Gå til innhold
 • Bli medlem

Christopher

Medlemmer
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Christopher's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

1

Nettsamfunnsomdømme

 1. Har problemer med myhs remote. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke; opprettet bruker i myhs, enabla myhs i HS, sjekket bruker/passord i HS. Men ved login på myhs kommer feilmeldingen "HomeSeer is not running". Har oppgradert til HS4. Har ikke brukt myhs før.
 2. Ja jeg har også byttet en (to ganger faktisk - fikk da byttet 2 mot ny 3’er). men nå er det altså 4 andre som virker i varierende grad.
 3. Da er Namron Z-wave bryter og 2x Fibaro roller shutter 3 montert og assosiert. Fungerer sånn passe. Group 2 og Group 3 på Namron K2 er assosiert til hver sin rollershutter. Et trykk fungerer litt nå og da... Screen kjører ned og stopper på random posisjoner (som 75%, 24% eller 83%). Har ikke opplevd enda at ett trykk gir status Helt Opp eller Helt Ned. Men Trykk og hold fungerer greit, ala dim-funksjon. Noen andre som er kjent med Namron Z-wave bryteren?
 4. Æsj, jeg må tweeke litt mer på denne posten. Sorry @Moskus. Det tok bare noen dager så er termostat og z-water off igjen. Det virker som om min opprinnelige magefølelse var riktig. Altså at selv om gulvføleren passerer set-temp, så endres ikke alltid status på termostaten. Firmware er 3.6. Må jeg gå veien om fabrikkoppsett igjen på alle varmekurser? Jeg begynner å bli litt engstelig for mitt nye parkettgulv, da det plutselig var registrert nesten 30 grader på gulvføler, uten at termostaten hadde satt seg til off. Sånn skjer også andre vei, at vi våkner om morgenen og har 20 grader på føleren og set-temp. er 25, og status er fortsatt off. Er det Heatit vers2 som er ustabil?
 5. Jeg sendte inn samme "klage" til Thermofloor og fikk tilbake noen zip-mapper med både .hex og .otz-filer, samt en lang manual om hvordan installere PC Controller. Da må man tydeligvis ekskludere termostatene først og så inkludere dem i PC Controller. Men jeg bare lasta inn en .hex-fil slik som @Moskus skriver (under firmware update), og nå står det 3.6 som current version. Det ser ut ("krysser fingrene") som om det løste problemet. Thanks 🙌
 6. Jeg har søkt rundt om, men finner ikke hvordan. Det var en firmware-update-kabel på rundgang, men etterhvert så står det om at det går an OTA, men jeg er helt grønn og trenger teskje-metodenfor sånne spesialcase. Hvis noen kan poste en oppskrift, så hadde det vært flott! Ja. Ventilen er åpen. Hvordan? Det er ikke poll-knapp i HS4. OK.
 7. Hei. Jeg har Heatit ZTRM2fx termostater som jeg lenge har kjørt med linked device til z-water. I siste tid kan det se ut som om termostatene jukser litt og har vært ustabile i om de skur av eller på. Derfor tenkte jeg å endre til assosiasjoner og har lagt inn følgende assosiasjon på root termostat, vinterhage: De andre termostatene har samme assosiasjoner, men til andre endpoints. Så ser vi i HS at målt temperatur i gulvet er 30 grader, mens set.temp er 27,5. På selve termostaten er pilotlyset slukket, men i HS står switch 4 fortsatt på. Dvs. at Z-water kurs er åpen og varmtvannet fortsetter å pøse på. Da jeg satte opp assosiasjonene fungerte det greit og skru av og på i HS og da "fulgte z-water" etter. Nå gjør den ikke det. Tidligere med "linked device" fungerte det noen ganger å stille temperatur manuelt får og "kicke inn" termostaten igjen, og deretter stille tilbake til ønsket temperatur. Det funker noen ganger, men så kunne det gå noen dager før den "henger seg igjen". Her er assosiasjonen til en annen Heatit i stua. Den fungerer helt greit når jeg skrur av og på igjen i HS. Jeg skjønner ikke hvorfor det er forskjell på de devicene, og hvordan jeg skal feilsøke videre. Jeg lurer også på poll i HS4. Jeg har lest at den funksjonen er ute. Men hva viser egentlig divice-displayet? Jeg tolker det slik at dato er siste statusendring, og verdiene er "live", men jeg blir innimellom fristet til å refreshe browseren (ja, kjører windows). Må man gjøre det? Jeg har også (for sikkerhetsskyld - belter og bukseseler) satt opp event som sjekker hver 3dje time om termostat switch og z-water har samme verdi. Men det burde jo være unødvendig.
 8. Supert. Har kikket en del på disse, så da fikk jeg bekreftet det jeg lurte på. Jeg kjøper inn og gjør et forsøk.
 9. Jeg har nettopp fått montert utvendige screens og tenker å styre dem med fibaro roller shutter og HS4. de er ikke koblet opp enda. Er vanlig somfy kablet motor. Har lagt trekkerør fra fasaden til veggboks i stue. Har p.t plass til fibaro i veggboksene, men hadde helst tenkt å slippe å utvide med tabbeboks. Veggboksen er i dag altså okkupert med bryter til belysning. Tenkte derfor at det kunne være greit å kjøpe en trådløs bryter. Har dere tips til produkt? Vanskelig å navigere i produkt-jungelen. Åpen både for to brytere med to kanaler (opp/ned) eller en bryter med 4 kanaler (opp/ned for 2 stk screens). Har p.t ingen andre interface enn z-wave, men planlegger å integrere Philips hue til HS. Hvis det hjelper, så kan jeg jo vurdere å fremskynde kjøpet av plugin.
 10. Christopher

  Add device HS4

  Det ser ut til at jeg ikke får lagt til ny device i HS4. Jeg har installert en ny Heat it termostat og satt den i add mode, og trykker + Add new device i HS4 (windows). Da får jeg bare "virtual device" som valg. Hva gjør jeg feil? Er HS4 fortsatt i beta? Finnes jo ikke noe brukerdokumentasjon på hjemmesiden.
 11. Hehe. Vi nybegynnere veit sikkert ikke helt hvordan vi skal ordlegge oss. Vi er bare på jakt etter gode tips. Har brukt lang tid på å lete etter et produkt for ringeklokke med video som kan kobles med Verisure og Yale. Men dette er en jungel, derfor åpent spørsmål.. vanskelig å navigere her på forumet også. Veldig mye info (bra info selvfølgelig), men tidkrevende å sette seg inn i.
 12. Har du koblet dette opp mot HS? Har du evt andre gadgets som alarm, lås og kamera - og i så fall hva? Jeg skal også bestille ringeklokke og kar lagt opp rør for kablet ringeklokke. Men så begynte jeg å tenke på om jeg skal kjøpe opp ringeklokke med kamera, men blir ikke klok på hva som da er lurt. Skulle gjerne styrt litt lys ute også. Vi har Yaleman og Verisure som hadde vært fint å integrert mot, skandalene eller via HS.
 13. Hehe, nei 😂 Sorry. Prøver igjen litt mer presist: Jeg er på jakt etter et produkt med tre vippebrytere (dvs 6 impulser). Jeg mener å ha sett det brytere som kan stå i nullposisjon og der både opp og ned gir separate impulser (S1 og S2). Ønsker at den ene vippebryteren styrer en persienne opp og ned, den andre bryteren styrer den andre persiennen og den siste skrur lyset av og på. All kabling går via en veggboks nemlig, og så vidt jeg vet leverer solscreenleverandøren standard somfy motor kablet til manuell opp/ned vippebryter. Som alternativ: Går det an å bruke en annen komponent som f eks Z-push knapp, eller no?
 14. Takk for det. Skjønner. Men ikke noe mulighet for at en dobbeltbryter kan kjøre to persienner? ideelt hadde vært en 3-veis bryter som hadde impulsfjær både opp og ned på to brytere og den tredje var til lys. Har nemlig bare en veggboks der. Evt om det finnes et (pent WAF) produkt til en veggboks som elektronisk kan trigge to fibaro roller shutter og en fibaro dimmer.
×
×
 • Opprett ny...