Gå til innhold
 • Bli medlem

Lameller og Rollertrol motorer

Moskus

visninger

Rollertrol (eller Bofu) lager motorer som er glimrende til rullegardiner. Men jeg bruker dem også til lameller. Det lar seg gjøre hvis du tenker litt før du monterer lamellene, og har riktig modell.

 

Våre lameller er fra Skeidar, og de har ikke dobbelt snortrekk. Kun en pinne for å trekke frem og tilbake, og vrir man på pinnen, så roteres lamellene. Denne akslingen som står for rotasjonen ble med vilje kuttet ca. 3 cm for lang, slik at den stikker ut på en av sidene.

 

Et ekstra Rollertrol-hjul ble festet på akslingen, og så festet jeg en Rollertrol-motor med hvit gaffateip og hvite strips. Hvis du ikke vet at den er der, så ser du den ikke.

 

 

 

 

20180214_204650.jpg

20180426_170953.jpg

20180426_170945.jpg0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

Gjest
Skriv en kommentar...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Fjellbo
   Hei,
    
   Jeg overtar en helt nye leilighet i løpet av året og ønsker å gjøre den litt smarte. Fra før av har jeg ingen erfaring med smart-løsninger, men har lest litt rundt på nettet og ønsker innspill fra dere. 
    
   Litt om leiligheten:
   1. Vestvendt leilighet på 76 kvm med to bad og soverom. 
   2. Det er vannbåren varme i leiligheten. 
   3. I alle rom utenom soverommene vil det være spotter med dimmere. 
   4. Leiligheten har gulv til tak vinduer og det vil være utvendig solskjerming med innvendig bryter. 
   5. Vi har Sonos fra før av og skal kjøpe Xiaomi Mi RoboRock S5 før vi flytter inn. 
    
   Jeg ønsker blant annet å kunne senke temperaturen om natten og når vi er på jobb eller ferie. Solskjermene vil jeg at skal senke/heve seg basert på været og etter etter behov. I tillegg ønsker jeg å sette opp enkle regler for Sonos og støvsugeren. Når det kommer til lys er jeg usikker på hva f.eks Phillips Hue kan bidra med når vi allerede har spotter og dimmer. Forsvinner fordelene ved Phillips Hue, eller er det noe jeg ikke har fått med meg? 
    
   Hvilken(e) sentral og produkter vil dere anbefale basert på mitt behov? Er det andre produkter dere mener jeg bør gå til anskaffelse av, så setter jeg pris på om dere skriver det også.
    
  • Av Merko
   Selger 3x Rollertroll motorer + 3x Qubino(z-wave) kontrollere.
   Ble kjøpt hos m.nu for 2 år siden ca.
    
   Paket för att styra rullgardin från IKEA/JYSK/Kirsh/Gardinia via Z-Wave - 24V (rull-ZW-24V) 
           Typ av Adapter IKEA Tupplur/Liselott - Vit
           Antal Motorer 3st
    
   Ingen garanti for at adapterene medfølger..
    
   Pris: 1400,- eller bud.
  • Av DiderikFrom
   Dette er en guide for custom oppsett av RollerTrol RF rullegardinmotorer (m.nu selger vel den minste versjonen av disse) i HomeSeer 3. Dette baserer seg på en virtual device og en event som trigger et eksternt skript. Dette er et bash-script, så i utgangspunktet er dette for de som har en linux-installasjon av HS3, men det burde være mulig å kjøre et bash-skript fra windows også, og det vil være veldig lett å få dette til å kjøre på domoticz.
    
   Dette er min v2 av et slikt skript. Grunnen for å lage dette er å få inn følgende funksjonalitet på en RollerTrol rullegardinmotor som allerede er oppe og går med RFXcom på homeseer:
   1. HS3 skal vite om rullegardinen er oppe, nede eller hvor mange prosent åpen/lukket den er.
   2. Rullegardinen skal kunne gå direkte fra fra X til Y prosent uten å måtte åpnes eller lukke helt først.
   3. Det skal være knapper i HS for de mest brukte posisjonsene og en nedtrekksmeny/slider for antall prosent lukket.
   4. En veggbryter/fjernkontroll skal kunne fungere på klassisk vis: en knapp for opp, en for ned, og dersom rullegardinen er i bevegelse skal et trykk til på hvilken som helst knapp stoppe den. I tillegg kan man valgfritt ha ekstra knapper for favorittposisjoner.
   5. "Alexa, set Study Roller Blinds to 40%."
   6. Dersom rullegardinen er X prosent lukket og man setter den til X prosent nok en gang -- da skal det ikke skje noe (f.eks. trigger grunnet høy direkte stråling).
    
   Slik ser det ut i HS3. Jeg har kalt rullegardinene for «Roller Blinds» fordi Alexa ofte misforstår «Blinds». Jeg har gjort dette på alle rullegardinene, og alle heter det samme, men location 2 er forskjellig basert på hvilket rom de er i.
   «Stop» er egentlig unødvendig siden hvilken som helst knapp stopper rullegardinene dersom de allerede ruller.

   Ny post følger...
  • Av fmorris
   Hei!
    
   Ny her på forumet. Håper medlemskapet her kan hjelpe til med gode automotasjonsløsninger for hjemmet
    
   Vi bygger hus om dagen og skal bla. ha motoriserte zip screens, markise og garasjeport. Begge produktgruppene er mulig å få med app styring, men jeg sliter med å finne noe som passer med Apple HomeKit. Skulle gjerne hatt et enkelt grensesnitt som kunne styre det som styres kan i huset. Er det noen som vet om det er noen produkter som snakker med Apple og eventuelt hvilke leverandører som fører de? Alternativt om det finnes en "tolk" å ha som mellommann?
    
  • Av elladan
   Hei! Ser etter en måte å kunne automatisere prosjektorlerret + enkelte solskjermingsenheter, og har funnet ut at Movez ikke dekker alle mine behov (som jo går på batteri + solpanel). RollerTrol er jo en naturlig vei å gå da, men har begrensninger i el-systemet (få stikk i tak) noe som gjør batteri til en foretrukken energikilde. Finnes rollertrol med batteri, og hvor kan jeg få kjøpt dette? 
    
   Takk! 
×
×
 • Opprett ny...