Gå til innhold
 • Bli medlem

Actibus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  534
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Alt skrevet av Actibus

 1. Skulle hatt et par små kameraer, så små som mulig og helst på wifi - som går greit inn i NetcamStudio, skal brukes innendørs. Noen som har forslag?
 2. Bruker ikke group conditions, har kun 1 event som bruker WeatherXml og det sjekker bare hva som er current condition vha easy trigger. Men jeg får fint opprettet nye og redigert eksisterende events iallefall.
 3. WeatherXml virker fint i HS4 hos meg
 4. Har de fjernet muligheten i HS4 til å vise events basert på enheter den inneholder?
 5. Her har jeg montert det i en boks, brukt følgende komponenter: - Koblingsboks fra elektroimportøren: AP9 - HLK-PM01 230v - 5v omformer, litt mer inngående test finner man her: Test fra danmark - TSL2561 fra Aliexpress: TSL2561 - Sensorer for vindu: Kablet magnetsensor Koblet mot HomeSeer med arduinoplugin og brukt NodeMcu API hvor jeg har lagt inn koden som leser av lux sensor og vindusensorer og sender det til HS. For å lese av TSL2561 brukte jeg Adafruit sitt TSL2561 library, og hentet nødvendig kode fra eksempelskriptet som var med, og vindusensor er jo
 6. Jeg oppgraderte fra hs3 i helga, gikk fint, men måtte legge inn plugins på nytt. Alt av enheter og innstillinger for plugins kom med over, bare ikke selve plugin.
 7. Utfra koblingsskjema ville jeg anta at brytere/rele mellom 6 og 2-5 vil utføre det som står på venstre side av bilde. Altså nr 2 vil åpne porten, nr 3 lukke den etc. Selv om måten det står skrevet er litt rart, burde jo stå port-åpne, port-lukke.
 8. Skal komme med en oppdatering når jeg får satt det sammen👍
 9. Da prøver jeg på å bruke lux måling, fant en tsl2561 og et par magnetsensorer som jeg kobler mot en esp8266 og setter i en vanntett boks på samme vegg som screenen. Se litt på målinger over et par dager for å finne noen verdier å gå utifra.
 10. Hva bruker dere for å vite om det er sol eller ikke, skal sette opp screen på det ene rommet og vil at det skal gå ned automatisk når det er sol på den veggen.
 11. Be homeseer sende deg en pushover melding el. når en av devicene endrer seg, så kan du kjapt sjekke telefon Edit, det skjer på randoms devices? Da er det litt verre ja..
 12. @bjornepappa @mk1 black limited har dere noen eksempler på video/stillbilder fra de kameraene?
 13. Skal styre en hdmi matrix via rs232, det er ukjent territorium og det jeg har er HS3 og infoen i vedlagte bilde, kan det sendes via drules plugin? Evt andre plugin?
 14. Det håper jeg og, for det har jeg savnet i forhold de mange andre alternativene på markedet som er gratis og har snasne grafer.
 15. Ja vet jo det egentlig ? Men bank i bordet, det aller aller meste jeg har kjøpt har fungert som forventet? Får se om jeg gir det et forsøk når den tid kommer.
 16. Fant denne på aliexpress https://s.click.aliexpress.com/e/DqNDW8Rm Iflg manualen kan input/output styres vis rs232, det holder for meg, kan lage et enkelt UI i Windows for styring. Men hvordan er kvaliteten på slike tro? Bruker selvfølgelig norsk strømforsyning.
 17. Finnes det rimelige HDMI matrix som kan styres enkelt via PC? Dette må være så enkelt at bestemor klarer det, gjerne noe med åpent API så kan jeg godt programmere en løsning selv. Med flere inn og utganger som kan krysskobles, f.eks at INPUT 1 skal sendes til OUTPUT 2 den ene kvelden, og til OUTPUT 4 den andre kvelden, slik at man ikke må bytte kabler. Litt usikker på antall inn og utganger, men ser for meg 3-4 innganger og samme antall utganger.
 18. Jeg gikk for en timer, men litt rart at de ikke har det som en condition
 19. Bare jeg som er blind, eller er det ikke et alternativ å ha som en condition at en enhet har vært xx i mindre enn xx tid? Bruke en timer da evt..?
 20. Nei, man skal ha gulvsensor på laminat også, all laminat jeg har lagt har det stått maks temperatur på pakkene. Har man folie så kan det være en liten utfordring å få plass til føleren i gulvet, siden røret som brukes er 16mm, men ikke verre enn å lage et spor i undergulvet for å få plass.
 21. Hmm, gulvsensor er jo viktigere i tregulv enn betong/flis siden de fleste tregulv ikke skal overstiger 27 grader. Snodig avgjørelse av elektriker syntes jeg. Ville lagt en evt ekstern føler i en egen boks for ikke å bli så påvirket av varmen avgitt fra termostaten. Elko har f.eks dette huset https://www.stikkontakten.no/products/hus-for-romfoler-ph-farge-polarhvit
 22. Denne ble kjøpt for et par år siden, testet såvidt og egentlig støvet ned etter det. Selges i original eske 500 + evt frakt.
 23. De fungerer også på 12/24-50v DC, så kan jo være kjekke i båten eller på hytta med solceller el.
×
×
 • Opprett ny...