Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

bjornepappa

Medlemmer
  • Innlegg

    801
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    14

Other groups

Medlemmer

bjornepappa vant dagen sist 10. september 2022

bjornepappa hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

bjornepappa sine prestasjoner

Kodemaker

Kodemaker (11/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg
  • Samarbeidspartner
  • Postmaskin Sjeldent
  • Reagerer godt

Nylige merker

184

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har Z-Wave her og den fungerer som den skal, verken meir eller mindre. Men har Zigbee til andre ting, og generelt hender det at Zigbee har litt "hikke", må bruke svenskeknappen på enkelte noder innimellom - og det skjer aldri (bank i bordet) på Z-wave. Mine erfaringar tilseier at eg vil ha Z-wave på slikt som alltid skal fungere.
  2. Etter lang tids problem med falske alarmar på KD101 (dei var også blitt 10 år, så på tide å skifte) vart det denne gong Housegard Origo, 13 stk. Har fått inn alle i HomeSeer som individuelle devicer, slik at ein kan få pushvarsel med melding om kva for røykvarslar som gir alarm. Som med KD101 har vi events som skrur av kaffitraktar, skotørkar, vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin m.m. ved alarm - det kan potensielt avverge ein brann i "oppstartsfasen". Ser bra ut så langt.
  3. No er prisen hos Kjell & Co uten N-leiar 429 kr. Som alt anna kan det vere lurt å sjekke pris fleire plassar. Dette tilsvarer 70 kr meir enn prisen du fant for versjonen med N-leiar. Når Aqara lagar to versjonar så er det nok for ein grunn. F.eks Fibaro Dimmer 2 er i éin versjon som kan brukast på begge måtar. Edit: 379 kr hos Proshop, prisforskjellen er nede i 20 kr.
  4. Då vil jordfeilbrytaren falle ut momentant. Du bør nok kontakte elektriker for montasje når dette er tema i det heile tatt. Derimot: Det finst jo versjon uten N-leiar. Kvifor ikkje bruke den?
  5. Det burde eg heilt sikkert, det er berre denne tiden 😆 Sendte ein mail til Greig Dempster som har laga plugin, han bekreftar at det må lastast ny konfig til korta.
  6. Jo, etter å ha sjekka så er det faktisk det. Ser ikkje ut som at oppgradering er heilt rett fram. Får prøve å slette gamle og installere på nytt. Meget mulig at eg også må oppdatere konfig på alle korta rundt i huset...æsj.
  7. Har omsider satt opp ein ny HS-server med HS4. Kopierte heile gamle HS3-installasjonen over på ny maskin (for å halde liv i HS3 på den gamle) og oppgraderte deretter til HS4. Det gjekk veldig fint. Det meste ser ut til å fungere, men Arduino Plugin klarer ikkje å kople til NodeMCU-korta som blir brukt bl.a. til temperaturmålingar og styring av garasjeport. Antar det er noko nettverksmessig, men nye serveren er på samme VLAN som gamle, brannmurinnstillingar skal være ok både i Windows og nettverket (har sågar forsøkt å skru den heilt av på serveren). Har satt opp med statisk IP og samme IP-adresse på ny server som den gamle, men eg kjem ingen veg. Tips?
  8. Eg brukar ein magnetkontakt omtrent som denne her, kopla mot inngang på ein NodeMCU. Det fungerer bra til indikering. Funksjonen blir som ein Fibaro Smart Implant, men ein god del billigare. Eg brukar derimot ein Smart Implant til å trigge åpning/lukking, då NodeMCU viste seg å av og til trigge utilsikta opne/lukke (sette utgang høg). Hos meg er porten nokså presis når det gjeld å "treffe" med magneten. Har du meir unøyaktigheit kan du som fleire har nevnt bytte ut magneten med ein sterkare slik at kontakten vil trigge også ved litt avvik.
  9. Eg brukar ein heilt vanleg "USB-skøyteledning" til å få Conbee og UZB (Z-wave-interface) utanfor racket. Det funkar fint. Eit rackskap blir som eit faradaybur, det vil øydelegge for alle radiosignal veldig effektivt.
  10. Samme her med 0.0.3.4, eit steg i rett retning 🙂 Oppdatering tre ganger rett etter klokka 12, og så kom det like etter klokka 13. Derimot har det ikkje blitt oppdatert no etter klokka 14.
  11. Eg prøver også. Fortsatt skyer, men er meldt sol i dag 🌞
  12. Jepp, det finst ferdig løysing for dette. Eg har brukt det litt, fungerer tipp topp. Det genererer to devicer, som du kan automatisere som du vil. https://forums.homeseer.com/forum/3rd-party-developer-area/general-developer-discussion/jon00/64760-jon00-homeseer-plugin-enable-disable-utility
  13. Realtime PowerProduction er ikkje realtime hos meg heller. Oppdaterer seg ein sjelden gang i ny og ne, så det er jo liv. Den ser f.eks sånn ut her dei siste to timane, som er det einaste aktuelle i dag (overskya). Tibber seier derimot at produksjonen har vore stigande og overgått forbruk (dvs. negativt forbruk) sidan ca. 1141, det stemmer med tidspunkt for siste oppdatering av Realtime forbruk-devicen.
  14. Gi meg gjerne eit hint om vegen vidare 🙂 Har logga inn, men finn ikkje data der inne...
  15. Veldig usikker faktisk. Men, det ser ut til at Realtime PowerProduction ikkje heng heilt med i svingane likevel. Den gjekk til 0 kl. 1430 og har ikkje endra seg sidan. Tibberappen seier derimot at forbruk har vore negativt i fleire periodar etter dette (skiftande skydekke), så den burde ha endra seg etter det. Eg har også sett i dag at spenningsmålingane har stoppa opp fleire ganger når forbruksdevicen har stoppa like over null. Har ikkje kompetanse på dette, men har ein anelse om at det fortsatt er ein bug i plugin ift. realtimeverdier...🤔
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.