Gå til innhold
 • Bli medlem

Automatikk

Medlemmer
 • Innholdsteller

  100
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Automatikk vant dagen sist Mai 18

Automatikk hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

64 Excellent

Om Automatikk

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Automatikk

  Styring av Garo elbil lader

  Pr. idag er det ingen mulighet å få bilens batteristatus gjennom ladere. Du må da, som du har gjort, spørre bilen direkte.
 2. Automatikk

  Dine automasjonstabber!

  Jeg har v3. Da jeg ikke har Z-Zwave hjemme hos meg har jeg ikke testet annen funksjonalitet enn Bluetooth. Venter på at de skal slippe gatewayen sin, slik ar jeg får fullintegrert låsen i mitt system. Jeg har låsekasse med sideinnfestning for vrider og nøkkellås, så den skulle egentlig ikke passet. Det lot seg gjøre med litt små modifikasjoner. Låsen er ikke vakker på innsiden, men den har gjort jobben problemfritt i de 2 månedene jeg har hatt den. Som sagt er den enn så lenge en dum lås, så den er ikke nyttig før jeg får den på nett.
 3. Automatikk

  Dine automasjonstabber!

  Her går det i Danalock nettopp fordi jeg må ha nøkkelhull ifm. sameiet og brannsikkerhet 😉
 4. Betyr det at gateway er like langt unna?
 5. Automatikk

  KNX-guiden

  Ja, sjekket selv i dag og finner heller ingen slik mulighet. Svakt av GIRA som jo er et premium-merke.
 6. Automatikk

  KNX-guiden

  Man bør så ofte som mulig gå for føler i gulv og intern føler i termostat. Ellers kan gulvet fort føles kaldt selvom romtermostaten mener temperaturen er oppnådd. Disse to verdiene bør blandes i termostaten, der gulvføler står for 70% av riktig temperatur. Dette er innstillinger du finner på tastsensoren. I tillegg skal det være en grenseverdi man setter (feks 26 grader) der et lock object gir 1/true, som så kobles sammen med lock input object på relé. Innstillingene for dette objektet på releet må være at utgangen går til 0 dersom lock input object går til 1/true. Kanskje litt for lett forklaring, men føler du jeg er inne på noe?
 7. Automatikk

  KNX-guiden

  Mulig ThinKNX kan være noe for deg?
 8. Automatikk

  Komfyrvakt og kommunikasjon

  Såvidt jeg har fått beskjed om fra Garo skal denne ha 2 utganger som viser ved høy: Komfyrvakt utløst Komfyr i bruk Da skal det være mulig å kombien disse til en binærinngang tenker jeg? I tillegg mener jeg det skal være mulig å koble til en vannsensor til disse og således slå av platetoppen ved bruk av releutgang. Sjekk manualen på nett 😊
 9. Automatikk

  Herlig reklame fra REMA

  Haha, fantastisk!
 10. Automatikk

  Ringeklokke knapp m/lys

  Jeg pleier å legge en KNX kabel til ringeklokken fra tavlen. Kjører ett par til knappen (til binærinngang) og 1 par til en diode. Selve bjellen går på egen KNX utgang. På denne måten kan man «mute» ringeklokke om ønskelig og heller aktivere push, PiP på TV og lignende.
 11. Automatikk

  Gardena robotklipper med Robonect wlanmodul

  Har en kompis som har musikkstudio i huset og klipperen hans må slås helt av før innspilling pga støy på nettet.
 12. Fra Function sin stand: Kommer i slutten av året. Dette er rett mot KNX bus.
 13. Automatikk

  Plassering av multisensorer

  Luxsensorer måler uannsett på flatene de «peker» mot.
 14. Jeg lagde for en stund tilbake simulert soloppgang som vekkerklokke på soverommet, med påfølgende lyd fra Sonos etter ca. 10 minutter. Selv om jeg kan aktivere denne ved sengen om kvelden, er det ikke alltid jeg ønsker å stå opp til samme tidspunkt hver dag. Kjæresten jobber også turnus, slik at det ikke alltid passer seg å vekke henne med dette. I tillegg har vi hver våre leiligheter slik at jeg ikke alltid sover hjemme. Vanskelig å automatisere mao. Jeg synes også apper er noe herk og det blir litt mye navigering for å endre tidspunkt i styringsappen for leiligheten. Jeg lagde derfor en workflow i appen, wait for it, Workflow! Denne er tilgjengelig som en slags widget i iOS og ser slik ut: Trykker man på vekkerklokke kastes man umiddelbart inn i appen til en tidspunktvelger: Appen sender så tidspunkt til kontrolleren min og denne starter tidsjekk hvert minutt frem til vekkerklokkesekvensen skal starte. Ganske fornøyd! Maaaange trykk og venting har blitt erstattet med et sveip, klikk, velg og klikk!
 15. Ville tulle litt med madammen idag: La en ny funksjon på soveromsbryter ved seng med playboylogoen som etikett. Når man trykker på den gjør lyset crossover til rødt i løpet av 10 sekunder og starter Marvin Gaye - Lets Get It On på sonosen 😂
×