Gå til innhold
 • Bli medlem

Jompa Tormann

Medlemmer
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

1 012 profilvisninger

Jompa Tormann's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

1

Nettsamfunnsomdømme

 1. Vurderer å kjøre full Philips Hue i nybygg. Ingen dimmere eller brytere fastmontert på vegg, men kanskje lurt å trekke til veggboks uansett om nestemann synes det er noe dritt?
 2. Skal bygge en fritidsbolig på 130kvm som skal være "halvsmart". Har ikke behov for å styre lys. Men fint å kunne styre varme, og koble ut alt på kjøkken + vaskemaskin og tørketrommel. Tar egentlig kun for ting som kan kobles opp og gjøres klart ifb nybygg. Så ser for meg: - 8 stk Z-TRM2fx Termostater - En smart varmepumpe - Aoetec Multisensor på alle rom - IDLock dørlås - Sensative strips på alle dører - HD kameraer utendørs (PoE+?) - Grohe Sense Guard vannstopper Noen spørsmål: a. Jeg tenker å ha solskjerming med somfymotor (solskjerming-as.no). Hvordan er det best å koble til her? b. Har lyst på Aeotec multisensor 6, men ønsker ikke å felle den i tak eller ha det på batteri. Men det er kanskje litt jobb med å trekke 5v til 12 punkter i huset og ha det i elkoramme? Ender vel opp med å ha det på et bord eller lignende koblet fast med 5v lader. c. Tenker å ha en "hovedbryter" som kobler ut alle stikk på kjøkken, komfyr, vaskemaskin, tørketrommel og platetopp, samt alle innvendige lys. Vil denne fungere til det? HeatIT Z-Din 616. Kanskje platetoppen må ha aoetec heavy duty? d. Utendørs kamera som tåler -30 grader. Burde det kobles med PoE+ eller 230v + wifi? (kan strekke begge, men ønsker ikke det) e. Utesensor ved inngangsparti (lys, bevegelse). Hvilken? f. Noe annet som anbefales?
 3. Hvordan er det å koble fast 5v med denne i ramma? Hvor stor plass er det?
 4. Irriterer meg over batteritiden. Har 2 ID locks og må bytte en gang hver i kvartalet. Prøvde meg med oppladbare batterier (Clas Ohlson og Biltema), men de får ikke plass i boksen og spretter ut om man prøver å sette de inn. De er visst 1-2mm bredere enn vanlige AA batteri. Nesten sånn at jeg tenker på å koble en det på strømnettet og simulere batteritilkoblingen.
 5. Roombaen har kjørt noen ganger i huset nå og den plukker opp en del støv og rusk. Den dekker fint et område på ca. 80 kvm. Men den er dum og kjører rundt helt tilfeldig, så om den kommer inn eller ut et rom er helt tilfeldig. Ladestasjonen burde vært mest mulig sentralt da den må være i nærheten for at den skal kunne navigere seg hjem. Så billig-roboter fungerer greit på store flater, men skal den inn og ut av rom + komme seg hjem ville jeg gått for en som er litt smartere. En bi-effekt er at det må være ryddig på for at den skal fungere optimalt, så nå er det som regel lite rot på gulvene
 6. Da var den kjøpt. Den lokale elkjøpen hadde den ikke på tilbud, men viste bare til kundeavisen på internett så gikk det greit. Støvsugeren er ikke "smart", det virker som den kjører litt overalt. Men renere blir det :-) Istedenfor Thinking Cleaner tenkte jeg å styre den med en Arduino / ESP8266. Roboten er veldig hackevennlig, tenkte å styre den med denne metoden som gir den WIFI.
 7. Hmm... Det var jo et knakende godt tilbud. Tror nesten jeg må kjøpe en til 1995,- + Thinking Cleaner.
 8. Svar fra ID Lock på e-post ang. rapportering om døren er åpen/lukket:
 9. Ut fra de data + dokumentasjon ser det ut som at det kun rapporteres om låsen er låst eller ikke. Sendte en mail for å høre.
 10. Det er fordi HomeSeer har fantastisk støtte for ID Lock (i følge funksjonsmatrisen overfor). Det er nesten sånn at jeg vurdere å bytte til det ?
 11. Det går fint. Det er mulig å slå av smekklås. Det går fint. Det er noe du fikser i gatewayen / controlleren. Her blir det litt vanskelig. Om du har HomeSeer ser det ut som det skal fungere i følge denne: https://www.intin.no/wp-content/uploads/2015/07/funskjonsmatriseidlock-1.pdf
 12. Har sjekket litt rundt på nettet og ser ut som det er en "feature" at den låses igjen straks etter at den har blitt låst opp med en controller (Det tar visst 5 sekunder, ikke 3). En annen ting, man burde også forvente av en smartlås med touch at det er støtte for flere enn én pin kode. Den kan huske 50 RFID brikker, men ikke pin koder?! Svært merkelig... Ellers er den veldig grei, monteringa gikk som smurt og bra design. Litt spent på hvordan den fungerer i -35ºC.
 13. Har montert en ID Lock og er litt skuffa. Bruker Home Assistant (ligner på OpenHab), og låsen kom opp som "Unknown" i første omgang. Ingen store konfigurasjonsmuligheter etter å ha lagt den til. Fikk etterhvert til å gi den et navn, og la manuelt til et par innstillinger som jeg kan endre etter å ha lagt de til i en configfil. Det største problemet er at når jeg prøver å åpne låsen fra låst posisjon via Z-Wave, så låser den seg igjen etter 3 sekunder. Er det et kjent problem? Har automatisk låsing slått av.
 14. Si i fra hvilke produkter du finner, om du finner noe. Skal bestille om en ukes tid
 15. Tenkte på biltema sine. http://www.biltema.no/no/Bygg/Belysning-og-lamper/Belysning-innendors/Lysrorarmatur-T5-IP65-D-merket-2000032662/ + 54W kaldhvit http://www.biltema.no/no/Bygg/Belysning-og-lamper/Lysror/T5-2000022706/ Vil det funke?
×
×
 • Opprett ny...