Gå til innhold
 • Bli medlem

Jompa Tormann

Medlemmer
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Jompa Tormann

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Z-Way

Nylige profilbesøk

566 profilvisninger
 1. Jompa Tormann

  ID Lock med ny firmware til Z-wavemodulen

  Irriterer meg over batteritiden. Har 2 ID locks og må bytte en gang hver i kvartalet. Prøvde meg med oppladbare batterier (Clas Ohlson og Biltema), men de får ikke plass i boksen og spretter ut om man prøver å sette de inn. De er visst 1-2mm bredere enn vanlige AA batteri. Nesten sånn at jeg tenker på å koble en det på strømnettet og simulere batteritilkoblingen.
 2. Jompa Tormann

  Støvsugerautomasjon

  Roombaen har kjørt noen ganger i huset nå og den plukker opp en del støv og rusk. Den dekker fint et område på ca. 80 kvm. Men den er dum og kjører rundt helt tilfeldig, så om den kommer inn eller ut et rom er helt tilfeldig. Ladestasjonen burde vært mest mulig sentralt da den må være i nærheten for at den skal kunne navigere seg hjem. Så billig-roboter fungerer greit på store flater, men skal den inn og ut av rom + komme seg hjem ville jeg gått for en som er litt smartere. En bi-effekt er at det må være ryddig på for at den skal fungere optimalt, så nå er det som regel lite rot på gulvene
 3. Jompa Tormann

  Støvsugerautomasjon

  Da var den kjøpt. Den lokale elkjøpen hadde den ikke på tilbud, men viste bare til kundeavisen på internett så gikk det greit. Støvsugeren er ikke "smart", det virker som den kjører litt overalt. Men renere blir det :-) Istedenfor Thinking Cleaner tenkte jeg å styre den med en Arduino / ESP8266. Roboten er veldig hackevennlig, tenkte å styre den med denne metoden som gir den WIFI.
 4. Jompa Tormann

  Støvsugerautomasjon

  Hmm... Det var jo et knakende godt tilbud. Tror nesten jeg må kjøpe en til 1995,- + Thinking Cleaner.
 5. Jompa Tormann

  ID Lock med ny firmware til Z-wavemodulen

  Svar fra ID Lock på e-post ang. rapportering om døren er åpen/lukket:
 6. Jompa Tormann

  ID Lock med ny firmware til Z-wavemodulen

  Ut fra de data + dokumentasjon ser det ut som at det kun rapporteres om låsen er låst eller ikke. Sendte en mail for å høre.
 7. Jompa Tormann

  ID Lock med ny firmware til Z-wavemodulen

  Det er fordi HomeSeer har fantastisk støtte for ID Lock (i følge funksjonsmatrisen overfor). Det er nesten sånn at jeg vurdere å bytte til det ?
 8. Jompa Tormann

  ID Lock med ny firmware til Z-wavemodulen

  Det går fint. Det er mulig å slå av smekklås. Det går fint. Det er noe du fikser i gatewayen / controlleren. Her blir det litt vanskelig. Om du har HomeSeer ser det ut som det skal fungere i følge denne: https://www.intin.no/wp-content/uploads/2015/07/funskjonsmatriseidlock-1.pdf
 9. Jompa Tormann

  ID Lock med ny firmware til Z-wavemodulen

  Har sjekket litt rundt på nettet og ser ut som det er en "feature" at den låses igjen straks etter at den har blitt låst opp med en controller (Det tar visst 5 sekunder, ikke 3). En annen ting, man burde også forvente av en smartlås med touch at det er støtte for flere enn én pin kode. Den kan huske 50 RFID brikker, men ikke pin koder?! Svært merkelig... Ellers er den veldig grei, monteringa gikk som smurt og bra design. Litt spent på hvordan den fungerer i -35ºC.
 10. Jompa Tormann

  ID Lock med ny firmware til Z-wavemodulen

  Har montert en ID Lock og er litt skuffa. Bruker Home Assistant (ligner på OpenHab), og låsen kom opp som "Unknown" i første omgang. Ingen store konfigurasjonsmuligheter etter å ha lagt den til. Fikk etterhvert til å gi den et navn, og la manuelt til et par innstillinger som jeg kan endre etter å ha lagt de til i en configfil. Det største problemet er at når jeg prøver å åpne låsen fra låst posisjon via Z-Wave, så låser den seg igjen etter 3 sekunder. Er det et kjent problem? Har automatisk låsing slått av.
 11. Jompa Tormann

  Lys og lysstyring i garasje

  Si i fra hvilke produkter du finner, om du finner noe. Skal bestille om en ukes tid
 12. Jompa Tormann

  Lys og lysstyring i garasje

  Tenkte på biltema sine. http://www.biltema.no/no/Bygg/Belysning-og-lamper/Belysning-innendors/Lysrorarmatur-T5-IP65-D-merket-2000032662/ + 54W kaldhvit http://www.biltema.no/no/Bygg/Belysning-og-lamper/Lysror/T5-2000022706/ Vil det funke?
 13. Jompa Tormann

  Veggboks for tempføler

  Evt. ABS white box, enclosure box
 14. Jompa Tormann

  Lys og lysstyring i garasje

  Jeg ser etter det samme til min garasje, men jeg tror T5 lysrør skal klare biffen. Men det er vanskelig å få tak i selve rørene.
 15. Jompa Tormann

  Hjemmeautomasjon hos Moskus

  Ser ut som et flott system det her! Et par spørsmål: 1. Hvilke LED strips kjøper du (+ controller)? 2. Har kameraene nettilgang (altså de er mulige å åpne bortefra)? Hvilke tiltak har du i så fall gjort mot uvedkommenede / hackere som kan bryte seg inn? 3. Hvordan vet systemet at alle i huset er borte (eller f.eks minst en er hjemme?) Vet den hvem som er hjemme? 4. Bruker du noen normale veggbrytere/dimmere eller er alt på mobil? Hvordan holdes WAF høy her?
×