Gå til innhold

Hilmar

Medlemmer
 • Innholdsteller

  294
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Hilmar vant dagen sist Oktober 25 2017

Hilmar hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

41 Excellent

Om Hilmar

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
  Zipato

Nylige profilbesøk

375 profilvisninger
 1. Tips til lydplanke?

  Denne fra Sony, kanskje. Den har blant annet innebygget støtte for Chromecast: https://www.prisjakt.no/product.php?p=4157525
 2. Hva har du kjøpt idag

  1 stk ID Lock 150 + 5 stk Vision dørsensor fra Clas. Disse kan brukes til det meste fordi de har potensialfri sensor samt god batteritid.
 3. Jeg har hatt Vision pir-sensor kjøpt på Clas (tror ikke de har den lenger) montert ute under takskjegget og i utebod i snart tre år uten problemer. Den er ment til innendørs bruk. Den har opplevd -15, tåke og alt utendørslivet måtte medføre, bortsett fra direkte regn.
 4. ID lock spiser batteri

  Takk. Jeg skal se om nabolaget bør utbygges, jeg vet jeg har fjernet noen rutende noder. Skal også flyttes fra Zipabox til Home Assistant så snart jeg ser "bevis" på at den fungerer godt (nok) i Hass. Zipabox er litt lite fleksibel når det gjelder funksjonalitet som ikke ligger i utstyrets template. Når jeg ser oppsettet ditt, så er det mye interessant jeg går glipp av! Sorry for å ha sporet denne tråden litt av...
 5. ID lock spiser batteri

  Brukte Biltema-batterier i forrige runde. De ble oppspist på under 2 mnd . I tillegg resatte noe seg når batterinivået ble veldig lavt, slik at jeg ikke kunne bruke koder eller brikker for å komme inn. Måtte åpne via tlf og z-wave. Måtte så sette tilbake til fabrikkinnstillinger og legge inn koder på nytt. Siden alle rfid-brikkene må legges til samtidig (huff...) må jeg en runde til familien og samle inn brikker. Tungvint... Noen som har erfart det samme, at koder og brikker slutter å fungere?
 6. Første oppsett

  Nei, jeg bruker Home Assistant med Rfxcom. Usikker på kanaler, må inn på barnerom og ned i kjelleren for å sjekke, så tar det i morgen
 7. Første oppsett

  Jeg har opplevd det to ganger. Har 8 stk tellduser-sensorer, og det som er rart er at det ser ut som det skjer med flere samtidig. Tror ikke det er snakk om krasj i eteren heller, for de kommer seg tilsynelatende ikke ut av problemet hvis du bare lar dem være. Jeg har måttet ta ut batteriene og sette de inn på nytt for å få de opp å gå igjen. Det at to stk sluttet å levere samtidig begge gangene er jo litt mystisk.
 8. Lønnsomt med ekstra varmtvannsbereder?

  Litt legionella-fare gir jo bare ytterligere litt påskudd om å handle flere gadgets [emoji846] https://www.amazon.com/Ultraviolet-Light-Purifier-UV-Sterilizer/dp/B0110LTDDM
 9. Clas har 15 prosent på hele butikken, 1. og 2. juledag
 10. Homeseer push varsel?

  Pushover med emergency prioritet som må bekreftes sammen med alien alarm long lyden er vanskelig å gå glipp av [emoji6]
 11. Utendørs temperaturmåler?

  Jeg har en ESIC {433) fra Clas (og netatmo). Esicen har stått under takskjegget i 8 år og fungerer fortsatt. Verdiene spiker av og til, men ellers billig og grei.
 12. Motor til hovedstoppekran

  Ja, har fått med meg at særlig ip-kameraer er det veldig mye piratkopier av. De kan være så like at det er svært vanskelig å se forskjell. Men i dette tilfellet har de vel i alle fall ikke kopiert brandingen. (Hvis det faktisk er en kopi, da)
 13. HADashboard / AppDaemon

  Jeg har foreløpig ikke kommet helt til styrepaneler, men løsningen du skisserer virker jo lur. Du kan kanskje klare deg med en Pi Zero? Visste ikke at man kan lage dashbord/ui i AppDaemon. Ja, jeg vil teste ut automasjonen i AppDaemon, jeg tror det var dette forfatteren først og fremst laget den for. Når jeg ser på eksemplene på forum ser jeg at særlig litt innviklede saker kanskje kan løses enklere i AD fordi du har jo full flex med Python. Og så "leser" jeg det bedre.
 14. Trådfri vs Hue

  Jeg la også merke til det da jeg kikket på videoen tidligere. Men det rimer ikke så godt med mine erfaringer. Jeg har bl.a. en borlampe av metall som knapt blir varm rundt sokkelen. Og de forbrukstallene jeg har sett rimer også dårlig med 90 grader... Noen som har målt?
 15. Motor til hovedstoppekran

  Jeg har også samme fra Aliexpress. Håper ikke strømforsyningen er den samme på den fra Tronika, for min brakk(!) bare jeg tok hardt i den. Hadde uansett tenkt å bruke et annet, men ble litt skræmt, ja
×