Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Bronson

Members
 • Posts

  138
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bronson last won the day on April 29 2017

Bronson had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Recent Profile Visitors

1,634 profile views

Bronson's Achievements

WAF-maker

WAF-maker (8/16)

 • Collaborator
 • First post
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

41

Reputation

 1. Bronson

  ID-Lock V2

  Kjøpte den kun for bruk mot Z-Wave, så..Begynner å bli litt mindre tålmodig for hver dag som går.
 2. Kan du forklare litt nærmere hva du mener med dette? Har du fått noen til å åpne den for deg eller har du fikset noe selv? Spørsmålet er jo om jeg hadde fått tak i en Aidon-måler, ville informasjonen da vært lesbar selv om Aidon sier den ikke er klar?
 3. Hoi! Skummet tråden litt, men er litt enklere å spørre rett ut: Er det noen av dere som har en montert Aidon-måler som fungerer og gir ut data på HAN-grensesnittet? Prøver iherdig å få tak i en for testing på jobben, men energiselskapene vil ikke levere og Aidon selv sier at standarden er ikke klar ennå. :|
 4. Har vært stille her i det siste grunnet mye jobb og ikke så mye spennende som er blitt gjort i heimen. Vi har begynt på badet ned og pikket opp det gamle gulvet fra øverste lag med betong og varmekabler samt isolering. Har også pikket opp grovstøpen og lagt om avløpsrørene da det nye badet er dobbelt så stort som det gamle og ingenting stemmer overens med hvordan det var. La selvfølgelig ned varmekabel og gulvsensor i det nye gulvet. Ikke så mye spennende å se der egentlig. Litt av grunnen til at jeg anskaffet meg LM5, var for å teste den opp mot IDlock 150. Jeg har nå fått dørlåsen, men ennå ikke sett noe til Z-Wave modulen, så det lar vente på seg. Intin ville heller ikke si noe om dato når den eventuelt ville komme. En annen ting som jeg har grislet med, er lesing av AMS. Selv om jeg kjøpte inn alt utstyret for å bygge AMS-MQTT-konverteren her inne på forumet, ligger alle produktene fremdeles i esken sin fra leverandør. Har derimot fått tak i et kit fra Smartenergi.com som egentlig bare tilpassede produkter fra Develco. En Zigbee HAN-leser og en gateway. (https://www.develcoproducts.com/products/meter-interfaces/emi-norwegian-han/ og https://www.develcoproducts.com/products/gateways/squidlink-gateway/) Denne løsningen sender effekt og kWh via JSON som jeg har løst i LM5 ved hjelp av flinke folk på forumet deres. (https://forum.logicmachine.net/showthread.php?tid=1304) Det skrives da til KNX-adresser og logges i min Thinknx. Ut fra denne informasjonen henter jeg også ut litt forskjellige verdier via en tellerfunksjon i Thinknx og visualiserer det slik: (Som forresten beviser at jeg er elektriker og ikke en grafisk designer) En annen ting som jeg synes er litt interessant, er når tariffbetaling blir aktuelt i 2019. Slik jeg har forstått det, baseres prisene på prisene fra Nordpool. Så da var det jo om å gjøre å hente inn de også. Dette ble også løst i forumet for LM5. (https://forum.logicmachine.net/showthread.php?tid=1370) Det jeg ennå ikke har gjort, er å planlegge hvordan jeg skal bruke denne informasjonen. Har lyst på en lastkontroller som tar høyde både for effekt i øyeblikket samt priser i øyeblikket og kommende priser. Badet nede planlegges også. Lyd, varme, lys. Mye å tenke på.
 5. Da er vel jeg opptatt på kveldene framover.. ?
 6. Jeg opplevde det samme med min og ga opp etter x antall forsøk. Har sett video av at det går, så for all del, det skal være mulig om en har litt tålmodighet. Visstnok.
 7. Hoi! Har ikke sett denne tråden før. Kult med andre med KNX. PS: Med siste versjon av applikasjonen til Quad Plus kan du bruke den sammen med denne: https://www.insta.de/en/lightment/product?Leakagesensor&group=Conventional&qid=493 og du får da en vannlekkasjedetektor.
 8. Det er vel med hjemmeautomasjon som med alt annet her i livet; alt er ikke bare solskinnshistorier. Derfor må det litt grums fram også. Jeg har tidligere snublet i et hinder kalt dårlig tålmodighet. Paring av magnetkontakter og Z-Wave-kontrolleren endte opp med at produktet ble fint lagt tilbake i esken. Nå ble det plutselig litt stopp igjen. Ble tipset om http://iobroker.net/ og gikk til innkjøp av deler til en komplett Raspberry Pi. Manglende tålmodighet var et stort hinder i installasjonen av denne, så jeg gikk for Windows-versjonen i stedet. Her dinget jeg inn KNX-prosjektfilen og IP-grensesnittet uten problemer, men IKEA Trådfri-huben ville ikke inn. Ble da tipset om Openhab og der dinget Ikea Trådfri inn med en gang, men KNX-biten krevde litt for mye arbeid her etter min smak. I tillegg var litt av målet med alt dette å få hentet inn status på detektorene fra Ikea samt av/på fra Ikea-bryterne. Ser at begge disse to kun melder tilbake batteristatus, så da er nå hele prosjektet dødfødt allikevel. Setter inn et bilde for å sprite opp innlegget litt, Hue og Ikea har endelig flyttet ned fra kaldloftet etter at jeg fikk trekt om litt nettverk.
 9. Bronson

  KNX-guiden

  Litt større utvalg hos de vanligste merkene hos grossistene, så har du en del rene lysleverandører i tillegg.
 10. Bronson

  KNX-guiden

  Dette er ingen fasit på, avhengig av hvordan du stiller den inn med tanke på hvor lavt den tenner på ved oppstart og også antall armaturer og leverandør av armaturer. I mitt tilfelle er det med spotter fra Etman, går lavt nok og uten flimring.
 11. Bronson

  KNX-guiden

  Jeg bruker blant annet denne. http://function.no/produkter/zennio/dimmer/knx-dimmer-2x-310w-/-1x-600w-diminbox-dx2
 12. Håper vi kan melde positive nyheter etter L+B da. (https://light-building.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html)
 13. Min bolig er litt testbolig, så jeg har Z-Wave, Ikea Trådfri, Philips Hue som trådløse produkter. Sitter på gjerdet både når det kommer til KNX RF og Enocean, tror nok magnetkontakter på KNX RF vipper meg over til den siden når de kommer.
 14. Bronson

  KNX-guiden

  Synes det er litt avhengig av hvilket "miljø" du oppholder deg i. Det virker som noen grupper foretrekker Z-Wave, noen Xcomfort, noen IKEA/Philips og noen KNX. I min omgangskrets vil iallfall noe annet enn KNX være uhørt.
 15. Kjekt å høre om flere med KNX her! Veien til trådløse produkter i samarbeid med kablet KNX kan gå i flere retninger og her er et par løsninger som du kan vurdere: KNX - Enocean: Du har da en gateway mellom KNX og Enocean-produkter. Weinzierl er flinke på GW (f.eks https://weinzierl.de/index.php/en/all-knx/knx-devices-en/knx-eno-626-en) og Thermokon har forskjellige produkter. (https://www.thermokon.de/en/products/) KNX - Z-Wave: Denne løsningen er som oftest en del av en større serverløsning da det, så vidt jeg vet iallfall, ikke finnes rene GWs. Leverandører og produkter kan da være Thinknx Micro Z-Wave, Embedded Systems sin LM5 eller Comfortclick sin Jigsaw. KNX - KNX RF: Dette blir vel det mest riktige om man skal være tro til protokollen. Du trenger her en TP - RF linjekobler som f.eks Elsner har (https://www.elsner-elektronik.de/shop/en/produkte-shop/knx-bussystem/knx-rf.html) og ellers er det forskjellige leverandører som MDT og Gira som har. Det jeg synes er viktig her, er å bruke produkter som er tro til tanken om at alle produkter skal passe med andre produkter. Du må da styre unna produkter som er avhengig av samme leverandør sin linjekobler. Som tidligere nevnt her, dette er et voksende marked og vi venter spent på hva som kommer av produkter på KNX RF framover. Lykke til med valg av produkter og programmering av egen bolig.
×
×
 • Create New...