Gå til innhold
 • Bli medlem

Frankis78

Medlemmer
 • Innholdsteller

  174
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Frankis78 vant dagen sist August 12

Frankis78 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

38 Excellent

Om Frankis78

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Frankis78

  Markedspris vs fast pris pr kWh

  Jeg må sjekke ut dette mer. Skal snakke med en jeg kjenner på elbilhjelpen, for han kjenner til disse laderene. Men først må jeg gå over til Tibber Er det bare positivt å gå over, og kan noen svare på om nettleie kommer på egen faktura?
 2. Frankis78

  Markedspris vs fast pris pr kWh

  Ja det var akkurat det jeg skulle spørre om. Dersom man har laderen, så trenger man vel ingenting merkespesifikt. Og dersom tibberseer kommer til å støtte både Pulse og Easee, så har man jo full oversikt:)
 3. Frankis78

  Markedspris vs fast pris pr kWh

  Ok takk for innspill. Jeg har egentlig satt meg lite inn i strømpriser før nå. Grunnen var jeg så Pulse måleren, og tenkte å kjøpe den om jeg gikk over Tibber. Forløpig har jeg ikke elbil, men tenkte å kjøpe en Jaguar Ipace. Trenger man plugin i Homeseer for Elbilen dersom man har styring på elbil igjennom Tibber app og Tibberseer?. Det finnes vel ikke Jaguarseer enda?
 4. Frankis78

  Markedspris vs fast pris pr kWh

  Hmm, det var merkelig, for her står det noe annet. Den første er tibber, og jeg er også usikker på om tibber sine 3.9 øre påslag kommer i tillegg, eller om det er inkludert i denne prisen.
 5. Frankis78

  Markedspris vs fast pris pr kWh

  Jeg lurte på om jeg skulle gå for tibber, og sjekker prisen der, som ligger på ca 50øre KWh, mens eksempel Agva ligger på 46øre KWh Tibber tar 39kr mnd, mens Agva 0kr Dette ser ikke så bra ut? Er det noen som kan fortelle om man får nettleien på samme faktura fra Tibber, eller kommer den fra Netteier?
 6. Frankis78

  Fibaro - Motion Sensor - hva er feil her?

  Jeg er enig med deg her 🙂 Jeg bare poengterer prinsippet , at dersom man er i konstant bevegelse, selv om man har 10sek "lukke" tid, så er vil ikke sensoren blir retrigget. Men som regel så er man 10 sek i ro i løpet av for eksempel 5 min. 😉
 7. Frankis78

  Fibaro - Motion Sensor - hva er feil her?

  Problemet med disse sensorene, og "lukke" tiden, er at om man har satt at lyset skal gå av etter 5 minutter, og man er i konstant bevegelse foran sensoren, så vil lyset slukke innen 5 minutter uansett. Da må man stå stille i 10 eller 20 sekund for å la sensoren "lukke" og bli retrigget. Dette problemet ser man også i KNX verden. Derfor synes jeg det alltid er bedre å ha 2 event for hver sensor, et som skrur den på ved bevegelse, og et som skrur den av etter 5 min dersom det ikke er bevegelse. Dvs at jeg også har et tredje event som jeg bruker om natten, og da fungerer de eventene som har "remove delayed device action" Jeg testet en del rundt dette, men først etter at jeg lagde 2 event pr sensor , så ble WAF ok
 8. Frankis78

  Hvilke imotion sensorer anbefaler folk?

  Må si meg enig her. Har både Fibaro og Aeotech , men Neo Cool sine sensorer er de kjappeste jeg har:) Om dere kjøper de, pass på at dere får med temperatur Her er vare nummeret på neo sine som har temperatur Med magnet : NAS-PD02ZT (Siste bokstaven T står for Temperatur) Eller den som har ala Fibaro feste : PIR+Temperature
 9. Frankis78

  Homeseer og temperaturstyring

  Jeg har laget event som styrer varmekabler på en enkel måte. (Kun Heating og Energy setpoint). Da slipper man å endre på disse, men har et eget event som styrer setpoint. Først har jeg styring på om hva som skal utføres når på døgnet , og om jeg er hjemme eller borte. Det ser ut som mangen eventer, men man lager stort sett 1 event, og kopierer de, og gjør små endringer. Her ser du enkelt hvordan varmestyringen er, på eksempel morgen og natt. Men så er det greit å sjekke at setpoint for Heat mode , eller Energy Save mode er ok, i tilfelle noen har trykket på termostaten fysisk. Dette eventet er det eneste du trenger å justere, eksempelvis etter når på året man er. Og ønsker man å justere kun en termostat, fordi det er plutselig kaldt, så kan det gjøres manuelt, eller med mobil. Men stort sett så finjusterer man en grad eller 2, og etter det rører man det ikke. Dette eventet går heller ikke, dersom ingenting er endret av setpoint, men det er veldig greit å ha, sånn at man ikke justerer og mister kontrollen. (Iallefall når man har mangen) Akkurat det samme har jeg gjordt for Borte og Ferie. Altså Energy Save setpoint.
 10. Frankis78

  HS3, JowieHue og ekstra devices

  Jeg har opplevd det samme . Får plutselig duplikater av Philips Hue pærer
 11. Frankis78

  Styring av varmepumpe/ valg av controller?

  Er det noen som kan verifisere at smartercontrol sin plugin fungerer med sensibo i homeseer? Jeg ser også at Tado har en plugin ti homeseer. Er det noen som har testet denne?
 12. Har dere lagt de til som secure eller unsecure? Jeg opplevde rare ting når jeg la den til som secure, så jeg excluderte de og la de til som unsecure, og da fungerte de bedre.
 13. Frankis78

  Problem med PHLocation oppsett

  Dersom du bruker geofency appen, så legger man bare inn adressen, samt under webhook så legger man til brukernavn og passord for HS brukeren. Når man gjør en test i geofency, så kommer det inn bruker id i loggen, som man legger inn når man oppretter en bruker i phlocation i HS.
 14. Frankis78

  Styring av varmepumpe/ valg av controller?

  Er det noen som har testet produkter fra disse? https://coolautomation.com/ Jeg ser at de har støtte mot Fibaro , men vet ikke på hvordan protokoll?
 15. Frankis78

  Når blir Raspberry Pi3B+ for for puslete?

  Det stemmer at det er ikke 500 noder, men devicer. Her hvor jeg kjører RPI 3B+, er et mindre bolighus, på 130kvm, og jeg bruker dette huset til litt testing, og har en god miks fra zwave til hue, ikea, nest, Verisure etc. Alle rom har bevegelse, samt 6 heatit termostater etc. Dette klarer B+ veldig bra, og jeg syntes det faktisk ble en forbedring fra den første RPI 3B som jeg hadde. Eneste er at jeg kommer til å bytte kabinettet til et annet med vifte og kjøleribbe, før neste sommer. Pass på at RPI 3B+ har alle oppdateringer, for det kom mangen oppdateringer fra den kom til markedet.
×