Gå til innhold
 • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste time
 2. Preference

  ID-Lock V2

  Imponert over at du ikke gir opp, lar det være med en vanlig (eller en annen) lås og krever pengene tilbake fra ID-Lock..
 3. torhaala

  Verisure Plugin

  HS Loggen min hopper av glede 😀 Oppdatering fra 2.7 gikk helt knirkefritt - slettet den tidligere /bin/LSoft/Verisure folderen + exe/cfg filene, copy pastet inn de nye filene og tok en kjapp omstart.
 4. I dag
 5. bjornepappa

  Forslag til ny router

  Takk for info. Har du forslag til ein anna router med omtrent tilsvarande funksjonalitet som går under Unify? Må eg opp på denne, eller er det rimelegare variantar å få tak i?
 6. Charlie

  Forslag til ny router

  FYI EdgeRouter går ikke inn under Unifi system løsningen. Så du vil ikke få en felles plass å konfigurere om du går for det. LongRang har lengre dekning, men lavere båndbredde enn Pro totalt sett. Det er bedre med to Lite plassert med overlapp, om feks en Pro ikke strekker til. Mens LR kan brukes der du ikke har mulighet til å plassere et punkt nærme nok der du trenger. https://info.hummingbirdnetworks.com/blog/understanding-the-differences-between-ubiquiti-access-points
 7. Evelen

  Forslag til ny router

  Jeg kan anbefale pfSense, noe læringskurve i forhold til vanlige forbruker-rutere, men er helt gratis, er helt stabilt og har alt du kan drømme om av funksjonalitet. Når jeg sier gratis så er softwaren gratis, men det er ikke rare datamaskinen du trenger for å kjøre det. Du trenger fremdeles aksesspunkter for wifi, jeg har ikke noe konkret å anbefale her, selv bruker jeg noe cisco greier.
 8. lilfire

  Verisure Plugin

  2.8 lagt ut LSoftVerisure 2.8.48
 9. bjornepappa

  Forslag til ny router

  Takk for svar begge to! Har googla mykje og sett ein del youtube-filmar, det kan virke som at Ubiquiti EdgeRouter ER-6P er ein ganske kapabel router som også kan funke som switch i bridgemodus. Dette var i grunn noko eg ikkje hadde tenkt på i det heile tatt, men det ser ut til at det skal fungere fint likevel. Den har også PoE, så både aksesspunkt og andre einheiter slepp separat strømforsyning. VLAN er på plass. Det ser for meg ut som at ein kan velge ein "basic config" for å få det på drift, så kan eg heller heve nivået på alle måtar etter kvart. Eller er det ein uheldig måte å gå fram på? Av aksesspunkt ser eg at samme produsent har nokså mange å velge mellom. For å få maksimal dekning, er det eit poeng å velge "long range"-versjonen Unifi AP AC LR, eller er det berre tull? Ser at den er billigare enn f.eks AP AC Pro. Ser ut til at begge desse (og forsåvidt dei andre alternativa) har PoE. ER-6P skal støtte VLAN, så eg får splitta opp i fleire nettverk. Men fungerer det også gjennom AP, altså at dei forskjellige VLAN'a også fungerer via WiFi? Skal innrømme at eg har snusa på mesh-nettverk. Det er jo veldig lettvint å sette opp, men både funksjonalitets- og ytelsesmessig ser det ut til å være simpelt i forhold til det som er skissert ovanfor, sjølv om det fort blir samme pris.
 10. Mastiff

  ID-Lock V2

  F... Ikke rart at det ikke var mulig å få åpnet døra i går med 9-voltsbatteri. Utedelen er dau som ei sild. Jeg må demontere hele greia, sette inn en vanlig lås til leieboerne og så se hva jeg kan få til med ID Locken når den er tatt ut. Den gikk fra å være normal på batteriet til å sluke batteri til å bli helt dau utendørs. Irriterende...
 11. Squirrel

  HeatIT termostat v1 eller v2?

  Ja, det kan jo hende? Skal sende e-post evt ringe dem i morgen! Men! Hvis man er nødt til å oppdatere firmware for å få termostaten til å fungere med z-water, så får el-firmaet sannelig stå for oppdateringen selv! Jeg har betalt for at det skal virke, ikke for at jeg må oppdatere firmware. Det var de som anbefalte v1 fremfor v2...
 12. ZoRaC

  HeatIT termostat v1 eller v2?

  Kan hende det er fordi v1 ikke støtter multichannel assosiasjoner? Med nyeste firmware så støtter den visstnok det. Ville sendt en e-post til HeatIt og spurt.
 13. ... for 3200 kr inkl frakt. Ny og uåpnet forpakning. Mer info om produktet: https://www.heatit.com/heating-control/floor-heating-thermostats/heatit-z-trm2fx/
 14. Charlie

  Forslag til ny router

  Kjører Unifi på par lokasjoner, som også er koblet sammen med site-to-site VPN. UniFi Security Gateway 3P og blanding mellom AP AC Pro og AP AC Lite. Fordelen er at jeg kan styre alle sitene fra samme unifi controller på en egen linux maskin (Privat skya eller egen host). Det er ikke switch eller WiFi AP på USG, men prisen for det i tillegg kommer vell sånn ca på samme som et godt mesh nettverk hvor du har mindre kontroll.. Og da har du enten en dårlig plassert router eller WiFi pga de normalt ikke har beste plassering på samme plass (Router i et hjørne og wifi midt i hus feks).. Du har også mulighet til å bygge ut uten at det koster skjorta (typisk for mesh system ala google). På en lokasjon har jeg kun 1x AC Pro som dekker et helt trehus på et plan og 120kvm tilfredsstillende Systemet støtter VLAN også, men da må man også ha en switch som har det. Enten unifi eller annet merke. Med unifi switch blir jo det en lek også, men de kan jeg være enige med at koster litt..
 15. Har havnet oppi et lite dillemma her nå. Har et nytt hus under oppføring med vannbåren varme i alle rom. Planen er å ha en termostat i alle som styrer hver sin sone. Tidlig i prosessen fortalte elektriker at han anbefalte å montere v1 (Heatit Z-wave Thermostat) istedet for v2 (Heatit Z-TRM2fx), da de hadde erfaringer med at det var mindre problem med v1. Nå leser jeg plutselig på hjemmesiden (https://www.heatit.com/heating-control/floor-heating-thermostats/heatit-z-wave-thermostat/) at denne enheten ikke fungerer sammmen med z-water??? Noen av dere som vet hva dette betyr? Fungerer det ikke med enkel assosiasjon der termostaten styrer z-water? Har det noe å si om jeg oppgraderer v1 med nyeste firmware som jeg har sett rundt på forumet? Kompliserende faktor: Dersom man skulle vurdere å bytte til termostat v2, så er det jo ingen intern sensor på den! Og det er ikke lagt opp noe ekstern romsensor/gulvsensor... Noen som har noen gode innspill til hva jeg burde gjøre? Beholde v1 med eller uten firmware oppgradering? Be elektrikeren bytte ut halve av de monterte termostatene til v2, og få til en eller annen maxmekker-løsning med ekstern sensor? Forslag mottas med takk!
 16. ZoRaC

  Forslag til ny router

  Ubiquti har nok noe som passer ditt bruk. Ta en titt på Unifi-serien for aksesspunkt og kanskje Edge-serien for ruter. Selv har jeg ingen erfaring med dem, for jeg kjører pfSense router og MikroTik aksesspunkter, men de har ganske høy brukerterskel og jeg har brukt utrolig mange timer på å få de konfigurert slik jeg ønsker...
 17. Mastiff

  ID-Lock V2

  Problemet med det panelet er at det ikke går i dvale, forklarte ID Lock meg da jeg byttet et panel i vinter. Så det har ikke noe å si om man bruker det eller ikke, det står uansett og sluker strøm konstant som om det skulle være på. På mitt panel slukte utedelen batteriene på en uke, sånn som de gjør nå. Hvis du oppgraderte til 1.1.7., så er det den du fremdeles har. Du måtte byttet ut innedelen eller programmere på nytt for å endre firmware.
 18. yrune

  ID-Lock V2

  oppdaterte til 1.1.7, men batteri ble tømt på 1 uke, tok factory reset, ingen hjelp. Installerte ny utedel og ting ser som nevnt veldig lovende ut. Nå skal det sies at jeg omtrent aldri bruker panelet, bare z-wave. Låsen står på autolock og jeg åpner alltid via z-wave. Tror ikke jeg har brukt panelet siden jeg byttet det for 1 uke siden, kun for å teste at det virker.
 19. Mastiff

  ID-Lock V2

  Ikke verst. Og det stemmer at alle innstillingene og firmware sitter i innedelen, utedelen er i praksis bare et tastaturpanel. Når byttet du sist firmware, og til hva da? Du kan også se hvilken firmware du har ved å fyre opp updaterappen, du trenger ikke kjøre selve oppdateringen.
 20. yrune

  ID-Lock V2

  Kan jo legge til at med ny utedel så har batteri holdt seg på 70% i en uke nå, så det ser lovende ut. Jeg oppdaterte til nyeste firmware før bytte, og batteri ble tømt så fort som aldri før. Men all informasjon var intakt etter bytte så jeg antar firmware også. Men jeg har ingen planer om å gjøre noe med firmware nå før jeg ser hvordan dette fungerer.
 21. Mastiff

  ID-Lock V2

  Hva er forresten den mest stabile firmwaren nå, med minst batteriproblemer? Jeg skriver ikke "uten batteriproblemer", for det fins vel ikke...
 22. Kubegutt

  Kloning av Micro SD-kort

  Må skaffe meg en windows-pc med andre ord Antar du snakker om AETOC sin software. R
 23. bjornepappa

  Forslag til ny router

  Etterkvart som smarthuset blir meir og meir omfattande er jo det aller meste på nett, heldigvis er det meste på z-wave. Men har også ein del Arduino-kort som bl.a. rapporterer temperaturar, dette går over WiFi til HS-server, og det virkar for at nettverket generelt, og den trådløse delen spesielt, er blitt tregare og tregare etterkvart som fleire einheiter deler på det. Vi har i dag standardrouteren (Tilgin HG2381) som kom frå nettleverandøren, og denne virkar etterkvart for å bli i svakaste laget til vår bruk. I tillegg har vi ein del dekningsproblem utandørs og ut til garasjen, det er løyst forholdsvis brukbart med eit par extenders, men dette er ikkje så stabilt som eg kunne tenkt meg. Ser også poenget i å ha fleire VLAN til smarthus (server, Arduino-kort osv), telefonar/nettbrett, gjestenett osv. Ser difor behovet for ein ny. Ønsker: STABIL og driftssikker Muligheit for fleire VLAN Min. 4 portar for kabla nettverk. Får eg behov for fleire i framtida så blir det ekstra switch. God rekkevidde, eksterne antenner? Helst ikkje så altfor dyr Har studert ein del i tråden om Altibox vs egen router, men må nok innrømme at eg ikkje henger heilt med på alt der. I tillegg er ein del av eldre dato. Hadde tidlegare ein Asus-router med DD-WRT, er åpen for det eller tilsvarande no også. Lurer også på om vi kan erstatte den vi har i dag med ein ny, eller må vi fortsatt ha denne mellom fibermodemet og den nye routeren for å komme på nett? Kan legge til at Takk for alle gode svar (og oppfølgingsspørsmål)
 24. bjornepappa

  Renovasjon av hus

  Legge opp big box på alle brytarpunkt er ein veldig god idé, og det kostar nesten ingenting ekstra. Det blir fort veldig trangt når du skal inn med f.eks Fibaro dimmer 2 i tillegg til andre ledningar og klemmer som er der frå før.
 25. ZoRaC

  Kloning av Micro SD-kort

  Jeg bruker det samme. Har også kjøpt en i reserve, men siden restore ikke virker i HomeSeer lengre så har jeg ikke fått «klonet» den... 3. parts software, som beskrevet her:
 26. Kubegutt

  Kloning av Micro SD-kort

  Dette var nyttig og nytt for en nybegynner @ZoRaC Hvilket interface bruker du? Jeg har UZB1... hvordan tar jeg backup av den? Har HS noe innebygd eller må jeg ha 3.parts software? R
 27. ZoRaC

  Kloning av Micro SD-kort

  Hvis den går i stykker så må alle nodene legges til på nytt i et nytt interface. Dvs kjøre exclude/include på ALLE noder og deretter endre alle events slik at de peker på de riktige devicene igjen. Når det er sagt har jeg vel aldri hørt om noen som har opplevd at den har feilet da... Det sies at det kan gjøres slik:
 1. Last inn mer aktivitet
×