Gå til innhold
  • Bli medlem

Koble Aiphone Porttelefon til Z-wave


Anbefalte innlegg

Hei, jeg er helt ny her, så beklager om dette havner på feil sted. Men prøver altså å få koblet opp min vanlige porttelefon til z-wave nettverket mitt. Jeg har en Fibaro rele switch og en helt Aiphone GT-1M3-L CAD og skulle da gjerne koblet til en rele et eller annet sted der. Men jeg har ingen anelse hvilken ledning jeg må "kutte". Faren min er elektriker så han kan gjøre selve koblingen men han kan ingenting om hjemmeautomasjon så kan noen forklare meg steg for steg hva jeg trenger og hva jeg må gjøre for å få dette til? 

 

Vil altså da kun ha mulighet til å åpne hoveddøren med telefonen, ikke noe annet.  

 

https://usermanual.wiki/Aiphone/GT1C7GT1M3InstallationManual.2002193478/view

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Lignende innhold

    • Av Sleepy81
      Jeg har vært Homeseer bruker i litt over 10 år, og har vært fornøyd med det. 
      Ventet spent på HS4, men ser at utviklingen går ganske tregt, og utvalget i plugins tilgjengelig er nå dårligere enn for eksempel Home Assistant. 
       
      Har derfor testet Home Assistant litt, mest for å se på plugins foreløpig. Veldig fornøyd, selv om det er mer oppsett. 
       
      Har dog lest at Home Assistant sin Z-wave styring har vært ganske dårlig, så spent på hvordan det fungere i mitt oppsett med nesten 100 Z-wave enheter. 
       
      Så kommer spørsmålet mitt: Kan man plugge Z-sticken jeg har i HS3 maskinen rett i en Home assistent installasjonen, importere alle Z-wave devicene, og teste ut hvordan det fungerer? Og vil det gjøre noe med Z-wave devicene som ligger på Z-sticken slik at jeg får problemer hvis jeg ikke liker Home Assistant og vil plugge den tilbake i HS3 maskinen?
       
      Jeg antar svaret er at det går fint sånn jeg har skjønt Z-wave systemet, men aldri testet dette selv (de gangene jeg har byttet system før har jeg alltid startet fra scratch med Z-wave), så ville bare dobbeltsjekke før jeg kjører igang.
    • Av Zulboom
      Eg køyrer i dag HS3 med blant anna 8 stk Fibaro Dimmer 2-nodar, 2 stk Heatit-termostatar og god dose Ikea-nodar via Zigbee.
      I forbindelse med flytting til ny leilegheit om 4-5 veker skal eg late dei 8 stk dimmarane stå igjen til ny eigar, men resten av installasjonen blir med vidare.
       
      Så då kjem det nokre spørsmål:
      Er det berre å late dimmarane stå igjen, montere nye dimmarar av samme type i ny leiligheit, bruke "replace node"-funksjonen på dimmarane, og så skal det meste vere oppe å gå igjen utan styr? F.eks. scenestyring (Z-wave-parameter 28) er deaktivert som factory default. Vil dette også måtte settast opp på nytt? Bør eg køyre backup+restore av UZB1'en for å tvinge gjennom ei ny oppbygging av Z-wave-nettverket? Eg har nok sannsynlegvis ein blanding av secure- og nonsecure innkludering av nodane i dag. Sidan eg ikkje har låsar eller andre tryggleiks-nodar uansett, burde dei alle vore inkludert som non-secure istaden for å få ned unødvendig trafikk? In case: korleis finn eg ut kva nodar som er secure og ikkje, og kva er enklaste måte å gjere dette på utan å bruke heile helga på å sette opp ting på nytt? Eg kan vel ikkje bruke replace node, då vil vel noden berre inkluderast secure/non-secure som dei var?  
      Om de har tips til ting eg burde gjere, evt. fallgruver eg bør unngå så blir alle tilbakemeldingar sett pris på!
    • Av olej
      Hei alle sammen, jeg kjører i dag ett lite Z-Wave nettverk på hytta der jeg har en Heatit TF016 med FW1.8 som fungerer helt som jeg ønsker, har også noen Fibaro Motion Sensor som fungerer fint. Jeg hadde på dette tidspunktet en Z-Wave Razberry GIPO kort på Pi3.
      Kjøpte rett etter jul en ny Z-Wave  Z-TRM3 Fw4.0 som jeg skulle legge til nettverket, noe som viste seg å være vanskelig og etter en del googling ser jeg at jeg ikke var alene om det. Kjører i dag Pi3 med Aeotec USB Z-Stick Gen5 og helt nyinstallert HA og har satt opp Z-Wave JS, jeg har fått lagt til alle enhetene i nettet mitt på nytt.
      Problemet i dag er at rekkevidden på den nye Z-TRM3 termostaten er helt elendig, jeg får ikke kontakt med den uten at GW står på samme rom som termostaten, gjør de det så fungerer alt som en drøm (får endret target temperatur også). Men jeg ønsker ikke at GW skal ligge inne på badet, der jeg ønsker å ha den er ca 5 meter unna og jeg har en termostat som står i gangen som er ca 2,5 meter unna GW og termostaten på badet. Jeg regner med dette ikke er normalt, er det noen andre som har opplev dette problemet?
       
      Jeg regner med at dette er en reklamasjonssak?
       
      Ole Jacob
    • Av Join
      Hei!
       
      Eg treng litt råd. 
       
      Ringetrafoen i dørklokka tok kveld, og ville då nytte anledninga til å smartifisere opplegget.
       
      Det heile trigges av at fruen jobber nattskift, og etter n'te gang ett av nabobarna ringer på på dagtid for å leike med våre barn. Med det som resultat at fruen våkner..
       
      Har sydd sammen en plan, og kjøpt inn:
       
      Problemet som dukka opp er: leverer ringetrafo AC spenning ut? 
      Treng frå 9-30VDC for å drive fibaro smart implant. 
       
      Planen er som følger, todelt:
      1: Når hovedsoverommet har stengt dør=deaktivert ringeklokke. Sensative strips magnetsensor. Qubino flush relay 1D.
       
      2:Uavhengig av dette, vil eg kunne få push-varsel om det ringer på døra. Fibaro smart Implant
       
      Planen er å kjøre 8V i ringeknappen og klokka og 12V til fibaro smart implant som supply, MEN, det ser ut til ringetrafo leverer AC spenning på måleapparatet mitt.
       
      Gode råd? AC/DC omformer?
       
      Mvh

    • Av Blenne
      Hei!
       
      Min kunnskap om Roller Shutter er svært lav, men har dog gjort et forsøk.
      Det viser seg å ikke fungere helt som planlagt. Mulig det er noen åpenbare feil her, men håper på at noen kan hjelpe til i riktig retning.
       
      Jeg har en plissegardin med standard motor som jeg frem til i dag har puttet ledningene inn i AC Adapter for å få opp og ned.
      Ingen knapper, betjening etc, kun strøm inn, og går opp/ned avhengig av om jeg putter hvit/sort ledning inn i de grå "klypene"
      (Se bilde 1 og bilde 2)
       
      Jeg har kjøpt en Roller Shutter 2, som jeg etter beste evne og manual har montert.
      Det er viktig å påpeke at jeg ikke har noen form for knapper, brytere etc - slik som manual tilsier at jeg skal ha. 
      Jeg hadde dog en teori at det skulle fungere uten, men pt ser det ikke slik ut.
       
      Jeg har som dere kan se på bilde 3, montert Strøm og ledninger fra persiennen slik;
      Blå: N.
      Brun: L. 
      Kabler fra persienner: Q1 og Q2. (Forsøkt sort på Q2 og Hvit på Q1 også, motsatt av bildet)
       
      Jeg har fått lagt til Roller Shutter 2 i Fibaro Home Center, og når jeg trykker opp/ned, så kommer det en lyd fra enheten som indikerer at det skjer noe, men persiennen beveger seg ikke i det hele tatt.  Finner ingen knapp for kalibrering som manualen snakker om.
      Har oppdatert til siste versjon for modulen.
       
      I vedlagt video kan man se at det kommer en lyd og lyser grønt når jeg trykker. Lyset forsvant etter oppdatering til siste versjon.
       
      Dette virker åpenbart ikke, og jeg sliter litt med å forstå hva som er årsaken.
      Det er ikke trukket, og skal ikke trekkes noe bryter. Orange koppen med strøm er i taket. 
       
      Er det noen som har peiling på hvor jeg har bomma?
       
       
       
       





      IMG_8947.mov
×
×
  • Opprett ny...