Gå til innhold
 • Bli medlem

Smånytt

 • blogginnlegg
  14
 • kommentarer
  172
 • visninger
  5 026

Styring av lys med MiCube

Moskus

visninger

20180421_100307.jpg

 

MiCube er en dings som har 6 sider, som en terning. Den registrerer hvilken side som er opp, og hvilken side den var på før den ble snudd. Skyver du den langs bordflaten, så rapporteres det også. I tillegg rapporterer den rotasjon om z-aksen. Dette må jo kunne brukes til noe smart! :)

 

Jeg kjøpte røde, grønne og blå klistrelapper på eBay men det får man sikkert fatt i flere steder.

 

I videoen under styrer jeg RGB-lys med å bytte side, dobbelt-tap, og rotasjon. Dessverre autokorrigerte kameraet hele tiden for lysstyrken slik at man ikke får et veldig godt inntrykk av at det fungerer. Men det gjør det! ;) 

 

 

Scripts tilgjengelig her:

 7 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Ja, dette er en artig og riktig innovativ sak. Usedvanlig høy WAF! Den trenger en Xiaomi gateway, som kobles til smarthussystemet. Jeg bruker Domoticz, og fikk greit etablert kontakt med gatewayen. Bruker den foreløpig til dimming av lyset på stua (rotasjon) og skru av/på et annet lys (dobbel-bank-i-bordet) - via litt scripting.

 

Xiaomi Gatewayen er det eneste rett-fra-Kina som jeg har plugget i 230V. Den trenger adapter, selges kun med kinesisk plugg. Men den bruker såpass lite strøm at jeg anser det for risikofritt.

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar
14 minutter siden, ArnieO skrev:

Den trenger en Xiaomi gateway, som kobles til smarthussystemet

 

Nei, den funker fint med ConBee/RaspBee også. :) 

 • Like 1

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar
1 hour ago, ZoRaC said:

 

Nei, den funker fint med ConBee/RaspBee også. :) 

Så bra!!
Jeg fant ikke sikker info om det da jeg bestilte for noen måneder siden - så jeg kjøpte gatewayen også. Har også et par av de små og nette Xaiomi temp/hum sensorene (80 kr/stk) som går via gatewayen, men da fungerer sikkert de også med noe annet.

Så da bør jeg visst vurdere ennå en dings å plugge i Raspberryen. Det ser ut for at det er vanskelig å ikke ende opp med en for hver teknologi: 433 MHz (på plass), Z-wave (på plass) og Zigbee (trenger visst det også...) 😬

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Siden du bruker Domoticz bør du kanskje vurdere ZiGate i stedet for. Tror ikke ConBee foreløpig fungerer i Domoticz, og RaspBee er jeg usikker på.

 

 • Like 1

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar
15 minutes ago, Venin said:

Siden du bruker Domoticz bør du kanskje vurdere ZiGate i stedet for. Tror ikke ConBee foreløpig fungerer i Domoticz, og RaspBee er jeg usikker på.

 

Takk for tips! 49€ er riktignok en litt stiv pris...

Noen som vet om det er mulig (=har fått til) å bruke Xaomi gateway mot andre (ikke-Xiaomi) Zigbee-dingser?

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar
1 hour ago, ArnieO said:

 Har også et par av de små og nette Xaiomi temp/hum sensorene (80 kr/stk) som går via gatewayen, men da fungerer sikkert de også med noe annet.

 

De fungerer også fint med deCONZ, både de runde og de firkantede. Xaiomi sine bevegelsessensorer og dør/vindu-sensorer skal også fungere uten at jeg har testet de selv.

 • Like 1

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Lignende innhold

  • Av Guahtdim
   Dette er en trigger plugin basert på det som gjøres i tråden til @ZoRaC 
    
    
    
   Triggeren brukes i eventer mot google kalender. Følgende må oppfylles: Man starter på/er inne i kalendermøtet/event/registreringen (fra nå av CalendarEvent) og kalender teksten (Summary text) er enten lik, starter med, inneholder en tekst som man setter opp. Eventuelt så bryr man seg ikke om teksten, men bare at det er en kalender event. (4 forskjellige valg som kan gjøres når man legger inn triggeren). Man kan søke i mer enn en kalender.
   Man kan også legge inn flere søkeord skilt med || (eller) eller && (og) slik at en trigger kan håndtere flere forskjellige ord. I noen av triggerne vil ikke det å skille med && (og) gi noen treff siden f.eks. matching exactly på ett søk hvor man har brukt && (og) ikke vil treffe noen gang. 
    
   En trigger slår til minst en gang, som oftest mange ganger etter hverandre! Jeg anbefaler at man derfor setter opp f.eks en device å sjekke mot slik at man unngår å trigge f.eks hvert tiende sekund i løpet av en halvtime når det skjer en event. Jeg setter opp events slik at de i tillegg til å bli trigget av triggere også sjekker mot device som den skal styre.
   Eks:

   Her er det triggeren som starter det hele, men den vil kun slå til hvis device "Unknown Unknown Events" er av (off). Da vil device settes til på (on).
    
    
   OBS OBS OBS
   Dette er i Alfa(nivået før beta, som igjen er nivået før man faktisk sier man har en versjon man er fornøyd med) og ser ut deretter Testet ok i Windows.   
   For nå er linken til siste versjon 
   GCalSeer_v0010
    
   Hvordan sette opp :
   VIKTIG!!! Stopp Homeseer og ta en kopi av hele katalogen til Homeseer (normalt "c:\program files (x86)\Homeseer HS3" for Windows) og legg kopien på ett trygt sted i tilfelle du trenger å gå tilbake. Pakk ut filen i din Homeseer katalog - pass på at du får følgende oppsett (katalogen "Homeseer HS3" skal inneholde 2 nye filer HSPI_GCalSeer.exe og HSPI_GCalSeer.exe.config, mens du i katalogen Homeseer HS3\bin skal ha fått en ny underkatalog - GCalSeer - med 30 filer)   Restart Homeseer Gå inn på Homeseer->Plugins->Manage og trykk enable på GCalSeer  
   Oppsett av Google kalender
    
   Oppsett av kobling mot Hotmail/Outlook live
    
   Du er nå klar for å sette opp en trigger 
    
   Ved hjelp av script: Mulighet til å lage en device som lister opp alle kalenderhendelser x dager framover (kun implementert for Google kalendere):
    
   Ansvarsfraskrivelse:
   Laste ned og bruke plugin gjøres på eget ansvar. Skulle jeg ødelegge Homeseer oppsettet ditt så kan jeg desverre ikke hjelpe deg.
    
   Planlagte utvidelser
   Bedre kontroll på kobling mot Google slik at refreshtoken blir prøvd brukt hvis man har passert utløp på accesstoken Egen device for å vise status med tanke på autorisasjon Mulighet til å sette opp en trigger til å slå til på offsets Mulighet for å trigge på hendelser innenfor en dag, uke, måned, frem i tid Mulighet for å hente inn kalender events fra MS Outlook (antageligvis kun for de som kjører HS i Windows OS) Eget scriptkall for å hente events fra en eller flere kalendere - ref https://forums.homeseer.com/forum/ultilities-plug-ins/utilities-discussion/blgdata-blade/87199-event-listing-in-a-hs-device  
   Kjente feil:
   Mulig å sette tid mellom hver sjekk lenger enn hva en autorisering gjelder (3600 sekunder) For mye logging Autorisering mot google fungerer ikke i Linux - under arbeid.  
   Endringer:
   V 0.0.1.0 - Fjernet noen småfeil i offset (takk til toonwolf for testing) og lagt til muligheten å kunne søke på flere ord ved hjelp av logiske operatorer - || (eller/OR) og && (og/AND)
   V 0.0.0.7 - Forbedret kobling mot Google + fjernet noen småfeil i offset
    0.0.0.6 - Microsoft kalenderfunksjonalitet lagt til (Hotmail/Outlook Live).
   V 0.0.0.5 - Mye ekstra funksjonalitet lagt inn på triggerne. Egen device for å vise status på koblingen mot Google.
   V 0.0.0.4 - Man kan ikke sette tid mellom ny info fra Google til mer enn 3599 sekunder.
   V 0.0.0.3 - Fungerer mot Linux. Autorisasjon endret.
   V 0.0.0.2 - Logging settes og slik sett får man mindre i HomeSeer loggen hvis det er ønskelig.
    
    
    
    
    
  • Av MrM
   Så det var en pluggin for MyQ på Homeseer.
   Er det noen som kjører MyQ pluggin i Homeseer?
   Må man bruke Liftmaster MyQ enheten i tillegg?
  • Av ReidarRoen
   Er nybegynner på HS3. Startet opp med automatisering av lys (Hue og Trådløs lys + mange hue sensorer) og noen Z-wave fjernstrømbrytere.
    
   Kort beskrevet oppsett:
   HS3 på pi 3 B+ (HS3 standard, ikke HS3-Pi for ikke å slite med maks. 5 "plug-ins" og fremtidig utbygging) Raspbian (OS, November 2018, 4.14) Node 8.15.0 NPM 6.5.0 HS3, 3.0.0.47 deCONZ V2_04_35 Plug-Ins: JowiHue:,BLBackup:,HSBuddy:,Z-Wave: Conbee Zigbee-kontroller for USB (bruker ikke hue- eller trådløs-bridge) Aeon Labs Z-stick gen5 USB-adapter (Z-Wave)  
   Har også noen gamle Elgato Eve Energy strømbrytere som bare fungerer mot Apple HomeKit, og fordi det meste ellers her i huset er Apple produkter (MacBook, iPad, iPhone, Apple TV) hadde det vært fint om ting kunne styres fra Apple sin "Hjemme-app". Har derfor i flere uker forsøkt å få Homebridge til å fungere, men uten hell i forhold til HomeSeer. Fungerer via Homebridge og Verisure (dørlås, alarm og div. sensorer), men oppsett med "homebridge-homeseer-plugin-2018" får jeg bare ikke til. Tror at "plattforms" oppsett er greit (ingen feilmelding og starter greit uten accessories ([]), men med en gang jeg definerer en eller flere enheter under "accessories" går det galt. Har brukt utallige timer for å lese meg opp på dette via masse informasjon på nettet, men finner ikke ut av det - har snart gitt opp...
    
   Under er kopi av config.json og feilmeldinger når jeg prøver å starte Homebridge med definerte "homeseer accessories" (foreløpig bare 1 enhet under oppsett/testing, har prøvd mange...) . Hadde håpet noen her på forumet kunne gi meg noen tips i forhold til hva jeg typisk må sjekke/rette på for å få det hele til å fungere.
    
   config.json
   {
           "bridge": {
                   "name": "Homebridge",
                   "username": "CC:22:3D:E3:CE:30",
                   "port": 42455,
                   "pin": "031-45-154"
           },
    
           "description": "This is config.json",
    
           "platforms": [{
                           "platform": "verisure",
                           "name": "Verisure",
                           "email": "....@....",
                           "password": "....",
                           "alarmCode": "....",
                           "doorCode": "....",
                           "pollInterval": 60
                   },
    
                   {
                           "platform": "HomeSeer",
                           "name": "HomeSeer",
                           "host": "http://homeseer:nnnn@nnn.nnn.nn.nn:nnnn",
                           "ASCIIport": 11000
                   }],
    
           "accessories": [{
                           "ref": 220,
                           "type": "Outlet",
                           "name": "Leselampe"}
                   ]
    
   }
    
   Starter Homebridge:
   pi@raspberrypi:~ $ homebridge
   [2019-1-6 21:50:27] Loaded config.json with 1 accessories and 2 platforms.
   [2019-1-6 21:50:27] ---
   [2019-1-6 21:50:29] Loaded plugin: homebridge-homeseer-plugin-2018
   homebridge API version: 2.2
   [2019-1-6 21:50:29] Registering platform 'homebridge-HomeSeerPlatform.HomeSeer'
   [2019-1-6 21:50:29] ---
   [2019-1-6 21:50:30] Loaded plugin: homebridge-verisure
   [2019-1-6 21:50:30] Registering platform 'homebridge-verisure.verisure'
   [2019-1-6 21:50:30] ---
   [2019-1-6 21:50:30] Loading 2 platforms...
   [2019-1-6 21:50:30] [Verisure] Initializing verisure platform...
   [2019-1-6 21:50:30] [HomeSeer] Initializing HomeSeer platform...
   [2019-1-6 21:50:30] [HomeSeer] System default periodic polling rate set to: 10 seconds
   [2019-1-6 21:50:30] Loading 1 accessories...
   /usr/local/lib/node_modules/homebridge/lib/api.js:50
     if (name.indexOf('.') == -1) {
              ^
   TypeError: Cannot read property 'indexOf' of undefined
       at API.accessory (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/lib/api.js:50:12)
       at Server._loadAccessories (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/lib/server.js:286:42)
       at Server.run (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/lib/server.js:87:38)
       at module.exports (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/lib/cli.js:45:10)
       at Object.<anonymous> (/usr/local/lib/node_modules/homebridge/bin/homebridge:17:22)
       at Module._compile (module.js:653:30)
       at Object.Module._extensions..js (module.js:664:10)
       at Module.load (module.js:566:32)
       at tryModuleLoad (module.js:506:12)
       at Function.Module._load (module.js:498:3)
   pi@raspberrypi:~ $
    
  • Av axling
   Hei 
    
   Noen som har fått sonos beam til fungere med sonos plugin i HS3? 
    
   Som jeg forstår det skal alle sonos oppdages automatisk om de er på samme nettverk. Mine 2 andre ZP100 ble oppdaget uten problemer. 
    
  • Av Reidar Gjertsen
   Hei,
   Jeg er veldig ny til hjemmeautomasjon ennå, men har veldig stor interesse for det!
   Planen var å begynne litt i det små med noen Fibaro Wall Plugs og litt Philips Hue lys.
   Jeg synes Fibaro sin Home Center app ser veldig gammeldags og kjedelig ut, men har ikke sett på så mange andre.
    
   Da jeg googlet litt kom jeg frem til Fibaro, Homey og HomeSeer. 
   Jeg antar at alle disse kan styre alt fra Fibaro og Philips Hue, men har dere noen tanker om hvilken som er enklest og mest brukervennlig app?
    
   Tar i mot alle tips jeg kan få
×