Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

slippern

Medlemmer
  • Innlegg

    370
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Alt skrevet av slippern

  1. Fram til nå har jeg hatt en Aeotec door/window sensor 7 i postkassen, men denne har aldri funket optimalt da det blir for langt imellom huset og postkassen, og denne virker til og spise batterier når dekningen til z-wave nettverket er dårlig. Jeg kom over et innlegg i en Facebook gruppe en som hadde kjøpt 5stk av disse: https://www.espthings.io/index.php/2022/11/05/et-sw01-a-very-low-consumption-mailbox-switch/ I skrivende stund har han en igjen: ESPHome Postkasse-sensor - 1 igjen | FINN torget Mottok enheten etter noen få dager og startet testingen og løste noen utfordringer underveis som man alltids gjør med nye dippedutter 🙂 ESP-en eksponerer automatisk de nødvendige entitetene: Reset-bryter (Denne bryteren gjør at ESP-en går i deep sleep igjen) Batterispenning Status på switch 1 og 2. WiFi signalstyrke (RSSI). 3D-print kabinettet på espthings var for lite pga molex-kontakten til bryter inngangene blir for høg, så måtte lære meg litt Fusion360 for å modifisere høyden på det, la nok på ca 2cm. Det ble da også nok plass til og montere WiFi-antennen rett i boksen også. Den fjærbelastede trykkbryteren ble koblet slik at den er NO når lokket til postkassen er igjen. Når postkassen åpnes er den NC og trigger ESP-en. Neste utfordring var en liten nøtt. Jeg fikk som regel varsel annenhver gang om at postkassen var åpnet, årsak måtte finnes.. Jeg sjekket først nettverket: RSSI-en var for lav (89 dBm), så jeg flyttet aksesspunktet opp på kaldloftet, da ble den umiddelbart noe bedre (80dBm), dette er greit nok når det er snakk om såpass lave datamenger som skal over. Men fremdeles var det noe trøbbel. EIRP-en på aksesspunktet på 2,4ghz var satt til minimum 12dBm, så klienter under dette blir automatisk sparket ut for å ikke forringe WiFi-opplevelsen til andre. Satt EIRP-en ned til 0 og da funket den straks bedre, deaktiverte dermed 2.4ghz for klientene, slik at de nå kun kjører på 5ghz, så får IoT-enhetene bruke 2,4ghz/5ghz alt etter hva de velger selv. Neste utfordring var at Home-Asssistant ikke rakk og polle ESP-en før den gikk i deep-sleep etter 30 sekunder. Økte deep-sleep tiden til 60 sekunder og problemet var egentlig løst sånn sett, men med økt strømforbruk. Etter litt googling fant jeg ut at for deep-sleep enheter er ikke API-et og foretrekke, men MQTT. Da er det ESP-en selv som sender ut data til MQTT, i stedet for at HA skal polle data. Koden for dette er ganske rett fram: MQTT Client Component — ESPHome Alle entitetene dukker automatisk opp i HA også på MQTT. #api: # encryption: # key: !secret esphome_api_secret mqtt: broker: 1.1.1.1 username: esp-postkasse password: !secret esphome_mqtt_password Med MQTT fungerer enheten mye bedre, med det samme den har koblet til WiFi sender den ut data. Har testet ved og kjøre ping kontinuerlig mot enheten, og ved første ping-reply så sender den også ut data på MQTT. Jeg kan dermed putte den i deep sleep igjen etter 1 sekund og strømforbruket blir minimalt. Slik ser automasjonen i node-red:
  2. Her i huset så har jeg kun 2,4ghz med 20mhz båndbredde (og maks dBm da jeg har en ESP-dings fryktelig langt unna) wifi for IoT-nettet, og klienter (PC-er, mobiler, nettbrett) kjører på 5ghz. ZigBee har levd helt av seg selv i mange år uten noen problemer, bor også rett attmed en boligblokk som sender ut 20-30 SSID-er uten at det har bydd på noen problemer.
  3. Neppe noen problem å få en ekstra fiberboks, så lenge det er nok tilgjengelig fibrer i kabelen inn til huset. Men du vil neppe få benytte to routere (en på hver fiberboks) uten og ha to abonnementer.
  4. @DeVille Forsøk og sett opp en cron-job på PI-en som pinger VPN-serveren hvert 15 min, om tunellen ramler ned, så skal også ping forespørselen være nok til og reetablere den.
  5. Har to stk av denne kjørende, CC2652R stick - slae.sh En i VMware og en annen på en Intel NUC, begge to har vært dønn stabile i noen år nå.
  6. Sjekket min, og den har støtte for det, IKEA sine smartplugger har også støtte for dette.
  7. Kjøpte en Shelly Uni som skal styre en Intel NUC, av/på og restart. Alle? NUC-ene har headers på hovedkortet for ekstern av/på og restart knapp. Front Panel Header for Intel® NUC Så her er det enkelt og koble opp NUC-en og fjernstyre denne via MQTT og Home-Assistant knapper: Edit: Så at hovedkortet til NUC-en har en 5v header som gir 5v når den er påslått, så da ble det koblet noen ledninger og laget en template switch i HA:
  8. Nei den kan du ikke endre. Om du pinger den IP-en så bør du ikke ha så fryktelig mange ms i ping.
  9. Jeg ville nok også valgt denne løsningen. Om du har en felles Z2M for alle hyttene og den dør, så mister du styringen over alle 4.. Benytter lignende oppsett, der det er en Z2M installasjon for hver plass, som sender data til en felles HA via VPN.
  10. Det stemmer, ingen Endpoint 2 😕
  11. Fikk bare feilmelding om at det var unsupported. Publish 'set' 'OperationMode' to '0x9035eafffe5fa03c' failed: 'Error: Write 0x9035eafffe5fa03c/1 genBasic({"4096":{"value":0,"type":48}}, {"sendWhen":"immediate","timeout":10000,"disableResponse":false,"disableRecovery":false,"disableDefaultResponse":true,"direction":0,"srcEndpoint":null,"reservedBits":0,"manufacturerCode":4644,"transactionSequenceNumber":null,"writeUndiv":false}) failed (Status 'UNSUPPORTED_ATTRIBUTE')'
  12. Ville uten tvil kjørt HAOS varianten, da også virtuelt. Komboen jeg kjører idag er VMWave ESXI på bunnen, også HAOS virtuelt.. Om hardwaren ryker eller noe annet uforutsett skjer, så er det enkelt og fyre i gang en backup.
  13. slippern

    Han port direkte til LAN

    Har kjørt Pow-U nå i noen år på WiFi og integrert den mot Home-Assistant, og oppetiden på denne lille boksen er 100%.. De gangene den faller ut er når jeg oppgraderer firmware og rebooter WiFi-løsningen 😄
  14. Har hatt min Danalock Z-Wave i 4år nå ca, og den har fungert prikkfritt, kun batteribytte en gang i året.
  15. Byttet til Vibb for ca 3 uker siden, så her er min link: https://verving.vibb.no/id/fdd07c67-1f78-48ae-819e-4a0c839f0409 Jeg byttet fra Tibber til Vibb da jeg ikke har behov for smartnessen til Tibber, og at Vibb tilbyr kjøp av strøm uten noen påslag eller andre avgifter..
  16. @ok67 Har opprettet en request på dette, så får vi se om noen legger det til.
  17. @ok67 Hva skjer om du fyrer avgårde dette i dev consolen
  18. Har du også satt 0x1000 til 1 i Zigbee2mqtt? Dessverre stod det lite i loggen om termostatfunksjonen.
  19. Gå inn i zigbee2mqtt -> Logs -> og sett "Show only" til debug. Kjør så en inkludering av enheten.
  20. Kan ta en titt på dette om du sender meg loggen etter at du har inkludert den på nytt. Jeg som laget definisjonsfilen til 4512749, også ble definisjonsfilen til 4512749-N forket og kun endret navn og noe på rapporteringen, så er ikke overrasket at termostatfunksjons ikke funker.
  21. Z2M har tilsvarende funksjon, forsøkte og legge inn dette Men får bare feilmeldingen 'Error: Cluster 'genBasic' has no command '4096'' Ser også at du har den nye varianten som heter 4512749-N, jeg har kun den som heter 4512749.
  22. Telenor 5 G antenne for trådløs bredbånd | FINN torget
  23. Har laget en automasjon i Node-Red som kan integreres med Home-Assistant relativt enkelt, denne automasjonen styrer Easee laderoboten basert på elbilens SOC, strømpris og effektledd (5 eller 10kw), kan enkelt legge til flere effektledd om ønskelig. slippern1/node-red-easee: Charging flow for Easee (github.com)
  24. Automasjon for elbilladingen ble gradvis mer og mer avansert, helt til den ble uoversiktlig og innhold noen bugs. Har nå skrevet flow-en helt på nytt, den består av to deler. Del 1 avgjør hvor lenge bilen må lades + planlegger ladingen basert på strømpris. 2: Flowen for ladingen: Tidligere så var det skeduleringen av ladningen som avgjorde hva som skjer når, har nå snudd om til det, at det er noden "Sjekk av laderobotens status" som avgjør i større grad. Flowen gikk dermed i fra dette: Til dette: La også inn en autentiseringssjekk, så om en av http-nodene mottar "Unauthorized" fra Easee så trigges en reautentisering Har også hatt på todo-listen og få på plass lastbalansering på 3-fase, men siden jeg skal forsøke og holde meg innen for 5kw effekt-leddet og dermed også 1-fase lading så har jeg lagt dette på is inntil videre.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.