Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

gullfrode

Members
 • Posts

  487
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

gullfrode last won the day on September 26 2023

gullfrode had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

3,157 profile views

gullfrode's Achievements

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

 • Dedicated Rare
 • Collaborator
 • First post
 • Conversation Starter
 • Very Popular Rare

Recent Badges

103

Reputation

 1. Fungerer uten cloud, også med MQTT, kan også «enkelt» flashe de med feks tasmota eller esphome. kan også bruke Shelly kun lokalt. Det fine med plus-produktene er at de har BT og fungerer utav boksen med BT mesh i Home Assistant, bruker selv mesh til noen sensorer og tannbørste.
 2. Kjære API beta-bruker, Denne våren går Sbanken og DNB over på felles teknisk plattform. Derfor stenger vi ned API beta-tjenestene våre 22. mars 2024. Vi har sendt deg samme informasjon i meldingsboksen i nettbanken også. Vi vil gjerne takke deg for engasjementet i denne omgang, det har vært en glede!
 3. Den skal jeg teste. Etter jeg gikk over fra Homeseer til zwavejs2mqtt(har på to Rpi4 sammen med Z2M og Portaine), en i garasje og en på kvisten), så slår en del zwaveswitcher seg av nå og da(samtidig). Har ikke hatt tid til å feilsøke, så har bare satt automasjon til å slå på de enhetene det gjelder med gjevne mellomrom. Står ingen ting spesielt i HA logg, bare at de har skrudd seg av. Rimelig irriterende.
 4. Så denne i går, 12:45 er det en skapøsning med kjetting. Trinse og wire for å heve fungerer sikkert.
 5. Hvordan skanner du i praksis? Har selv laget snarvei i iOS(som utløses ved en knapp på Homescreen), velger kategori, scanner dokument med scannefunksjonen i iOS(som henter føste linja i tekst som typisk er firmanavn på kvitteringer), scanner et/flere til(tar automatisk bilde, men må trykke på knapp når ferdig), og lagrer pdf med navn Dagensdato Kategori Navnfraskanning.pdf i apple sit sky filsystem. Kommer opp popup om man vil skanne en til, en uten ocr(annen snarvei med kun et bilde), eller avslutte. Tar fort 10 sekund pr skanning, men når man tar gamle kvitteringer, så må man endre til korrekt dato selv. iiOS snarvei med ocr iOS snarvei uten ocr. Hadde vært kjelt med noe mer effektivt, så om paperless ngx har mulighet til å hente ut dato fra dokumentet, og legge det først i navnet, så hadde det spart en del tid(slik at jeg kan ha snarvei som skanner, trykker Save det er tatt bilde, og bilde sendes pr epost automatisk, og det kommer opp nytt bilde.
 6. Som mange andre(og enda flere i 2023) så bytta jeg til Bulder vinteren 2022. Fant ut at smn har gratis kort og kontii til barn, så ordna kort og konti til kidsa der. Kortene fungerer og mot vipps, så de får opp saldo der. Men hadde selvfølgelig vært kjekt å få det opp saldo og transaksjoner i Home Assistant. Ser de har åpent api for egne konti, satser på at det også gjelder de man er juridisk ansvarlig og skattemessig ansvarlig for.
 7. Du vet du får opp det meste på Reolink Doorbell direkte i Home Assistant, inklusive trykk på ringeknappen?
 8. gullfrode

  Yale Linus

  Jeg bytta til låskasse som vrir 90° da jeg bytta til Danalaock når V3 kom(bytta egentlig før, men rota meg aldri til å montere V1). Bortimot aldri brukt app, kun zwave eller Danapad(men har Danabridge i backup)
 9. Takk, den tar kopi av hele stick´en? Så med det samt backupen i /store så har man komplett backup?
 10. Har du en ennå mer noob beskrivelse av hvordan man tar backup/restore med scriptet ditt? Har zwavejs2mqtt på en Pi4 og en Pi3b, hadde vært kjekt å ta backup av uzb1-stikkene. Har to ekstra, så hadde vært kjekt å ha ferdig restore samtidig. Begge er på port /dev/ttyACM0 Mulig å kopiere uzb1 via Homeseer, men holder på å bevege meg helt vekk fra Homeseer😊
 11. mcsMQTT har jeg brukt i flere år
 12. Hvordan kjører du Zigbee2mqtt, ekstern enhet eller samme server som Home Assistant, og hvordan har du kobla till zigbee2mqtt?
 13. Tenkte å flytte en del zwave fra HS4 til zwave2mqtt på en pi 3 b+. Hvor maneg enheter har du på din 3? Tenker å prøve med i overkant av 100, usikker på om det blir ustabilt. Installerte en av pi´ene, som det bare er 7 enheter på(nytt SD-kord, fulgte guiden, og enhetene dukket opp. Tok ut Device-info til CSV fra HS4 først, så da var det bare å legge til navn i zwave2mqtt før jeg koblet den mot broker)
 14. : - cards: - type: custom:button-card name: Materialrommet entity: fan.materialrommet_vifte styles: card: - width: 185px - height: 70px - background: false state: - value: 'on' styles: icon: - animation: | [[[ if (states["sensor.vifte_materialrommet_mode"].state == "Low") return 'rotating 3s linear infinite' if (states["sensor.vifte_materialrommet_mode"].state == "Medium") return 'rotating 1s linear infinite' if (states["sensor.vifte_materialrommet_mode"].state == "High") return 'rotating 0.5s linear infinite' ]]] - filter: - | drop-shadow(2px 2px 2px black) drop-shadow(0px 0px 10px purple) drop-shadow(0px 0px 5px white) tap_action: action: more-info - entity: sensor.vifte_materialrommet_aktivt_modus name: Viftemodus icon: >- [[[ if (states["sensor.vifte_materialrommet_aktivt_modus"].state == "Gjenvinning") return "mdi:cached"; if (states["sensor.vifte_materialrommet_aktivt_modus"].state == "Lufttilførsel") return "mdi:home-import-outline"; if (states["sensor.vifte_materialrommet_aktivt_modus"].state == "Ventilasjon") return "mdi:home-export-outline"; ]]] type: custom:button-card show_state: false show_name: false show_icon: true styles: card: - width: 150px - height: 70px - background: false tap_action: action: more-info double_tap_action: action: call-service service: automation.trigger service_data: entity_id: automation.vifte_materialrommet_utlufting show_header_toggle: false title: null type: horizontal-stack type: vertical-stack RPReplay_Final1667839117.mov
 15. Flyttet over HS4 til en unixdistro(Ubuntu headless på Proxmox) Var enklere enn forventa(har alle zwavekontrollere via Ser2net), var bare å kopiere over filene, innstallere HS4 for Linux over filene, og alt(bortsett fra noen plugins jeg ikke bruker lengre) fungerer. Ruttet og gått i noen uker nå, godt å slippe å tenke på at Windows plutselig restarter ei natt systemctl for automatisk oppstart. Da er det bare gamerpc med Windows igjen i huset(samt at jeg har en Windows 11-instans på en VM når jeg skal gjøre fancy excel-ting).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.