Gå til innhold
 • Bli medlem

Smånytt

 • blogginnlegg
  14
 • kommentarer
  177
 • visninger
  7 412

LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

Moskus

visninger

Noen spurte meg om hvordan jeg bruker LED-lenker i huset, så her kommer en kort oppsummering.

Vi bruker LED-lenker som en aktiv del av belysningen både inne og ute.

 

Den siste RGBW-stripen jeg kjøpte var denne.

 

Soverommet har en bak rammen på sengen. Brukes primært til solskinnsvekkerklokke (det tar 30 minutter fra rødt til hvitt, og dimmer opp saktere i begynnelsen enn på slutten)

LED-stripe soverom.gif

 

Ute har vi 15 meter stripe langs gangstien opp til huset (i tillegg til noen 12V LED-spotter for buskbelysning). Montert under alu. avrundete trappeneser, ca 15-20 cm høyde.

20170829_231600.jpg20170828_184543.jpg

 

RGBW LED-stripe over (de motoriserte) lamellene i stua:

stue_led.jpg

 

Annen vinkel (dårligere fargegjengivelse):

20170828_163008.jpg

 

RGBW over skapet i spisestua (farge satt som den samme som den over lamellene, og forsøkt tilpasset fargen til resten av lyset i stua)

20170828_163027.jpg

 

Over kjøkkenbenken (kun cool white). Gir et godt arbeidslys, men ingen romantikk. Ligger dobbelt, dvs langs kanten mot veggen og listen.

20170901_202615.jpg

 

RGB-stripe over senga til yngste datter.

20170828_193311.jpg

 

 

Eldste datter fikk "dansespeil med lys". Før og etter oppdatering til Fibaro RGBW-controller, den gamle 433MHz controllerens fjernkontroll begynte å bli dårlig...

20170910_155445.jpg20170918_185857.jpg

 

Lektet ut 12 mm fra veggen:

20170910_134320.jpg20170910_145729.jpg

 14 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Hvordan fester du disse @Moskus eller andre?

 

Noen steder er det greit med teip, men kan jeg bruke stifter/spiker?

 

Søkte etter fester hos Clas og fant ikke noe.

 

God påske...

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Takk for tipset, men...

 

Kan rapportere at Elektroimportøren hadde en rolig dag i går, ved 14-tiden var jeg eneste kunde.

 

Relativt lite folk på senteret, utenom hos Rema.

 

Er nok ikke første gangen hobbyen koster skjorta, men heldigvis var dette beskjedent. Mest prinsippet.

 

Tilbake til topic: Under sofa + bak senga fungerer helt OK.

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Lignende innhold

  • Av toonwolf
   Tips: Kom over denne artikkelen som jeg synes ga mye og fin oversikt over LED-lister.
  • Av RonnyAL
   Hei,
    
   Jeg og min samboer kjøpte leilighet for et halvt års tid siden, og jeg har endelig kommet litt i gang med Home Assistant igjen. Det finnes allerede en slags "smart" løsning her når det kommer til belysning, men den er dessverre av en type som ikke lar seg integrere i Home Assistant.
    
   I stue og kjøkken finnes det 27 downlights som jeg tror er av denne typen. De kan dimmes med løse brytere som vi har liggende (ser ut som en helt vanlig veggbryter bare at den ikke er fastmontert og har batteri på baksiden). Dette foregår via xComfort og dimmere i taket (jeg teller 4 punkter i taket hvor de ser ut til å ligge).
    
   Mitt største problem med dagens løsning er at det er et stygt grønnskjær i lyset som er særlig synlig nå som det begynner å bli mer mørkt ute. Jeg ønsker derfor å bytte ut alle pærer, og gjerne til en type med regulerbar fargetemperatur. Har sett litt på dim-to-warm typen og det virker aktuelt. Da tenker jeg at hvis alle pærer uansett skal byttes kan vi bruke en liten ekstra sum på å få byttet til et system som kan integreres med Home Assistant.
    
   En viktig detalj er at systemet bør helst fungere også uten Raspberry Pi, Home Assistant osv. Dette fordi vi planlegger å selge leiligheten igjen i løpet av noen år. I verste fall kan det følge med en slags hub, men vil helst unngå det også. Per i dag finnes det ingen fastmonterte brytere til lys i taket, så kanskje det enkleste blir nye batteridrevne brytere?
    
   Jeg lurer bare på hvilke alternativer jeg har her - og hva som kan lønne seg økonomisk sett. Z-Wave og Zigbee ser attraktivt ut, men jeg er veldig dårlig på det tekniske her og behøver som sagt råd.
    
   Takk for oppmerksomheten!
  • Av Rhyin
   Har litt problemer med å styre ulike soner fra flere brytere, men også problemer med å styre flere grupper/soner fra samme bryter. Benytter assosiasjon.
    
   På stue og kjøkken har jeg til sammen 6 ulike lys-soner, bak hver sin nano dimmer. Når jeg prøver å styre én og samme sone fra 2 ulike brytere, så må jeg enkelte ganger trykke 2 ganger.
    
   Det samme gjelder også fra f.eks en og samme bryter som har 4 knapper, der 3 stk styrer hver sin sone, og den siste knappen styrer alle av/på. Da må jeg enkelte ganger trykke 2 ganger.
    
   Er det slik assosiasjon fungerer og ikke noe å gjøre med, eller gjør jeg noe feil? Jeg trodde at bryteren sendte et "toggle-signal" og ikke et av eller på signal, som det nå virker som den gjør. Hvis det er som sistnevnte så er det jo håpløst å benytte flere brytere til å styre samme soner, eller gruppere flere soner i tillegg til enkeltvis styring?
    
   Har samme problemet både med wallmote quad og en sunricher glassbryter.
  • Av tjwesterby
   Hei,
    
   Har lyst til å leke litt med LED-strip og begynne å forstå meg mer på MQTT osv. Tenker dette er en god anledning til å handle litt div fra AliExpress til "dingseskuffen".

   Derfor, kan noen anbefale meg en alright led-strip (5m) som dere har god erfaring med, og gi meg noen tips på hvordan man enklest/best får gitt disse power? Forstår også at det er en fordel å kjøre på med en Fibaro RGBW kontroller, men igjen dukker spm om power opp. Antar at det er greit å gå for en RGBWW strip (hvis kontrolleren takler dette?)

   Alle forslag mottas med takk.

   Må på forhånd beklage til @Moskus for at jeg ikke er på LED kjøret enda, men kan jo være at det kommer
  • Av Alpøy
   Hei,
    
   Er det noen som bruker Aeotec nano dimmer og GU10 LED's og som kan anbefale LED pærer som virker bra?
   Kjøpte noen på elektroimportøren for en stund siden (var stor forskjell fra noen "billige" clas ohlson pærer jeg brukte før som støyet MYE), men plages litt med at det dimmer dårlig, dvs. det er altfor kraftig lys når det dimmes helt ned.
   Har 6xGU10 pærer og en lyskrone med 6xE14 pærer (annen type) på denne kretsen.
    
   (Det har fungert helt fint å dimme med Aeotec DSC1903 og halogen pærer tidligere)
    
    
×