Gå til innhold
 • Bli medlem

Smånytt

 • blogginnlegg
  14
 • kommentarer
  177
 • visninger
  6 005

Lameller og Rollertrol motorer

Moskus

visninger

Rollertrol (eller Bofu) lager motorer som er glimrende til rullegardiner. Men jeg bruker dem også til lameller. Det lar seg gjøre hvis du tenker litt før du monterer lamellene, og har riktig modell.

 

Våre lameller er fra Skeidar, og de har ikke dobbelt snortrekk. Kun en pinne for å trekke frem og tilbake, og vrir man på pinnen, så roteres lamellene. Denne akslingen som står for rotasjonen ble med vilje kuttet ca. 3 cm for lang, slik at den stikker ut på en av sidene.

 

Et ekstra Rollertrol-hjul ble festet på akslingen, og så festet jeg en Rollertrol-motor med hvit gaffateip og hvite strips. Hvis du ikke vet at den er der, så ser du den ikke.

 

 

 

 

20180214_204650.jpg

20180426_170953.jpg

20180426_170945.jpg0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Lignende innhold

  • Av Merko
   Selger 3x Rollertroll motorer + 3x Qubino(z-wave) kontrollere.
   Ble kjøpt hos m.nu for 2 år siden ca.
    
   Paket för att styra rullgardin från IKEA/JYSK/Kirsh/Gardinia via Z-Wave - 24V (rull-ZW-24V) 
           Typ av Adapter IKEA Tupplur/Liselott - Vit
           Antal Motorer 3st
    
   Ingen garanti for at adapterene medfølger..
    
   Pris: 1400,- eller bud.
  • Av DiderikFrom
   Dette er en guide for custom oppsett av RollerTrol RF rullegardinmotorer (m.nu selger vel den minste versjonen av disse) i HomeSeer 3. Dette baserer seg på en virtual device og en event som trigger et eksternt skript. Dette er et bash-script, så i utgangspunktet er dette for de som har en linux-installasjon av HS3, men det burde være mulig å kjøre et bash-skript fra windows også, og det vil være veldig lett å få dette til å kjøre på domoticz.
    
   Dette er min v2 av et slikt skript. Grunnen for å lage dette er å få inn følgende funksjonalitet på en RollerTrol rullegardinmotor som allerede er oppe og går med RFXcom på homeseer:
   1. HS3 skal vite om rullegardinen er oppe, nede eller hvor mange prosent åpen/lukket den er.
   2. Rullegardinen skal kunne gå direkte fra fra X til Y prosent uten å måtte åpnes eller lukke helt først.
   3. Det skal være knapper i HS for de mest brukte posisjonsene og en nedtrekksmeny/slider for antall prosent lukket.
   4. En veggbryter/fjernkontroll skal kunne fungere på klassisk vis: en knapp for opp, en for ned, og dersom rullegardinen er i bevegelse skal et trykk til på hvilken som helst knapp stoppe den. I tillegg kan man valgfritt ha ekstra knapper for favorittposisjoner.
   5. "Alexa, set Study Roller Blinds to 40%."
   6. Dersom rullegardinen er X prosent lukket og man setter den til X prosent nok en gang -- da skal det ikke skje noe (f.eks. trigger grunnet høy direkte stråling).
    
   Slik ser det ut i HS3. Jeg har kalt rullegardinene for «Roller Blinds» fordi Alexa ofte misforstår «Blinds». Jeg har gjort dette på alle rullegardinene, og alle heter det samme, men location 2 er forskjellig basert på hvilket rom de er i.
   «Stop» er egentlig unødvendig siden hvilken som helst knapp stopper rullegardinene dersom de allerede ruller.

   Ny post følger...
  • Av fmorris
   Hei!
    
   Ny her på forumet. Håper medlemskapet her kan hjelpe til med gode automotasjonsløsninger for hjemmet
    
   Vi bygger hus om dagen og skal bla. ha motoriserte zip screens, markise og garasjeport. Begge produktgruppene er mulig å få med app styring, men jeg sliter med å finne noe som passer med Apple HomeKit. Skulle gjerne hatt et enkelt grensesnitt som kunne styre det som styres kan i huset. Er det noen som vet om det er noen produkter som snakker med Apple og eventuelt hvilke leverandører som fører de? Alternativt om det finnes en "tolk" å ha som mellommann?
    
  • Av elladan
   Hei! Ser etter en måte å kunne automatisere prosjektorlerret + enkelte solskjermingsenheter, og har funnet ut at Movez ikke dekker alle mine behov (som jo går på batteri + solpanel). RollerTrol er jo en naturlig vei å gå da, men har begrensninger i el-systemet (få stikk i tak) noe som gjør batteri til en foretrukken energikilde. Finnes rollertrol med batteri, og hvor kan jeg få kjøpt dette? 
    
   Takk! 
  • Av Merko
   Hei!
    
   Edit: Løsning: Fjern Z-wave modul, koble motorene direkte på strømforsyningen slik at de mottar strøm heletiden, så holde inne knappen på motor i ca 10 sekunder.
    
   Da det er litt mer aktivitet her inne enn andre steder jeg har spurt så holder jeg meg til forumet her.
    
   Jeg kjøpte meg denne pakken her fra m.nu (RollerTrol m/ 3 motorer + Z-Wave Shutter DC sak.
   https://www.m.nu/paket-styra-rullgardin-fran-ikeajyskkirshgardinia-zwave-p-2302.html
    
   Det fungerte fint i starten, når jeg holdt på å lære meg hvordan jeg faktisk skulle programmere lower limit og upper limit på rullegardinene, men mens jeg holdt på, så rotet jeg det selvføgelig litt til.
   Når man går inn i programmeringsmodus (holde nede på motor i ca 6 sekunder), så ruller gardinet seg ca en halv runde, før den beeper, slik at den skal være klar for videre innstruks.
    
   På en eller annen måte klarte jeg å gjøre slik at upper og lower limit er på mer eller mindre samme posisjon. Når jeg tar den opp eller ned, så hører man bare et "klikk" så skjer det ingenting.
    
   Kommer heller ikke inn i programmeringsmodusen lenger, da den ikke vil rotere lengre enn det som er grensa den har blitt lært.
    
   Jeg sendte en kjapp epost til http://m.nu som forøvrig svarte innen 15minutter som sa:
    
   Noe jeg gjorde. testet både i 30 sekunder og 60 sekunder uten at noe skjer. Prøvde dette både når motoren står "Off" og "On".
   Mens jeg venter på svar fra m.nu igjen i  tilfelle de har flere tips, så spør jeg her også. Sendte de nettopp epost så får nok ikke svar før i morgen.
    
    
   Er du sikker på dette? Fordi, når jeg programmerte den ene motoren (som da ble feil), så kunne jeg fint koble til en av de andre motorene, så starte kalibreringsprosessen på dem uten at det var noe problemer. Kun de motorene som hadde upper\lower limit på samme posisjon som ikke vil rigge på seg.
    
   Om det var microkontrolleren som skulle kalibreres, så burde vel den gjøre nøyaktig det samme om jeg koblet til en annen motor?
    
   --
    
   Annen info: Motorene er uten radiomottaker, så får ikke koblet til noen fjernkontroll til disse. Ellers er det koblet opp i HomeSeer 3.

    
   Om noen har tips, så tar jeg imot!
    
×