Gå til innhold
 • Bli medlem

LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

Moskus

visninger

Noen spurte meg om hvordan jeg bruker LED-lenker i huset, så her kommer en kort oppsummering.

Vi bruker LED-lenker som en aktiv del av belysningen både inne og ute.

 

Den siste RGBW-stripen jeg kjøpte var denne.

 

Soverommet har en bak rammen på sengen. Brukes primært til solskinnsvekkerklokke (det tar 30 minutter fra rødt til hvitt, og dimmer opp saktere i begynnelsen enn på slutten)

LED-stripe soverom.gif

 

Ute har vi 15 meter stripe langs gangstien opp til huset (i tillegg til noen 12V LED-spotter for buskbelysning). Montert under alu. avrundete trappeneser, ca 15-20 cm høyde.

20170829_231600.jpg20170828_184543.jpg

 

RGBW LED-stripe over (de motoriserte) lamellene i stua:

stue_led.jpg

 

Annen vinkel (dårligere fargegjengivelse):

20170828_163008.jpg

 

RGBW over skapet i spisestua (farge satt som den samme som den over lamellene, og forsøkt tilpasset fargen til resten av lyset i stua)

20170828_163027.jpg

 

Over kjøkkenbenken (kun cool white). Gir et godt arbeidslys, men ingen romantikk. Ligger dobbelt, dvs langs kanten mot veggen og listen.

20170901_202615.jpg

 

RGB-stripe over senga til yngste datter.

20170828_193311.jpg

 

 

Eldste datter fikk "dansespeil med lys". Før og etter oppdatering til Fibaro RGBW-controller, den gamle 433MHz controllerens fjernkontroll begynte å bli dårlig...

20170910_155445.jpg20170918_185857.jpg

 

Lektet ut 12 mm fra veggen:

20170910_134320.jpg20170910_145729.jpg

 14 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Hvordan fester du disse @Moskus eller andre?

 

Noen steder er det greit med teip, men kan jeg bruke stifter/spiker?

 

Søkte etter fester hos Clas og fant ikke noe.

 

God påske...

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Takk for tipset, men...

 

Kan rapportere at Elektroimportøren hadde en rolig dag i går, ved 14-tiden var jeg eneste kunde.

 

Relativt lite folk på senteret, utenom hos Rema.

 

Er nok ikke første gangen hobbyen koster skjorta, men heldigvis var dette beskjedent. Mest prinsippet.

 

Tilbake til topic: Under sofa + bak senga fungerer helt OK.

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar
Gjest
Skriv en kommentar...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av kebabkongen
   Hei! Jeg er midt i oppussingen av en halv tomannsbolig (ca. 130 kvm), og plutselig hastet det visst litt med å velge løsninger for styring av lys og varme. Setter derfor stor pris på raske svar
    
   Legger Flexwatt gulvvarme i alle rom, og skal ha LED downlights i de fleste rommene (ca. 50 downlights totalt). Tiden er nå kommet for å velge både type LED downlights, styring av disse, samt styring av gulvvarmen. Er helt grønn på området, men elektriker har gitt meg noen tips til hva vi kan velge. Det jeg ønsker er å kunne styre lys og varme fra en mobil-app (soner, scener, basert på dagslys/natt, osv), gjerne i et system som ikke er proprietært, slik at vi kan kople sammen flere ting senere hvis vi ønsker å "smarte opp" huset ytterligere. Elektriker har sendt meg noen lenker til alternativer, basert på at jeg ba om en løsning som både gjør det mulig å justere lys/varme fra dimmer på vegg og fra appen (siden vi ofte har besteforeldre på besøk som ikke er så teknisk kyndige og gjerne heller vil styre slikt fra veggen som de er vant til). Det jeg vegrer meg litt for er å ende opp med en app for gulvvarmen og en for lysene, og så i fremtiden måtte bruke andre apper for andre smarte ting vi evt skaffer oss på sikt. Her er forslagene elektrikeren har sendt, og som jeg lurer på om kan funke eller bør revurderes fordi de ikke kan snakke sammen med andre systemer:
    
   LED downlights - Alfa LED Warmdim 10W Matt Hvit IP44:
   https://www.elektroimportoren.no/alfa-led-warmdim-10w-matt-hvit-ip44/3234644/Product.html
   (han har også nevnt Philips Hue-downlights som alternativ)
    
   WiDim veggdimmer for lyset:
   https://www.unilamp.no/produkt/widim-veggdimmer/
   https://www.elektroimportoren.no/widim-250-dimmer-2-250w/1405970/Product.html
    
   Danfoss ECtemp smart wifi-termostat for gulvvarmen:
   https://www.elektroimportoren.no/danfoss-ectemp-smart-wi-fi-termostat-svart/88L1143/Product.html
    
   For øvrig kanskje verdt å nevne at vi har Sonos Beam og en del Sonos One som skal plasseres rundt omkring i huset, samt at vi vurderer å installere Yale Doorman etter hvert. Om noen år kan det bli aktuelt med elbil-lading i garasjen...
    
   Setter stor pris på raske tips til hva vi bør velge. Tror det bør satses på en løsning som er lett å administrere rett ut av boksen og ikke krever for mye av oss nå i starten (men der muligheten for oppskalering i fremtiden er til stede). Bør vi ellers trekke andre ledninger/rør nå som vegger settes opp osv, så hyl ut. I utg.punktet er det elektriske nå kun trukket mtp downlights over alt, og kontakt for Getbox i stua.  • Av Barabbas
   Strever med å finne informasjon om mulighetene for automasjon av lys med Casambi (bluetooth) og Xicato (bluetooth).
   Det dreier seg om 48V spotskinner hvor hver lyskilde/spot har Casambi eller Xicato.
   Er det noen som har erfaring med/kjenner til noen av disse styringssystemene?
    
    
  • Av toonwolf
   Tips: Kom over denne artikkelen som jeg synes ga mye og fin oversikt over LED-lister.
  • Av RonnyAL
   Hei,
    
   Jeg og min samboer kjøpte leilighet for et halvt års tid siden, og jeg har endelig kommet litt i gang med Home Assistant igjen. Det finnes allerede en slags "smart" løsning her når det kommer til belysning, men den er dessverre av en type som ikke lar seg integrere i Home Assistant.
    
   I stue og kjøkken finnes det 27 downlights som jeg tror er av denne typen. De kan dimmes med løse brytere som vi har liggende (ser ut som en helt vanlig veggbryter bare at den ikke er fastmontert og har batteri på baksiden). Dette foregår via xComfort og dimmere i taket (jeg teller 4 punkter i taket hvor de ser ut til å ligge).
    
   Mitt største problem med dagens løsning er at det er et stygt grønnskjær i lyset som er særlig synlig nå som det begynner å bli mer mørkt ute. Jeg ønsker derfor å bytte ut alle pærer, og gjerne til en type med regulerbar fargetemperatur. Har sett litt på dim-to-warm typen og det virker aktuelt. Da tenker jeg at hvis alle pærer uansett skal byttes kan vi bruke en liten ekstra sum på å få byttet til et system som kan integreres med Home Assistant.
    
   En viktig detalj er at systemet bør helst fungere også uten Raspberry Pi, Home Assistant osv. Dette fordi vi planlegger å selge leiligheten igjen i løpet av noen år. I verste fall kan det følge med en slags hub, men vil helst unngå det også. Per i dag finnes det ingen fastmonterte brytere til lys i taket, så kanskje det enkleste blir nye batteridrevne brytere?
    
   Jeg lurer bare på hvilke alternativer jeg har her - og hva som kan lønne seg økonomisk sett. Z-Wave og Zigbee ser attraktivt ut, men jeg er veldig dårlig på det tekniske her og behøver som sagt råd.
    
   Takk for oppmerksomheten!
  • Av Rhyin
   Har litt problemer med å styre ulike soner fra flere brytere, men også problemer med å styre flere grupper/soner fra samme bryter. Benytter assosiasjon.
    
   På stue og kjøkken har jeg til sammen 6 ulike lys-soner, bak hver sin nano dimmer. Når jeg prøver å styre én og samme sone fra 2 ulike brytere, så må jeg enkelte ganger trykke 2 ganger.
    
   Det samme gjelder også fra f.eks en og samme bryter som har 4 knapper, der 3 stk styrer hver sin sone, og den siste knappen styrer alle av/på. Da må jeg enkelte ganger trykke 2 ganger.
    
   Er det slik assosiasjon fungerer og ikke noe å gjøre med, eller gjør jeg noe feil? Jeg trodde at bryteren sendte et "toggle-signal" og ikke et av eller på signal, som det nå virker som den gjør. Hvis det er som sistnevnte så er det jo håpløst å benytte flere brytere til å styre samme soner, eller gruppere flere soner i tillegg til enkeltvis styring?
    
   Har samme problemet både med wallmote quad og en sunricher glassbryter.
×
×
 • Opprett ny...