Gå til innhold
 • Bli medlem

Kropling

Medlemmer
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Kropling

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

357 profilvisninger
 1. Hei, Noen som har Fibaro Dimmer 2 og kan anbefale led-pærer med GU10 sokkel som dimmer fint og ikke brummer eller flimrer? Skal ha seks pærer i en lysskinne, det kommer også til å bli montert Bypass. Har forstått det slik at LEDARE fra IKEA ikke er de beste.
 2. Takk! Dette skal definitivt implementeres hjemme!
 3. @bjornepappa Spennende løsning! Har samme sensoren selv, men var ikke klar over at man kunne koble for å få området den overvåke til å bli større på. Har du mulighet til å forklare hvordan du gjorde det, og eventuelt suplemmentere med bilder? Er jo fantastisk å legge en sløyfe rundt kritiske området med fare for lekkasje.
 4. Hei, Vet ikke om dette er kjent allerede, men datostempel mangler på alle innlegg forutenom de som er skrevet for minutter eller timer siden. Se eksempel:
 5. Har du sendt mail til ulike elektrikere i området, eventuelt lagt ut på Mitt Anbud for å få kontakt med noen? Veldig rart at det skal være vanskelig, jeg var i kontakt med tre lokale elektrikerfirma da jeg skulle ha montert bla. a. Fibaro-dimmere og ingen hadde noen problemer med det. Fibaro begynner å bli ganske gjengs og selges f. eks. hos Elektroimportøren.
 6. Følger, har bla. a. noen magnetsensorer på noen dører jeg gjerne kunne ha tatt i bruk hvis det var mulig.
 7. Kropling

  ConBee 2

  Har du noe erfaring hvordan det blir med mva/toll å bestille rett fra Dresden? Summen går vel over 300,- grensa. Svarer meg selv her. Hvis de følger boka og legger inn rette verdier så blir det Resultat (i norske kroner) Sum før fortolling 491,64 Toll (0 %) 0,00 Merverdiavgift (25 %) 122,91 Sum etter fortolling 614,55 I tillegg må du betale et gebyr til firmaet som fortoller varen for deg. For eksempel tar Posten 158 kroner for å fortolle denne typen sendinger. Dette gir en totalpris på 772,55 kroner. Kilde: Importkalkulator med 51 EUR som er totalt inkl shipping to Norge.
 8. Kropling

  ConBee 2

  Var i kontakt med Kjell og Co tidligere i uka om å oppdrive Conbee 1, dette kunne de ikke - men informerte om at Conbee II kom til å være tilgjengelig i butikken innen 1-2 uker.
 9. Takk for oppdatering! Jeg klikker ofte følg når jeg er interessert i å følge med hva konklusjonen er, men ikke har noe å bidra med selv. Har du tenkt noe på hvordan du skal henge opp denne på vegg eller hvordan du skal løse plassering?
 10. Har gjort min research og velger å svare meg selv for å hjelpe andre som sliter med det samme: Ideen er at man må bruke scene-funksjonaliteten til dimmeren for så å gjøre automasjoner i Home Assistant basert på den. Steg 1: Aktivere scene-funksjonaliteten Dette er en parameter som settes der du konfigurerer dine z-wave parametere. Du må endre parameter 28 til 1: "Scene Activation Functionality", deretter vil dimmeren sende følgende scene IDer utfra hvordan bryteren tilkoblet dimmeren brukes. S1 og S2 er to fysiske innganger på dimmeren som man kan koble brytere til, i dette tilfellet har jeg en dobbeltbryter hvor både S1 og S2 benyttes. Steg 2: Lytte til scene-IDene i Home Assistant Jeg har lagt inn dette i en automasjon som gjør at når impulsbryteren som er koblet til S2 klikkes to ganger så aktiveres nattmodus. Triggeren i Home Assistant ser slik ut På samme måte kan man lytte til andre scene-ider. Man følger bare tabellen over for å forstå hva som aktiveres når. Det er også verdt å neve at selv om S1 sender scene-IDeer så fungerer den helt vanlig hva angår styring av lokal last. Man kan altså velge å ignorere scene IDene fra S1 og kun bruke IDene som sendes fra S2 slik som eksempelet mitt viser.
 11. Det kan jeg dessverre ikke svare på, var i en annen etasje når de jobbet.
 12. Jeg tenkte som deg å fikk installert Bypass uten å teste uten først. Kostnaden per stk. er lav og etter hva jeg har hørt kan bypass potensielt gjøre at dimmeren kan gå lavere uten å flimre. I ren arbeidstid ble det brukt ca. 1t på å skifte ut to dimmere og sette på impulsbrytere foran. Så må du tenke på at det ofte blir noe kjøring til fra/jobben samt gebyr for oppmøte. Ferdigattest og samsvarserklæring bruker de sikkert også noen minutter på å få på plass.
 13. Hei! Jeg har fått installert, av autoriserte elektrikere, en Fibaro Dimmer 2 med en dobbel impulsbryter i front. Gav beskjed om at den ene bryteren skulle kobles mot S1 og den andre mot S2. S1 fungerer som forventet og dimmer lokal last, men problemet mitt er at jeg ikke forstår hvordan S2 skal brukes. Jeg ser at dimmeren har laget to brytere som jeg kan se i Home Assistant, light.fibaro_system_fgd212_dimmer_2_level og light. fibaro_system_fgd212_dimmer_2_level_2. Den ene går av på i tråd med min bruk av bryter koblet til S1, mens den andre kan jeg ikke se endrer status når jeg bruker bryteren koblet til S2. Mitt spørsmål er da som følger: Er det noen parametere som må konfigureres for at S2 skal fungere som jeg ønsker? Eller noe annet jeg har misforstått? Jeg vil nødig ringe de tilbake med påstand om feilkobling før jeg har utelukket at jeg har gjort noe feil. (Vet det har vært oppe før om Fibaro Dimmer 2 og S2, men i den tråden virker det forutsatt man ser en endring etter hvert som S2 blir brukt.)
 14. Da er jeg, og sikker andre med meg her på forumet, veldig interessert i å høre hvordan det gikk. Har målt over vinduene hjemme og de er selvfølgelig litt utenfor Ikeas standarder.
 15. Absolutt! Selv om jeg begynner å komme inn i det selv med en kombinasjon av prøving/feiling og lesing av dokumentasjon er det alltid interessant å lese seg opp på best practice og se om det er noe man ikke hadde fått med seg fra før 🙂
×
×
 • Opprett ny...