Gå til innhold
 • Bli medlem

Husmann

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Husmann

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
 1. Husmann

  Zigbee - Hue bridge og/eller Conbee?

  Takker for alle svar! Mye nyttig informasjon her. Hm. Det ser ut som om veien å gå for mest kontroll/fleksibilitet er via ConBee og å la Hue-hub'en ligge pent i skuffen og evt. bare ta den frem i nødsfall. Ok, da prøver jeg på det. Takk igjen! ☺️
 2. Husmann

  Zigbee - Hue bridge og/eller Conbee?

  Et (kanskje) kjapt spørsmål til dere som har gått opp disse veiene før meg: Jeg har skjønt at for å styre Zigbee-enheter i Homeseer trenger man også JowiHue plugin i tillegg til nødvendig hardware. Og angående hardware: Bruker dere Philips sin Hue bridge, eller Conbee, eller brukes begge deler? Hva er evt. fordeler/bakdeler med bare den ene eller andre eller begge? ...Og hvordan passer Deconz inn blant disse valgene? Det er sikkert ikke et veldig smart spørsmål, men diverse søking og lesing har jeg ikke klart å finne et tydelig svar på dette foreløpig. Håper noen her kan hjelpe meg litt med å få hodet rundt akkurat denne biten. 😊
 3. Husmann

  Helt fersk (og Z-wave termostater?)

  Jeg må nok innrømme at jeg kjenner meg igjen i det der...😇 Men takk for svar til dere begge, da satser jeg på en Z-TRM2fx!
 4. Husmann

  Helt fersk (og Z-wave termostater?)

  Hei og takk for oppklarende svar! 👍 Så hvis jeg har skjønt dette riktig så blir konklusjonen at jeg bør gå for Z-TRM2fx? Z-TRM2 som jeg har linket til i mitt første innlegg ser fortsatt ut til å selges på Elkjøp, men denne skal jeg da absolutt ikke ha forstår jeg. Men jeg må jo innrømme at jeg fortsatt er litt i tvil; jeg er ikke (foreløpig...) så opptatt av å måle strømforbruk, og ut fra diverse innlegg her inne virker det som om Z-TRM2fx er litt trøblete å få ordentlig i HomeSeer (og sikkert andre GWs). Så kanskje det er mer safe å gå for den eldre, men tilsynelatende velprøvde Z-TRM?
 5. Husmann

  Helt fersk (og Z-wave termostater?)

  Hei! Jeg er fersk på hjemmeautomatisering, men ønsker å legge ned en seriøs innsats for å få huset litt smartere enn det er i dag. Har nettopp registrert meg på formumet her etter å ha lest masse nyttig informasjon (inkl. den glimrende HomeSeer-skolen!). Utrolig mange kunnskapsrike folk her inne så jeg gleder meg virkelig til å komme i gang med dette på alvor. ☺️ Foreløpig er jeg stort sett i innkjøps- og planlegginsmodus. Satser på en HomeSeer løsning som skal kjøre på en egen liten Windows 10-PC. Det primære nettverket satser jeg på vil være Z-wave, men ønsker også å få kontroll på enkelte Zigbee-enheter (Philips Hue, først og fremst). ...Og jeg har også kjøpt inn en RFXtrx433XL for å se om jeg kan bruke 433MHz-enheter til noe (jeg kan jo helt sikkert det?) Jeg har mange ideer, tanker og ønsker rundt dette, men har landet på at jeg må prøve å ta det litt sakte og bygge opp bit for bit og ikke gå helt bananas med en gang. 😁 HomeSeer er kjøpt, men jeg har ikke fått PC'en i hus ennå og har ikke begynt å se på dette for alvor. ..Det kommer nok en del spørsmål underveis. Kjekt at det er dyktige folk her inne som virker å være mer enn villige til å dele sin kunnskap og erfaring med noobs som meg. Et første spørsmål er kanskje også på sin plass: Badet er under oppussing og er kommet så langt at elektrikeren kommer om noen dager og skal installere bl.a. termostat. Da begynte jeg jo å tenke på (burde begynt før...) at det kanskje hadde vært veldig ok om han installerte en smart-termostat når han først holder på? Etter litt forskning her inne virker det som om svært mange bruker Heatit sin Z-TRM2 eller Z-TRM2fx, og jeg har i grunnen endt på at jeg vil prøve Z-TRM2fx. Er det noen motforestillinger mot denne eller grunner til å heller velge den eldre(?) Z-TRM2? Evt. andre innspill eller ting å tenke på, eller er det bare å be elektrikeren ta med seg en slik?
×