Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken


Moskus

12,939 views

Jeg var en av dem som var med på å crowdsource Luna Sleep, som senere byttet navn til Eight Sleep. Og etter utallige utsettelser (som dessverre er ganske vanlig med slike prosjekter), så har den endelig kommet! :) Bare halvannet år for sent.

 

Dette blir kun en liten sniktitt. Selv med halvannet år forsinkelser er ikke alle løfter innfridd fra Eight (vi mangler f.eks. det viktigste: En API), og det vil være urettferdig å trekke alle konklusjoner før om et par måneder. Men potensialet er stort. Bare tenk på eldreomsorg. Dette finnes jo for så vidt fra før, men dette er konsument-utgaven. Eight er noenlunde fornuftig priset, varmer senga til et behagelignivå og har sensorer som forteller deg om noen ligger i senga eller ikke, og Eight måler også om vedkommende puster.

 

Innholdet i eska:

 

eight_sleep_box.jpg

I boksen: Introduksjonsbok, selve teppet (i den grå innpakningen) og kontroller-boksen. Den runde controlleren har en diameter på ca. 15 cm.

 

Kort om Eight Sleep

Eight Sleep er videreføringen av et gammeldags varmeteppe. Men til forskjell fra de gamle varmeteppene er dette selvfølgelig fjernstyrt, og stappet fult av sensorer. Sensorene måler bl.a. varmefordeling for å få denne jevnest mulig (hvis man er kaldere på tærne enn resten av kroppen), samt hjerterytme, pustrate, bevegelse, etc for å vurdere hvor godt du har sovet.

 

Sitat

The Eight Sleep Tracker uses ballistocardiography sensors to track your sleep. It senses body movement, and other factors like breathing rate to determine when you’re awake or asleep, in and out of bed, and different sleep stages.

 

Hensikten er å sette fokus på søvnkvaliteten din, og kan også fungere som en "smart alarm" som vekker deg når det passer kroppen best, ikke når det passer klokka best. Å være kald om natten er visstnok en vanlig måte å få dårligere søvnkvalitet på, men det er mulig at dette gjelder uland som USA hvor begrepet "dyne" er ukjent.

 

Min motivasjon for å støtte Eight Sleep var en blanding mellom 1) mitt gamle varmeteppe var i ferd med å ta kvelden, og 2) jeg leter enda etter en måte å få til "automatisk nattmodus" på, og Eight Sleep skal kunne rapportere om en eller begge plasser i dobbeltsengen var okkupert.

 

 

Montasje

Eight Sleep er laget for en rammemadrass som står på egne bein. Vi har ikke det, men vi har en overmadrass. Jeg la lakenet over denne og la overskuddsmaterialet som egentlig skal dekke sidene mellom madrassen og overmadrassen. Ledningen til Eight Sleep og controller-boksen på selve lakenet krever litt ekstra omtanke men det går greit. Eight ligger dermed litt løsere enn det egentlig skal, men jeg har bestilt lakenstrammere, så det ordner seg nok på sikt. Oppå Eight legges et vanlig laken som vanlig.

 

Vi har relativt myke madrasser og overmadrass. Eight gjør sengen litt stivere, og kjenner man nøye etter kan man kjenne sensorene. Ikke at det er ubehagelig, men det var litt uvandt i begynnelsen.

 

Eight leveres i størrelser tilpasset det amerikanske markedet. Her i Europa betyr det at Eight ikke passer 100%, men 98%. Ettersom jeg har lagt den kun over overmadrassen, er det likevel plenty tilpassing. Såpass mye ekstra materialet er det, så jeg kjøpte noen lakenstrammere, og slipper dermed krøller og skrukker. Det går helt fint for i "sideveggene" er det ingenting elektrisk, utenom akkurat rundt koblingen til ledningen mot controller-boksen.

 

lakenstrammere.jpg

 

 

Smarthus-integrering

Sitat

Smarte produkter blir ikke smarte av å styres via en app. Da blir de bare fjernstyrte.

-Moskus

... og det gjelder også for Eight Sleep. Foreløpig er det appstyring som har hovedfokus. Når skal folk lære?!

 

Eight Sleep har lagt til IFTTT-integrering. Der har man mulighet til å skru på varmen på en av sidene på et bestemt nivå som en Action, eller bruke Eight som en trigger når alarmen går. I appen er det også mulighet for å trykke på "Day" og "Night". Disse kan da brukes som IFTTT-triggere til "automate your day by automatically turn on or off lights". For oss med smartere hjem er disse knappene imidlertid ganske uinteressante.

 

Appen blir stadig oppdatert med jevne mellomrom, men for meg, som har hovedfokus på å få en behagelig varm seng til vi skal legge oss, er den lagt opp feil. Et par eksempler:

 1. Den har en haug med mer eller mindre "nyttige" funksjoner.
  1. Støygeneratorer med hvit støy, skogslyder, sildrende vann, etc.
  2. Guider om "hvordan få en god natt søvn"
  3. Informasjon "Verv en venn"-kampanjer
  4. ... og så videre
 2. På grunn av det overstående er hovedfunksjonen, varm senga mi, faktisk godt skjult. Dette burde være det første bildet man fikk når man åpnet app'en.
 3. Jeg har en tablet montert ved siden av senga. Siden Eight Sleep, som så mange andre nystartede IoT-bedrifter ikke har forstått, følger en tanke om "smartmobil først" så er dynamisk design og landscape modus sårt savnet. La i det minste portrait mode være flip-bart.
   

eight_sleep_app.jpg

 

Men i det daglige skal jo dette selvfølgelig automatiseres, så mens vi venter på API'en, bruker vi IFTTT. Og det fungerer. Selv om det er utrolig treigt! Det kan ta mellom 10 og 30 minutter før varmen i senga reagerer, så husk å gjøre det et godt stykke før leggetid. Appen har faktisk en innebygget timer, á la "la varmen være på fra 20:00 til 22:00", men igjen er jo ikke dette helt en løsning som passer for oss.

 

Appen er lagt opp til at jeg kun får tilgang til å se min egen søvnkvalitet. Fruen blir invitert og kan bruker sin egen smarttelefon eller nettbrett for å se sine tall. Akkurat dette virker litt snodig på meg. Dette er damen jeg deler absolutt alt i livet mitt med. Vi har felles barn, økonomi, bryllupsdag, gleder og sorger, og vi sover i den samme senga på det samme smarte varmeteppet, men søvnkvaliteten hennes får jeg ikke se.

 

Og så var det app'en da. Et stretch goal ble lansert om å få en Windows Phone app, og det målet ble innfridd med god margin, og jeg tenkte "Yay, endelig noen som har forstått det!". Men den gang ei. Det er visst så vanskelig å lage en middelmådig app, at det er vanskelig å lage en UWP-app for det.

 

 

Oppsummering

Jeg tror at hvis slike "startups" skal klare seg så må de se på de som faktisk har klart seg allerede. Et firma som samler data og håndterer det på en OK måte (selv om de kunne gjort ting bedre de også) er Fitbit. De har informative, ukentlige oppsummeringer på epost, de har gode apper på ALLE plattformer, de har gode nettsider for enkel analyse og sammenligninger over lengre tidsperioder, de har eksport av dine data, og de har en fungerende API (selv om denne også kunne vært bedre). Klarer du å gjøre som Fitbit, eller helst bedre enn Fitbit, så kan du nå langt. :) 

 

Ulemper først:

 • Gjør senga litt mindre myk (sannsynligvis en vanesak).
 • I utgangspunktet kun tilpasset rammemadrass på egne ben.
 • Mangler API (foreløpig).
 • Mangler web-side (foreløpig).
 • Mangler person-deteksjon-trigger til IFTTT eller API (foreløpig).
 • Har oppsummeringsepost pr uke, men denne kunne vært mer informativ med grafer, etc.
 • (Ingen UWP app).

 

Fordeler:

 • Fungerer som tiltenkt: Gjør det behagelig varmt i senga, hvor "behagelig" kan justeres ut fra behov.
 • Ser ut til å ha en ganske bra vurdering av søvnkvalitet, og når man faktisk sover eller ikke. Vesentlig bedre enn Fitbit.

 

Det er for tidlig å rulle terning på dette produktet enda. Det skal jeg komme tilbake til når det faktisk lar seg integrere skikkelig i huset. ;) 

Med mindre du er på jakt etter et varmeteppe til senga, så er ikke dette et "must have"-produkt akkurat NÅ. Men det kan bli det etter hvert. :)

 

Jeg har snakket litt med CEOen i Eight, og er blitt lovet spennende ting i nær fremtid. Så da er det bare å krysse fingrene.

 

 • Like 1

15 Comments


Recommended Comments

Har venta denne anmeldelsen helst siden du nevnte kickstarter kampanjen for langt tilbake, Synd førsteinntrykket ikke når helt opp, men blir spennende å se hva som kommer fremover :)

Link to comment

Det er kanskje ikke tydelig i innlegget over, men jeg er faktisk fornøyd med produktet. Hvis du trenger et varmeteppe akkurat nå, så kan Eight være et godt alternativ for SÅ mye dyrere er det ikke, og det gjør mye smart allerede.

 

Men det er flere på HS-forumet som venter i spenning på en API, og det er jo først da det begynner å bli virkelig spennende! :) 

Link to comment

Hei,

 

Hvordan er erfaring nå etter 1 år, @Moskus?

Har det kommet noe API?

 

Aldri hørt om Eight Sleep før jeg ramlet inn på dette innlegget, men dette er nok noe jeg ganske sikkert vil få full aksept fra husfrua til å kjøpe. =)
Men vil jo ha muligheten til å integrere det i HS sånn at sengen er varm når vi tar kveld, og ikke trenger å slå på varmen manuelt.

Link to comment
5 timer siden, JohnMartin skrev:

Hvordan er erfaring nå etter 1 år, @Moskus?

Har det kommet noe API?

Har måtte byttet både "hub" og laken en gang, men etter det har det fungert utmerket.

 

Det finnes ingen offisielle APIer, men noen har skrudd sammen PyEight. Jeg har begynt jobben med å oversette det til .NET, og skrev nettopp (for ca. 1 uke siden) en console-app for å styre det bedre enn via IFTTT. Begynner alltid med console-programmer som "proof of concept", det skal selvføglelig bli plugin. :) 

 

Fremdeles ingen superbra måter å finne ut om en person ligger i senga eller ei, og det er litt synd. 

Link to comment
6 hours ago, Moskus said:

Fremdeles ingen superbra måter å finne ut om en person ligger i senga eller ei, og det er litt synd. 

Eg trudde Eight hadde denne funksjonen? Eller fungerer den bare ikkje? 

Link to comment
11 hours ago, Moskus said:

Har måtte byttet både "hub" og laken en gang, men etter det har det fungert utmerket.

 

Det finnes ingen offisielle APIer, men noen har skrudd sammen PyEight. Jeg har begynt jobben med å oversette det til .NET, og skrev nettopp (for ca. 1 uke siden) en console-app for å styre det bedre enn via IFTTT. Begynner alltid med console-programmer som "proof of concept", det skal selvføglelig bli plugin. :) 

 

Fremdeles ingen superbra måter å finne ut om en person ligger i senga eller ei, og det er litt synd. 

Skjønner.

 

Men du er fornøyd med produktet?
Vil anbefale det videre? 

Link to comment
6 timer siden, autoola skrev:

Eg trudde Eight hadde denne funksjonen? Eller fungerer den bare ikkje? 

Eight har den funksjonen, men den offisielle er supertreg, og den uoffisielle er ikkje kjapp. Jeg ønsker meg noe som med 100% sikkerhet kan svare meg på om 

 

 

1 time siden, JohnMartin skrev:

Men du er fornøyd med produktet?
Vil anbefale det videre? 

Ja, jeg er fornøyd med produktet. Men om det er verdt $319...?

Tja... det er deilig å ha et varmeteppe som du bare kan sove på. :) 

 • Like 1
Link to comment
2 minutes ago, Moskus said:

Eight har den funksjonen, men den offisielle er supertreg, og den uoffisielle er ikkje kjapp. Jeg ønsker meg noe som med 100% sikkerhet kan svare meg på om 

 

 

Ja, jeg er fornøyd med produktet. Men om det er verdt $319...?

Tja... det er deilig å ha et varmeteppe som du bare kan sove på. :) 

 

Fruen har allerede et varmeteppe, så spørs om det er verdt å kjøpe ett nytt :P

Får tygge litt på det og se om det kanskje er andre ting som vi heller må bruke pengene på i disse byggedager :)

 

Link to comment

Ikke annet om at API-problemet er "løst". Noen har dekodet det og lagt det ut, så jeg har skrevet meg et enkelt program for å kunne skru oppvarmingen på og av. :) 

Link to comment

  

På 30.7.2018 den 10.16, Moskus skrev:

Ikke annet om at API-problemet er "løst". Noen har dekodet det og lagt det ut, så jeg har skrevet meg et enkelt program for å kunne skru oppvarmingen på og av. :) 

 

Må mase litt mer om EightSleep igjen. :)

Har det kommet noe offisielt API?

Er det evt. komplisert å få til styringen du bruker?

 

Ser de har oppgradert produktet litt, så nå får man mulighet til å kjøle(!) i tillegg til varming.

Koster vesentlig mer, men det faktum at det er mulig å kjøle ned sengen er veldig forlokkende. 

 

Edited by JohnMartin
Link to comment
8 timer siden, JohnMartin skrev:

Har det kommet noe offisielt API?

Nei.

 

8 timer siden, JohnMartin skrev:

Er det evt. komplisert å få til styringen du bruker?

Nei... ;)

 

 

Link to comment
9 timer siden, Guahtdim skrev:

15K - 20K for å varme opp/kjøle ned. Litt stiv pris. 

Regner med det er eksl frakt som sikkert er en god slump det også.

Men jeg må innrømme jeg har lyst på en, men det må i så fall bli av en norsk forhandler og det skjer neppe.

Link to comment
5 timer siden, stigvi skrev:

Men jeg må innrømme jeg har lyst på en, men det må i så fall bli av en norsk forhandler og det skjer neppe.

Nei, sannsynligheten for det er nok ganske lik 0, dessverre.

 

Samtidig er vi blitt nesten avhengige av vårt, det er veldig behagelig med en passe temperert seng når det ikke er sommer. :)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.