Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Christopher

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Other groups

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Christopher's Achievements

Portåpner

Portåpner (7/16)

 • Collaborator
 • First post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

 1. Parameter 19 Temperaturrapportintervall: 60 (=standard). Parameter 21 Målerapportintervall: 60 (=standard).
 2. Denne? Update: - På UZB dongelen står det: ZMEEUZBB, S/N 03.18.01 - Firmware på TRM er: 3.6. - Så kom jeg plutselig på at termostatene ble installert tidlig i prosessen så de er nok ZTRM2fx. Det er en termostat på et annet bad som ble bygget senere som er Z-TRM3. Har det noe så si for dere som kan dette??
 3. Det er tydeligvis noe slark i systemet her, ja. Se innlegget mitt over. Det virker som om noen devicer kommuniserer mens andre ikke gjør det. Og det skifter litt ila. dagen. Ser i bildeeksempelet over at f.eks. sett-temperatur på kjøkkenet (Heating Setpoint1) og status on/off (Switch4) ikke funker. Akkurat de to signalen jeg trenger å få til å funke sammen. Så det er mer enn kun assosasjonene. Er det noen måte å "reboote" Heatit Z-TRM3 på uten å miste innstillingene? Eller må jeg rett og slett kjøre factory reset og remove/add igjen, med alt det som følger med avkonfig etterpå?
 4. Æsj. Ikke helt på plass enda. Termostatene klarer ikke å bli som normal igjen. Må jeg resette dem også? Sykt irriterende. Plutselig måler gulvføleren 30 grader og da begynner det å bli i varmeste laget for parketten. Hvis jeg skrur av nå, og den ikke reguleres ila natta, så faller temeraturen drastisk.
 5. Prøver det, da. Så får vi se. Tnx. Jeg prøver å finne tilbake til innlegget som jeg leste 100 ganger, da jeg skulle sette opp dette. Hadde nemlig først event som gjorde jobben,men assisiasjon er jo så my enklere. Husker ikke (og forstå ikke) dette med end point og life line. Dette står heller ikke i manualen til Heatit. Har du peiling på hvor jeg finner "Homeseerskolen" som omtaler denne smartnessen (+ at jeg skulle gjerne kommet et hakk videre i å integrere f.eks. PhilipsHue til HS - trenger en dummy guide for å ta i bruk min første plugin). 😉
 6. Det er jo det som er det store spørsmålet. Hvorfor fungerer ikke assosiasjonen uten HS og er det faktisk slik at den skal kunne kjøre uten HS? Her er skjermbilde fra innstillingene til termostaten på kjøkkenet: "Kjeller Teknisk Z-water" er on/off devicen som trigger motorventilen i fordelerskapet. "Switch 4 - kjøkken" er On/Off devicen til termostaten som har gulvføler på kjøkkenet. Dette funger bra så lenge HS kjører.
 7. Takk, det gjorde susen! Nå svinger det igjen!! Ja, har dessverre ikke noen gode løsninger på vannbåren varme. Termostatens status er assosiert med on/off ventil på Z-wave. Eneste "plan B" jeg kan komme på er å måtte trekke signalkabel, og det har jeg ikke trekkerør for. Tar gjerne imot tips.
 8. Støttes! Donasjon kommer 😄👊 Foretrekker årlig beløp. Det er så mange småabonnementer som ruller, og det er vanskelig å ha total oversikt over cashflow. Hadde vært supert om administratorene kunne si noe om forventet "inntekt" og hvor mye som er samlet inn, så kan forumet bidra kollektivt til å opprettholde/støtte drifta. Jeg synes i alle fall det er vår plikt å støtte, og det burde være lav terskel for å spørre om mer, eller si at dere har fått nok for et år...
 9. Hei. Håper det er noen (f.eks. @Moskus @ZoRaC) som har en quickfix på dette. Jeg vet i hvert fall ikke hvor jeg skal begynne. HS4 på Win PC. I går ble det kjørt en windows update, og jeg hadde glemt å restarte, så i natt har HS4 stått avslått. Jeg merket det på gulvvarmen (vannbåren med HeatIT termostater og Z-water) at den ikke hadde regulert ila. natta, så jeg åpner HS igjen og der er status på devicene fra i går, og leser ikke tilbake. Prøver da en "Polling", men får raskt "plugin reports error getting status" på nesten alle devicer. Restart PC og restart HS fungerer heller ikke.
 10. Har problemer med myhs remote. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke; opprettet bruker i myhs, enabla myhs i HS, sjekket bruker/passord i HS. Men ved login på myhs kommer feilmeldingen "HomeSeer is not running". Har oppgradert til HS4. Har ikke brukt myhs før.
 11. Ja jeg har også byttet en (to ganger faktisk - fikk da byttet 2 mot ny 3’er). men nå er det altså 4 andre som virker i varierende grad.
 12. Da er Namron Z-wave bryter og 2x Fibaro roller shutter 3 montert og assosiert. Fungerer sånn passe. Group 2 og Group 3 på Namron K2 er assosiert til hver sin rollershutter. Et trykk fungerer litt nå og da... Screen kjører ned og stopper på random posisjoner (som 75%, 24% eller 83%). Har ikke opplevd enda at ett trykk gir status Helt Opp eller Helt Ned. Men Trykk og hold fungerer greit, ala dim-funksjon. Noen andre som er kjent med Namron Z-wave bryteren?
 13. Æsj, jeg må tweeke litt mer på denne posten. Sorry @Moskus. Det tok bare noen dager så er termostat og z-water off igjen. Det virker som om min opprinnelige magefølelse var riktig. Altså at selv om gulvføleren passerer set-temp, så endres ikke alltid status på termostaten. Firmware er 3.6. Må jeg gå veien om fabrikkoppsett igjen på alle varmekurser? Jeg begynner å bli litt engstelig for mitt nye parkettgulv, da det plutselig var registrert nesten 30 grader på gulvføler, uten at termostaten hadde satt seg til off. Sånn skjer også andre vei, at vi våkner om morgenen og har 20 grader på føleren og set-temp. er 25, og status er fortsatt off. Er det Heatit vers2 som er ustabil?
 14. Jeg sendte inn samme "klage" til Thermofloor og fikk tilbake noen zip-mapper med både .hex og .otz-filer, samt en lang manual om hvordan installere PC Controller. Da må man tydeligvis ekskludere termostatene først og så inkludere dem i PC Controller. Men jeg bare lasta inn en .hex-fil slik som @Moskus skriver (under firmware update), og nå står det 3.6 som current version. Det ser ut ("krysser fingrene") som om det løste problemet. Thanks 🙌
×
×
 • Create New...