvekst i vvb (som kan bli en dyr affære). Per idag har jeg en brikke fra OSS.no som viser forbruk i mobilen. De har også et API for integrasjon og uthenting av verdier. For styring av VVB ser jeg for meg å bruke en Heavy duty switch eller lignende som styres fra min Telldus tellstick. Mitt spørsmål er da, hva tenker dere er en grei løsning for integrasjon/trigger mellom disse da jeg ikke tror telldus kan integrere direkte med et API. Per idag er Telldus enheter integrert med Google home, men kan ikke se at det heller der er mulighet for en api integrasjon. Til info så har Telldus også et API, det har jeg ikke testet men har för meg at det burde være mulig å styre brytere også fra det APIet. Har derfor begynt å snuse litt på IFTTT men er usikker om det kommer å funke. Er det noen som har vært borti Google Cloud scheduler eller tilsvarende? Til sist er jeg helst ikke intressert å å hoste noe selv, men hvis det er krise kan jeg nok få satt opp en Rasbery PI for å hoste en løsning.
×
×
 • Opprett ny...