Gå til innhold
 • Bli medlem

Kropling

Medlemmer
 • Innholdsteller

  49
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om Kropling

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

459 profilvisninger
 1. Så praktisk, dette hadde ikke jeg heller fått med meg. Så "Query" knapper finner altså ut hvilken dings det er, søker om det finnes en nyere firmware for så å laste ned denne og oppdatere dingsen?
 2. Jeg sliter med det samme og har Conbee II. Har du en løsning for oss som kjører i hass.io med DeConz som addon i HA (i praksis Docker)? 🙂
 3. Ti tomler opp! Holdt på å gå på veggen når jeg skulle resette 6x pærer til utelysene..
 4. Hei, Jeg har bruker denne til veldig lette laster hjemme. Som Zigbee-enhet har den to-veis kommunikasjon, dog har den ikke energimåling. I tillegg ville jeg sjekket opp veldig grundig før man bruker den på store laster som VVB, mulig det går helt fint - men ville tatt en runde å se om noen andre gjør det samme med hell og hva spesifikasjonene sier.
 5. Rackskap skal definitivt på plass, var mer best practise ifm gjennomføring fra rør i vegg til 'friskluft'.
 6. Takk for gode tips Noen som også har forslag på hvordan det kan se ut i patche-enden? Det blir rundt 6 20mm rør som går til patchepanelet, og ønsker å gjøre dette med høyest mulig WAF. En tanke jeg har er å skjøte et par Elko-bokser og trekke rørene dit, men usikker på hvilken løsning som blir penest der kablene skal ut gjennom vegg og inn til patchepanelet.
 7. Har du mulighet til å presisere denne @MrE? Trekker man røret med kabel gjennom boksen og et stykke utenfor veggen for enkelre terminering? Og denne utenpå en enkel boks burde gjøre susen eller er det noe annet anbefalt? https://proff.elko.no/modularuttak-kat-6-utp/rs16-mod-i-2x8-kat-6-utp-ph-article1830-903.html
 8. Da får det være innafor Har på inntrykk av at de lokale her er ganske prisgunstige, ei heller har de protestert når jeg har kommet med egeninnkjøpte Fibaro-moduler eller ei lysskinne fra Ikea.
 9. Synes ideen var grei nok, men som du påpeker @Moskus så var det fordyrende. Lokal elektriker skulle ha 800,- + mva for montering og matriell per enkeltbryter, i motsetning til 1000,- + mva for en dobbeltbryter. Endte på dobbel.
 10. Tusen takk for svar! I første omgang gjorde jeg som @kåres og gikk for Philipps Warm Dim, men veldig praktisk å vite at Ikea sine har noen som er bedre nå. Ikea er jo vanskelig å slå på pris
 11. Hei! Kontoret står for tur. Pt. er veggene åpne og elektriker skal snart inn, vi står dermed fritt til å vege akkurat den løsningen vi ønsker. Fra før har vi ettermontert Fibaro Dimmer 2 med dobbeltbryter, dette fungerer veldig bra. Men det som er ennå bedre hadde vært 2x enkeltbryter. Opplever disse som mye mer robuste og greie å ha med å gjøre. Skulle være grei skuring for elektriker å koble opp 2x enkeltbryter mot på S1 og S2 på en Dimmer 2? Noe annet jeg burde tenke på?
 12. Oj, dette var nytt for meg! Bryker pt. S2 til å styre Ikea Trådfri gjennom automasjoner av scene ider, men dette hørtes jo vesentlig bedre ut! Men hvordan er dette mulig når Ikea kjører på Zigbee? Eller er det jeg som har misforstått noe her?
 13. Monterte Trådfri GU10 x6 i utelamper i sommer. De har i alle fall fungert helt perfekt gjennom regn og delvis kulde. Klart at lampene er tette, men litt fukt er vel umulig å unngå utendørs. Riktignok har vi ikke hatt veldig kalde temperaturer ennå, så vanskelig å si hva som skjer < -20.
 14. Jeg bruker den Moskus nevner over her. Prisen er kanskje noe stiv, men den leverer absolutt som forventet. Har den koblet på en kupevarmer, og automasjonen har ikke feilet en eneste gang. Merk at den er litt sensitiv på rekkevidde avhengig om den ytterste flate delen står vendt opp eller ned.
 15. Hei, Noen som har Fibaro Dimmer 2 og kan anbefale led-pærer med GU10 sokkel som dimmer fint og ikke brummer eller flimrer? Skal ha seks pærer i en lysskinne, det kommer også til å bli montert Bypass. Har forstått det slik at LEDARE fra IKEA ikke er de beste.
×
×
 • Opprett ny...